Hoe Kunnen We Stoppen Met Roken En De Longen Herstellen Na Het Roken?

Longen herstellen na jarenlang roken

Hoe reinigen de longen zichzelf

longen herstellen na roken

Wanneer je uiteindelijk na alle moeite van de wereld bent kunnen stoppen met roken zal je dat heel snel kunnen merken aan je gezondheid en dan vooral aan je conditie. Roken is het meest belastend voor je longen. Die krijgen alle schadelijke rook van de sigaret naar binnen. Waar zich dan een ophoping van teer en slijm vormt. Je adem wordt korter door de grote hoeveelheid koolmonoxide die zich in je bloed bevindt waardoor je heel snel buiten adem bent.

Lees hier meer over waarom roken slecht is voor de longen

De longen hebben een systeem om zichzelf te reinigen. Daar wordt voor gezorgd door de witte bloedcellen. Die zorgen ervoor dat bacteriën kunnen worden verwijderd uit de longen, alsook de giftige chemische stoffen in sigarettenrook. Echter verschilt dat van persoon tot persoon. En zeker bij hardnekkige rokers zal dat reinigen niet ten volle kunnen gebeuren.

Simpelweg omdat het proces van de reiniging van de longen niet goed genoeg werkt of gewoon niet genoeg tijd heeft om volledig zijn werk te doen. Omdat er elke keer opnieuw een nieuwe hoeveelheid sigarettenrook binnenkomt.

Vanaf het moment dat de sigaret uit is beginnen de longen meteen aan het herstel. Wie dus niet meer rookt zal vast en zeker schonere longen krijgen. Maar de tijd dat de longen nodig hebben om volledig te herstellen zal zeker een eind duren. Zeker voor iemand die 5 of 10 jaar gerookt heeft.

longen herstellen na roken

Wat doet roken met je lichaam

Wanneer je beslist om te stoppen met roken is dat een zeer goede zaak. Niet alleen voor je portemonnee maar zeker en vast voor je gezondheid. Toch is het voor veel mensen zeer moeilijk om te kunnen stoppen met roken.

Omdat ze er ten eerste aan verslaafd zijn geworden met de jaren. En omdat het voor hen een gewoonte is geworden. Meerdere activiteiten worden geassocieerd met het roken. Zoals na het eten, bij een alcoholische drank, in de auto… Maar wat doet roken met je lichaam?

Wat geeft je trek om te roken?

vrouw aan het roken

In een sigaret zit een zeer verslavende stof, nicotine. Deze stof zorgt ervoor dat je elke keer terug zin krijgt in een nieuwe sigaret. Elke keer je een sigaret opsteekt gaat de nicotine via de rook die je intrekt via de luchtpijp meteen door naar de hersenen. Dat duurt slechts enkele seconden. Daardoor krijgt de roker een lekker gevoel. Nicotine kan worden gezien als een soort oppeppertje voor de hersenen. Het geeft je een goed gevoel.

Je voelt je meer op je gemak. Terwijl deze nicotine er eigenlijk voor zorgt dat je bloeddruk verhoogt en je hart sneller gaat slaan. Het maakt de roker ook meer nerveus. Toch voelt men dat niet omdat het prettig gevoel van nicotine, de negatieve effecten ervan overtreft. Wanneer het niveau van de nicotine in het bloed aan het dalen is, krijgen de hersenen een signaal om te reageren.

Dat geeft de roker elke keer terug zin in die sigaret. Nicotine is niet alleen door de verslavende werking verantwoordelijk om rokers hun motivatie te ontnemen voor een complete rookstop. Nicotine zorgt er ook voor dat het lichaam minder snel vraagt naar eten. Het werkt hongerstillend. Ook zorgt het voor een versnelde metabolisme.

Dat is de grootste reden waarom rokers bijna altijd aan gewicht winnen wanneer ze uiteindelijk besluiten te stoppen. Nicotine zorgt ervoor dat je minder eet en sneller je voeding verbrandt. Krijg je de gewenste dosis nicotine niet binnen, krijg je meer honger waardoor je meer eet en dan nog eens minder snel je ingenomen voedsel verwerkt. Wat dus uiteindelijk uitmondt in gewichtstoename.

Daarom is het zeker aangeraden voor mensen die stoppen met roken om extra te bewegen. Niet alleen om je longen terug te laten herstellen. Maar om niet al teveel gewicht bij te komen.

Giftige stoffen die aanwezig zijn in een sigaret

roken slecht

In een sigaret zijn heel veel giftige stoffen aanwezig. Er werd eens beweerd dat er wel meer dan 50 giftige stoffen in een sigaret zitten. De belangrijkste van die stoffen zijn teer, koolmonoxide en formaldehyde. Wat doen die stoffen en wat doet roken met je lichaam.

Teer

Teer staat er om bekend zeer kankerverwekkend te zijn. Door het aansteken van een sigaret en de daardoor ontstane rook in te ademen komt de teer via de luchtpijp in de longen terecht. Het is een donkerbruin, zwart laagje die zich vestigt in de binnenkant van de longen en in de luchtpijp.

Van nature probeert het lichaam om van deze stof af te raken door te hoesten. Daardoor komt het geregeld voor dat je bij het roken moet hoesten. Omdat het lichaam deze schadelijke stoffen wil uitscheiden.

Koolmonoxide

Koolmonoxide is een geurloos gas die ontstaat door verbranding. Deze stof belemmert de rode bloedcellen om zuurstof te vervoeren door het lichaam.

Daardoor komt er bij een roker minder zuurstof in het bloed dan bij mensen die niet roken. Beginnende rokers of meerokers kunnen vaak last krijgen van hoofdpijn. Dat komt door de koolmonoxide in sigarettenrook. Op termijn veroorzaakt het hart en vaatziektes.

Omdat de aderen verstopt raken door de constante (hoge) aanwezigheid van koolmonoxide. Koolmonoxide is ook de grootste reden voor de kortademigheid die rokers meestal ervaren bij inspanning.

Lees ook :  Oorzaken voor haaruitval bij vrouwen

Formaldehyde

Zorgt ervoor dat je ogen geïrriteerd raken wanneer er sigarettenrook ingaat. Maar het irriteert niet alleen je ogen. Ook de longen, de keel en de neus raken erdoor aangetast. Het veroorzaakt long-en keelkanker.

Negatieve berichtgeving rond roken

Vandaag de dag zijn er meer en meer mensen die beslissen om te stoppen met roken. Dit is vooral te danken aan de dagelijkse negatieve berichten die men te horen krijgt over roken. Negatieve berichten die zeker waarheid zijn. Enkele cijfers zijn onder andere dat roken verantwoordelijk is voor :
3 op 4 gevallen van longkanker.

4 op 5 van alle dodelijke chronische bronchitis.
1 op 3 van alle dodelijke kankers.
1 op 4 van alle hartaanvallen.
1 op 5 van alle hartaandoeningen.

Echter niet iedereen die wenst te stoppen met roken, slaagt daar uiteindelijk in. En velen die er dan degelijk in slagen, zullen helaas terug hervallen in hun oude gewoonte en dan terug beginnen met roken.

Toch is praktisch iedereen die rookt op de hoogte van de negatieve effecten op de gezondheid. Dat maakt het dan toch ongelooflijk dat iemand nog wilt roken. Echter is het zeker niet makkelijk om compleet komaf te maken met die dodelijke sigaret.

De verschillende manieren om te stoppen met roken

stoppen met roken

Er zijn een aantal manieren om te stoppen met roken. Er is geen makkelijke manier, want stoppen met roken is niet makkelijk. De ex-roker die beweert dat stoppen met roken gemakkelijk is, toont daarmee enkel en alleen dat hij of zij niet verslaafd was aan het roken en op die manier geen moeite heeft om te stoppen met roken.

De meest gebruikte manier is om nicotine in te nemen op een andere wijze dan met het roken van sigaretten. Zo bestaan er de nicotine-patches. Die worden gekleefd op de huid en geven doorheen enkele uren een bepaalde hoeveelheid nicotine af aan het lichaam.

Het positieve van dit alternatief is dat je de ganse dag door eenzelfde hoeveelheid nicotine toegediend krijgt. Echter kan je toch nog altijd zin krijgen in een sigaret. Wanneer je bijvoorbeeld een stressmoment hebt. Dan kan het handig zijn om de nicotine kauwgom te gebruiken. Die geeft je tijdelijk een dosis nicotine.

En een nieuwe vorm is nu ook de nicotinespray. Die je moet inspuiten in de mond en die meteen het lichaam voorziet van een dosis nicotine. Doordat het verslavende effect van roken bijna volledig te wijten is aan nicotine, zijn deze nicotine alternatieven een goed middel om veel mensen te kunnen helpen stoppen met roken.

niet roken

Waarom is roken slecht voor je longen?

De stoffen aanwezig in een sigaret, zoals teer en nicotine werken
een aantal ontstekingen aan de luchtwegen in de hand. Maar niet
alleen de teer en de nicotine in de sigaret zijn zeer slecht voor
de gezondheid. Er zijn ook een aantal gevaarlijke gassen aanwezig
in sigaretten. Die er op hun beurt ook kunnen voor zorgen dat
de luchtwegen beschadigd raken. Zo kan heel makkelijk een
verkoudheid ontstaan. Of meer moeten hoesten. Het kan leiden tot
een longontsteking en tot zelfs chronische klachten als longemfyseem
en bronchitis.
Wanneer de bronchitis van chronische aard is, zijn de slijmvliesjes
ontstoken terwijl bij longemfyseem de longblaasjes springen.
Daardoor wordt er minder lucht ingeademd, de ademhalingsorganen verliezen
een deel van hun capaciteit. Er kan ook longkanker optreden.

waarom is roken slecht voor je longen

Bronchitis

In de luchtwegen bevinden zich slijmvliesjes en trilharen. Die zorgen
er voor dat ongewenste stoffen uit de lucht, maar ook uit de sigaret
terug kunnen verwijderd worden. Dat gebeurt door te hoesten.
De nicotine in de rook van sigaretten zorgt ervoor dat het
slijmvlies geïrriteerd raakt. Het maakt de trilhaartjes ook zwakker.
Waardoor een deel van de ongewenste stoffen in het lichaam
achterblijven. Teer blijft ook kleven aan deze slijmvliesjes.
Waardoor ontsteking optreedt.

Waarom is roken slecht voor je longen?

teer slecht voor longen

longemfyseem

Wanneer teer achterblijft in de luchtwegen gaat het dieper in
de longen. Dat zorgt ervoor dat de longblaasjes zwakker gaan worden
en uiteindelijk gaan ontsteken.

longkanker

Als deze gevaarlijke stoffen van sigarettenrook in de cellen kunnen
dringen dan kan de structuur van de cellen zodanig veranderen.
Het reinigen van de longen gebeurt niet meer optimaal en de kans
op longkanker neemt sterk toe. Niet alleen longkanker kan dan
ontstaan, er kan ook kanker aan de neus of keel ontstaan. In
uitzonderlijke gevallen zelfs aan de slokdarm of strottenhoofd.

Waarom is het nogal logisch dat roken slecht is voor onze longen?

stoppen met roken

Wanneer je een inspanning doet als roker. Dan merk je zelf dat de capaciteit van de longen enorm aan het afnemen. Je bent meteen buiten adem.
Nog een reden waarom roken slecht is dat de longen van een roker meer dan dubbel zo hard moeten werken als die van een niet-roker. Om ze schoon te krijgen. Van het moment dat je laatste sigaret gerookt is, beginnen ze met hun reinigingsroutine. Wanneer je een uurtje erna terug een sigaret rookt. Kunnen de longen niet volledig hun werk doen. Een groot deel van de schadelijke stoffen blijft achter in de longen.

Wanneer stoppen met roken te moeilijk voor je is kan je beginnen elektrisch roken.

Om de verslavende stof nicotine te vervangen kan je Nicorette gebruiken.

Longen herstellen met bewegen en sporten

longen reinigen in de natuur

Om dat proces van herstel te versnellen zijn er een aantal zaken die u kunt doen. De meest doeltreffende manier is om te gaan bewegen. En dan beter in een natuur omgeving of een omgeving met weinig uitlaatgassen en andere giftige stoffen.

Je wilt immers je longen zuiveren, dan is lopen in het stadscentrum tijdens het spitsuur niet meteen aan te raden. Wanneer je buiten loopt of een stukje wandelt in een zo auto-vrije omgeving als mogelijk, dan kunnen de longen meer zuurstof innemen doordat je dieper ademhaalt en daardoor sneller herstellen.

Je kan ook net zo goed een ontspannende wandeling maken in het bos. Dat zal er op die manier ook voor zorgen dat we meer zuurstof opnemen en de zuurstof die we opnemen zal dusdanig gezonder zijn dan een wandeling in het centrum van de stad en op die manier helpen de longen reinigen.

Longen herstellen met voeding

broccoli herstelt longen

Voor de mensen die niet bewegen of die nog meer willen doen om hun longen te laten herstellen zijn er ook een aantal voedingsproducten die je kunt introduceren in je dagelijks dieet. Dat zijn dan vooral fruitsoorten, groenten en kruiden. Die kunnen de positieve werking van de longen ondersteunen en stimuleren.

Lees ook :  Welke Voedingsstoffen Kunnen Helpen Nierstenen Voorkomen

Broccoli bevat een grote hoeveelheid aan de stof sulforafaan. Deze zorgt ervoor dat het reinigen van de longen wordt versneld.

Ook bloemkool bevat deze stof. Ze zorgen niet alleen voor schonere longen. Ze helpen ook (vooral voor vrouwen) bij het voorkomen van borstkanker.
Het sap van citroenen zorgt er ook voor dat elke long extra zal worden gereinigd.

Volgens een recent wetenschappelijk onderzoek is onder meer aangetoond dat groene thee kan helpen met het herstellen van schade aan de longen door roken. Dit omdat groene thee grote hoeveelheden vitamines en mineralen bevat. Ook zeer krachtige anti-oxidanten.

Vitamine c

Het sap drinken van de pompelmoes is ook een goeie manier om je longen te herstellen. Weer wegens de hoge hoeveelheid krachtige anti-oxidanten.citroensap longen reinigen

Verder zijn groenten met grote hoeveelheden kalium zeer effectief in het helpen de longen herstellen. Veel kalium bevindt zich in aardappelen en tomaat. Spinazie, selder en peterselie bevatten ook een degelijke hoeveelheid kalium.

Bessen en de sappen van deze bessen zijn ook een zeer sterk natuurlijk middel om de longfunctie terug optimaal te krijgen.


Ashwagandha
een kruid uit de Ayurveda, die vooral als supplement gebruikt wordt om stress te verlagen en om het libido op te krikken.

Zou kunnen van invloed zijn op het voorkomen en verzwakken van longkanker.

In een wetenschappelijk onderzoek bij dieren werd althans vastgesteld dat het longkanker tumoren kon tegenhouden en bij andere kunnen voorkomen dat de kankercellen ontwikkelen.

De krachtige werking van de antioxidanten aanwezig in de withania somnifera plant zouden daarvoor verantwoordelijk zijn. De longen herstellen na roken zou dus met dit kruid kunnen versneld worden.

ashwagandha beschermt longen

Naast het helpen beschermen tegen longkanker en het herstellen ervan heeft ashwagandha nog een andere belangrijke functie. Wanneer we stoppen met roken dienen we niet alleen onze longen te reinigen, we zullen ook te maken krijgen met een forse daling van de neurotransmitters.

Met dan vooral serotonine en dopamine. Die zullen dalen doordat we geen nicotine meer innemen.

Onderzoeken hebben ook aangetoond dat ashwagandha supplement kan helpen bij verslavingen doordat ze de hoeveelheden dopamine en serotonine stimuleren in de hersenen. Daardoor vermindert de kans dat we te maken krijgen met afkickverschijnselen wanneer we stoppen met roken.

Stoppen met roken zonder te verdikken?

stoppen met roken verdikken

Waarom word je zwaarder als je stopt met roken?

Wanneer iemand beslist om te stoppen met roken. Dan is het stoppen met roken al een zeer positief punt op zich. Maar vaak worden mensen dan ook zwaarder. Ze beginnen aan te komen. Hoe komt dat nu? Waarom word je zwaarder als je stopt met roken? Deze vraag heeft 2 antwoorden. Het eerste antwoord luidt als volgt. Je bent gestopt met roken dus je stofwisseling gebeurt iets trager dan toen je wel rookte.

Dit komt doordat nicotine het metabolisme versnelt. Veel mensen zeggen dat sigaretten calorieën verbranden. Maar onrechtstreeks is dat wel zo. Doordat de nicotine in de sigaretten je metabolisme doet versnellen zal je minder snel een teveel aan calorieën opslaan. Je zal vaker stoelgang hebben en zal op die manier minder reserve voedingsstoffen opslaan. Die dan uiteindelijk, indien ze niet worden opgebruikt worden omgezet in vet.

Sigaretten en vooral de nicotine, stilt de honger. Het werkt net als cafeïne opwekkend. Dus krijg je minder snel honger. En een ander veel voorkomende oorzaak van het zwaarder worden als je stopt met roken, is dat je gewoon meer gaat eten. Om je honger naar een sigaret te stillen.

Stoppen met roken zonder te verdikken, is dat dan wel mogelijk?

Als ik wil stoppen met roken zonder te verdikken, moet ik dan dagelijks uren gaan sporten? Moet ik dan stoppen met eten? Of zal ik gewoon maar terug beginnen roken? Natuurlijk niet! Eerst en vooral kan je al letten op wat je eet. Wanneer je bent gestopt met roken kan je bijvoorbeeld ook meteen gezonder gaan eten. Je bent weliswaar gestopt met roken omdat je een betere gezondheid wilt, niet?

De meeste mensen die fors verzwaren na het stoppen met roken zijn mensen die hun honger naar een sigaret proberen op te lossen met eten. En dan wel de verkeerde dingen. Dat zijn dan koekjes, chips en andere zoetwaren. Wanneer je wilt stoppen met roken zonder te verdikken zal je uiteindelijk wel moeten letten dat je niet dagelijks voor de tv hangt met een grote zak chips.

Er bestaan ook manieren om het metabolisme terug sneller te laten werken. Je metabolisme kan je versnellen met koffie, thee en andere cafeïnerijke dranken. Je kan je metabolisme ook versnellen door te sporten. Dus wanneer je minder zoete snacks gaat eten, af en toe wat beweegt. Een koffie in de namiddag en een thee ’s avonds voor het slapen dan zal je stoppen met roken zonder te verdikken.

Het verslavingsmechanisme van het roken

Het roken is echt een mentaal spelletje. Je hersenen krijgen het signaal dat je een sigaret wilt doordat het nicotinepeil aan het dalen is. Wanneer je gestopt bent met roken krijgen de hersenen dat signaal nog altijd.

Maar jij wilt stoppen. Dus kiezen de hersenen voor een andere oplossing. Daardoor krijg je dan het gevoel dat je iets moet eten. Een goed alternatief wanneer je bent gestopt met roken is om elke keer je honger hebt een glas water te drinken. Daarmee bedoel ik tussen de maaltijden door natuurlijk. Je mag zeker geen maaltijd overslaan omdat je bent gestopt met roken en bang bent om aan te komen. Dat zal je gezondheid er zeker niet op vooruit brengen.

Door elke keer een glas water te drinken wanneer je het gevoel hebt dat je iets moet eten dan geef je de hersenen eigenlijk het signaal dat je gegeten hebt. Omdat er iets aanwezig is in je maag. Dus stoppen met roken zonder te verdikken? Het is zeker mogelijk! Je had al genoeg wilskracht om te stoppen met roken. Dus heb je genoeg wilskracht om je verslaving niet te compenseren met overmatig eten.

Voor wie meer wil weten over hoe het verslavingsmechanisme werkt bij het roken kan ik je dit boek aanraden. Leer je verslaving begrijpen!

Wat is de beste manier om te stoppen met roken?

Beste manier om te stoppen met roken

Dagelijks zijn er duizenden mensen die proberen om te stoppen met roken. Een groot deel daarvan zal helaas hervallen in de slechte gewoonte van het roken en een klein deel daarvan zal slagen in zijn opzet. Maar wat is nu de beste manier om te stoppen met roken? Eerst en vooral zal de beste manier om te stoppen met roken voor iedereen verschillend zijn.

Lees ook :  12 Krachtige Voordelen Van Granaatappel Voor de Gezondheid

De een zal beter af zijn met een nicotine vervangend middel, de ander met een elektronische sigaret en nog een ander zal een boek lezen om te stoppen met roken. Zolang men slaagt in hun opzet en slaagt om te stoppen met roken zonder terug te beginnen is het voor die persoon de beste manier om te stoppen met roken. Al zijn er wel grote verschillen.

Stoppen met roken met nicotine vervangers

roken

De nicotine vervangende middelen zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek en compenseren het gemis aan nicotine wanneer iemand gestopt is met roken. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar zoals de patch, de zuigtablet, kauwgom en er is de nicotinespray. Al deze middelen zijn relatief duur als je het vergelijkt met sigaretten. Dan denk je, nou ik wil stoppen met roken en dan kost het me hier EUR 30 per week om te stoppen met roken. En dit voor 3 maanden lang!

Wel dat is één van de grootste problemen aan nicotine-vervangende middelen. Het prijskaartje. Wat niet wegneemt dat je natuurlijk nog altijd de risico’s van nicotine erbij moet nemen. Zoals een verhoogde bloeddruk, in sommige gevallen hartkloppingen wat kan leiden tot hartritmestoornissen. En nog altijd een verhoogde kans op hartaandoeningen.

Nicotine-vervangers zijn dan ook tijdelijke middelen maar toch worden ze onderschat door de mensen. Ze worden gezien als onschuldig en zeker gezonder dan de sigaret. Ze zijn vast en zeker gezonder dan de sigaret maar met nicotinevervangers verschuif je de verslaving eigenlijk naar een ander middel. Je bent gestopt met roken. Je bent verslaafd aan de nicotine in sigaretten. Dus neem je een ander middel ter vervanging, waar ook dus nicotine in zit. Het is geen goeie oplossing.

Stoppen met roken met de elektronische sigaret

Dan zijn er de elektronische sigaretten. Waarvan recent heel veel negatieve publiciteit over gemaakt wordt. Ze zouden bijna even schadelijk zijn als sigaretten enzovoort. Ook het prijskaartje is niet min.

Maar natuurlijk om te stoppen met roken moet je er wat voor over hebben natuurlijk. Dit alternatief voor de echte sigaret is eigenlijk zeer handig voor mensen die op terras met vrienden een biertje drinken en een sigaretje willen opsteken. Maar als het werkt voor de persoon in kwestie om te kunnen stoppen met roken. dan is dat de beste manier om te stoppen met roken voor die persoon.

Goed boek om te stoppen met roken

Een andere methode die minder vaak gebruikt wordt maar die wel hoog scoort in de doeltreffendheid is een boek lezen om te stoppen met roken. Het grote voordeel van deze boeken om te stoppen met roken is, dat je enorm veel inzicht krijgt in je eigen verslaving. En dat je volledig begrijpt hoe die verslaving eigenlijk tot stand gekomen is.

Het laat je totaal anders denken over roken en dat maakt het de beste manier om te stoppen met roken. Omdat je volledig begrijpt waarom je geen volgende sigaret meer mag opsteken. Je begint de sluwe trucjes van de nicotineverslaving te snappen. En wanneer je dit snapt. Dan ben je eigenlijk al gestopt met roken. Terwijl je met nicotinevervangers en de elektronische sigaret maandenlang verslaafd blijft. Ben je met het lezen van een boek om te stoppen met roken meteen van je verslaving af!

Waarom nicotine-pleisters vaak niet helpen

Nicotine pleisters of andere nicotine middelen stellen gewoon de verslaving eventjes uit. Ze geven je wel de tijd om rustig af te bouwen maar eigenlijk duurt het stoppen met roken en het uiteindelijk loslaten van je verslaving veel langer dan wanneer je volledig begrijpt en inziet waarom je altijd terug naar die sigaret verlangt. Waarom je de ganse dag door wilt eten en waarom je de ganse tijd aan sigaretten denkt.

Daardoor zou blijken dat rokers die willen komaf maken met hun verslaving maar niet genoeg kracht hebben, dankzij het lezen over hun verslaving, sterk genoeg zijn om voor altijd te stoppen met roken.

De auteur Allen Carr

effect van roken

Allen Carr was een schrijver van zelfhulp-boeken. Hij was jarenlang een extreme roker. Hij rookte tot 60 sigaretten per dag. Telkens hij probeerde te stoppen, herviel hij na enkele dagen terug in zijn oude gewoonte. Op een bepaalde dag echter kreeg hij meer inzicht in zijn eigen verslaving. En kon hij stoppen zonder enige moeite. Daarna heeft hij een systeem bedacht en dat dan later neergepend in een boek. Het boek is in 24 talen reeds vertaald en wordt wereldwijd verkocht.

Gemakkelijkste en meest effectieve manier om te stoppen met roken

Er zijn reeds talloze onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van deze manier. En men noemt de manier van Allen Carr, één van de meest effectieve manieren om het voorgoed vaarwel te zeggen. Omdat roken veelal een mentale verslaving is, begin je echt te begrijpen waarom je telkens verlangt om te gaan roken. Waarom het in stress-situaties moeilijk wordt om niet te roken. Waarom je veel meer verlangt naar eten.

Het boek zal zelfs mensen helpen die eigenlijk niet meteen zin hebben om te stoppen met roken. Omdat ze niet genoeg motivatie of wilskracht hebben. Want wanneer iemand begrijpt wat zijn verslaving inhoudt. Hoe hij of zij in die verslaving is getuimeld enkele jaren voordien. En wat er reeds is gebeurd gedurende de jaren dat men heeft gerookt. Zal men gauw snappen dat stoppen met roken echt een fluitje van een cent is.

Een andere kijk op het stoppen met roken

roken

In zijn boek gaat Allen Carr ook niet dieper in op de gezondheidsrisico’s van roken. Dat is algemeen bekend. Ook gaat er niet worden uitgelegd hoe de tabak-producenten de mensen willen verleiden met hun campagnes. Nee, er wordt verklaard hoe je verslaafd bent geraakt aan sigaretten en hoe die verslaving in stand wordt gehouden. Hoe het komt dat je altijd terug die sigaret rookt.

Hoe het komt dat je na jaren stoppen terug kan beginnen met roken om zo terug te vallen in die oude gewoonte. Wanneer je dit begrijpt krijg je een heel andere kijk op het roken. Je hebt niet meer het idee dat je niet meer mag roken. Je bent echter gelukkig dat je dat niet meer moet doen. Dat de gedachte aan een sigaret je geest niet meer beheerst. Juist daarom wordt dit boek gezien als één van de meest doeltreffende methodes om voorgoed te stoppen met roken.

Conclusie

stoppen roken

Wanneer je deze voedingsproducten of enkele van deze opgesomde voedingsproducten mengt in je dagelijkse dieet en je probeert om wekelijks een aantal uurtjes aan beweging te doen zal je merken dat je minder zal hoesten, dat je minder snel buiten adem bent bij het uitvoeren van fysieke inspanning en zal je uzelf gewoon beter voelen in het algemeen.

Je ervaart terug de conditie die je had alvorens je begon je lichaam te vergiftigen met de sigaret en je bent vast en zeker overtuigd van nooit meer te herbeginnen met roken.

Indien het je toch niet moest lukken om te stoppen met roken kan je altijd overstappen naar het elektrisch roken.

Je kan echter ook kiezen voor een Nicotine vervanger zoals Nicorette.

Of Download nu het gratis E-book met 100 Tips om te stoppen met roken!

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven