Lijst met de 8 meest krachtige vochtafdrijvers

Mensen die last hebben van oedeem of het abnormaal vasthouden van vocht, kunnen gebaat zijn bij het gebruik van vochtafdrijvers. Oedeem kan ontstaan door een allergische reactie op een beet. Maar kan ook ontstaan door een verminderde werking van de nieren, hartproblemen of een slecht functionerend zenuwstelsel.

Het gebruik van vochtafdrijvers kan ook worden toegepast om de bloeddruk te verlagen bij mensen met een hoge bloeddruk. Of om overtollig vocht in het gezicht of in de buik te verliezen.

Waar we moeten op letten bij het gebruik van vochtafdrijvers zijn onze kaliumwaarden. Sommige vochtafdrijvers zullen namelijk zorgen naast het afvloeien van overtollig vocht, voor het afvloeien van kalium. Dit kan op termijn leiden tot een kaliumtekort.

Volledige lijst met vochtafdrijvers

In deze lijst gaan we een groot aantal fruitsoorten, groenten en kruiden bespreken die een vochtafdrijvende werking hebben. Deze vochtafdrijvers zullen de werking van de nieren verbeteren. Ook vaak de lever ondersteunen, en een gunstig effect hebben op het hart. Hoewel vochtafdrijvers een gunstig effect hebben op de vloei van de urine en onze nieren gaan reinigen. Kunnen ze er wel voor zorgen dat we hoge hoeveelheden kalium gaan verliezen via onze urine. Het is daarom wel aan te raden om voldoende voeding met kalium te gaan eten. Dit zal ervoor zorgen dat we niet te maken krijgen met te weinig kalium.

Lees ook :  Oestrogel Wat moeten we weten?

Groenten en Fruit die vochtafdrijvend werken

Watermeloen

watermeloen vochtafdrijvendWatermeloen bestaat voor meer dan 90% uit water. Dat is dus een ideale bron om water af te vloeien. Ze bevatten daarnaast ook nog belangrijke antioxidanten zoals flavonoïden. Dit is onder andere luteïne, lycopeen, betacaroteen, zaxanthine. Die zullen vooral onze cellen beschermen tegen aanvallen van vrije radicalen.

De watermeloen behoort tot de vochtafdrijvers en zal daarnaast een reinigend en alkaliniserend effect hebben op het lichaam.

Tomaten

Tomaten hebben ook een hoge hoeveelheid water verpakt in een rode bol. Ze zijn een uitstekende bron van vitamine C en vrije radicalen. Tomaten zijn vooral gunstig voor het beschermen van de bloedvaten. Tomaten zijn ook rijk aan kalium. Wat wel belangrijk is wanneer we vochtafdrijvers gebruiken.

Komkommer

Komkommer is nog zo’n watergroente. Daarnaast krijgen we ook zwavel en silicium. Die zullen de nieren gaan stimuleren om meer gifstoffen af te voeren. Dit zal ervoor zorgen dat deze vochtafdrijvers het lichaam zullen reinigen en zwellingen helpen bestrijden.

Het grote voordeel van de komkommer is dat ze ook kalium bevatten en daarnaast weinig kalium afscheiden via de nieren.

Citroen

citroen vochtafdrijverCitroen zal ervoor zorgen dat we meer moeten plassen. De fruitsoort bevat enorme hoeveelheden vitamine C en kalium. Allemaal zeer gunstig om het kaliumgebrek te voorkomen.

Wanneer citroen in het lichaam wordt opgenomen veranderd de zure samenstelling en wordt de PH waarde van het lichaam verhoogd. Dit heeft een gunstig effect op het bestrijden van ontstekingen.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Stoppen Met Roken En De Longen Herstellen Na Het Roken?

Kruiden met een vochtafdrijvende functie

Bij de kruiden hebben we enkele zeer krachtige vochtafdrijvers. Ze zullen niet alleen het vocht aflaten maar ook bescherming bieden voor de nieren en vaak ook de lever.

Paardenbloem

Misschien wel de meest krachtige van alle vochtafdrijvers is de paardenbloem. Die zal ervoor zorgen dat enorme hoeveelheden vocht kunnen worden afgevoerd via de nieren. Zal daarbij een reinigend effect hebben op de nieren en op de lever. Een unieke tonic voor onze nieren en de lever.

Paardenbloem bevat ook kalium, dat zal helpen om het kaliumtekort te voorkomen wanneer dit supplement gebruikt wordt. (1)

Paardenstaart

paardenstaart vochtaflatendPaardenstaart kan gebruikt worden om nierstenen te bestrijden. Het heeft echter nog heel wat gebruiken die vooral bij vrouwen voor problemen kunnen zorgen. Zoals het voorkomen van osteoporose. Hevige bloedingen tijdens de menstruatie kunnen er ook mee worden behandeld.

Om paardenstaart te gebruiken als vochtafdrijvers zijn geen hoge hoeveelheden nodig. Om nierstenen te bestrijden wel. En deze hoge hoeveelheden kunnen makkelijk zorgen voor een tekort aan kalium. Omdat de plant ook kalium zal afscheiden via de nieren. Paardenstaart wordt beter toegevoegd aan water via een extract. (2)

Meidoorn

Wordt meestal toegepast om de bloeddruk te verlagen. Maar wat de meeste mensen echter niet weten is dat de hoofdreden voor het verlagen van de bloeddruk komt door het vochtafdrijvende effect van de plant.

Daarnaast reinigt het de nieren, is het een uitstekende remedie tegen stress en zal het de bloedvaten wijder maken. Meidoorn kan makkelijk worden toegevoegd in het drinkwater door druppels. (3)

Lees ook :  Het Verband Tussen Zink En Testosteron

Hibiscus

Hibiscus staat bekend om zijn gunstig effect op de bloeddruk. Maar daarnaast kan de plant ook dienst doen als vochtafdrijvers. De plant heeft ook een reinigende werking op de nieren en zal de lever stimuleren.

Het kan gedronken worden in thee of via een supplement gebruikt worden. (4)

Water

Water is zeker de beste vochtafdrijver. Wanneer we onvoldoende water drinken en in combinatie dan ook veel zout innemen via de voeding, dan zal het lichaam meer vocht vasthouden. Wat uiteindelijk voor problemen kan zorgen. Het is altijd beter om gewoon plat water te drinken. Koffie en thee en andere cafeïne-houdende dranken kunnen niet meteen gezien worden als gezonde vochtafdrijvende middelen omdat ze in hogere hoeveelheden kunnen leiden tot hartproblemen en hartritmestoornissen.

Wat moeten we zeker doen wanneer we vochtafdrijvers gebruiken?

Wanneer we vochtafdrijvers gebruiken en overtollig vocht uit het lichaam willen halen is het belangrijk dat we voldoende drinken. Ten eerste is het nodig om het vocht af te laten. En ten tweede kan een tekort aan water tijdens deze periode ervoor zorgen dat er nierstenen vormen door het kristalliseren van de mineralen. Water drinken is dus het allerbelangrijkste wanneer we vochtafdrijvers gebruiken. Gemiddeld hebben we anderhalve liter water per dag nodig. Al is dat sterk afhankelijk van de persoon, stel dat we een zeer actieve job hebben en daarnaast nog elke week 3 keer een uurtje gaan sporten. Dan zal deze anderhalve liter zeker niet volstaan. Het is makkelijk te controleren wanneer we voldoende vocht innemen. Bij het plassen dient de urine kleurloos te zijn, hoe meer de urine geel wordt, hoe meer vocht we moeten innemen.

 

 

Deel dit bericht

1 gedachte over “Lijst met de 8 meest krachtige vochtafdrijvers”

  1. Van alle vochtafdrijvers is de paardebloem toch zeker de meest werkzame. Het zal ook nog eens helpen bij een detox kuur en je zal er geen problemen mee krijgen door het verlies aan kalium.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven