Relatie tussen Leeuw en Steenbok

De leeuw en steenbok hebben één ding gemeen en dat is het bewust zijn van zichzelf. Een relatie tussen leeuw en steenbok komt minder vaak voor omdat deze sterrenbeelden zich in essentie niet tot elkaar aangetrokken voelen. Wanneer dit toch het geval wordt, dan zal de relatie niet vanzelfsprekend worden. Dit kan op verschillende vlakken voor problemen zorgen. Ook seksueel kan dit problematisch worden. Het komt niet vaak voor dat een relatie tussen steenbok en leeuw ontstaat, en als die ontstaan dan is dat vaak van korte duur. Maar wanneer er goed met elkaar gepraat kan worden, wanneer beide sterrenbeelden hun ding kunnen doen, kan dit uiteindelijk toch een zeer intense relatie worden.

steenbok sterrenbeeld

Conservatief versus innovatief

Wanneer de leeuw en steenbok een relatie starten kunnen ze als het ware samensmelten, indien aan de verwachtingen voldaan wordt. De steenbok is eerder conservatief en houdt van hard werken. Is niet meteen innovatief maar eerder traditioneel. De leeuw gaat zeker mee in het verhaal van hard werken, maar zal dit uiteindelijk toch proberen via andere wegen te bekomen. Daarbij zullen de charmes en sociale vaardigheden van de leeuwen, ruim aan bod komen.

leeuw sterrenbeeld

Toewijding aan elkaar

Zowel de leeuw als de steenbok zijn toegewijde mensen, ze hebben een drang om mensen iets te leren. Omdat er zoveel fundamentele verschillen te vinden zijn tussen de steenbok en de leeuw, wordt een relatie niet vanzelfsprekend gezien. Dit kan echter heel omgekeerd uitdraaien wanneer er goed naar elkaar geluisterd wordt.

De beide partners houden van comfort en worden graag in de watten gelegd. Ze werken graag naar een bepaald doel. Nog beter wanneer dit een gezamenlijk doel wordt waarbij zowel de leeuwen als de steenbokken aan dezelfde kant staan. In de relatie tussen de leeuw en steenbok zal aandacht en materialisme vaak centraal staan, beide sterrenbeelden houden hier in ruime mate van. De leeuw kan zorgen voor innovatie, wat soms wat extreem kan lijken voor de nogal klassiek ingestelde steenbok.

Lees ook :  Relatie En Liefde tussen Tweeling en Tweeling

koppel zonsondergang

Vastberadenheid een troef of een vloek

Beide sterrenbeelden zijn vastberaden mensen, dit kan zowel zeer positief als zeer negatief uitdraaien. Wanneer die vastberadenheid gevolgd of gesteund kan worden door de partner, is er mogelijk een uitstekende relatie tussen steenbok en leeuw in de maak. Naarmate de relatie vordert zullen beide partners merken dat ze toch heel wat kunnen leren van elkaar. In die fase zal het respect voor elkaar dan ook gaan groeien. De leeuwen kunnen steenbokken helpen ontspannen en leren genieten van het leven. Terwijl de steenbokken kunnen helpen om het belang van bepaalde (traditionele) waarden te doen inzien en verder ook het resultaat van hard werk duidelijk maken.

Leeuw wordt beheerst door de zon terwijl steenbok beheerst wordt door Saturnus. De zon gaat over het ego en straalt warmte en licht uit. Dit is ook de energie die wordt uitgestraald door de leeuwen. Saturnus gaat meer in op verantwoordelijkheid en hard werk. Deze twee sterrenbeelden kunnen op die manier leren uit de verschillen tussen beide partners. De zon zorgt voor het leven en Saturnus zorgt voor grip op het leven. Wanneer deze verschillen op mekaar afgestemd worden is een lange uitstekende toekomst in zicht in de relatie tussen steenbok en leeuw.

Vuur en aarde

We zien in de natuurelementen dat de leeuwen vuur vertegenwoordigen, terwijl steenbokken aarde vertegenwoordigen. Daar zien we een strijd tussen vrijheid, avontuur tegen stabiliteit en realiteit. Dit kan voor een zeer belangrijke balans zorgen in de relatie. Beide partners zullen genieten van elkaars gezelschap en op die manier beter persoonlijke interesses kunnen nastreven. Zolang ze elkaar blijven steunen en het belang van elkaar blijven duidelijk maken, zullen conflicten die sowieso gaan ontstaan, niet voor extreme problemen zorgen in de relatie.

Lees ook :  Relatie tussen Maagd en Steenbok

De grootste verschillen zijn dat de steenbok graag georganiseerd en standvastig te werk gaat. Terwijl de leeuw graag het onbekende gaat verkennen. Indien beide partners weten dat ze van elkaar houden is dat geen enkel probleem en zullen deze verschillen er net voor zorgen dat beide partners zich beter kunnen ontwikkelen. Dan zullen beide partners zeker moeten toegeeflijk zijn en klaar zijn om kritiek te ontvangen. Dit is soms moeilijk voor zowel de leeuwen als de steenbokken. Op dit vlak kunnen ze dan ook allebei koppig zijn.

Ze hebben allebei zeer sterke persoonlijkheden en in de meeste gevallen kunnen de verschillen in persoonlijkheid en interesses, zorgen voor een hechte band tussen de twee partners. Indien er natuurlijk voldoende respect en liefde aanwezig is. Het is niet zeldzaam dat een relatie tussen leeuw en steenbok met de jaren hechter wordt en het begin net heel moeizaam gaat. Omdat aan zoveel verschillende aspecten moet tegemoetgekomen worden, kan het lijken alsof er geen einde aan komt en kan in het prille begin de vraag rijzen of dit allemaal wel zinvol lijkt. In de toekomst zal dit zijn vruchten afwerpen.

Luisteren naar elkaar

Het kan fout gaan wanneer er te weinig geluisterd wordt naar elkaar en er eerder wilt bewezen worden aan de partner, waarom het één meer prioriteit verdient dan het ander. In deze situatie is het probleem dat er te weinig begrip aanwezig is voor de ander en we de verkeerde weg opgaan. Zeker wanneer we verwachten dat de ander zijn prioriteiten volledig gaan veranderen. Bij voldoende respect echter kunnen we elkaars verschillen goed accepteren en kunnen de gesprekken zeer veel voldoening geven, voor beide partners. De steenbok moet een meer creatieve en positieve kijk op de zaken krijgen via de leeuw. Terwijl de leeuw een realistische en serieuze kijk op de zaken moet krijgen. Wanneer dit in balans gebracht wordt kan elk idee of elke gezamenlijke activiteit tot een zeer goed einde gebracht worden.

Lees ook :  Sterrenbeeld Maagd | Betekenis En Eigenschappen

Emotionele achtbaan of diesel

Op emotioneel vlak zullen we ook zeker voor de nodige aanpassingen moet zorgen. Niet omdat ze beiden niet genoeg van elkaar houden, maar net omdat ze zoveel van elkaar houden. In de relatie tussen de leeuw en steenbok kunnen de warme emoties van de leeuw heel snel afkoelen wanneer deze niet kunnen getoond of geaccepteerd worden. De steenbokken gaan op een andere manier om met emoties en dat kan soms voor de leeuw verkeerd begrepen worden. De beide partners kunnen (vooral in het begin van de relatie) denken dat er geen goeie match is. Indien de leeuw geduld kan opbrengen zal er gemerkt worden dat de steenbok ook heel warme emoties heeft.

Al heeft dat bij steenbokken meer tijd nodig. Door het weinige geduld van de leeuw kan het op die manier heel snel eindigen in het begin van de relatie tussen steenbok en leeuw. Daarom verwijzen we terug naar wat we hierboven vermeld hebben. In de toekomst zullen leeuwen en steenbokken vaker naar elkaar toegroeien, een hechtere band met elkaar krijgen. Terwijl andere sterrenbeelden combinaties net het tegenovergestelde kunnen voorstellen. Een zeer makkelijke start van de relatie, maar problematisch in de verdere ontwikkeling ervan. Relatie tussen leeuw en steenbok is heel vaak problematisch bij de start, soms lijkt een verderzetting van de relatie niet eens zin te hebben, bij het overkomen van deze verschillen gaan ze beide een schitterende toekomst tegemoet.

Deel dit bericht

Scroll naar boven