Steenbok Sterrenbeeld | Betekenis En Eigenschappen

Sterrenbeeld Steenbok

Datum: Van 22 december tot 19 januari

Bijhorende sterrenbeelden: Kreeft en Stier

Steenbok is een sterrenbeeld die vooral rond verantwoordelijkheid draait. De mensen met dit sterrenbeeld zullen meestal tamelijk serieus zijn. Ze hebben een sterk gevoel van onafhankelijkheid en dat zorgt ervoor dat ze zowel op persoonlijk als op professioneel vlak sterke vooruitgang kunnen boeken.

Met een enorme zelfcontrole hebben ze de mogelijkheid om leidinggevende functies naar behoren uit te voeren. Leren uit hun fouten is één van de eigenschappen die ervoor zorgen dat ze naar de top kunnen raken in hun leven. Dat gaat dan vooral gepaard met ervaring en expertise.

Het element die bij de steenbok hoort is de aarde. Net zoals de stier en de maagd. Het is het laatste sterrenbeeld in dit trio. Met de concentratie op de materialistische wereld, hebben ze de mogelijkheid om daar het meeste uit te halen. Spijtig genoeg maakt dit element aarde hen ook nogal koppig om te evolueren in de relatie. Ze hebben een moeilijkheid om te accepteren dat mensen anders zijn dan zichzelf qua karakter en kunnen daardoor nogal agressief hun eigen waarden opleggen.

Saturnus is de planeet die heerst over de steenbok. Wat deze planeet zal doen is beperkingen opleggen langs alle kanten. De kracht van deze planeet zal vooral zorgen dat ze soms koud kunnen reageren, afstandelijk kunnen zijn, en niet meteen vergevingsgezind. Toch zijn ze zeer praktisch en verantwoordelijk. Ze moeten echt leren omgaan met vergiffenis en dat maakt zal hun leven makkelijker maken en meer positief.

Lees ook :  Relatie En Liefde tussen Tweeling en Steenbok

steenbok betekenis

Liefde en seksualiteit

Het is niet zo makkelijk om de aandacht van de steenbok te wekken. Nog moeilijker is het om het hart van de steenbok te winnen. Ze bouwen soms muren rondom zichzelf, maar eens die muren gebroken worden zal hun hart smelten. Op die manier kunnen ze verbonden blijven voor de rest van het leven.

Hun relaties met andere sterrenbeelden zijn altijd uitdagingen en kunnen vaak moeilijk verlopen. Het kan soms jaren duren vooraleer de steenbok volledig zijn emotionele problemen en gevoelens kan openbaren tegenover de partner.

Ze zijn eerder gericht op hun persoonlijke doelen en kunnen daardoor het medeleven en de emotie ontbreken om voldoende liefde te geven aan de partner. Echter zijn ze meer gericht op een normaal leven en hun partner zal zeker kunnen rekenen op hen.

Het is echter geen persoon die graag compromissen sluit.

Vrienden en familie

De steenbok is zeer intelligent, stabiel en we kunnen er altijd op rekenen. Dat zorgt ervoor dat ze wel goeie vrienden kunnen zijn en kunnen helpen bij het verwezenlijken van bepaalde mensen hun dromen.

Ze moeten echter omringd worden door mensen die niet teveel indringende vragen stellen. Mensen die goed begrijpen wat de grenzen zijn van de steenbok zullen voor hen dus gezien worden als de beste vrienden.

Doorheen hun leven zullen zen iet enorm veel vrienden maken, maar zullen eerder altijd terugvallen op de mensen die hen tot rust brengen, die hun intelligentie prikkelen en die altijd en overal eerlijk in geweest zijn.

Lees ook :  Relatie Tussen Maagd en Ram

Ze hebben een goed familiaal gevoel en zullen heel goed herinneren wat er in het verleden gebeurd is. Zelfs wanneer dit in hun kindertijd gebeurde. Ze brengen ook heel graag terug herinneringen op met familie, over belangrijke gebeurtenissen zoals reizen en feesten.

steenbok eigenschappen

Carrière en geld

Steenbok zal zichzelf heel wat druk opleggen. Maar hun eerlijkheid en toewijding zal ervoor zorgen dat ze hun doel kunnen bereiken. Ze hechten belang aan loyaliteit en willen hard werken om te bereiken wat ze willen bereiken.

Kunnen geconcentreerd werken en zal er niet om malen om lange uren te werken. De steenbok legt zich toe op zijn taak en zal dat blijven doen tot ze is afgewerkt.

Qua tewerkstelling vinden we ze vooral terug in de financiële wereld. Maar ook als programmeurs en bedrijfsleiders.

Geld is belangrijk voor hen, ze zullen ook geen probleem hebben om geld te sparen voor momenten dat dit kan nodig zijn. Ze zullen alles doen om geen lening of hypotheek te moeten nemen en zullen daardoor weinig met financiële problemen te maken hebben.

De mannelijke steenbok

De mannelijke steenbok is zeer ambitieus en wil de top bereiken. Het is een zeer realistisch persoon die niet al te vaak gaat dromen. Toch is hij niet bang om meer realistische dromen te hebben. Hij heeft enorm veel controle nodig en kan soms nogal controlerend overkomen tegenover zijn partner. Ze willen dan dat de partner voor hen is, wat zij niet kunnen zijn. De natuur van dit sterrenbeeld draait rond verantwoordelijkheid en is niet meteen romantisch te noemen.

Lees ook :  Relatie tussen Leeuw en Steenbok

Mannen met het sterrenbeeld steenbok zullen van bij het begin willen de regels maken en de leiding hebben in de relatie. Hij zoekt naar een praktische maar toch down to earth gerichte partner. Zal altijd met een emotionele partner in aanraking komen, die moeite heeft om de controle over haar hart te bereiken. Wanneer de relatie van start gaat zal hij denken aan manieren om zijn partner te beschermen en zal zijn gevoelens voor die persoon duidelijk maken. Op die manier kan zij zich comfortabel voelen en aantrekkelijk genoeg om voldoende affectie te geven aan de man.

De vrouwelijke steenbok

Vrouwen met het sterrenbeeld steenbok zijn ambitieus en zullen niet snel opgeven. Ze zijn verantwoordelijk en we kunnen er altijd op rekenen. Ze wilt alleen iemand vinden die haar kan doen lachen en kan niet wachten om zichzelf open te stellen.

Hoewel dat enige tijd zal kosten vooraleer ze echt kan openen en zich veilig en comfortabel genoeg voelt om te tonen hoe gevoelig ze is wanneer ze iemand graag ziet.

Ze wilt dat de partner verantwoordelijk en kalm is. En dat hij hard werkt, ze moet het gevoel hebben dat er voor haar gezorgd wordt, voor gevoel er iets ergs kan gebeuren in de toekomst.

De steenbok moet zich goed voelen en veilig voelen bij de mensen waarmee ze een relatie aangaat. Ze heeft ook tijd nodig om te beslissen wat ze wilt in een relatie. En ook of ze de relatie wel wilt verderzetten.

Toch is ze ook een zeer passioneel persoon die altijd haar eigen leven onder controle zal houden, gelijk wat er ook mag gebeuren.

Deel dit bericht

Scroll naar boven