Sterrenbeeld Leeuw | Betekenis En Eigenschappen

Sterrenbeeld Leeuw

Datum: Van 23 juli tot 22 augustus

Bijhorende sterrenbeelden: Waterman en Tweelingen

Mensen die vallen onder het sterrenbeeld leeuw zijn natuurlijke leiders. Ze kunnen zeer dramatisch zijn, maar ook creatief. Ze hebben een pak zelfvertrouwen en kunnen nogal dominant overkomen. Over het algemeen zijn ze moeilijk te weerstaan. In het leven kunnen ze alles bereiken waar ze voldoende aandacht aan vestigen. De leeuw heeft veel vrienden en is trouw en vrijgevig. Zelfvertrouwen en aantrekkelijkheid zijn de twee belangrijkste kenmerken.

Ze hebben ook een goed gevoel voor humor waardoor ze een vlotte samenwerking kunnen bereiken.

De leeuw behoort tot het element vuur. Net zoals de ram en de boogschutter. Dat zorgt ervoor dat ze warm zijn van hart. Ze houden van het leven en proberen zo vaak mogelijk te lachen en een goede tijd te beleven. Ze kunnen hun capaciteiten gebruiken om zelfs de meest moeilijke problemen op te lossen. Zullen makkelijk het initiatief nemen in het oplossingen van complexe situaties.

Leeuw wordt overheerst door de zon, ze zijn daardoor ook constant in de groei en hechten veel belang aan hun persoonlijkheid en hun wensen. Ze kunnen makkelijk vragen wat ze nodig hebben maar kunnen ook vaak de noden van andere mensen gaan negeren. Om er persoonlijk voordeel uit te halen.

Wanneer de leeuw echter te gebonden wordt aan de manier dat anderen hem of haar gaan zien, dan kunnen ze een heel makkelijke prooi worden.

Leeuw eigenschappen betekenis

Liefde en seksualiteit

De leeuw heeft passie en straalt die passie dan ook uit. Ze zijn oprecht en zullen niet snel iemand proberen om de tuin te leiden. Wanneer ze verliefd zijn dan kunnen ze zeer respectvol, loyaal en prettig in de omgang zijn. Ze zullen meestal proberen om de leidende rol te spelen in de relatie en zullen sterk op hun zelfstandigheid willen rekenen.

Lees ook :  Boogschutter Sterrenbeeld | Betekenis En Eigenschappen

Dit kan ervoor zorgen dat de partner hierdoor gefrustreerd raakt. Doordat de leeuw alles zelf wilt regelen, vaak ook zonder daar eerst over te praten. De leeuw heeft een partner nodig die op hetzelfde intellectueel niveau staat als hen en die zelfbewust is.

Het seksleven van de leeuw is een avontuur. Dat is zeer energetisch maar toch wordt er sterk onderscheid gemaakt tussen seks en liefde. Ze kunnen echter onvoldoende inzien hoe belangrijk intimiteit is en daardoor aan kwaliteit verliezen op emotioneel vlak in de relatie en in het seksleven.

Elke leeuw heeft een partner nodig die vecht door hun bewustzijn en het onderbewustzijn van de leeuw kan raken. Op die manier kan ware voldoening gevonden worden en een betekenisvolle relatie ontstaan.

Vrienden en familie

De leeuw is zeer genereus en zal daarom veel vrienden hebben. Omdat ze ook altijd klaar staan om anderen te helpen. Dat zal zelfs nog steeds het geval zijn wanneer het veel tijd en energie in beslag neemt.

Ze zullen graag feesten organiseren met mensen die het beste uit hen halen. Daarom zijn ze maar weinig alleen. Ze hebben dat nodig om voldoende eigenwaarde te hebben.

Op familiaal vlak zullen ze steeds trots zijn op hun afkomst in goede en slechte tijden.

Lees ook :  Relatie tussen Leeuw en Steenbok

Carrière en financieel

Doordat ze boordevol energie zitten, zijn ze vaak druk bezig. Ze zijn ambitieus en creatief maar ook optimistisch. Wanneer ze zich toeleggen op hun werk dan kunnen ze bijna alles tot een goed einde brengen. De beste situatie voor hen is om zelfstandig te zijn of bevelen geven aan anderen. Met zo weinig mogelijk controle van mensen die een hogere status hebben dan hen.

Ze zijn daarom makkelijk te vinden in leidinggevende functies. Ze worden graag omringd door moderne en nieuwe dingen. Hoewel geld vaak makkelijk te verdienen is voor de leeuw, toch spenderen ze het vaak enorm snel. Mede door hun vrijgevigheid. Ze zullen daarvoor altijd familieleden helpen met financiële hulp. Hoewel dat niet altijd de beste oplossing is. Toch geeft het hen een goed gevoel.

De mannelijke leeuw

mannelijke leeuw

Een mannelijke leeuw wil behandeld worden als een koning in de relatie. Dat is niet hun eigen narcistische persoonlijkheid, maar eerder een innerlijke noodzaak voor alle mensen die enorm meer zelfrespect hebben.

Ze zullen veel geschenken uitdelen wanneer ze verliefd zijn. Dat kunnen vaak heel dure geschenken zijn. Elke partner die bij hem wilt blijven moet bewijzen dat ze waardig en royaal zijn. Ze moeten klaar zijn om genoeg terug te geven. De mannelijke leeuw wil veel complimenten. Ook al komt hij over als iemand met veel zelfvertrouwen. Toch hebben ze steeds die bevestiging nodig.

Hoewel ze zeer romantisch en passioneel zijn. Ze zullen echter weinig iemand kiezen die hen niet goed doet voelen in de ogen van anderen. En kunnen om die reden dan ook eeuwig op zoek lijken naar de ideale partner om hun leven mee te delen.

Lees ook :  Relatie tussen Maagd en Steenbok

Ook staan ze graag in de spotlight en hebben vaak ook een groot aantal aanbidsters. Maar wanneer die goed wordt behandeld zal hij echter voor altijd blijven rondhangen bij dezelfde persoon.

De vrouwelijke leeuw

vrouwelijke leeuw

De vrouwelijke leeuw heeft een zeer warm hart en wordt gedreven door verlangen om geliefd te worden en om behagen te worden. Ze staan graag in de belangstelling. Om haar te verleiden moeten we haar goed behandelen. Haar respecteren en regelmatig een compliment geven.

Er moet ook voor gezorgd worden dat ze de luxueuze levensstijl kan krijgen die ze verdient. Ze apprecieert romantische partners en zal willen het centrum van iemand zijn wereld zijn. Op die manier zal ze deze persoon dezelfde behandeling geven. Een vrouwelijke leeuw daten vraagt aanvaarden van haar mindere kanten en het in de verf zetten van haar kwaliteiten. Ze gaat niet graag de strijd aan met anderen en wil klaarheid over de rol in het leven van haar partner.

Een vrouw die geboren is onder het sterrenbeeld leeuw zal altijd genieten om de bioscoop te bezoeken of een museum. Ook een duur restaurant zal haar deugd doen. Ze wil enorm veel bloemen en geschenken ontvangen. Het moet echter niet meteen om dure dingen gaan, maar vooral om de affectie die haar partner voor haar heeft.

Ook kan ze nogal dominant overkomen en heeft ze een sterke drang om de controle over haar eigen leven te behouden. Wanneer haar partner haar behandelt als een koningin zal ze volledige warmte en aandacht geven.

Deel dit bericht

Scroll naar boven