Sterrenbeeld Ram | Betekenis & Eigenschappen

Sterrenbeeld Ram

Datum: 21 maart tot 19 april

Bijbehorende sterrenbeelden: Leeuw, Weegschaal

De ram is het eerste sterrenbeeld van de zodiac. De aanwezigheid van de ram duidt altijd het begin van iets energetisch of turbulent aan. Ze zijn voortdurend op zoek naar iets actief en willen graag de competitie aangaan met anderen. Ze hebben een sterke winnaarsmentaliteit en willen daardoor altijd de eerste zijn. Of het nu gaat over werk of hobby’s ze zijn zeer competitief.

De heersende planeet is Mars en daarom behoort de Ram tot het element vuur. Net zoals bij de Leeuw en de Boogschutter het geval is. Het zijn één van de meest actieve sterrenbeelden in de zodiac. Het is hun natuur om te ondernemen. Dit gebeurt helaas ook vaak zonder daar eerst goed over na te denken.

Voor de ram biedt de zon hun uitstekende vaardigheden om iets te organiseren. Om die reden kan de ram vaak meerdere taken aan of multitasking.

Een ram met een sterke persoonlijkheid zal strijden voor zijn doel en daarmee zeker ook samenhorigheid en teamwerk op prijs stellen.

Mensen die geboren zijn onder dit sterrenbeeld zullen vaak ook met het hoofd naar boven lopen. Dat komt door hun moed en het ontbreken van angst voor het nemen van risico’s.

ram sterrenbeeld betekenis

Liefde en seksualiteit

De ram valt onder het element vuur. Dat betekent dat hij of zij initiatief zal nemen in de liefde. Wanneer ze verliefd worden zullen ze hun gevoelens kenbaar maken aan de persoon waar ze verliefd op zijn. Zonder daar echt dieper over na te denken.

Dat kan soms leiden tot frappante situaties. Zeker wanneer er geen rekening wordt gehouden met de signalen die terug worden gestuurd van de andere persoon. Het is moeilijk in te schatten welke sterrenbeelden het best passen bij de rammen.

Lees ook :  Relatie en Liefde tussen Tweelingen en Leeuw

De ram is zeer gepassioneerd en straalt die passie ook sterk uit. Ook kan hij of zij zeer sterk genieten van seks. Wat soms ook kan leiden tot verslaving.

Vriendschappen en familie

Het sociale leven van de ram is zeer gevuld en is steeds aan het veranderen. Ze komen vaak met nieuwe mensen in contact en zijn ook zeer respectvol met anderen. Ze tonen respect onder meer voor verschillende persoonlijkheden.

Hun vriendenkring is dan ook zeer uitgebreid en bestaat uit een enorme diversiteit aan mensen. De ram is zeer vlot in communicatie. Is eerlijk en zal ook altijd zeer echt overkomen. Omdat hij of zij recht voor de raap is.

Hoewel ze een uitgebreide vriendenkring opbouwen en steeds nieuwe mensen leren kennen, toch zal hij of zij ook heel vaak mensen gaan uitsluiten die verkeerde bedoelingen hebben of oneerlijk zijn. Om die reden zullen ze slechts enkele vriendschappen hebben die zeer intens en blijvend van aard zijn. Dat zullen dan vooral ook mensen zijn die van dezelfde actieve aard zijn zoals de ram en die net zo moedig zijn.

Op familiaal vlak is de ram zeer zelfstandig en ambitieus. Ze weten vaak al op jonge leeftijd waar ze naartoe willen in het leven. Dat kan daarom leiden tot een vroegtijdig vertrek bij hun ouders.

Ze kunnen ook moeilijk in de hand te houden zijn, zelfs al op jonge leeftijd. Wanneer ze onvoldoende liefde en geduld ontvangen van hun ouders kan dit voor problemen zorgen. Dat kan op latere leeftijd nog steeds problemen opleveren.

Lees ook :  Relatie Tussen Maagd en Ram

Er kan heel vlug agressie ontstaan wanneer er teveel obstructies in het leven van de ram terechtkomen. Niettegenstaande zullen ze blijven hun familiaal leven als een plicht zien en zich inzetten van familiale gelegenheden of verplichtingen.

Carrière en financieel

Hier komen we meteen bij de beste eigenschappen van de ram. Hun manier van werken en hun ambitie is de ideale manier om hun creativiteit tot leven te brengen. Ze zullen proberen de beste te zijn in alles wat ze doen.

Om die reden heeft de ram uiterst geschikte leiderscapaciteiten. Ze zullen liever bevelen geven dan zelf de bevelen uit te voeren. Hun manier van denken zal ook helpen om altijd een stap voor te zijn op alle anderen. Het enige wat ze moeten doen om te slagen is hun gekozen pad volgen en niet opgeven als gevolg van hun emoties. Wanneer ze voor een uitdaging komen te staan zal de ram snel de situatie gaan analyseren en tot een beslissing en oplossing komen. Het speelt voor hen geen rol dat de concurrentie groot is. Het zal hen eerder aanmoedigen om nog meer hun best te doen. Ze kunnen zeer succesvol zijn in de sport en in de bedrijfswereld. Maar ook als politieman, soldaat en advocaat.

De ram kan zeer wijs en verstandig zijn, toch kan dit op financieel vlak soms nogal ver weg zijn. Zo kunnen ze vaak ongewone financiële beslissingen nemen. Heel snel een enorme som geld opdoen om het eigen plezier. Ze denken niet vaak aan morgen en leven vandaag. Maar gelukkig vinden ze altijd een manier om het gespendeerde geld op een snelle manier terug te verdienen.

ram eigenschappen

De mannelijke ram

De mannelijke ram is zeer zelfstandig en neemt niet graag bevelen aan van iemand anders. Wanneer we een mannelijke ram willen verleiden of aan de haak hebben geslagen is het belangrijk dat we het spel proberen te spelen volgens zijn regels.

Lees ook :  Relatie tussen de sterrenbeelden Kreeft en Tweelingen

Het is hun natuur  om te jagen. Dat is voor hem interessanter dan de uiteindelijke overwinning. Om die reden gaat hij dan ook vaak achter vrouwen aan die onmogelijk te krijgen of te bereiken zijn.

Om de aandacht te wekken van de ram dienen we hard to get te spelen. Een relatie met een mannelijke ram kan zeer boeiend zijn omdat de ram een moedige, avontuurlijke en passionele man is. Maar kan ook snel leiden tot problemen door het vaak arrogante en koppige gedrag. Dat kan er in bepaalde gevallen voor zorgen dat het moeilijk wordt om de relatie in stand te houden.

De vrouwelijke ram

Net zoals de mannen zijn de vrouwen ook leiders. Ze zijn charismatisch en energetisch. Houden van uitdagingen en avontuur. Wanneer we een vrouwelijke ram willen verleiden of een relatie hebben met een vrouwelijke ram dan moeten we ook sterk rekening houden met de zelfstandige aard van haar karakter. Een vrouwelijke ram is zeer seksueel en passioneel, dat maakt haar in veel gevallen onweerstaanbaar. Ze is voortdurend in beweging en zal zich nooit volledig over het hoofd laten slaan door een man. Ze zal steeds de controle proberen te behouden.

We moeten haar de indruk geven dat ze nog steeds de controle heeft en dat ze vrij kan zijn om initiatief te tonen in de relatie. Ze kan ook zeer jaloers worden en vraagt heel wat aandacht en tijd. Een relatie met deze vrouwen is niet geschikt voor een uiterst dominante mannelijke persoonlijkheid. Omdat dit zeker op termijn voor ernstige conflicten gaat zorgen in de relatie.

Deel dit bericht

Scroll naar boven