Stinkvoeten verhelpen op een natuurlijke manier

Stinkvoeten hebben is natuurlijk geen pretje. Nu de zomer aanbreekt is de kans een stuk groter dat we ermee te maken krijgen. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot het hebben van stinkvoeten. Maar de uiteindelijke uitleg zijn de vorming van bacteriën. De bacteriën zelf zorgen niet meteen voor de penetrante geur van de stinkvoeten. Maar het is de uitscheiding van afvalstoffen die deze bacteriën veroorzaken. Zij zorgen ervoor dat de voeten een nare geur kunnen verspreiden.

zweetvoeten

Wanneer we last hebben van stinkvoeten is het belangrijk dat we een aantal aanpassingen doorvoeren. Er is geen ideale manier om te kunnen stinkvoeten verhelpen op een natuurlijke manier. Het is eerder een combinatie van verschillende tips. Die ervoor zullen zorgen dat we geen last meer ervaren.

Stinkvoeten komen meer voor bij mannen dan bij vrouwen. Dat betekent natuurlijk dat vrouwen hier geen last van kunnen hebben. De verklaring waarom mannen eerder last hebben dan vrouwen, is omdat mannen vaker gesloten schoenen gaan dragen met kousen. Terwijl vrouwen vooral open schoenen dragen en vaak ook zonder kousen. Het is dus niet zo dat alleen mannen hier last kunnen van hebben.

De keuze van de schoenen speelt ook een belangrijke rol. Hebben we een goeie kwaliteit schoenen, dan zullen we ook minder vaak last hebben van stinkvoeten. Kopen we minder goeie kwaliteit of sluiten we de voeten helemaal op in de schoen, dan wordt de kans natuurlijk een stukje groter.

Lees ook :  Welke Voedingsstoffen Kunnen Helpen Nierstenen Voorkomen

Stinkvoeten verhelpen op een natuurlijke manier

1 Verwissel je schoenen vaker

Een belangrijke tip is om elke dag van schoenen te verwisselen. Dat kan ervoor zorgen dat het aanwezige zweet in de schoenen kan opdrogen. En dat de bacteriën op die manier weinig kans hebben om te overleven.

Het kan helpen door zout in de schoenen aan te brengen wanneer we ze niet gebruiken. We kunnen daarom bijvoorbeeld drie of vier verschillende paar schoenen dragen per week. Op die manier hebben de schoenen drie dagen de tijd om te verluchten.

Een trucje die vaak wordt gebruikt is de schoenen in de diepvries stoppen. Ook al kan dat misschien helpen bij sommige bacteriën. De meeste bacteriën echter zullen de temperatuur van -18 overleven. We kunnen het proberen, maar er is een kleine kans dat het effectief zal werken.

2 Draag meerdere paren sokken per dag

Een of twee keer per dag een ander paar sokken aan trekken zal de vorming van stinkvoeten ook gaan beperken. We kunnen ook eventueel zout in onze sokken strooien. Op die manier zal zweet minder zal kunnen vormen.

Kies zeker tijdens warme temperaturen niet voor dikke kousen. Hoe dunner de kousen hoe beter eigenlijk. Want zo hebben we minder kans dat de voeten sneller gaan zweten. En op die manier een geur gaan afgeven.

Indien we schoenen gebruiken waarin de voeten kunnen verluchten, dan kunnen we net zo goed geen sokken dragen. Op die manier kunnen de voeten nog meer zuurstof opnemen en zal het zweet ook sneller gaan opdrogen.

Waardoor de kans op de vorming van zweetvoeten ook weer zal kleiner worden.

3 Zorg voor een goede voethygiëne

Wanneer we te maken hebben met een grote eeltlaag op de voeten, dan is de kans groot dat we met stinkvoeten te maken krijgen. Deze eeltlaag vormt een soort kussen. Dat bestaat uit dode huidcellen die een ideale maaltijd betreft voor de bacteriën.

Lees ook :  Stinkende Afscheiding Verhelpen En De Oorzaak Aanpakken

Hoe meer eelt er op de voeten aanwezig is, hoe sneller de bacteriën zich dus kunnen vermenigvuldigen. En hoe sneller we te maken krijgen met stinkvoeten of zweetvoeten.

Wanneer onze voeten zweten kan dit kussen helpen om het zweet op te vangen. Waardoor er dus steeds voldoende eten overblijft voor de bacteriën.

Het is daarom aangeraden dat we de eeltlaag zoveel mogelijk verwijderen. Dit kan door een voetvijl te gebruiken. Die bestaan in verschillende varianten, zowel manueel als elektronisch.

4 Gebruik een crème

Nadat we de eeltlaag van de voeten verwijderd hebben kunnen we een crème gebruiken om de voeten mee in te balsemen. Eerst en vooral zullen de bacteriën deze geur haten. Maar zal ook worden opgenomen in hun organisme wanneer ze zich blijven voeden. Wanneer dit proces frequent herhaald wordt zullen veel bacteriën afsterven en is de kans op stinkvoeten een stuk kleiner geworden.

We kunnen daarvoor opteren om kokos crème te gebruiken. Of we kunnen tijgerbalsem gebruiken. Dit zijn twee manieren die gebruikt worden om stinkvoeten te verhelpen op een natuurlijke manier. Tijgerbalsem is online te verkrijgen in 30 ml of 19 ml.

5 Gebruik olie

olie stinkvoeten

Naast het gebruik van crème kunnen we ook olie gebruiken om er de voeten licht mee in te masseren. Dit hoeft natuurlijk niet te gaan om een totale voetmassage. Alleen dat de voeten de tijd hebben om de olie grotendeels op te nemen.

Een goed voorbeeld daarvan is lavendelolie. Lavendelolie zal ervoor zorgen dat de bacteriën gaan afsterven.

Lees ook :  Lage Bloeddruk Verhelpen Met Voeding En Kruiden

We kunnen dit op verschillende manieren toepassen. Of we kunnen een voetbad nemen met daarin een bepaalde hoeveelheid lavendelolie. Of we kunnen de voeten na het wassen inwrijven met lavendelolie.

6 Kies voor open schoenen of luchtige schoenen

luchtige schoenen

Iedereen heeft de kans om zweetvoeten te ontwikkelen. Het is niet zo dat mannen meer kans maken op stinkvoeten dan vrouwen. Het is echter wel zo dat meer mannen dan vrouwen last hebben van stinkvoeten. Wat is daarvoor de reden?

De reden daarvoor is simpel. Vrouwen zijn meer geneigd om open schoenen of om luchtige schoenen te dragen. Op die manier kan de voet als het ware beter ademen. Dat zorgt ervoor dat de groei van bacteriën relatief beperkt blijft. Doordat het zweet snel kan opdrogen. Wat er dus voor zorgt dat minder vrouwen last hebben van stinkvoeten.

De schoen is dus het belangrijkste wapen tegen stinkvoeten. Een goed paar schoenen uitkiezen waarin de voeten kunnen ademen is dus een belangrijke tip.

Zoals we reeds hebben gezegd is het beter dat we verschillende paar schoenen hebben die we kunnen aantrekken. Zo kunnen we elke dag een ander paar aantrekken. Wat de kans op stinkvoeten nog meer zal doen afnemen.

Wat werkt niet?

De meeste mensen zullen proberen om het probleem op te lossen door de schoenen te wassen in de wasmachine. Dat is slechts een tijdelijke oplossing. Wanneer de schoenen opdrogen krijgen we binnen de kortste keren terug last van de bacteriën.

Een ander huismiddeltje is door de schoenen in de diepvries te stoppen gedurende enkele uren. Ook dit zal in de meeste gevallen niet werken. Omdat niet alle bacteriën gaan afsterven bij -18°C. Indien je deze methode geprobeerd hebt en ze werkt toch, plaats dit dan zeker in de commentaarsectie onderaan dit artikel.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven