Stinkende Afscheiding Verhelpen En De Oorzaak Aanpakken

Stinkende Afscheiding Verhelpen En De Oorzaak Aanpakken

Stinkende Afscheiding Oorzaken En Hoe Verhelpen?

Hoe kan je een stinkende afscheiding verhelpen en wat is de oorzaak daarvan? In dit artikel zullen we bespreken hoe je dit probleem kunt behandelen en begrijpen hoe het ontstaat.

Wanneer je als vrouw nog steeds op een vruchtbare leeftijd bent dan zal de vagina altijd een soort geur hebben.

De geur van de vagina verandert gedurende de menstruatie cyclus. De geur is sterk afhankelijk van de aanwezigheid van bacteriën, de voeding die je eet, je hormonen. Een stinkende vagina komt bij elke vrouw dus wel eens voor en is niet meteen een reden voor paniek.

De reden is simpel. De vagina is vatbaar voor een stinkende afscheiding door ziekte of factoren die de verschillende geuren veroorzaken.

Dat is niets om beschaamd over te zijn. Op elk gegeven moment zal de vagina een geur hebben, net zoals je vaak een slechte adem kunt hebben of je voeten kunnen ruiken.
De vagina kan soms metaalachtig ruiken, kan soms visgeur hebben en een stinkende afscheiding veroorzaken. Deze verschillende geuren gaan meestal gepaard met bacteriën en gaan gepaard met jeuk, brandig gevoel, irritatie en soms veranderen in de menstruatiecyclus.

voeten

Belangrijkste oorzaken van stinkende afscheiding

Wanneer je plots last hebt van een stinkende afscheiding dan dien je te kijken of andere symptomen ook aanwezig zijn.stinkende afscheiding

Verandering van medicatie

Ben je laatst veranderd van medicatie of neem je nieuwe medicatie? Deze veranderingen kunnen een plotse stinkende afscheiding veroorzaken. De aanpassing van het lichaam aan deze nieuwe stoffen kan een stinkende vagina veroorzaken.

Pikante voeding en ruikende afscheiding

Heb je een pikante maaltijd gegeten? Een pikante maaltijd kan ook een stinkende afscheiding veroorzaken. Het is dan vooral de zuurtegraad in de vagina die wordt beïnvloed. Dat verschil in PH waarde in de vagina kan ervoor zorgen dat de afscheiding stinkt.

[bctt tweet=”#pikante voeding kan de #vagina doen ruiken” username=”1gezonderleven”]

Stinkende vagina na seks

Heb je onbeschermde seks? Dan kan het gebeuren dat je bacteriën over hebt genomen van de partner. Eventueel resten sperma kunnen bacteriën veroorzaken en een stinkende afscheiding veroorzaken.

Zuurtegraad verandert en zorgt voor sterk ruikende afscheiding

Al deze dingen kunnen de delicate balans van de PH waarde in de vagina gaan veranderen en kunnen een stinkende afscheiding veroorzaken. Automatisch zal de geur van de vaginale afscheiding veranderen wanneer je de ovulatie bereikt en wanneer de menstruatie nadert.

Wanneer je een plotse verandering opmerkt en een stinkende afscheiding krijgt dan heb je te maken met bacteriën en indien dit niet weggaat na enkele dagen gebruik je beter een medicijn zoals Canesten-gyno. Dit zal de bacteriën onmiddellijk doden en de stinkende afscheiding oplossen.

Strakke kleding dragen

Het dragen van strakke kleding kan het risico op een stinkende afscheiding doen toenemen. Dit komt doordat we meer gaan zweten en dus ook een hoger risico zullen lopen om bacteriën te laten groeien in en rond de schede.

Die zullen dan ook weer de zuurtegraad binnenin gaan destabiliseren en zorgen op hun beurt voor de vieze geur.

Lees ook :  Voedingsmiddelen Om Symptomen Ziekte Van Crohn Te Verzachten!

Te weinig of teveel hygiëne

Te weinig hygiëne is niet goed. Maar teveel hygiëne heeft ook zijn nadelen. Dit is zeker geen grap. Wanneer we te weinig ons ondergoed vervangen zullen we de kans op bacteriën zien verdubbelen met de seconde. Vooral tijdens de menstruatie wordt dit vaak over het hoofd gezien. Omdat, zeker wanneer we een tampon gebruiken. Er bijna altijd wel een klein beetje kan doorsijpelen in het onderbroekje. Vaak denken we dan aan de volle wasmand die nog moet gedraaid worden. En laten we dit onderbroekje nog maar even aan. Maar dat verhoogt dan weer de kans op een bacteriële infectie.

Teveel hygiëne is ook niet goed. Daarmee wordt bedoeld dat we douche gels en andere geparfumeerde producten gaan gebruiken om onze schede schoon te maken. Dit geldt zowel inwendig als uitwendig. De schede reinigt zichzelf en er bestaan ook intieme reinigingsmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten voor de schede. Vermijd dus absoluut het gebruik van cosmetische producten die niet geschikt zijn om intieme delen mee te reinigen.

meisje in bos

Verschillende vormen van een stinkende vagina

Afscheiding stinkt en heeft visgeur

De meest beschreven geur van de vagina is een visgeur. Wanneer de afscheiding stinkt naar vis is eigenlijk de oorzaak een verkeerde balans in de PH waarde van de vagina.

Deze visgeur veroorzaakt op zijn beurt ook een stinkende afscheiding. Wanneer gezonde zure bacteriën in de vagina afnemen zullen ongezonde bacteriën heel snel groeien en zich vermenigvuldigen. Deze bacteriën veroorzaken de geur van de vagina.

Een andere mogelijkheid waarom de afscheiding stinkt naar vis is omdat er resten van sperma zijn achtergebleven in de vagina. Die kunnen na enkele uren sterk beginnen ruiken.

Dit kan vooral voorkomen bij vrouwen die meerdere keren seks hebben per dag.

Stinkende afscheiding gepaard met pijn en irritatie

Zoals we reeds hierboven vermeld hebben. Wanneer de afscheiding gepaard gaat met een gele of witte kaas-achtige substantie, jeuk, irritatie, brandig gevoel in de vagina of de schaamlippen.

Dan is de kans zeer hoog dat een infectie aanwezig is. De geur kan variëren van persoon tot persoon. Wanneer bloed in de afscheiding aanwezig is dan kan de infectie doorgedrongen zijn naar de voortplantingsorganen en dien je onmiddellijk een arts te raadplegen.

Stinkende afscheiding na seks

stinkende afscheiding seks

Veel vrouwen hebben te maken met een sterke geur van de vagina en van de afscheiding na de seks. Dit is nog erger wanneer de partner in de vrouw klaarkomt. De PH waarde van het sperma gaat een interactie aan met de PH waarde van de vagina en vormt op manier een cocktail die de negatieve geur kan veroorzaken.

Sommige vrouwen kunnen zelfs allergisch zijn aan het sperma van hun partner. Dat kan er voor zorgen dat heel snel bacteriën worden opgestapeld in de vagina. Alsook blaasontstekingen als gevolg van de bacteriën.

Een belangrijke reden waarom dit kan gebeuren na de seks is omdat tijdens de seks. De bewegingen die gedaan worden, er zodanig voor zorgen dat de bacteriën naar boven worden geduwd. Wanneer je te maken krijgt met dit probleem dan vraag je beter aan de partner om niet meer in het lichaam te ejaculeren.

Hoewel veel vrouwen ook problemen kunnen ondervinden met bepaalde soorten glijmiddel en condooms.

Resten sperma die achterblijven op de penis kunnen stinkende vagina veroorzaken

stinkende vagina

Resten sperma die zich bevinden onderaan de eikel van de man, kunnen ook een stinkende afscheiding veroorzaken. Wanneer de penis na het ejaculeren niet compleet wordt gereinigd zullen zich schimmels vormen onderaan de eikel. Het moment dat dit in contact komt met de vagina kan dit zorgen voor een infectie.

Lees ook :  Wat Is Collageen?

De afscheiding stinkt dan naar vis of kan andere onaangename geuren aannemen zoals knoflook of ajuin. Het is niets om je voor te schamen en is ook niet altijd je eigen fout. Stimuleer de partner om na het ejaculeren grondig de penis te reinigen. Op die manier kan je een stinkende afscheiding na de seks voorkomen.

Wanneer de geur vooral komt na de seks, dan kan je gewoon de vagina wassen met warm water en misschien een milde zeep gebruiken daarna. Je kan misschien ook starten met een pro-biotica supplement of yoghurt eten elke dag. Dat helpt om de flora in de vagina te behouden en te herstellen.

[bctt tweet=”Weinig hygiëne bij de man kan de #vagina geur beïnvloeden!” username=”1gezonderleven”]

Dit kan worden opgelost met simpele remedies…

Hoe kan je een stinkende afscheiding en stinkende vagina vermijden?

Knoflook

knoflook geur vagina

Knoflook heeft heel sterke schimmelwerende werking. Zo kan knoflook helpen bij het behandelen van vieze geur van de vagina. Door het gebruik van de knoflook zal de balans in de vagina terug hersteld worden.

Je kan knoflook gebruiken in je voeding. Je kan een supplement nemen, je kans zelfs een teentje knoflook in je vagina stoppen als deel van de behandeling.

Wanneer de vagina ruikt naar knoflook heeft dat niks te maken met het eten van teveel ajuin of knoflook. Dat is een bepaalde bacterie die zich in de vagina bevindt.

Deze bacterie gaat ervoor zorgen dat de afscheiding stinkt. Het klinkt nogal ironisch dat wanneer de vagina ruikt naar knoflook, het net knoflook is die ons kan helpen om de stinkende vagina te helpen herstellen.

In sommige gevallen kan dat krachtig genoeg zijn. In andere gevallen dienen we wel degelijk medicatie te gebruiken om van de infectie verlost te raken. In dit geval kan je een geneesmiddel zoals Canesten-gyno of Metronidazol gebruiken.

Heel wat vrouwen hebben er last van, het is zeker niet iets om zich voor te schamen.

Kurkuma

Kurkuma heeft heel sterke schimmelwerende effecten. Het wordt gebruikt om de lever te herstellen en om zijn antioxidante en antivirale werking. Ook hier kan je gebruikmaken van verse kurkuma via de voeding. Je kan ook een supplement nemen van kurkuma.

Wanneer deze remedies na 7 dagen niet helpen kan je een geneesmiddel zoals Canesten-gyno of Metronidazol gebruiken. Dit zal meteen de bacteriën doden.

Yoghurt

Natuurlijke originele yoghurt zonder toegevoegde suikers en fruit hebben een zeer gunstig effect op de vagina. Het zal de zuurtegraad in de schede gaan regelen en zal daardoor zorgen voor een meer neutrale geur.

De yoghurt kan ook inwendig aangebracht worden. Om op die manier de balans te herstellen. Het enige waar we moeten op letten is dat de yoghurt geen toegevoegde suikers en andere smaakstoffen zoals fruit bevat.

Appelazijn

appelazijn vaginageur

Appelazijn is een ander uitstekend voorbeeld. Wanneer we bijvoorbeeld appelazijn gaan mengen in ons drinkwater. Door bijvoorbeeld 2 soeplepels te mengen in een glas water, en uit te drinken. Dan zullen we de PH waarde in het lichaam doen stijgen.

Automatisch zal dat de PH waarde in de schede ook helpen herstellen. En kan het helpen voorkomen dat we te maken krijgen met een sterk ruikende afscheiding.

We kunnen de appelazijn ook toevoegen aan het badwater. Dan dienen we wel iets meer dan 2 soeplepels toevoegen natuurlijk. Eén glas appelazijn kunnen we dan toevoegen aan normale temperatuur badwater.

Daar kunnen we dan minstens 45 minuten in liggen. Dit zal ook inwerken op de schede en zal de balans herstellen en op die manier de zuurtegraad regelen. Wat dan weer zal helpen om de vies ruikende afscheiding te bestrijden.

Lees ook :  Melatonine verhogen tegen slapeloosheid

Appelazijn kan je hier online bestellen.

Draag losse kleding

Wanneer we strakke kleding dragen kan de schede de neiging krijgen om te zweten. Ook de plaatsen rond de schede zijn sneller vatbaar voor transpiratie. Dit kan zorgen voor een negatieve invloed op de geur.

Grotendeels doordat het de groei van bepaalde bacteriën zal gaan stimuleren. Vermijd daarom zeker strakke kleding. Toch zeker in de zomer. Maar wanneer je vatbaar bent voor een stinkende afscheiding, neem je toch beter het zekere voor het onzekere. En draag je altijd losse kleding.

Hygiëne tijdens menstruatie

Ik weet het, dit spreekt allemaal voor zich. Maar een stinkende afscheiding na menstruatie is iets wat heel vaak voorkomt. Tijdens de menstruatie worden afvalstoffen uit de baarmoeder geloosd via de schede.

Wanneer we onvoldoende hygiënisch zijn met onze tampons of inlegkruisjes. Kan dat de groei van bepaalde bacteriën gaan stimuleren.

Zeker wanneer we bijvoorbeeld een ganse dag op stap gaan is het aangewezen om meerdere tampons en inlegkruisjes mee te nemen. En deze tijdig te vervangen.

Ook wanneer we zien dat ons ondergoed licht bevuild is door het menstruatiebloed, dan dienen we meteen dit ondergoed te vervangen. Het risico verhoogt immers zeer sterk dat we te maken krijgen met onaangename geurtjes.

Gebruik geen geparfumeerde zeep

We hebben het daarnet gehad over hygiëne. Maar dit kan dus ook in ons nadeel werken. Gebruik dus nooit een geparfumeerde zeep om de vagina te wassen. Ook niet wanneer we te maken hebben met een stinkende afscheiding.

De vagina reinigt zichzelf. En in andere gevallen kunnen we speciale zeep kopen die geschikt is om de intieme delen van de vrouw te reinigen.

Gebruik dus nooit een douchegel of zeep om de intieme delen te reinigen.

aloë vera tegen irritatie vagina

De vagina zal altijd ruiken

Onthoud dat de vagina altijd een bepaalde geur zal hebben. Zeker wanneer je nog vruchtbaar bent, wanneer je bijna de ovulatie bereikt of wanneer een nieuwe menstruatie zal uitbreken.

Echter wanneer de geur te sterk is en een irritante geur veroorzaakt kan je er met een dokter mee praten of kan je enkele tips volgen om de stinkende afscheiding of stinkende vagina proberen vermijden.

Al deze tips en middeltjes zijn heel goed en effectief om de infectie te voorkomen in de toekomst. Ze kunnen echter, afhankelijk van de kracht van de infectie, niet voldoende zijn om de bacteriën volledig te verwijderen.

Stinkende afscheiding behandeling

meisje stinkende afscheidingWe kunnen ook een zonnehoed of Echinacea supplement gebruiken. Dit zal op een natuurlijke manier het afweersysteem versterken en de infectie bestrijden. Na enkele dagen kan de infectie op die manier gestopt worden. Wanneer dit gepaard gaat met jeuk kan je Aloe Vera Gel gebruiken.

Deze natuurlijke behandelingen zullen in bijna alle gevallen de stinkende vagina verhelpen. Ze zullen ervoor zorgen dat de stinkende afscheiding uiteindelijk gaat afnemen. Al kan dat wel enige tijd duren.

Vaak wordt er door schaamte dan niet aan seks gedaan met de partner. Al is de kans groot dat die sterk ruikende afscheiding net veroorzaakt wordt door de penis van de partner.

Daarom wordt er vaak gekozen om de infectie meteen op te lossen door medicatie nemen. Ook kan in een klein deel van de gevallen zal de infectie te krachtig zijn.

Dit komt gelukkig maar weinig voor. Ook dan is er geen andere mogelijkheid dan een geneesmiddel zoals Canesten-gyno of Metronidazol gebruiken. Je kan dit echter niet blijvend gebruiken omdat deze medicatie wel zeer krachtig is.

Conclusie

Het is absoluut normaal dat de vagina altijd een bepaalde geur heeft. Geef aandacht aan je lichaam en let op bepaalde plotse veranderingen. Raadpleeg een arts indien nodig.

Wanneer de vagina plots begint anders te ruiken. Een sterk ruikende afscheiding en stinkende afscheiding afgeeft. Dan betekent dat dat er iets aan de hand is.

Wanneer dit echter niet gepaard gaat met hevige pijn of bloed, dan is deze aandoening vaak onschuldig en gaat het om een veelvoorkomende bacterie.

Alle vrouwen hebben er zeker ooit wel eens last van. En de vrouwen die onbeschermde seks hebben met hun partner hebben nog een verhoogd risico door de interactie met het sperma van de partner.

De hulpmiddelen kunnen je helpen om je vagina te beschermen tegen de plotse veranderingen. En om de bacteriën snel te doden kan je Canesten-gyno of Metronidazol gebruiken.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven