Slechte adem verhelpen met natuurlijke middelen

Een slechte adem is natuurlijk geen leuk probleem. Het is één van de ergste zaken die we kunnen meemaken. Zeker wanneer we moeten praten met andere mensen. Of wanneer we onze partner moeten kussen.

De slechte adem verhelpen is dan ook de nummer 1 prioriteit voor mensen die last hebben van halitose. Maar dat is vaak een zeer omslachtig probleem. Er bestaat namelijk geen concrete behandeling.

Alle behandelingen die we maar kunnen vinden bij de apotheek of in de supermarkt. Die zijn allemaal gericht op het bestrijden van de symptomen. Daardoor zullen die slechts enkele uren of slechts enkele minuten effectief zijn. Om daarna terug overvallen te worden door de slechte adem.

stinkende adem

Doordat de oorzaak van de stinkende adem door geen enkel product kan worden behandeld is het een zeer lang proces om daadwerkelijk de oorzaak te kunnen vinden.

In 99% van de gevallen gaat het om een overvloedige groei van bacteriën in de mond.

Die kunnen zich vestigen in of rond het tandvlees, ze kunnen zich vestigen tussen de twee tanden in. Of zoals in de meeste gevallen, ze zullen zicht vestigen aan het uiteinde van de tong.

We kunnen stellen dat mondhygiëne hier een rol in speelt. Dat geldt voor de 20% van de gevallen waarbij mensen hun tanden niet poetsen. De meeste mensen, 8 op de 10 met een stinkende adem, poetsen wel degelijk hun tanden. En hebben voldoende hygiëne in de mond. Maar hoe ontstaat die slechte adem dan? En hoe kunnen we die slechte adem verhelpen?

Er bestaan enorm veel planten, kruiden, groenten en fruit die kunnen helpen om de slechte adem te bestrijden. We zullen ze in dit artikel allemaal onder de loep nemen.

De meeste mensen die last hebben van een slechte geur in de mond zullen een kauwgom nemen of een speciale munt zoals vicks of andere gebruiken. Die de geur zullen bestrijden voor enkele minuten. Dit neemt echter de oorzaak van het probleem niet aan. Maar vecht enkel tegen de symptomen. Heel snel hebben de bacteriën de strijd gewonnen en hebben we terug te maken met hetzelfde probleem.

Lees ook :  Ogen verbeteren met natuurlijke middelen

Slechte adem verhelpen

Tanden poetsen

Hoewel de meeste mensen hun tanden poetsen en regelmatig mondwater gebruiken. Toch is dit de nummer 1 regel. Daarmee moeten we beginnen. De tanden kunnen dan 3 keer per dag gepoetst worden. Sommige tandartsen zullen aanraden om de tanden 6 keer per dag te poetsen. Dan wel voor elke maaltijd, en na elke maaltijd. Hoewel dit nogal onpraktisch lijkt. Toch is deze stelling zeer goed onderbouwd.

Wanneer we eten zullen de reeds aanwezige bacteriën zich heel snel kunnen voeden met onze maaltijd. Die kunnen dan sneller vermenigvuldigen. Wanneer we voor het eten reeds onze tanden poetsen. Dan wordt een groot deel daarvan uitgeroeid. Tijdens het eten kunnen ze dan minder snel vermenigvuldigen. En na het eten poetsen we de tanden terug om de hardnekkige bacteriën nog eens een slag toe te dienen.

Tong reinigen

slechte adem tong

Op de tong kunnen zich bacteriën nestelen. Die zullen zich bevinden op het uiteinde van de tong. Richting de keel. Dit kunnen we enkel aanpakken door de tong te reinigen met een speciale tongreiniger.

Men raadt aan om dit zeker elke dag te doen. Indien mogelijk kunnen we dit meerdere keren per dag doen.

De eerste keren dat we een tongreiniger gebruiken zullen we bijna moeten overgeven. In veel gevallen zullen we daadwerkelijk moeten overgeven. Dit is een normale reactie. De keel is niet gewoon om objecten zo dicht bij te ontvangen. En zal daardoor de neiging hebben om ons te laten overgeven.

Dit verdwijnt na enkele dagen de tong te reinigen.

tongreiniger

Er bestaan verschillende soorten tongreinigers. Zo zijn er in metaal en pvc. Er bestaan tongreinigers met borstel en zonder borstel. Het is niet zo makkelijk te zeggen welke de beste zijn. Dat is persoon tot persoon verschillend. Een compleet assortiment vindt u hier.

Lees ook :  10 Belangrijkste Seksuele Fantasieën van vrouwen

Water drinken

water munt

Water zal ervoor zorgen dat de bacteriën kunnen worden opgenomen via de slokdarm in de maag. Elk half uur een glas water drinken is een goede manier om de mond vochtig te houden en de aanmaak van speeksel optimaal te houden.

Speeksel bevat zuurstof en zal daardoor de bacteriën helpen een halt toe roepen. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen ’s morgens last hebben van een stinkende adem. De mond is droog na het slapen en heeft de mogelijkheid gegeven aan bacteriën om zich zeer snel te vermenigvuldigen.

Het zal er ook voor zorgen dat we meer bacteriën kunnen wegspoelen. En zal op die manier de slechte adem verhelpen.

Zink

 

We moeten er ook voor gaan zorgen dat we voldoende zink in het lichaam hebben. Zink is een mineraal die ervoor zal zorgen dat we bacteriën kunnen bestrijden. Het mineraal helpt bij het helen van wonden. En zal het immuunsysteem versterken.

Wanneer we te maken hebben met een tekort aan zink kunnen we last hebben van een overmatige groei van bacteriën in de mond. Die zullen dan onherroepelijk de slechte adem veroorzaken.

We kunnen meer zinkvoeding gaan toevoegen aan het dieet. Of we kunnen ook kiezen om een supplement te gebruiken. Daardoor kunnen we met zekerheid stellen dat onze hoeveelheid zink, voldoende is.

Kruiden

peterselie tegen slechte adem

Pakweg 200 jaar geleden hadden mensen ook reeds last van een slechte adem. De enige remedie wat de mensen toen konden gebruiken waren kruiden. Er zijn een groot aantal kruiden die kunnen helpen om onze gezondheid te verbeteren.

En die daarbij ook kunnen helpen om de stinkende adem te bestrijden.

Enkele belangrijke voorbeelden zijn peterselie, brandnetel, salie en dille.

We kunnen deze kruiden in onze tuin kweken of kunnen ze kopen in de supermarkt. Daar kunnen we dan een thee van maken of de bladeren en stengels gewoon rauw opeten.

Lees ook :  Melatonine verhogen tegen slapeloosheid

Een slechte adem kan ook worden veroorzaakt doordat de lever onvoldoende gifstoffen kan afvoeren. Waarbij die dan in de mond terecht komen. Een goede manier om de lever te stimuleren en de werking van de lever verbeteren is door paardenbloem te gebruiken. Dit kan gebruikt worden door te drinken in een thee. Er kan ook een supplement met paardenbloem gebruikt worden.

Zout

Mondwater kan een goede oplossing zijn. Maar wanneer we mondwater zelf maken met zout, kan dit nog krachtiger werken. Het zout zal ervoor zorgen dat bacteriën van de keel, tanden en tong kunnen worden verwijderd.

We kunnen daar het best Himalaya zout voor gebruiken. We doen ongeveer een soeplepel zout in een glas met water. Mengen en gorgelen dit gedurende enkele minuten. Dit proces kunnen we zoveel we willen herhalen gedurende de dag.

Stinkende adem voorkomen door onze levensstijl aan te passen

roken

Het probleem kan natuurlijk ook veroorzaakt worden door enkele negatieve aspecten van onze levensstijl.

Waarbij roken, koffie, frisdrank, snoep en andere ongezonde middelen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de stinkende adem.

Door deze te vermijden kunnen we vaak ook het probleem oplossen.

Indien dit allemaal niet werkt

Indien dit allemaal niet werkt kunnen we te maken hebben met een groter probleem. Het lichaam kan een ongewoon hoge giftige staat bereikt hebben. Dit kan door een slechte werking van de lever of door problemen met de spijsvertering.

De beste oplossing voor dit probleem is door de lever te reinigen of door een detox te volgen voor de darmen en lever.

Dit kan door lever reinigende supplementen te gebruiken. Dit kan ook door volledig te vasten en enkel nog water te drinken gedurende enkele dagen. Hoewel dit een zeer drastische aanpak is. Toch is dit zeer effectief om de slechte adem te verhelpen.

Indien we nog steeds het probleem niet kunnen aanpakken nemen we beter contact op met de afdeling parodontologie van een ziekenhuis.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven