Waarom Pokemon Go zo populair is en waarom iedereen erdoor geobsedeerd is
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: augustus 2, 2016 om 10:48 am
Laatste update: augustus 2, 2016

Waarom Pokemon Go zo populair is en waarom iedereen erdoor geobsedeerd is

Pokemon go is momenteel enorm populair. Maar waarom kan een simpel spelletje toch zo populair worden? Het is de meest gedownloade app op onze smartphones. De app is de helft meer geinstalleerd dan alle andere belangrijke apps samen.

Wat is nu te wijten aan dat grote succes van pokemon go? Mensen over de hele wereld gaan dit spelletje spelen. Heel wat mensen hebben elkaar op die manier leren kennen.

Het grote voordeel van pokemon go is dat het vooral buiten gespeeld wordt. Zo kom je makkelijk in contact met nieuwe mensen. Hoewel het spel zich afspeelt in een virtuele wereld, overlappen we dit toch met onze eigen realiteit.

Dit leidt tot positieve en negatieve ervaringen. Zo hebben reeds heel wat mensen ongevallen veroorzaakt met hun wagen terwijl ze pokemon aan het zoeken waren.

De andere zijde van het verhaal is dat verschillende mensen al de liefde van hun leven zijn tegengekomen in hun zoektocht naar pokemon.

Het gaat zelfs zo ver dat er trainingen worden aangeboden om beter pokemon te leren spelen. Zoals we in deze handleiding kunnen leren.

Waarop moeten we letten?

We moeten beseffen dat we ons nog steeds in de realiteit bevinden, hoewel we een virtueel spelletje spelen. Dat wordt voor veel mensen wel eens vergeten. Wanneer we dit in acht nemen, dan zijn er alleen maar positieve kenmerken van het spelen van het pokemon spelletje.

Lees ook :  Brandnetelthee Wat Zijn De Voordelen En Werking Voor Ons Lichaam?

Het is een uitstekende vorm van beweging, waar veel mensen een tekort aan hebben. Maar hierbij moet veiligheid boven alles gesteld worden. En dienen we steeds aandacht te besteden aan de realiteit rondom ons, wanneer we op zoek gaan naar pokemon.

Waarom spelen mensen het?

Het spel is momenteel een hype. Dat zal zeker nog enkele jaren doorgaan, doordat er voortdurend wordt gewerkt aan de verbetering van de game. Mensen zien het als een ideale manier om te ontspannen. Net als sport of een film kijken voor andere mensen een vorm van ontspanning kan zijn, is het spelen van dat spelletje ontspannend.

Het kan dus gunstige effecten teweegbrengen op de gezondheid. Alsook voor de sociale omgang. Doordat we voortdurend in contact komen met onze eigen wereld, terwijl we in de virtuele wereld onze pokemons gaan zoeken.

Het is ook telkens een grote uitdaging. We moeten strategisch denken om onze pokemon te kunnen vangen. Dit is de grootste reden waarom volwassenen het spel zo leuk vinden.

Kinderen zullen eerder rondlopen en hun pokemon op een willekeurige manier proberen te vangen. Terwijl volwassenen strategieën gaan bedenken om meer succes te boeken. Zoals in de handleiding wordt beschreven.

 

Gerelateerde Posts

Lees ook :  Oestrogel Wat moeten we weten?


Close