Colloïdaal Zilver | Pure Onzin Of Wondermiddel Voor Het Immuunsysteem?

Colloïdaal zilver tegen virussen en bacteriën | De zin en de onzin ervan

colloidaal zilver werkingColloïdaal zilver bestaat uit zilver atomen die vermengd zijn met gedemineraliseerd water waar geen ionen in aanwezig zijn. De deeltjes zilver zijn klein genoeg om door te cellen te penetreren en daardoor heel wat problemen kunnen aanpakken. De belangrijkste werking van colloïdaal zilver wordt daarom ook gezien als bacteriedodend, schimmelwerend, tegen parasieten en antiviraal.

Ook zou het in staat zijn om de genezing te versnellen. Daarbij zal het de weefsels die zijn aangetast door een virus of een bacterie helpen om sneller te herstellen. Het bekendste voorbeeld daarvan is bij mensen met ernstige brandwonden. Dan worden verschillende materialen gebruikt vervaardigd gedeeltelijk of volledig uit zilver, om de slachtoffers te beschermen.

De controverse rond colloïdaal zilver

Er heerst echter heel wat controverse rond de werking van colloïdaal zilver. Sommige bronnen, en dat zijn er heus heel wat. Beweren dat de werking van colloïdaal zilver totaal niets inhoudt, en zelfs schade in plaats van voordeel kan opleveren voor onze gezondheid.

Gefascineerd door deze controverse gingen we zelf op onderzoek uit. We gebruikten onze bekende bron. De National Center For Biotechnology (NCBI) dit is een Amerikaanse instelling, waar we een verzameling hebben van bijna alle wetenschappelijke onderzoeken die reeds zijn uitgevoerd op bepaalde middelen. En dit over de hele wereld.

Lees ook :  De Meest Krachtige Potentieverhogende Middelen!

We gingen eens na wat we allemaal konden terugvinden over het gebruik van colloïdaal zilver. En wat daar nu van waar is. Welke feiten rusten op wetenschappelijke funderingen? En wat is er van overdreven? Waarom heerst er zoveel controverse rond de werking van colloïdaal zilver?

Voordelen van colloïdaal zilver niet wetenschappelijk ondersteund

Wij kunnen hier echter heel kort zijn. Volgens onze wetenschappelijke bronnen hebben we geen enkele ondersteuning kunnen vinden voor de vele voordelen van colloïdaal zilver. Integendeel. Er werd zelfs gewaarschuwd voor ernstige bijwerkingen.

De meest ernstige bijwerkingen die we konden vinden zijn argyria. Bij deze bijwerking van colloïdaal zilver kan de huidskleur veranderen naar blauw of grijs. Dit ontstaat door de opname van zilver en heb opstapelen van bepaalde hoeveelheden zilver in onze huid. Dit wordt eerst zichtbaar op onze vingernagels en gaat dan later verder verspreiden naar ons tandvlees en naar de huid. Het grootste probleem hiervan is dat we deze problemen niet kunnen terugdraaien. Er bestaat geen enkele behandeling tegen deze aandoening. Er treden echter geen andere ernstige bijwerkingen op. Maar wij vinden deze wel reeds ernstig genoeg. (bron)

Deze ontdekking was zeer verontrustend. Maar toch wilden we het daarbij niet laten. We bleven ons afvragen waarom toch zoveel mensen beweren dat de werking zo positief en gunstig is voor onze gezondheid. Zo gingen we op zoek naar een tweede bron.

Lees ook :  Oorzaken voor haaruitval bij vrouwen

We vonden deze tweede bron in het Pennstate College of Engineering. Maar daar werden we niet meteen wijzer van. We vonden bijna exact dezelfde uitleg als tijdens het eerste onderzoek. Hier gingen ze echter niet meteen ontkennen dat de werking van colloïdaal zilver onzin is. Zo werd er gesteld dat het wel degelijk kan gebruikt worden voor bepaalde medicinale doeleinden. Maar toch stelden ze ook dat de bijwerkingen, met de gevaren voor argryia dus voorop gesteld. Zeker niet opwegen tegen de “mogelijke” voordelen van het gebruik van colloïdaal zilver. (bron)

Wat we hieruit kunnen besluiten

We hebben dus geen enkel bewijs kunnen vinden, aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken, dat colloïdaal zilver kan helpen bij het behandelen van problemen. Hoewel op verschillende websites beweerd wordt dat we het kunnen gebruiken om het immuunsysteem te versterken, om virussen te bestrijden en om bacteriën tegen te gaan. Er zijn zelfs claims dat het kanker kan helpen bestrijden.

Zolang we daar geen wetenschappelijke bewijzen van kunnen aantonen, aan de hand van onderzoeken die zijn uitgevoerd. Lijkt het nogal gevaarlijk om hierop te gaan vertrouwen. Vooral dan omdat er ernstige bijwerkingen verbonden zijn aan het gebruik van colloïdaal zilver.

De meest ernstige die wij konden vinden was dus het risico op argyria waarbij de huid blauw of grijs gaat kleuren. Dit risico is natuurlijk het grootst wanneer de zilver wordt oraal ingenomen. Dat wordt sinds de jaren 70 afgeraden. Alle supplementen die nu nog verkrijgbaar zijn, zijn dan ook uitsluitend voor uitwendig gebruik.

Lees ook :  Testosteron verhogen bij vrouwen

Het lijkt nog maar sterk de vraag of we dat risico wel willen nemen natuurlijk. Er zijn immers voldoende andere alternatieven, waarvan de ontstekingsremmende werking wel kan bewezen worden via wetenschappelijk onderzoek. Zoals omega 3 bijvoorbeeld. En wanneer we het immuunsysteem willen verbeteren, dan lijkt ons vitamine D zeker een gezonder en veiliger alternatief. Ook gaat men ervan uit dat het kan helpen bij het versnellen van de genezing bij wonden. Ook daar lijkt het verstandiger om in dat geval te kiezen voor voldoende voedingsmiddelen met zink. Waarvan de werking op vlak van wonden genezing wel wetenschappelijk ondersteund is. Voor wie colloïdaal zilver dan toch wilt gebruiken in de vorm van zilverwater. Dan gebruiken we dit beter uitwendig. Colloidaal zilver kunnen we hier online bestellen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven