Hoe Kunnen We Candida Effectief Gaan Bestrijden?

Wat is Candida?

Candida zijn schimmels die voorkomen op de huid. Het komt ook vaak voor dat schimmels zich bevinden in de slijmvliezen of zelfs in de darmen. Vrijwel iedereen heeft het van bij de geboorte, maar doordat ze in evenwicht blijven met de bacteriën die daar ook aanwezig zijn, zorgen die er op hun beurt voor, dat de schimmels genoeg voeding krijgen. Waardoor hun aantal gering blijft. In de meeste gevallen merkt men daar niks van. En schaadt het ook
niet.

Wel kan het gebeuren dat Candida zich heel erg kan vermenigvuldigen, waardoor een infectie ontstaat. Dat treedt weliswaar alleen op als de lichamelijke weerstand minder wordt. Het kan echter ook door een antibioticakuur ontstaan.

Bij relatief gezonde mensen is die infectie praktisch onschadelijk. Bij heel erg zieke mensen kan zo’n infectie wel heel gevaarlijk zijn (kankerpatiënten, Hiv-patiënten, mensen die een
orgaantransplantatie hebben gehad).

candida genezen zonder recept

Ontstaan van Candida

  • Het eten van suikerrijk voedsel kan Candida in de hand werken
  • Een grote diversiteit in seksuele contacten
  • De pil
  • Zwangerschap
  • Mensen met diabetes
  • Antibiotica

Kan men anderen besmetten?

Het is mogelijk om anderen met Candida te besmetten. Maar dat komt minder vaak voor. Het wordt ook niet bestempeld als een seksueel overdraagbare ziekte. Wanneer de moeder lijdt aan een Candida infectie is, de kans wel groot dat ze haar baby zal besmetten. Daarom is het zeker aangewezen meteen met een behandeling te starten.

Op welke plaatsen ontstaat Candida?

Mond

Ongeveer de helft van de populatie heeft deze vorm. Slechts heel weinig ervaren er last van, dus blijft het onopgemerkt. Als men zwakker wordt, door ziekte, zal men er waarschijnlijk last van krijgen.

Tepels

Dat is enkel bij vrouwen die borstvoeding geven.
Daarom is behandeling heel erg verstandig.
Omdat de kans groot is dat het wordt doorgegeven op
de baby.

Huid

Dat situeert zich vooral in huidplooien, plaatsen waar
vocht (zweet) zich ophoopt. Alsook in de nagels.

Vagina

Het is de grootste oorzaak voor alle vaginale infecties
En moet daarom ook zeker meteen behandeld worden. Het kan zorgen voor onder andere een gelige afscheiding of een stinkende afscheiding.

Penis

Er kan een bepaalde witte of zelfs gele substantie op de eikel blijven liggen.

Problemen

Rode huid alsook rode nagels. Een witte uitslag op de tong. Er kunnen kleine snijwonden optreden in de mond of lip. In de vagina kan de huid rood worden en jeuk veroorzaken.
Bij de penis kan de eikel heel erg rood zien, jeuk veroorzaken en pijn bij het vrijen.

Lees ook :  Niet Kunnen Slapen? Ashwagandha Helpt!

Behandeling

Er bestaan heel wat behandelingen met medicijnen, echter meestal komt de infectie vroeg of laat terug.

Doordat candida een schimmelinfectie is, is het nodig om schimmelwerende kruiden of middelen te gebruiken. Die zullen de candida infectie aanpakken en helpen verwijderen.

Pau d’Arco

pau d arco candida

Pau d’Arco is de stam een een boom, de tabebuia avellanedae. Hij komt oorspronkelijk voor in het regenwoud van Zuid-Amerika. De stam bevat verschillende stoffen die het immuunsysteem ondersteunen. Ze zullen echter ook helpen bij het bestrijden van ontstekingen. Het zal infecties en virussen helpen bestrijden en kan genomen worden via capsules. (1) (2)

Kaneel

candida kaneel

Kaneel is misschien het meest gekend als ingrediënt bij verschillende bakproducten. Denk dan bijvoorbeeld aan wafels of pannenkoeken. Maar kaneel heeft ook een groot aantal gunstige eigenschappen te bieden voor onze gezondheid.

Ook bij candida kan kaneel ervoor zorgen dat we de bacteriën zullen bestrijden. Hoewel het via supplementen kan gebruikt worden zien we toch bij candida dat de olie een stuk krachtiger is. (3)

Kruidnagel

kruidnagel

Kruidnagel is onder meer belangrijk bij het reinigen van het spijsverteringsstelsel. Het zal bijvoorbeeld de natuurlijke aanmaak van lichaamseigen bacteriën helpen aanmaken. En daarnaast ook ongunstige bacteriën helpen verwijderen.

Kruidnagel kan ook genomen worden in de vorm van een supplement. Of via kruidnagelolie. Wanneer we de olie gebruiken dienen we voorzichtig te zijn. Kleine hoeveelheden zijn heel positief voor onze gezondheid. Hoge hoeveelheden echter, kunnen giftig zijn voor onze lever. (4)

Zoethout

zoethout

Zoethout kennen we vooral van snoep. Hoewel het bij ons minder bekend is als geneesmiddel, toch heeft zoethout heel wat voordelen voor onze gezondheid. Onder meer bij het bestrijden van candida op een natuurlijke manier.

Zoethout zal er namelijk voor zorgen dat de vagina gereinigd wordt. De bacteriën en vooral ook de PH in de vagina worden hersteld. Waardoor candida effectief kan bestreden worden.

Daarnaast heeft zoethout nog een aantal andere belangrijke voordelen. Het is gunstig voor onze bloedsuiker doordat het insuline zal helpen aanmaken. Het zal de spijsvertering verbeteren en heeft een sterke ontstekingsremmende werking.

Mensen met een hoge bloeddruk mogen echter geen zoethout supplementen gebruiken omdat die op de lange termijn de bloeddruk kan verhogen. Ook zwangere vrouwen worden afgeraden om zoethout supplementen te gebruiken. (5) (6)

Caprylzuur

caprylzuur

Caprylzuur komt van de kokosnootboom. Dit zuur kan op een zeer krachtige manier candida gaan bestrijden, vooral dan omwille van zijn krachtige schimmelwerende eigenschappen.

Caprylzuur zal de vetzuren nabootsen die op een natuurlijke manier worden aangemaakt door de darmflora. Dit heeft een enorme invloed op het bestrijden van candida. De effecten van caprylzuur zijn krachtiger dan die van medicijnen tegen candida.

Caprylzuur kan worden genomen via een supplement. (7)

Tea Tree olie

tea tree olie

De tea tree olie komt van de Melaleuca alternifolia plant. Deze plant vinden we oorspronkelijk terug in Australië. De plant heeft enorm krachtige schimmelwerende eigenschappen. Wanneer we bijvoorbeeld een bad nemen kunnen we daar een kleine hoeveelheid van in het bad toevoegen. Dit zal reeds voldoende zijn om de bacteriën in de vagina aan te pakken.

Lees ook :  Hoe Kunnen We De Tanden Bleken?

Ook kan het in een tampon geweekt worden en daarna aangebracht worden in de vagina.

Ook wanneer we last hebben van orale candida kunnen we tea tree olie gebruiken. We kunnen dan bijvoorbeeld enkele druppels in een glas water mengen en er een natuurlijke mondwaterformule mee maken. Dit zal automatisch ook de bacteriën aanpakken. (8)

De olie kan worden verkregen voor €12.30.

Biotine

Biotine is een wateroplosbare vitamine. Ze is lid van de vitamines B en is vooral bekend om zijn gunstige eigenschappen tegen haaruitval en om het haar beter te laten stralen.

Maar biotine heeft ook een krachtige werking bij candida. Omdat de stof enorm krachtige schimmelwerende functies heeft. En daardoor de bacteriën van candida heel snel kan helpen aanpakken. (9) (10)

Er kan een supplement met biotine kan worden genomen.

Candida genezen op natuurlijke wijze

Kan je candida natuurlijk genezen of heb je daarvoor medicijnen nodig? Heb je medicijnen tegen candida zonder recept? Het antwoord op deze vraag is nee en ja. Er bestaan geen medicijnen tegen candida zonder recept als ze niet op natuurlijke basis gemaakt zijn.

Wanneer je wilt de besmetting op een natuurlijke manier genezen zal je voldoende natuurlijke medicijnen tegen candida zonder recept vinden. Maar wanneer je bij de dokter langsgaat zal die wel meestal een briefje voorschrijven met pillen om te halen in de apotheek.

Nu, van deze pillen krijg je wel een deel terug van de zorgkas. Het enige nadeel, en het is wel een groot nadeel dat verbonden is aan deze medicijnen tegen candida met een recept. Is dat die medicijnen heel erg schadelijk zijn voor de lever. Daarom is het zeker aan te raden om te proberen de aandoening natuurlijk te genezen.

Je wilt af van je schimmelinfectie met onder andere een gele afscheiding of een slecht ruikende afscheiding. Maar je wilt er geen leverproblemen aan overhouden toch?

Natuurlijke medicijnen tegen candida zonder recept

Natuurlijke medicijnen tegen candida zonder recept kan je heel gemakkelijk krijgen. Het betreft ook geen direct nadeel als je ze langere tijd inneemt. Want ze zijn wel minder sterk dan de medicijnen die een algemene geneesheer zou voorschrijven. Maar ze zijn dus gezonder voor de lever.

Het geneest vaak vanzelf

Laat het wel duidelijk zijn dat candida geen gevaarlijke aandoening is. Heel veel mensen hebben er ooit al eens last van gehad en waarschijnlijk zal meer dan de helft dat bijna nooit gemerkt hebben. Het is enkel indien de klachten aanhouden of blijven terugkeren dat de mensen zich zorgen beginnen te maken.

Het behandelen en ook zeker het voorkomen van candida in de toekomst heeft te maken met verschillende factoren. Zo heeft het afweersysteem heel veel te maken met het behandelen van candida. Zorg je ervoor dat je afweersysteem sterker wordt.

Lees ook :  Symptomen Te Hoog Cortisol

Dan zal gaandeweg de infectie verdwijnen of toch zeer sterk minderen. Ook de darmfunctie speelt een grote rol in het behandelen van de problemen en in het voorkomen ervan. Het is onder andere belangrijk dat je vezelrijke voeding inneemt.

Candida genezen zonder dieet?

Veel mensen komen langs met de vraag hoe kan je candida genezen zonder dieet? Eerst en vooral is het noodzakelijk wanneer je het wilt genezen op een natuurlijke manier dat je enkele aanpassingen doet aan je voedingspatroon. En dat is geen waslijst met voedingsproducten die je niet mag eten.

Eerder voedingsproducten die je zou moeten geregeld introduceren om je darmflora terug op orde te brengen en je afweersysteem te kunnen herstellen. Je zal men niet horen zeggen dat je candida kan genezen door weinig vlees te eten. Of door geen melkproducten meer te eten. Het zijn enkel lichte aanpassingen die je moet doorvoeren, om je darmen weer optimaal hun werk te laten doen. Het enige waar je op moet letten bij het voorkomen van candida is dat je minder suiker eet.

snoep candida

Als je geen grote snoeper bent of niet verslaafd bent aan cola, dan kan je deze maatregel eigenlijk al overslaan. Want dat is enkel voor mensen die een teveel aan suiker hebben opgebouwd. En weer wordt er een onderscheid gemaakt tussen de complexe suikers zoals in alle volkorenproducten en de nutteloze suikers zoals in snoep.

Natuurlijke middelen tegen candida

Look

look tegen candida

Look is een belangrijk antiviraal en antibacterieel kruid. Het zal ook schimmels helpen verwijderen in of op het lichaam. Candida zal op geen enkele manier kunnen overleven wanneer we look in het lichaam hebben. We kunnen dat op verschillende manieren gebruiken. We kunnen look toevoegen aan ons dieet. Of we kunnen verse knoflook eten. Wanneer we verse look eten of een supplement gebruiken zal de werking krachtiger zijn. Omdat een deel van zijn werkzame stoffen verloren kan gaan tijdens het koken. (11)

Het gebruiken van een extract zal minder last bezorgen zoals een stinkende adem of winderigheid. Maar zal dus zeer krachtig werken tegen candida.

Appelazijn

Appelazijn heeft een soortgelijke werking als look wanneer het gaat om zijn antivirale en schimmelwerende capaciteiten. We kunnen appelazijn ook gebruiken in onze voeding. Zoals in onze salades bijvoorbeeld. Maar we kunnen het ook drinken in combinatie met water. Of we kunnen een lauw bad nemen met een glas appelazijn in het water gemengd. Dit is dan vooral aan te raden wanneer candida zich in de schede heeft gevestigd. (12) Appelazijn kunnen we hier online bestellen.

Welke voeding moeten we vermijden?

Wanneer we niet willen dat het probleem terugkomt is het belangrijk dat we voedingsmiddelen met veel snelle suikers gaan vermijden. Ook wanneer hoge hoeveelheden gist worden gebruikt is het beter dat we die voedingsmiddelen gaan vermijden. Voorbeelden daarvan zijn kaas, pinda’s en alcohol. Dit kan ervoor zorgen dat de problemen niet meer zo snel terugkomen.

Antibiotica

Wanneer we snel de neiging hebben om antibiotica te gebruiken zullen we het risico op candida ook doen stijgen. Omdat antibiotica een grote invloed zal hebben op onze lichaamseigen bacteriën, de goede bacteriën die deze aanvallen proberen te bestrijden. Daardoor worden we sneller vatbaar om besmet te raken met candida.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven