Wat Zijn De Symptomen En Oorzaken Van Te Hoog Prolactine?

Prolactine verlagen op een natuurlijke manier

Er zijn verschillende manieren hoe we het prolactine kunnen verlagen. De belangrijkste daarvan is het verhogen van dopamine. Wanneer meer dopamine aangemaakt wordt, zal er minder prolactine vrijkomen. Dat is dan ook het logisch gevolg van anti-psychotische middelen. Zij blokkeren de aanmaak van dopamine. Wat ervoor zorgt dat het prolactine te hoog wordt.

We kunnen er dus voor zorgen om het hoog prolactine te verlagen wanneer we middelen gebruiken die het dopamine verhogen.

Stress

Behandelingen tegen stress hebben een gunstige invloed op een hoog prolactine. We kunnen dit bekomen door simpele oefeningen zoals yoga of ademhalingsoefeningen. Dit zal de stress doen dalen en het prolactinegehalte doen dalen.

Alcohol

Het is ook belangrijk dat we niet veel alcohol drinken. Alcohol, voornamelijk bier wordt gezien als een gunstig middel om de melkproductie te verhogen. Dit komt door het verhoogde prolactinegehalte. We verminderen dus beter de inname van alcohol.

Lees ook :  Colloïdaal Zilver | Pure Onzin Of Wondermiddel Voor Het Immuunsysteem?

Mucuna pruriens

Het beste middel om dopamine te verhogen in de hersenen is mucuna pruriens. Het wordt gezien als een behandeling tegen Parkinson. Omdat het de werking van medicijnen tegen Parkinson evenaart. Parkinson is een aandoening waarbij de aanmaak van dopamine volledig uitblijft of zeer laag wordt.

Het dopamine kunnen we dan herstellen door mucuna pruriens te gebruiken. Dit kan dus ook heel goed gebruikt worden wanneer we willen het prolactine verlagen. (bron)

Hormonen als cortisol en prolactine hebben een sterk verband met neurotransmitters zoals dopamine en serotonine. Wanneer het serotonine of dopamine gaat stijgen, dan gaat automatisch ook het prolactine verlagen. Om die reden is het gebruik van mucuna pruriens een zeer goed natuurlijk alternatief tegen een te hoog prolactinegehalte.

Mucuna pruriens kan gebruikt worden via een supplement.

Vitamine E

Bij het gebruiken van vitamine E supplementen kunnen we het prolactine verlagen. Dit komt doordat vitamine E de vrijgave van dit hormoon gaat blokkeren in de hersenen. (bron)

Vitamine E is ook een krachtig antioxidant die de veroudering van de huid gaat tegengaan en tevens een stimulerend effect heeft op de bloedcirculatie.

Een gebruik van 1.000 IU per dag kan gevaarlijk zijn voor gezonde mensen door onder meer het risico op bloedingen te verhogen. Mensen die bloedverdunnende medicijnen nemen dienen eerst te praten met een arts vooraleer ze hogere hoeveelheden vitamine E willen gebruiken. Het best houden ze zich aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid via het supplement.

Lees ook :  7 Meest Krachtige Ontstekingsremmende middelen

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba zal ook het prolactine verlagen wanneer dit te hoog wordt. We zien hierbij ook een daling van het cortisol en een stijging van het dopamine.

Verder is ginkgo een kracht bloedverdunnend middel en een antioxidant. Het zal onder meer helpen de concentratie en het geheugen te stimuleren. Maar dus ook prolactine verlagen.

Een onderzoek uit Taiwan kon aantonen dat ginkgo het seksueel vermogen van ratten enorm deed stijgen. Dit gebeurde in minder dan 4 weken. Daardoor ging het prolactinegehalte dalen en ging het dopamine sterk toenemen. (bron)

Mensen die reeds bloedverdunnende medicijnen gebruiken dienen op te letten met het gebruik van ginkgo.

Omdat het supplement de werking van deze medicatie kan versterken.

Zink

Zink heeft een groot aantal voordelen voor onze seksuele gezondheid. Het zal onder meer helpen bij mannen om de aanmaak van sperma te verhogen. Ook het testosteron zal hierdoor gaan stijgen.

We zien een daling van het cortisol en van het prolactine bij het gebruiken van zink tabletten. Deze daling is niet miniem, we zien maar liefst een daling van 50%. (bron)

Het mineraal zal zowel helpen bij mannen als bij vrouwen om het libido te verhogen. Met een sterke stressverlagende en immuunsysteem stimulerende werking. Heel wat mensen hebben te maken met een licht tekort aan zink. Zeker voor mannen is het belangrijk dat ze voldoende van dit mineraal innemen. Vooral dan voor de aanmaak van voldoende testosteron en om de aromatase, of omzetting van testosteron naar oestrogeen tegen te gaan. Maar ook om een te hoge hoeveelheid prolactine te vermijden. Een supplement kan hierbij helpen.

Lees ook :  Stinkende Afscheiding Verhelpen En De Oorzaak Aanpakken

Deel dit bericht

Scroll naar boven