Sterrenbeeld Maagd | Betekenis En Eigenschappen

Sterrenbeeld Maagd

Datum: Van 23 augustus tot 22 september

Bijbehorende sterrenbeelden: Vissen en Kreeft

De maagd besteedt altijd aandacht aan de kleinste details en hebben een zeer diep gevoel voor menselijkheid. Dat maakt van de maagd één van de meest voorzichtige sterrenbeelden. Hun unieke aanpak van het leven zorgt ervoor dat ze niets aan het toeval overlaten. Hoewel ze meestal zacht van hart zijn, toch kunnen ze regelmatig overkomen als gesloten.

Dat komt omdat de maagd vaak niet goed begrepen wordt. De reden daarvoor is niet meteen dat ze hun gevoelens niet kunnen uitdrukken. Maar vooral omdat ze die gevoelens niet accepteren als echt. De naam maagd is niet gewoon gekozen, het spreekt op hun natuur. Ze beleven alles alsof het nieuw is en de eerste keer is.

Maagd behoort tot het element aarde en past perfect tussen de stier en de steenbok. Dat zal ervoor zorgen dat ze een sterk karakter ontwikkelen. Echter steeds conservatief, maar heel goed georganiseerd.

Ze hebben ook over het algemeen een goed uitgedokterd en georganiseerd leven. Zelfs wanneer ze alles overlaten aan toeval of chaos. Toch blijven hun dromen en doelen goed geordend in hun geest.

Maken zich vaak druk om details die moeilijk te herstellen zou kunnen zijn. Kunnen heel erg kritisch zijn op bepaalde vlakken waar niemand aandacht aan besteedt.

Mercurius is de heersende planeet over de maagd. Dat zorgt ervoor dat de maagd een goed ontwikkeld gevoel voor spreken en schrijven heeft. Dat geldt echter ook voor andere vormen van communicatie.

Om die reden is de maagd dan ook heel vaak terug te vinden in functies waar ze die eigenschappen ten volle kunnen benutten. Ze worden daarom ook vaak schrijvers, journalisten of sprekers. Al hebben ze ook een sterke drang om mensen te helpen. Vooral dan met problemen die te maken hebben met de gezondheid. Dat zorgt ervoor dat heel wat mensen kiezen voor een job als dokter, psycholoog of verpleegster/verpleger.

Ze zoeken vaak naar de goedheid in de mensen. Daarbij is ontgoocheling een normaal iets voor de maagd. Ze voelen het aan als hun missie om te zoeken naar het goede. Deze goede eigenschappen te ontdekken in andere mensen. Wanneer ze te vaak falen in hun pogingen, dan kunnen ze echter volledig teruggetrokken zijn, de andere persoon negeren, bekritiseren of zelfs volledig achterlaten.

Lees ook :  Sterrenbeeld Schorpioen | Betekenis En Eigenschappen

maagd sterrenbeeld betekenis

Liefde en seksualiteit

Het sterrenbeeld maagd zorgt ervoor dat Venus een val maakt. Dat kan ervoor zorgen dat de maagd soms het gevoel heeft onvoldoende mooi te zijn, onvoldoende graag gezien kan worden, of zich in het algemeen niet goed genoeg voelt.

Het is daarom belangrijk dat ze een partner vinden die hen voldoende liefde kan geven. Op die manier kunnen ze zich veilig voelen en kunnen ze zich openstellen. Wanneer dit gebeurt kunnen we in aanraking komen met het kwetsbare hart van de maagd.

Ze zullen zich over het algemeen niet al te snel laten gaan voor liefde. Maar wanneer voldoende intieme momenten aanbreken kunnen we echt de schoonheid van hun emotionele karakter zien. Een maagd zal eerder kiezen voor een stabiele relatie dan voor losse seksuele relaties. Al kan dat in sommige gevallen wel gebeuren, na een breuk met de partner bijvoorbeeld.

Ze gebruiken hun charmes en pientere vormen van communicatie om het hart te winnen, zonder daarvoor veel van hun eigen hart te investeren. Maagd kan intellectueel zeer dominant zijn tegenover hun partner.

Het komt weinig voor dat ze vele seksuele partners hebben. Omdat ze zich belangrijk moeten voelen voor de ander. Het sterrenbeeld maagd kan makkelijk in verband gebracht worden met het symbolisme rond de maagd.

Echter hebben ze een sterke drang naar verandering, dat zorgt ervoor dat ze wel regelmatig hun grenzen verleggen. Ook op seksueel vlak kan dit het geval zijn.

Vertrouwen moet rustig aan worden opgebouwd bij de maagd. Elke partner die ze hebben zal starten met een waardige kans om geliefd te worden, om verzorgd te worden door de zorg van de maagd. Hoewel dit alleen zal gebeuren wanneer de maagd voelt dat de persoon hun liefde waardig is.

Lees ook :  Relatie en Liefde Tussen Maagd En Waterman

Vrienden en familie

Het zijn uitstekende raadgevers. Altijd hebben ze een concreet plan om een probleem aan te pakken. Dit kan ervoor zorgen dat ze heel handig zijn om te kennen. Maar dat zorgt er wel ook voor dat ze voortdurend op zoek gaan naar problemen in alles wat rondom hen heen gebeurt.

Ze zullen zorg dragen voor de mensen waar ze een standvastige relatie mee opbouwen. Kunnen hen koesteren voor jaren in elke mogelijke zin van het woord. Hoewel een intense vriendschap of relatie enkel kan ontstaan wanneer die werd verdiend.

Toegewijd aan de waarden van hun familie en aandachtig voor ouderen en zieken. Ze begrijpen het belang van verantwoordelijkheid en zijn fier op hun eigen karakter en geest.

maagd eigenschappen

Carrière en financieel

De maagd is praktisch, probleemoplossend en is een harde werker in het algemeen. Ze weten altijd waar ze moeten op letten om tot de kern van een probleem te komen. Hun techniek maakt hen zeer goed geschikt voor jobs die te maken hebben met organisatie. Of het regelen van papierwerk. Ze kunnen problemen oplossen en kunnen zowel met hun geest als met hun handen werken.

Wanneer ze zich kunnen concentreren dan kan men zeker perfectie verwachten van het werk dat ze uitvoeren. Geen enkel ander sterrenbeeld heeft zo’n oog voor detail als de maagd.

Ze houden van boeken en artistiek. Geven makkelijk kritiek die zowel positief als negatief kan zijn. Ook hebben ze een sterke drang om de mensen te dienen en te helpen. Om die reden worden ze vaak psycholoog of dokter.

Op vlak van geld zijn ze voorzichtig. Ze houden niet van overmatig geld uitgeven en kunnen daardoor een beetje gierig en goedkoop overkomen. Dit heeft eerder te maken met hun bezorgdheid voor later.

De mannelijke maagd

Een mannelijke maagd versieren om een relatie mee te starten heeft zijn tijd nodig. We moeten vooral letten op zijn nood voor orde. Op romantisch vlak zal de maagd wat traag op gang komen. Zeer voorzichtig stappen ondernemen. En vooral de persoon eerst beter willen leren kennen vooraleer zich volledig te gaan storten in een relatie.

Lees ook :  Sterrenbeeld Tweelingen | Betekenis En Eigenschappen

Wanneer de informatie die hij wenst te ontvangen, ontvangen wordt. Dan moet er wel voor gezorgd worden dat men aan deze noden kan blijven voldoen. De mannelijke maagd kan nogal koel overkomen. Dat is enkel een rol die hij speelt. Hij heeft echter zeer diepe sensuele noden. Alleen wanneer de partner voldoende geduld heeft en zich niet gaat ergeren aan het feit dat hij alles gaat over-analyseren. Pas dan zal zijn warme kant tevoorschijn komen.

Het heeft nogal wat werk nodig om de mannelijke maagd tot over zijn over verliefd te maken. Hij heeft een partner nodig die hem kan inspireren, die hem kan helpen zijn eigen talenten te benutten. Hij zal dan ook vooral zo’n partner willen tegenkomen. Hoewel de maagd zich meestal bewust is van zijn eigen talenten. Toch is het ergens de onzekerheid die hem laat zoeken naar die bevestiging. Als hij die krijgt van zijn toekomstige partner dan kan hij zich engageren voor een zeer lange relatie.

De vrouwelijke maagd

vrouw maagd

De persoonlijkheid van de maagd is een mengeling van intelligentie, oog voor detail, gezond verstand en verbintenis. De vrouwelijke maagd is heel slim en zeer capabel. Een vrouwelijke maagd proberen te verleiden kan een helse beleving worden. Omdat ze vaak een soort muur zal opbouwen. Een soort facade van onverschilligheid. Waarin het lijkt alsof het niet zal werken om haar hart te winnen.

Toch is ze zeker niet koel, maar eerder praktisch en zeer realistisch. Ze is altijd sterk op haar goede bij het starten van een nieuwe relatie. Ze zal zich nooit geven voor iemand zonder hun karakter en emoties te delen van bij het begin.

Ook is ze zeker niet materialistisch of verwend. Wel zal ze natuurlijk genieten van een geschenk, maar zal ieder geschenk zien als een zegen. Ze voelt zich aangetrokken tot aantrekkelijke maar vooral afstandelijke mannen.

Een sterk gevoel om lief te hebben, maar zal zeker wachten tot het moment rijp is om haar emoties uiteindelijk te delen. Zeer privé en nogal defensief van aard. Het is iemand die nood heeft aan een man die haar verdedigingsmechanismen respecteert, maar ze toch breekt wanneer dit nodig is.

Deel dit bericht

Scroll naar boven