Hoe Kunnen We De Tanden Bleken?

De tanden bleken is zeer populair geworden. Iedereen wilt natuurlijk een prachtige glimlach. Door ouder te worden en door bepaalde dranken of dingen die we doen zoals roken, kunnen we donkere tanden krijgen. Dat heeft in de meeste gevallen weinig met hygiëne te maken. De tanden bleken is dan wel de enige oplossing.

Bij het roken wordt de tandkleur geleidelijk aan geel en bruin. We mogen dan nog twee tot drie keer per dag onze tanden poetsen. Dat zal er alleen voor zorgen dat de verkleuring trager verloopt. Maar verkleuren doen ze toch. De tanden bleken is daarom enorm populair bij  rokers of bij mensen die vroeger gerookt hebben en nu terug willen genieten van wittere tanden.

Een andere boosdoener is koffie en thee. Thee mag dan wel heel wat voordelen voor onze gezondheid betekenen (alsook koffie). Toch is dit een zeer belangrijke oorzaak voor bruine vlekken op de tanden. Hoe ouder we worden hoe meer de voortanden gaan verkleuren.

Er bestaan verschillende manieren hoe we kunnen de tanden bleken. We gaan ze in dit artikel overlopen. Het spreekt voor zich dat die manieren om onze tanden te bleken niet meteen zullen werken. We zullen echter wel meteen verbetering opmerken. Ze worden elke keer een tint witter.

tanden witter maken

Erfelijkheid

Er is ook zoiets als erfelijkheid als het aankomt op de tandenkleur. Wanneer onze ouders of familieleden altijd donkere tandverkleuring gehad hebben vanop jonge leeftijd. Dan kunnen we daar helaas zelf weinig aan doen. Door methodes te gebruiken die de tanden bleken, kunnen we dan wel terug de tanden witter maken.

Lees ook :  Stinkvoeten verhelpen op een natuurlijke manier

Is tanden bleken schadelijk voor de tanden?

De betere methodes die de tanden bleken zullen werken met een bepaalde gel of pasta. Daarin zal een hoeveelheid peroxide aanwezig zijn. Deze stof zal ervoor zorgen dat de kleurstoffen uit onze tanden verdwijnen.

Het probleem is dat de tanden ook gevoeliger gaan worden. Tanden bleken is schadelijk wanneer we na een volledige behandeling van 1 tot bijvoorbeeld 5 beurten, te snel een nieuwe behandeling gaan starten. We wachten daar beter enkele jaren mee.

Na de behandeling is het daarom belangrijk dat we de tandverzorging zeker niet vergeten. Dat betekent dat we ons gebit moeten blijven poetsen en op die manier de vorming van tandsteen of de nieuwe tandverkleuring zoveel moeten tegengaan.

De tand wordt elke keer brozer naarmate we de behandeling opnieuw doen. We moeten dus zeker enkele jaren wachten om een nieuwe behandeling te starten.

Verschillende methodes die de tanden bleken

iWhite Polisher

tanden bleken iwhite polisher

De iWhite polisher geeft je terug een stralende glimlach. Ze maken daarbij gebruik van stoffen die de tanden bleken, en die niet schadelijk zijn voor de tanden.

We kunnen het gebit tot 8 tinten witter maken met dit toestel. Het kan wekelijks blijven gebruikt worden. Het toestel is vooral goed voor tandplak te verwijderen. Natuurlijk zal dit niet meteen allemaal in één beurt gebeuren. Om die reden moet het proces wekelijks herhaald worden.

Voor het gebruik dienen we de tanden te poetsen. Het zal tandplak verwijderen en daardoor ook elke tand afzonderlijk polijsten. Wat ervoor zorgt dat de tanden bleker worden.

Lees ook :  Hoe kan je jezelf beschermen tegen griep en coronavirus?

Meer informatie over de iwhite polisher vind je hier

Lanaform Whitening Flash

tanden bleker maken lanaform

De lanaform whitening flash zal het gebit bleken in 10 behandelingen. De werking gaat als volgt. Een lamp zal de kracht van de blekende gel versterken. Waardoor de verkleuring in de tand verdwijnt.

De lamp zorgt er onder meer ook voor dat de behandeling zelf heel snel en vlot gebeurt. In slechts 2 minuten is de klus geklaard. We krijgen dus in totaal 20 minuten wittere tandjes.

Meer informatie over de Lanaform Whitening Flash

Rio Professional Teeth Whitening

rio tanden bleker maken

De Rio Professional Teeth is een zeer makkelijke manier om zelf thuis de te kunnen tanden bleken. Het toestel zal door zijn sterke werking enorm effectief zijn om bijvoorbeeld vlekken door koffie, thee, wijn of verkleuring door te roken te verhelpen.

Dit is een zeer compleet apparaat waarbij we zo’n 30 behandeling kunnen mee uitvoeren. Een blauw licht zal de kracht van de gel versterken.

De tandverkleuring wordt reeds aangepakt bij een eerste korte behandeling. Telkens worden ze meerdere tinten witter per keer we het toestel gebruiken.

Wanneer de stralende glimlach terugkeert, met een prachtig wit gebit, is voor een groot deel afhankelijk van de staat van ons gebit. Hebben we zeer donkere tandverkleuring, dan zal het proces langer duren dan bij mensen die een licht vergeeld gebit hebben.

Er zijn 5 mogelijkheden om de kracht van het blauwe licht aan te passen. Beginnen doen we bij de laagste stand. Verder in de behandeling en na enkele sessies kunnen we systematisch de kracht van het blauwe licht verhogen.

Lees ook :  Meest Verkochte Parfum Voor Vrouwen 2020

De behandeling duurt ook een stuk langer dan bij de vorige methodes. Daarom ook dat dit wel het meest complete toestel is om de tanden bleker te maken.

De behandeling duurt 20 minuten. We kunnen er daarna echter voor kiezen om nog een nabehandeling te doen. Deze nabehandeling duurt 12 minuten.

Het is belangrijk dat we voor het gebruik ons gebit grondig poetsen. En ook met mondwater gaan reinigen. Dit is vooral belangrijk omdat eventuele etensresten daardoor de toegang tot de tand kunnen blokkeren. Waardoor dan een deel van de tand zichtbaar witter wordt. En het andere deel nog de verkleuring bevat.

Indien we het toestel willen gebruiken met meerdere personen is het belangrijk dat we ook een navulset gebruiken.

Meer informatie over de Rio Professional Teeth Whitening Set

Besluit

Wanneer we ons gebit gezond willen houden is het belangrijk dat we schadelijke dranken en stoffen proberen te vermijden. Mondverzorging speelt hierbij ook een grote rol. Om het gebit zo wit mogelijk te houden dienen we ons gebit zeker ’s morgens en ’s avonds te poetsen. Ook is het een goed idee om telkens voor en na de maaltijd een poetsbeurt in te lassen.

Dat klinkt misschien nogal vergezocht. Maar zal ervoor dat we vooraleer we aan de maaltijd beginnen, bacteriën zullen verwijderen die zich zullen voeden met onze voeding. En daardoor zichzelf heel snel zullen kunnen vermenigvuldigen.

Het gebruiken van mondwater die daarmee bescherming zal geven voor het tandglazuur is zeker ook aangeraden wanneer we deze toestellen gebruiken.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven