Oestrogel Wat moeten we weten?

Oestrogel  Wat moeten we weten?

oestrogel menopauze overgangOestrogel kan gebruikt worden bij vrouwen tijdens of voor de overgang. Om klachten van de menopauze tegen te gaan. Het zal ervoor zorgen dat de gemoedstoestand wordt verbeterd. Stemmingswisselingen die plots kunnen optreden zullen worden verminderd. Dit komt doordat er terug voldoende oestrogeen in het lichaam aanwezig zal zijn. En dus de schommelingen in het oestrogeen bij deze vrouwen wordt opgevangen.

Dit al niet alleen helpen bij het verbeteren van de gemoedstoestand. Andere problemen zoals slaapstoornissen en een laag libido zullen daarmee ook worden aangepakt. Een probleem die vaak voorkomt bij oudere vrouwen is het irriteren van de vagina tijdens of na betrekkingen. Het vrouwelijk hormoon zal er helpen voor zorgen dat de vagina terug voldoende wordt bevochtigd.

Andere symptomen die gepaard gaan met deze periode zijn angst en depressie. Dat zal worden opgelost door het verbeteren van de gemoedstoestand.

Oestrogel gebruik

Het gebruik van oestrogel wordt uitgelegd in de bijsluiter. We kunnen het enkel op de huid aanbrengen en moeten daarbij rekening houden dat de huid proper is. Gebruik de oestrogel niet op plaatsen waar je een wonde hebt. Of in de nabijheid daarvan.

Lees ook :  Teveel Oestrogeen Aanpakken Met Deze 4 Natuurlijke Middelen

Oestrogel hoeveel gebruiken?

We krijgen een pompje dat we kunnen oppompen. Daarna is het product klaar om te gaan gebruiken. Er dient een veiligheidsklepje van de pomp gehaald worden. Er wordt eerst beter enkele keren gepompt. Zodat het pompje voldoende is opgepompt. Deze gel zal onvoldoende oestrogeen bevatten en gebruiken we beter niet. Aangeraden wordt om 2 tot 3 keer te pompen.

Daarna zal bij één zachte druk op het pompje een aanbevolen hoeveelheid uit het flesje gaan komen. Dat kunnen we dan op de huid aanbrengen.

Zorg ervoor dat andere mensen niet in contact komen met de plaats waar je de gel aanbrengt. Aanbevolen wordt om de gel net na het douchen aan te brengen. Op die manier is de huid zeker voldoende gereinigd en heeft het product ook de nodige tijd om goed in te dringen.

Smeer het mengsel goed open op de arm. Liefst zo dun mogelijk om de opname te verbeteren. Maak geen contact met je borsten of vagina wanneer resten van het mengsel nog op je hand aanwezig zijn.

Daarna kan je het flesje terug sluiten en de handen reinigen. Het beste laat je de arm enkele minuten drogen. Zonder kleding aan te trekken die de arm gaat beschermen. Dit kan een deel van het mengsel doen verloren gaan.

Lees ook :  Kruiden bij erectieproblemen

Oestrogel gewichtstoename

Gewichtstoename zijn bijwerkingen die kunnen optreden. Dat is dan in de meeste gevallen water dat wordt opgeslagen als gevolg van de werking van oestrogeen. In de meeste gevallen is dat een tijdelijk verschijnsel. Veel water drinken kan hierbij een oplossing bieden.

Oestrogel prijs

De prijs van het product is € 74.50 en dit kan gebruikt worden gedurende 64 dagen mits men de aanbevolen dagelijkse dosis gaat gebruiken. Hogere doseringen zijn niet aangeraden op eigen initiatief.

Oestrogel bijwerkingen

oestrogelDe meest voorkomende bijwerkingen zijn het gevoeliger worden van het borstweefsel. Dit kan soms leiden tot pijnlijke tepels of borsten. Misselijkheid en diarree komen ook vaker voor als bijwerkingen.

Al is de kans op neveneffecten bij het gebruik van een aanbevolen dosering relatief klein. Het lichaam moet zich vaak nog aanpassen aan de nieuwe situatie. Dit kan dan leiden in het begin tot deze bijwerkingen.

Oestrogel mag niet gebruikt worden wanneer :

  • Gevoeligheid voor estradiol optreedt
  • Wanneer men reeds een trombose heeft gehad
  • Wanneer problemen met de lever aanwezig zijn
  • Borstkanker gehad hebt of een verhoogd risico hebt daarop
  • Wanneer vaginale bloedingen optreden zonder directe reden
  • Nierproblemen aanwezig zijn

Oestrogel Bestellen

Oestrogel kan je vragen in de apotheek of kan je online bestellen.

Lees ook :  Werking Eigenschappen en Bijwerkingen van Mucuna Pruriens

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven