Relatie tussen Vissen & Ram

Tegenpolen

In eerste instantie kunnen we wel zeggen dat een relatie tussen de sterrenbeelden Vissen en Ram allesbehalve vanzelfsprekend is. Je zal deze combinatie dan ook niet vaak tegenkomen en het zal zelden over gladde wateren zijn. Beide sterrenbeelden hebben namelijk enorm uiteen liggende karakters. Als we kijken naar de Vissen zien we een vriendelijk en erg zachtaardig karakter. Dit terwijl de Ram veel harder en zelfs dominant gedrag vertoont. De Rammen zijn niet zozeer gericht op het emotionele, maar eerder assertief en onafhankelijk.

Voor het sterrenbeeld Vissen kan het daardoor lijken dat de Rammen te afstandelijk zijn in hun relatie. En dat kan natuurlijk tegenvallen of zelfs kwetsend overkomen. De Ram vindt het dan weer moeilijk voor om te gaan met het stille, ingenomen karakter van de Vissen. Zij zullen zich eerder passief gedragen en op de achtergrond blijven, terwijl de Ram veel energie heeft en het liefst actief bezig is en dingen onderneemt. De Rammen hebben ook nood aan sociale contacten en activiteiten.

liefde vissen ram

Moeilijk gaat ook!

Het is uiteraard niet omdat het een moeilijke combinatie is dat een relatie tussen Vissen en Ram niet kan werken, integendeel! Vaak wordt gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken en dat is voor deze sterrenbeelden niet anders. Ze zullen allebei de moeite moeten doen om de ander te begrijpen en rekening te houden met de ander zijn gevoelens en noden. De Ram zal bijvoorbeeld zijn temperament moeten kunnen beheersen, zeker wanneer er een discussie is. De Vissen zal moeten proberen om zich iets sterker op te stellen. En diens mannetje staan tegen het dominante karakter van de Ram. Vissen staan erom bekend om erg meegaand te zijn, maar een Ram vertoont vaak impulsief gedrag waar een Vissen sterrenbeeld zich eigenlijk niet comfortabel bij voelt. Het zal dus aan de Vissen zijn om ook af en toe ‘nee’ te durven zeggen tegen de Ram.

Lees ook :  Relatie en Liefde Tussen Maagd En Schorpioen

ram liefde relatie

Dominant versus zachtaardig

Vissen is een kalm sterrenbeeld dat zich meteen over iedereen wil ontfermen die hen nodig heeft, dit terwijl Rammen eerder goed zijn in hun leidende rol. De Vissen zijn dan misschien wel iets meer timide, maar zullen in een goede relatie toch bewondering tonen voor hun partner die het voortouw neemt. Het is dus niet verwonderlijk dat Vissen zich veilig voelen naast de assertieve Ram die hen zonder problemen zal beschermen.

De Ram heeft door zijn dominante karakter echter wel de neiging om steeds zijn vrijheid te willen behouden. Ze zijn erg zelfstandig en dat aardt niet altijd goed met het karakter van het andere sterrenbeeld. Omdat die liever thuis geniet met diens partner. Het zal dus ook een aanpassing zijn voor de Ram om af en toe zijn sterke karakter aan de kant te zetten en meer genegenheid te tonen. Het is dus aan hen om het karakter van de Ram te verzachten en dan kan de relatie werkelijk tot iets moois uitgroeien.

De grootste struikelblokken voor de relatie

relatie ram vissen liefde

Zoals we reeds beschreven is de Vissen een erg verlegen en rustig persoon, dit in tegenstelling tot de vaak opgejaagde, drukke Ram. Het is dus zeker belangrijk om erop te letten dat de Ram steeds geduldig en begripvol is naar diens partner wanneer ze in zichzelf gekeerd zijn. Het is voor Vissen niet altijd even gemakkelijk om te zeggen wat er schort. En dat kan voor de vlotte Ram enorm frustrerend zijn. Het timide karakter van de Vissen kan daardoor zelfs als irritant ervaren worden. Om de relatie te doen werken zal de Vissen dus toch iets harder moeten worden. De sterrenbeelden Ram en Vissen zijn er ongetwijfeld 2 die elkaar niet snel zullen aantrekken, omdat ze op erg verschillende energie levels zitten. Wanneer ze dat toch doen zal dat zijn omdat de Vissen zich laat meeslepen met het overdonderende karakter van de Ram.

Lees ook :  Relatie Tussen Maagd En Boogschutter

Ram moet er hoe dan ook altijd op letten dat hij rekening houd met het gevoelige karakter van zijn/haar Vissen partner. Die zal het vaak niet zo bedoelen. Maar diens dominante aard kan vaak hard aankomen. Dit zien we vooral als de Ram een man is. Wanneer de Vissen ervaren dat ze niet terecht kunnen bij de Ram met hun problemen of gevoelens, zullen ze zich nog meer in zichzelf keren.

Verschillende hobby’s, verschillende levens

Vissen zijn vaak rustige, creatieve mensen die genieten van een rustige dag thuis. Ze vinden het niet erg om zich alleen bezig te houden en doordat ze erg fantasierijk zijn, kunnen ze zichzelf ook makkelijk verliezen in hun fantasiewereld en artistieke kunsten. De Rammen daarentegen zijn personen die behoefte hebben aan activiteit, die altijd moeten bezig zijn. Het liefst van al heeft de Ram af en toe een uitdaging. Waarbij hij zichzelf helemaal in zijn nopjes kan voelen. De Vissen zijn meer een rustige huismus terwijl de Rammen werkelijk afleiding nodig hebben en hun energie moet kwijt kunnen. Het zal voor beide dus een uitdaging zijn om activiteiten te vinden waarbij ze zich beide kunnen amuseren.

Een lange wandeling in het bos kan wellicht goed zijn voor beide. Terwijl de Vissen de rust zal kunnen appreciëren. Toch kan de Ram alle overtollige energie kwijtspelen en genieten van een nieuwe omgeving. Het leukste is natuurlijk als er kan afgewisseld worden. En beide sterrenbeelden ook eens een activiteit doen om de ander gelukkig te stemmen. Ook al is dat niet altijd geheel naar hun eigen wens. Het kan wonderen doen om een beproevende relatie zoals die van de Ram en Vissen in stand te houden.

Lees ook :  Sterrenbeeld Tweelingen | Betekenis En Eigenschappen

vissen relatie liefde

Een moeilijke combinatie

Als algemene conclusie kunnen we zeker stellen dat deze sterrenbeelden allesbehalve een ideale combinatie zijn voor elkaar. Het maakt niet uit of de Ram nu een man of vrouw is. Hij of zij zal moeten leren geduld opbrengen voor zijn/haar partner. De Vissen zal op diens beurt harder moeten worden om tegemoet te komen aan het dominante karakter van de Ram en zich meer durven open te stellen. Doet de Vissen dit niet, riskeert de relatie te saai te worden voor de Rammen.

Beide partijen zullen dus uit hun comfortzone moeten durven stappen om deze relatie te doen werken. Het kan perfect lukken, indien er dagelijks rekening gehouden word met de erg verschillende karakters van elkaar. Als dat lukt hebben deze sterrenbeelden een erg unieke relatie met elkaar die gebaseerd is op begrip en grenzen verleggen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven