Sterrenbeeld Waterman | Betekenis En Eigenschappen

Sterrenbeeld Waterman

Datum: Van 20 januari tot 18 februari

Bijbehorende sterrenbeelden: Leeuw en Boogschutter

De waterman is verlegen en stil. Maar langs de andere kant kunnen ze zeer excentriek en energetisch zijn. In beide gevallen blijven het echter diepe denkers en hebben ze meestal een hoge intelligentie. Ze houden ervan om anderen te helpen en zullen dit doen zonder daar iets voor terug te vragen. Dat maakt hen ook mensen die makkelijk problemen kunnen oplossen.

Ze kunnen makkelijk de energie die rondom hen circuleert, op zichzelf gaan richten. Met een diepe nood om regelmatig alleen te zijn en weer volledig op kracht te kunnen komen.

De waterman kijkt naar de wereld als een plaats waar mogelijkheden en kansen nooit uitgeput raken. Het element die bij dit sterrenbeeld hoort is lucht. Dit element zorgt ervoor dat ze hun geest altijd en overal gaan gebruiken. Wanneer er geen mentale stimulatie is zullen ze het beu worden en geen motivatie hebben om het beste resultaat te bereiken.

De planeet die heerst over de waterman is Uranus. Die heeft een nogal timide natuur en kan soms agressief uit de hoek komen. Maar het geeft de waterman ook de visionaire kwaliteit. Ze hebben de mogelijkheid om de toekomst aan te voelen en weten exact wat ze willen bereiken.

Dat is dan ook de reden dat ze heel goed kunnen zeggen wat ze binnen 5 tot 10 jaar willen doen. Het zijn mensen die makkelijk kunnen vooruit denken en dat ook heel graag doen.

Uranus geeft hen ook de kracht om zich makkelijk aan te passen. Het zijn dus uitstekende denkers. Ze voelen zich goed in een groep of in een gemeenschap en worden graag omringd door mensen.

Het grootste probleem echter bij de waterman is het gevoel dat ze geremd zijn of niet volledig kunnen zijn wat ze willen. Het verlangen naar vrijheid en gelijkheid voor iedereen is iets waar ze sterk voor gaan streven.

Lees ook :  Relatie En Liefde tussen Tweeling en Steenbok

Ze hebben echter ook de reputatie om koud en ongevoelig over te komen. Dit is echter niet hoe ze werkelijk zijn maar eerder een soort verdediging om niet te vroeg met intimiteit geconfronteerd te worden.

waterman eigenschappen

Liefde en seksualiteit

Wanneer de waterman intellectueel gestimuleerd wordt zal dat hem of haar enorm gaan opwinden. Er is niets meer dat de waterman kan aantrekken dan een zeer interessante conversatie. Waarbij openheid, communicatie, verbeelding en bereidheid om het risico te nemen de grootste eigenschappen van dit sterrenbeeld zijn.

Integriteit en eerlijkheid zijn belangrijk voor iedereen die een lange relatie wilt aangaan met de waterman. Wanneer ze verliefd zijn kunnen ze zeer toegewijd en ook heel trouw zijn aan hun partner. Ze geven de partner de kans om zelfstandig te zijn en zullen die ook altijd gelijk behandelen.

Vrienden en familie

Hoewel de waterman beschikt over de nodige communicatieve vaardigheden. toch hebben ze de tijd nodig om echt een goeie band te krijgen met mensen. Ze zijn zeer gevoelig en om nauw betrokken te worden met anderen, betekent dat dat ze een risico lopen om gekwetst te worden. Het zijn echter zeer interessante mensen om te ontmoeten. En ze zullen alles doen voor iemand waar ze van houden, daarvoor zouden ze ook hun eigen geluk of hun eigen plezier opofferen.

Hun vrienden moeten drie belangrijke capaciteiten bevatten. Dat zijn creativiteit, intelligentie en integriteit.

Op familiaal vlak hechten ze echter ook veel belang aan deze drie capaciteiten. Wanneer deze niet worden vervuld dan zullen ze helaas geen nauwe familiale band blijven behouden.

Carrière en geld

Op professioneel vlak brengen ze enthousiasme in hun werk en zullen ze een opmerkelijke mogelijkheid hebben om hun verbeelding te gebruiken voor het werk. Hun hoge intelligentie gecombineerd met hun bereidheid om hun talent te delen met anderen zal heel wat mensen inspireren die met hen samenwerken. Ze hebben een visionaire eigenschap en dat zal ervoor zorgen dat ze iets willen doen die de mensheid beter kan maken.

Lees ook :  Relatie en Liefde Tussen Maagd En Waterman

Financieel gezien hebben ze een goede balans kunnen ontwikkelen tussen het uitgeven van geld en het houden van geld. De meeste mensen zijn relatief goed met geld. Ze zullen bijna nooit met felle kleuren rondlopen en we vinden ze vooral terug in functies als acteur, schrijver, leraar, fotograaf en piloot.

De beste omgeving voor hen is een job die hen de nodige vrijheid biedt om een probleem op te lossen. Zonder daarvoor strikte regels te moeten toepassen. De waterman is een onconventioneel type persoon en wanneer hij de kans krijgt om zijn talenten te benutten kan dit leiden tot enorm succes.

waterman betekenis

De mannelijke waterman

We moeten vooral leren over de positieve kanten van de mannelijke waterman, maar ook over de negatieve kanten. Dit is van groot belang wanneer we hem willen verleiden of wanneer we een relatie met een waterman aangaan. Ze kunnen zeer onvoorspelbaar zijn. Toch zeer intelligent, sociaal en zelfstandig. Sommige van de minder goede kanten zijn dan dat we er niet altijd kunnen op rekenen. Kunnen zeer koppig zijn en hebben vaak moeite om een belangrijke beslissing te nemen. Ze zijn ook niet altijd even flexibel qua karakter.

Wanneer we met deze eigenschappen kunnen omgaan, dan komen we al een heel eind ver. Ook moeten we proberen om ons, zeker in het begin, niet al te emotioneel op te stellen. Dat zal voor hen een enorme turn of zijn.

De mannelijke waterman kan vaak in zijn eigen gedachten leven. Dus hij heeft iemand nodig waarmee hij kan praten over deze gedachten die in zijn hoofd rondwaren. Wanneer we hem willen verleiden worden we beter eerst vrienden.

Lees ook :  Relatie En Liefde Tussen Tweelingen en Vissen

De meeste van hun relaties starten als een vriendschap en evolueren dan in iets wat we kunnen vergelijken met een relatie. Dat betekent dat de waterman nooit in een romantische relatie zal treden zonder dat de persoon in zijn vriendenkring aanwezig is. Wees geduldig en houdt dingen op een puur platonische basis. Zeker tot het moment dat hij klaar is om de stap te zetten.

De vrouwelijke waterman

De vrouwelijke waterman is zelfstandig en mysterieus. Heeft een vrije geest en is nogal excentriek. Ze hebben een speciaal gevoel voor humor en een praktische kijk op het leven.

Ze houdt van romantiek en van een goed gesprek. Hoewel ze ook kan overkomen als een koud persoon. Toch wel een zeer goede seksuele partner maar alleen als ze zeker is dat je in meer geïnteresseerd bent dan een one night stand.

Wanneer we de vrouwelijke waterman willen verleiden dan moeten we weten dat we op verschillende vlakken van haar persoonlijk moeten kunnen rekenen op begrip. En daar ook moeten leren mee omgaan. Door op te vallen kunnen we overkomen als iemand die anders is dan anderen die ze kent. Dat zal de kansen verhogen dat ze ooit een relatie met jou wilt aangaan.

Ze heeft een grote verbeelding en probeert graag nieuwe dingen. We moeten haar echter ook duidelijk kunnen maken dat we in meer geïnteresseerd zijn dan louter en alleen een one night stand.

Waar we zeker moeten op letten is dat we haar niet forceren. Ze heeft de vrijheid nodig omdat het een zeer zelfstandig persoon betreft. Toon haar dat je een rustig type bent die graag zijn tijd neemt voor belangrijke zaken. Ze voelt zich het meest ongemakkelijk bij mensen die openlijk hun gevoelens gaan tonen. Het is dus ook belangrijk dat we emotionele problemen proberen te vermijden. We moeten haar eerder intellectueel gaan stimuleren.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven