Relatie En Liefde tussen Tweeling en Steenbok

Deze twee tekens zijn op zich behoorlijk verschillend, maar dat komt een relatie tussen de twee net ten goede. Ze zullen elkaar op heel veel vlakken aangenaam aanvullen. Vaak zien we dat relaties tussen twee tegengestelden erg goed werken en dat geldt ook voor deze sterrenbeelden.

Aanvullende karakters

De Tweeling is een onrustig en impulsief persoon, iets waar de Steenbok zichzelf helemaal niet zal in herkennen. Toch kan de liefde tussen de twee heel erg sterk zijn. De Steenbok is eerder voorzichtig bij alles wat deze onderneemt en hij zal altijd voor zijn doel gaan. De Tweeling wil nog wel eens opgeven als er iets tegenzit, het zijn namelijk niet de meest volhardende mensen. Op dat vlak zijn de Steenbok en Tweeling toch perfecte partners voor elkaar. De Steenbok staat namelijk stevig genoeg in zijn schoenen om zijn vaak wispelturige partner te motiveren. Wanneer de Tweeling dan inderdaad slaagt, zal dit de relatie nog extra versterken.

De Tweelingen heeft echter ook enorm goede karaktereigenschappen om de Steenbok meer te doen openbloeien. Steenbokken staan erom bekend dat ze argwanende mensen zijn, soms zelfs iets meer dan goed is. Dat betekent dat ze terughoudend zijn om nieuwe dingen te proberen. De Tweelingen doet echter niets liever dan op zoek gaan naar avontuur. Het zal dan ook aan de hun zijn om de Steenbok een beetje uit zijn/haar schelp te lokken. Wanneer de Steenbok dan ziet dat alles ok is, zal die steeds meer en meer vertrouwen hebben in de Tweelingen. Een erg belangrijk punt in de relatie dat deze sterrenbeelden ook dichter bij elkaar zal brengen in de liefde.

Lees ook :  Relatie Tussen Weegschaal en Maagd

Op emotioneel vlak

Dit zal misschien één van de weinige dingen zijn waar de Tweelingen en Steenbok elkaar moeilijk kunnen in vinden. Tweelingen zijn openhartige en sociale mensen, terwijl de Steenbok eerder afwachtend en meer op zichzelf gefocust is.

Het kan daardoor wel dat de Tweeling zich iets minder op zijn gemak voelt. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze teveel aan genegenheid missen in hun relatie met de Steenbok. De Steenbok hecht hier namelijk niet zoveel waarde aan. Uiteraard worden ze wel verliefd, maar ze zullen nooit zo passioneel van aard zijn als de Tweelingen.

Steenbokken zullen zich comfortabeler voelen in de rol van ‘beste vriend’ waarbij ze zich opstellen als een erg betrouwbaar en loyaal persoon. Dat is namelijk iets wat de Steenbok wel mag nagegeven worden. Ze zijn misschien geen expert in de liefde, maar hierin komt de Tweeling hun wel tegemoet. Tweelingen vinden het fijn om mensen te zien openbloeien. Ze zullen dan ook hun opperste best doen om zoveel mogelijk liefde te delen met de Steenbok.

Wanneer de twee sterrenbeelden een evenwicht vinden in de nood aan liefde en anderzijds de vriendschapsband, zullen ze zonder twijfel een erg stevige relatie opbouwen. De Tweelingen beseffen dat ze een sterke partner hebben op wie ze kunnen terugvallen en dat geeft hen een veilig gevoel. Iets waar de Tweeling ondanks hun wilde karakter toch erg nood aan heeft en dit vinden ze zeker bij de Steenbokken.

Lees ook :  Sterrenbeeld Vissen | Betekenis En Eigenschappen

Verplichtingen en verantwoordelijkheden

De Tweeling zal niet altijd alles even serieus nemen, in tegenstelling tot de Steenbokken. De Steenbok draagt discipline en respect hoog in het vaandel. De Tweeling is eigenzinniger en zal gauw de neiging hebben om diens eigen ding te doen.

Steenbokken zijn krak in het plannen en organiseren. Het kan voor hen dan ook wel eens frustrerend zijn om de Tweelingen bezig te zien. Tweelingen kan prima overweg met chaos en van daaruit gaan ze dan verder. Dat werkt niet voor de Steenbok. Die wil een duidelijk beeld hebben van wat er moet gebeuren. Steenbok zal zich niet zomaar ergens in storten, ze willen op voorhand graag van alles op de hoogte zijn. Terwijl dit natuurlijk een handige eigenschap kan zijn, zal dit voor Tweelingen onnatuurlijk aanvoelen. Beide kunnen elkaar wel vinden als ze overeenkomen dat de ene losser word en de ander iets georganiseerder te werk probeert te gaan.

Tweelingen zijn ook vaak mensen die last hebben van uitstelgedrag. Steenbokken niet. Zij gaan proberen om alles zo snel mogelijk geregeld te hebben en vooral, zo goed mogelijk. Steenbokken zijn eigenlijk een beetje perfectionistisch te noemen zelfs. Terwijl een Tweeling altijd tijd zal maken voor leuke dingen, vind een Steenbok dit niet correct. Steenbokken hebben continu het gevoel dat ze iets nuttigs moeten doen, al is het maar om hun waardig te voelen. Zij vinden dus dat er eerst moet gewerkt worden voor men kan genieten van de leuke dingen.

Lees ook :  Relatie Tussen Leeuw en Maagd

Wanneer het dus op verantwoordelijkheden en planning aankomt, zal de Steenbok het ruimschoots winnen van de Tweelingen. Doordat de Tweelingen hier echter heel los in zijn kan dit goed zijn wanneer de Steenbok dit gedrag een klein beetje overneemt. Die zal namelijk leren dat het werk ook op een ontspannen manier kan gebeuren, zonder dat alles tien keer hoeft nagekeken te worden.

Fantasie versus realiteit

Nog een erg moeilijk aspect voor deze sterrenbeelden. Terwijl de Tweeling een erg dromerig, actief en wild persoon is, gaat de Steenbok liever voor zekerheid. De Steenbok ziet liever feiten als hij mag kiezen, anders blijft hij argwanend op een afstand. Ook in wilde avonturen heeft de Steenbok geen interesse.

De eeuwig vrolijke Tweelingen kan hierin dus wel teleurgesteld worden. Terwijl Tweelingen graag van alles zou willen uitproberen, zal hij tegenwind krijgen van diens partner. Ook het dromerige gedrag van de Tweeling zal eens te meer bekritiseerd worden door de Steenbok. Hoe goed Tweelingen het ook bedoeld, vaak zullen ze hun fantasie niet kunnen delen met de erg nuchtere Steenbok. Ze zullen geduldig de dromen van hun partner aanhoren, maar wanneer ze het niet eens zijn laten ze dit zeker weten. Wanneer de Steenbok het gevoel heeft dat de ideeën van diens partner onhaalbaar of onrealistisch zijn, zal die dat zonder schroom zeggen.

Hierdoor kunnen vaak discussies ontstaan in de relatie. Toch zijn dit gezonde discussies. De Tweelingen zal steeds vastberaden blijven om hun partner te doen inzien dat een gezonde portie fantasie oké is. Steenbokken daarentegen willen zeker zijn dat hun geliefde gewoon voorzichtig is.

Deel dit bericht

Scroll naar boven