Sterrenbeeld Kreeft | Betekenis En Eigenschappen

Sterrenbeeld Kreeft

Datum: Van 21 juni tot 22 juli

Bijhorende sterrenbeelden: Steenbok en Stier

De kreeft is zeer sterk afgaand op intuïtie en heeft een sentimenteel karakter. Ze kunnen één van de meest interessante mensen zijn om te leren kennen. Heel erg emotioneel en gevoelig. Geven enorm veel om de familie en om hun gezin. Van nature zijn ze zeer sympathiek en sterk verbonden met de mensen die hen dierbaar zijn. Ook empathie en andere mensen begrijpen is voor hen een aangeboren vaardigheid.

Het element die bij de kreeft hoort is water. Net zoals de schorpioen en de vissen. De kreeft gaat altijd zijn hart volgen en kunnen het vaak moeilijk hebben om in deze wereld te passen. Het heersende hemellichaam over de kreeft is de maan. Ze zullen dan ook sterk onder de invloed zijn van de maancyclus. Dat kan er vaak voor zorgen dat de emoties hoog oplopen. Als kinderen hebben ze het vaak moeilijk. Ze hebben vooral de juiste aanpak nodig en willen begrip. Dat is dan ook wat ze teruggeven.

Een gebrek aan geduld of een gebrek aan liefde kan later leiden tot emotionele problemen. Er kan ook egoïsme een grote rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van de kreeft. Waarbij manipulatie en zelfmedelijden niet uitgesloten zijn.

Echter zijn ze heel snel om te helpen bij anderen. Net zo snel zijn ze om conflicten te vermijden. Hoewel ze tijdens conflicten dan vaak de ander meer pijn willen doen dan de pijn die ze zelf hebben ervaren.

Wanneer ze gelukkig zijn met de keuzes die ze hebben gemaakt kunnen ze echter zeer tevreden zijn en een gelukkig gezin vormen met zijn of haar partner.

Lees ook :  Sterrenbeeld Schorpioen | Betekenis En Eigenschappen

kreeft betekenis

Liefde en Seksualiteit

De kreeft is een zeer emotioneel wezen. Gevoelens zijn dan het allerbelangrijkste wanneer het gaat om relaties. Ze zijn zacht en helpen graag. Hun gevoeligheid zullen ze prijsgeven zonder daarbij na te denken, daardoor kunnen ze risico lopen om uiteindelijk gekwetst te worden.

Ze zullen echter altijd een partner kiezen die hen kan begrijpen zonder daarvoor verbaal te moeten communiceren. Een relatie met de kreeft zal ook niet lang duren wanneer ze niet kunnen rekenen op de partner in kwestie.

Kreeft heeft echter weinig zin voor initiatief en dat kan hen soms zuur opbreken. Zeker om het leven te krijgen wat ze zelf wensen te hebben. Wanneer ze geen partner vinden die hen een gevoel van warmte en geborgenheid kan geven.

Het sterrenbeeld is zeer toegewijd en zelfs bereid om een aantal ongezonde of gevaarlijke compromissen te sluiten, om het beeld van de familie maar niet te schaden. Ze vallen regelmatig op de verkeerde partner, zoals iemand die zelf zeer egoïstisch of zelfs zeer autoritair en dominant is van karakter. Vaak tot in het extreme, waar we kunnen spreken van misbruik.

Een gedeelde verantwoordelijkheid en een leven samen met hun partner geeft de kreeft een gevoel van zekerheid en daarmee kunnen ze verder naar de volgende stap in hun leven.

Het is belangrijk dat het vertrouwen van de kreeft niet geschaad wordt. Dat er geen misbruik gemaakt wordt van het begrip en het medeleven. Zo niet, dan kan dat op de lange termijn ernstige gevolgen hebben.

Vrienden en familie

Op vlak van vriendschappen zullen ze makkelijk contact leggen met nieuwe mensen. Ze zijn echter zeer gevoelig voor mensen die niet worden geaccepteerd door hun intieme kring. Hebben enorm veel respect en begrip voor mensen waar ze makkelijk mee kunnen praten. Ze zien al hun vrienden door een emotionele draad. Gaan daarbij niet meteen af op status of op uiterlijk.

Lees ook :  Relatie tussen Ram en Leeuw

Ze genieten het meest om thuis te ontspannen. Daar voelen ze zich het meest veilig en kunnen ze het meest genieten. Ze zijn soms echter heel moeilijk te begrijpen.

Kreeft is sterk betrokken bij de familie. En daarmee zeker meer dan alle andere sterrenbeelden. Uiterst gevoelig proberen ze de familie in stand te houden voor altijd. Wanneer hun eigen leven volmaakt is dan worden ze enorm goede ouders. Vooral dan in het begrijpen van hun kinderen.

Carrière en financieel

Wanneer iets moet gedaan worden dan zal de kreeft deze taak aanpakken en volledig afwerken. Ook wanneer ze alleen gelaten worden op het werk. Ze kunnen zelfs beter presteren wanneer ze alleen zijn, zonder andere mensen rondom hen. Loyaal aan hun werkgever en zeer geconcentreerd op de taak die ze moeten afwerken.

Ze komen regelmatig terecht in de gezondheidssector.

Geld en zekerheid is voor hen één van de belangrijkste dingen. Om die reden gaan ze nauwlettend om met geld en zullen dit niet snel uitgeven. Het is hun doel om te sparen en te investeren. Daarbij nauwlettend de investering in de gaten houden.

Ze zijn heel goed om financiële zaken te beheren en zijn vaak de beheerder van de financiële zaken in de familie.

kreeft eigenschappen

De mannelijke kreeft

De mannelijke kreeft is conservatief. Daardoor voelt hij dat initiatief toch belangrijk is. Hoewel hij daar vaak in faalt omdat hij te lang aarzelt vooraleer daadwerkelijk initiatief te tonen. De partner moet altijd de eerste stap zetten. En moet dat zodanig subtiel doen dat hij niet het gevoel heeft om te volgen. Het is een fascinerend man, zeer complex en moeilijk te begrijpen. Gevoelig, verlegen en zeer beschermend tegenover de mensen waar hij om geeft. Hij zal zoeken naar de ideale vrouw en moeder voor zijn toekomstige kinderen.

Lees ook :  Relatie Tussen Maagd En Boogschutter

De kreeft is emotioneel en draagt graag zorgt voor mensen. Hij wil zich nuttig voelen, beschermend. En wil ook een hoge hoeveelheid aandacht krijgen van zijn partner. Dit dan vooral door complimenten en door lieve woordjes. Hij kan echter ook zeer pessimistisch zijn en aanhankelijk.

De vrouwelijke kreeft

Vrouwelijke kreeft kan zeer moeilijk in elkaar steken. Diep vanbinnen zijn het mensen die zeer sterk liefhebben en liever thuis genieten. De vrouw is kwetsbaar, emotioneel en niet meteen iemand die snel verliefd zal worden.

Maar eens het vertrouwen er is kan ze zeer passioneel en ttrouw zijn. Om haar te verleiden moeten we tonen dat we zin hebben voor initiatief en de eerste stap zetten. De kreeft wil vooral behandeld worden als een dame. Ze is dan ook niet meteen te vinden voor losse seksuele relaties. Ze heeft iemand nodig waar ze op kan rekenen en die haar voldoende zekerheid kan geven.

Ook heeft ze een romantische partner nodig die gelooft in de liefde en die zich kan plaatsen in haar gevoelens.

Ondanks het feit dat ze zeer bedachtzaam is en eerder terughoudend, toch is de kreeft een zeer seksuele vrouw die de partner op seksueel vlak zeker zal kunnen behagen. Ze heeft echter iemand nodig die betrouwbaar is, eerlijk en die haar met het uiterste respect behandeld. Ze kan bedrog moeilijk aanvaarden en kan heel erg onvoorspelbaar worden in zulke situaties. Ook wanneer ze wordt gekwetst.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven