Relatie Tussen Leeuw en Maagd

Wanneer een relatie tussen leeuw en maagd tot stand komt, dan kunnen er heel wat obstakels moeten worden overwonnen. De verlegen natuur van de maagd en de voorzichtigheid bij het kiezen van een seksuele partner kunnen het moeilijker maken om echt intiem te worden. De leeuw wilt een partner die hen zeer speciaal doet voelen, ze wensen ook een partner die nog meer zelfvertrouwen heeft dan zij zelf hebben. Dit is niet altijd evident voor de maagd om aan deze wensen te voldoen. De relatie tussen leeuw en maagd kan op dat vlak een uitdaging worden omdat de passionele natuur van de leeuw, te weinig ruimte zal geven aan de maagd om zich beschermd en zeker te voelen over de keuze die hij of zij gemaakt heeft. De rationele kijk op de zaken kunnen uiteindelijk uitdraaien in een intellectuele strijd om seksuele dominantie. Indien het uiteindelijk zover komt dat de maagd tot seks wilt overgaan.

maagd sterrenbeeld

Omgaan met vertrouwen

De leeuw wilt aandacht, gezien worden… dit kan een probleem opleveren bij de maagd. Die heeft het reeds uit zichzelf moeilijk met vertrouwen, wanneer dit niet gecompenseerd wordt door voldoende te praten met elkaar, door de gevoelens uitdrukkelijk te tonen. Dan kan dit problematisch worden en de relatie zelfs doen beëindigen.

Zowel de leeuwen als de maagden worden beheerst door rationele, bewuste planeten. Ze zijn makkelijk om tegen te praten. Toch zijn hun persoonlijkheden zeer verschillend door het verschillend element waar ze toe behoren. De maagd behoort tot het natuurelement aarde, terwijl de leeuw behoort tot het element vuur. Dit is dan ook de reden waarom de leeuw zeer passioneel, maar ook zeer vurig kan zijn in de conversaties en in hun overtuiging. De maagd is zeer praktisch en houdt het liefst de voeten op de aarde. Ze staan erom bekend zeer trots te zijn, dat staat loodrecht op het impulsieve karakter van de leeuw en kan uiteindelijk leiden tot een verminderde intimiteit in de relatie tussen leeuw en maagd.

Lees ook :  Relatie En Liefde Tussen Tweelingen en Vissen

leeuw sterrenbeeld

De baas spelen over de partner

De relatie kan heel  snel lijken op de koning (leeuw) die zijn volger (maagd) bij zich heeft. Het kan uiteindelijk dus heel vaak overkomen bij de maagd alsof die moet luisteren naar de orders van de leeuw. Wanneer er dan te weinig respect gevoeld wordt kan de maagd zich heel snel uit de voeten maken. Verder kunnen we omgekeerd ook stellen, dat de leeuw zich echt de koning of koningin moet voelen in de relatie. Indien daar niet wordt aan voldaan zal de relatie ook geen lang leven beschoren zijn. De leeuw moet voortdurend verzekerd worden dat hij of zij speciaal is en op die manier voldoende aandacht krijgt. In het begin van de relatie tussen maagd en leeuw zal dit niet meteen een probleem opleveren, naarmate de relatie verder evolueert kunnen deze belangrijke zaken (voor de leeuw) vaak vergeten worden. Indien er dan onvoldoende communicatie of onvoldoende intimiteit in de relatie aanwezig is, kan de relatie beëindigd worden of kan overspel een belangrijke stoorzender in de band worden tussen deze twee fascinerende sterrenbeelden.

koppel relatie

Emotioneel moeilijk verbonden raken

Misschien wel de meest moeilijke problemen zullen te vinden zijn op emotioneel vlak. Het kan in een relatie tussen maagd en leeuw moeilijk worden om zich emotioneel verbonden te voelen met mekaar, zich begrepen te voelen. De maagd zal alles in het leven relativeren, terwijl de leeuw graag overal een antwoord op geeft. Het kan een grote uitdaging worden tijdens de relatie tussen maagd en leeuw. Ook al voelen ze zich heel hard tot elkaar aangetrokken en communiceren ze heel open over hun gevoelens. Tegenover elkaar kan het soms moeilijk worden om emoties te tonen. Dit gebeurt echter niet bij andere sterrenbeelden waardoor er heel snel kan geconcludeerd worden dat ze toch niet bij elkaar passen.

Lees ook :  Relatie en Liefde Tussen Maagd En Waterman

Ze zullen het allebei belangrijk vinden om hun intellectuele kant te kunnen voeden. Indien er op emotioneel vlak een connectie kan gevonden worden, lijken alle andere problemen in het niets te verdwijnen en kunnen ze ook heel goed met elkaar samenwerken. Een ander  belangrijk verschil is dat de leeuwen meer belang zullen hechten aan dure en luxueuze zaken, terwijl de maagden meer waarde hechten aan eerlijkheid en nobelheid.

Gezamenlijk doel hebben

Hoewel het hier vooral gaat over enkele drastische verschillen in de relatie tussen leeuw en maagd toch zijn er ook zaken die ze met elkaar gemeen hebben. Dit kan tot een heel positief resultaat leiden indien dit op de juiste manier wordt bekomen. Wanneer ze met elkaar samenwerken kan er een heel intense samenwerking ontstaan omdat ze allebei hetzelfde eindresultaat willen. Het enige probleem die hier kan optreden is dat de leeuw hoofdzakelijk de lakens zal willen uitdelen, dit kan het ego van de maagd schaden. De leeuw wilt vooral de aandacht van de omgeving, iets wat de maagd niet nodig heeft. Die zullen eerder in de schaduw willen opereren, wat dus niet meteen tot een conflict zal leiden indien de leeuw teveel baas speelt.

De belangrijkste manier wanneer ze elkaar aanvullen is doordat de leeuw in grote lijnen het project kan opzetten, terwijl de maagd uiteindelijk alle details tot in de puntjes zal kunnen uitwerken. Dit kan zowel op professioneel vlak of in het huwelijk of gezin het geval zijn. Er komen heel wat ideeën uit de impulsieve leeuwen, maar vaak hebben ze problemen met de praktische uitwerking ervan of gaan ze ergens halfweg met een ander project beginnen. In dit geval kan de maagd helpen om elke projecten tot een goed einde te brengen. Zolang dit op een voorzichtige manier kan aangepakt worden en het grote ego van de leeuwen niet aangetast wordt.

Lees ook :  Sterrenbeeld Vissen | Betekenis En Eigenschappen

Conclusie

De relatie tussen leeuw en maagd vormt een constructieve band die in weinig gevallen hun emotionele natuur zal tonen. Ze hebben allebei een rationele, sterke persoonlijkheid. Dit is niet meteen een goeie indicatie voor een lange relatie omdat er in een relatie steeds iemand gaat leiden en iemand gaat volgen. Er is steeds één persoonlijkheid sterker dan de ander. Wanneer twee krachtige rationele persoonlijkheden elkaar treffen en met elkaar in zee gaan, dan moet er heel wat liefde voor elkaar zijn en moet er voldoende begrip en respect voor elkaar zijn. Omdat de leeuw graag in de watten gelegd wordt en de maagd het liever rustiger en klassieker aanpakt, kan het respect van beide kanten snel aangetast worden. Het wordt hoe dan ook een moeilijke relatie die in de meeste gevallen niet voor eeuwig is.

Deel dit bericht

Scroll naar boven