Snel gewicht verliezen met warm water en citroen

Snel gewicht verliezen met warm water en citroensap

Warm water met citroen combineert zeer sterke eigenschappen en vergroot de kans om snel gewicht te verliezen. Het krachtige vitamine C en de anti-oxidanten aanwezig in citroen en het efficiënter werken van het spijsverteringsproces door het warme water zorgen voor het snelle gewichtsverlies. Dit is ook zeer goed tegen blaasontsteking.

Om deze drank klaar te maken dien je eerst water op te warmen op het fornuis. Daarna laten afkoelen tot een drinkbare temperatuur, om er dan het vers geperst citroensap bij te voegen.

Gebruik geen microgolf om het op warmen en gebruik geen geconcentreerd citroensap uit een flesje. Deze manier helpt om snel gewicht te verliezen, natuurlijk moet er ook voldaan worden aan een gezonde leef-en eetwijze. En moet je geregeld blijven bewegen. Op die manier kan je snel gewicht verliezen.

Snel gewicht verliezen omdat citroen vochtafdrijvend en laxerend is

water met citroen

Een van de redenen waarom deze drank helpt om snel gewicht te verliezen is omdat citroen een vochtafdrijvende werking heeft. Dat betekent dat je enkele malen meer gaat moeten plassen per dag. Zo verlies je het extra vocht die aanwezig is in je lichaam, waardoor je al snel gewicht verliest.

Citroen werkt ook nog eens laxerend, Waardoor je dus ook sneller naar het toilet zal moeten om die andere boodschap te doen. Het is zeer goed om deze drank te drinken tijdens een maaltijd. Het zal namelijk het maagzuur aanzetten om meer te produceren, waardoor de vertering veel vlotter en sneller zal verlopen.

Lees ook :  Blaasontsteking Oorzaken en hoe ze voorkomen

Vitamine C en snel gewicht verliezen

 

Gedeeltelijk is de reden voor het sterke effect op het gewichtsverlies te wijten aan de hoge hoeveelheid vitamine C die in een citroen zit. Volgens een artikel in de Journal of the American College of Nutrition in 2005.

Staat vitamine C in nauw verband met je lichaamsmassa. Wanneer het lichaam genoeg vitamine C toegediend krijgt, veroorzaakt dat een aantal chemische reacties die ervoor zorgen dat het lichaam meer lichaamsvet zal gebruiken als energie. Bij mensen met een lage vitamine C inname gebeurt dat niet.

Traag metabolisme en insuline gevoeligheid

Polyfenolen in citroenen onderdrukken gewichtstoename en het opstapelen van vet, ook wordt het insuline gehalte verlaagd. Minder insuline betekent dat je lichaam minder snel suiker zal opslaan als vet. Ook helpen citroenen in het voorkomen van diabetes en obesitas.

Citroen zal er ook voor zorgen dat er een enorme hoeveelheid enzymen worden gestimuleerd in de lever. Dit zal ervoor zorgen dat de lever meer efficiënt kan werken en op die manier ook de spijsvertering zal verbeteren. Op die manier kunnen we meer gal produceren waardoor we minder snel vet zullen opslaan.

De voordelen van warm water

Warm water helpt bij het verteren. Door het laten sudderen van water met citroen wordt het verteringsproces gestimuleerd. Het verhoogt de lichaamstemperatuur en daardoor neemt ook de thermogenese toe.

Lees ook :  Welke Vitamine Voor Een Mooie Huid Te Krijgen?

Thermogenese is het proces dat het lichaam gebruikt om calorieën te verbranden van het ingenomen voedsel. Het kan ook gebruikt worden als een zeer goed middel tegen constipatie. Enige voorzichtigheid met het drinken van te warm water is aangeraden. Deze combinatie van warm water met citroen zorgt er op die manier voor dat je snel gewicht zal verliezen.

Geen wondermiddel

Het drinken van citroensap met water kan heel goed passen in een gezond dieet. We zullen er extra gewicht mee kunnen verliezen en zullen daarmee ook de spijsvertering een stuk efficiënter laten verlopen.

Maar citroen met water is geen wondermiddel natuurlijk. Het spreekt voor zich dat we met een ongezond dieet, en teveel verzadigde vetzuren, weinig beweging en veel calorieën. Uiteindelijk niet door het citroensap met water zullen vermageren.

We moeten er dus voor zorgen dat we een gezond dieet volgen en daarbij ook de nodige beweging uitvoeren. Dat zal de kansen op het gewicht verliezen enorm doen stijgen.

Er bestaat geen middel die ons vet kan laten wegsmelten zonder daar iets voor terug te doen natuurlijk.

Ideaal als vervanger voor frisdrank

Warm water met citroensap is echter een ideale vervanger voor frisdrank. We weten dat allerlei soorten frisdrank bestaan uit snelle suikers, die snelle suikers hebben we totaal niet nodig in het lichaam en zullen de bloedsuikerwaarden heel snel doen stijgen.

Waardoor we in een korte periode heel wat energie beschikbaar krijgen. Die energie hebben we in bijna alle gevallen niet nodig op dat moment en zal dus worden opgeslagen als vet in de vetcellen.

Lees ook :  Natuurlijke Laxeermiddelen Voor Onmiddellijk Effect?

Door ons water te verrijken met citroensap hebben we een leuk smaakje toegevoegd aan het smaakloze water. En zullen we na verloop van tijd ook minder onze geliefkoosde frisdrank gaan missen.

Daarmee krijgen we minder snel te maken met stijging in de bloedsuiker en verlagen we ook het risico op diabetes type 2. Wat toch gepaard gaat met overgewicht.

Brengt de PH waarde in balans

Nog een belangrijke eigenschap van het drinken van warm water met citroen is dat we er de PH waarde in het lichaam gaan herstellen. De meeste mensen zijn te zuur. Daarmee bedoelen we niet de uitdrukking op hun gezicht. Nee, daarmee wordt bedoeld, de PH waarde van het lichaam.

Doordat we teveel voedingsmiddelen eten die in het lichaam een verzurend effect hebben krijgen we te maken met allerlei problemen zoals artrose, reuma en versnelde veroudering. Citroen zal helpen de PH waarde van het lichaam te verhogen en zal dus het lichaam helpen ontgiften.

De meeste patiënten met kanker hebben ook een lage PH waarde in het lichaam.

De rol van vitamine C

Er wordt ook vermoed dat vitamine C kan helpen bij het vet verbranden. De stof zou onder meer helpen bij het stimuleren van de vetverbranding. Dat betekent dat we sneller vet zullen gebruiken als energiebron, in plaats van onze voeding.

Een ander gunstige eigenschap van vitamine C is dat ze het cortisolgehalte zullen doen dalen. Mensen met overgewicht hebben vaker te maken met een verhoogd cortisol. Dat zorgt ervoor dat we minder goed slapen, een verkeerde balans hebben tussen de verschillende hormonen en uiteindelijk moeilijk kunnen slagen in onze inspanningen om gewicht te verliezen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven