Relatie tussen Maagd en Steenbok

Een relatie tussen maagd en steenbok kan een uitstekende match zijn voor de maagd. Er zijn heel veel gelijkenissen tussen deze twee sterrenbeelden waardoor het voor de beide partners zeer makkelijk wordt om elkaar te begrijpen. In de relatie tussen maagd en steenbok zullen we meestal onze partner zowel fysiek als mentaal zeer interessant vinden. Er zijn zoveel gelijkenissen tussen deze persoonlijkheden dat we er zelfs een lijst kunnen bij plaatsen.

 • Beide partners zijn rijp en zorgzaam zonder dat het verstikkend wordt.
 • Hardwerkend
 • Intelligent en rationeel
 • Weinig klagen of emotionele instabiliteit vertonend
 • Hebben beiden goedkeuring en aanmoediging nodig
 • Doen het liefst rustig aan
 • Voetjes op de grond houdend
 • Georganiseerd
 • Hechten grote waarde aan veiligheid en stabiliteit, zowel op financieel als professioneel vlak
 • Zeer perfectionistisch op vlak van werk of sport
 • Groot gevoel voor verantwoordelijkheid

Er zijn nog een groot aantal gelijkenissen die kunnen vermeld worden over deze twee sterrenbeelden die de relatie tussen maagd en steenbok nog meer kunnen identificeren. Er zal een groot respect groeien bij beide partners omwille van hun ambitie en doorzettingsvermogen. Ook de realistische aanpak om bepaalde doelen te verwezenlijken zullen in goede aarde vallen bij de partner.

steenbok sterrenbeeld

Groot vs compact sociaal netwerk

Steenbokken hebben vaak een grote sociale kring omdat ze daar heel veel waarde aan hechten. Dit sterrenbeeld kan heel vaak gereserveerd overkomen maar naarmate er verder wordt kennisgemaakt zal de maagd dit aspect volledig gaan respecteren en er zelfs van houden. De steenbok zal zich goed op hun gemak voelen bij de maagd omdat er een gevoel van begrip ontstaat.

Lees ook :  Relatie tussen Leeuw en Steenbok

Maagd en steenbok zijn een zoete match waarbij beide partners zeer toegewijd kunnen worden aan elkaar. Geen van hen wilt een one night stand of vluchtige kortstondige relaties, maar zijn op zoek naar vaste stabiele relatie met een partner die hetzelfde uiteindelijke doel heeft als hen. En dat vinden de maagden bij de steenbokken en de steenbokken bij de maagden. Een langdurige relatie heeft een grote kans op slagen tussen deze twee sterrenbeelden.

kussend koppel

Ze hebben allebei nood aan respect omdat ze dit voor zichzelf ook sterk ervaren. Door het hoge zelfrespect zullen ze niet met veel verschillende partners naar bed gaan. Om die reden kunnen beide partners vertrouwd worden. Op vlak van vertrouwen is er weinig kans op conflicten.

Op professioneel vlak hebben ze allebei een sterke drang om te slagen. Dit zal de relatie nog sterker maken doordat ze als geen ander sterrenbeeld elkaar kunnen motiveren en stimuleren. Elkaar een goed gevoel geven na het werk en de nodige voldoening schenken die ze toch beiden nodig hebben.

Relatie tussen Maagd en Steenbok op de lange termijn

Voor anderen zal het lijken alsof de relatie tussen maagd en steenbok van zichzelf gaat en er een uitstekende match is. Al is dat natuurlijk niet het geval. Net als in alle relaties zijn er problemen en verschillen die moeten overkomen worden. Seks zal gezien worden op vlak van kwaliteit in plaats van kwantiteit, toch zal er steeds voldoende spanning blijven in deze relatie op seksueel vlak.

maagd sterrenbeeld

De connectie tussen de maagd en steenbok kan op  verschillende vlakken een zeer krachtige match betekenen en zeker op financieel vlak. Doordat beide partners hardwerkend zijn en de waarde van geld kennen, zullen er op financieel vlak weinig problemen kunnen ontstaan. Integendeel, door elkaar voortdurend te stimuleren en motiveren zullen er interessante investeringen gedaan worden die een veilige toekomst kunnen garanderen.

Lees ook :  Relatie Tussen Maagd En Stier

Op seksueel vlak betreft de relatie tussen maagd en steenbok ook een perfecte match. Ze zijn beiden zeer gereserveerd en zullen niet met de eerste de beste naar bed gaan. Dit is een partner met dezelfde ingesteldheid. Om die reden zal er ook op emotioneel vlak een intieme relatie ontstaan waar het seksleven ook zal kunnen van profiteren.

Toch wordt dit globaal gezien als een vaak onaantrekkelijke match, gelukkig is dit niet het geval. Jullie kunnen beiden zeer verwikkeld raken in het erotische, maar hebben nood aan een rijpe, stabiele en geduldige partner. Die partner kan het volledige potentieel van de ander gaan benutten.

Begrip en vertrouwen

Zoals op verschillende andere vlakken in deze relatie tussen de maagd en steenbok, zal het wederzijds vertrouwen en begrip voor elkaar, ervoor gaan zorgen dat we kunnen openbloeien. Het grote pluspunt in deze relatie tussen steenbok en maagd is dat beide partners weinig zullen bekritiseerd worden, maar vooral aangemoedigd worden door de ander.

Wat hier ook van belang is, is dat beide sterrenbeelden beheerst worden door de zon. Er zijn vele andere planeten die een gelijk of groter effect kunnen hebben op elkanders persoonlijkheid. Om iemand volledig te begrijpen en om na te gaan of we echt bij onze partner passen dienen we de andere planeten te bekijken die ook een belangrijke invloed hebben. Daarvoor is de geboortedatum en plaats van groot belang. Ook het geboorte-uur is nodig. In grote lijnen is de relatie tussen maagd en steenbok een perfecte match. Indien er toch meningsverschillen ontstaan die moeilijk te overbruggen lijken, dan kan er een verdere analyse worden gedaan door middel van deze geboortedatum, uur en plaats.

Lees ook :  Sterrenbeeld Tweelingen | Betekenis En Eigenschappen

Gelijkheid tussen beide partners staat centraal

Elke partner ziet de zaken anders en dit is in een relatie tussen maagd en steenbok ook het geval. De waarden en wensen komen in grote lijnen vooral met elkaar overal overeen. De relatie tussen maagd en steenbok wordt een relatie van gelijkheid waar geen enkele van beide partners elkaar zal proberen te overheersen. Het besef dat we steeds op elkaar kunnen rekenen zal een enorm respect voor elkander teweegbrengen. De constante drang naar perfectie en een goed georganiseerde geest zullen veelvoorkomende problemen bij andere sterrenbeelden tot een minimum beperken. Sommige relaties zullen ons zelfvertrouwen afbouwen, gewild of ongewild door de ongepaste partner. In een relatie tussen steenbok en maagd zal dit nooit het geval zijn omdat deze twee sterrenbeelden elkaars zelfvertrouwen gaan voeden en op die manier ook de emotionele en mentale gezondheidstoestand van beide partners gaan versterken.

Toch niet allemaal positief tussen maagd en steenbok

Het is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Hoewel deze twee sterrenbeelden als geen ander bij elkaar kunnen passen, toch kunnen er heel wat problemen ontstaan door de verschillen. Al hebben deze sterrenbeelden veel meer gelijkenissen dan verschillen. We moeten rekening houden met een zeer koele realistische kijk op het leven van de maagden. Dit kan kwetsend overkomen voor de steenbokken wanneer die daarmee geconfronteerd worden. Er is het vaak overheersende karakter van de steenbok die dan weer als negatief opgevat kan worden bij de maagd. En in veel gevallen kan de maagd zich uitzonderlijk gaan uitsloven voor de ander, hoewel die zelf regelmatig een gevoel van ontevredenheid zal geven aan de steenbok. Hoewel de steenbok soms kan gezien worden als overheersend van karakter, wordt de maagd soms gezien als veeleisend.

Dit zijn de problemen en conflicten die kunnen ontstaan in de relatie tussen de maagd en steenbok.

Deel dit bericht

Scroll naar boven