Vetverbranders: Beste voedingsmiddelen om vet te verbranden

vetverbranders

Vetverbranders: Beste voedingsmiddelen om vet te verbranden

natuurlijke vetverbrandersWanneer we deze natuurlijke vetverbranders regelmatig eten zullen we bijna zonder enige moeite vet verbranden.

De meest krachtige manier om vet te verbranden is door gezonde voeding te gaan eten. Na verloop van tijd wordt het een automatisme en krijg je de slanke lijn die je al altijd wou hebben.

Vetverbranders zijn voedingsmiddelen die het metabolisme gaan stimuleren. Op die manier er gaan voor zorgen dat we sneller afvallen.

Er bestaan ook natuurlijk de vetverbranders pillen. Maar dit is niet meteen de beste aanpak. Hoewel sommige kunnen werken, hebben ze vaak ook bijwerkingen. En zijn ze zeker niet geschikt om te blijven gebruiken.

Wanneer we vetverbranders in pilvorm gaan gebruiken, dan kiezen we uiteindelijk voor de snelle oplossing. Dat zal ons op termijn zeker niet helpen om een gezonde levensstijl te gaan hanteren.

Dat zal dan ook resulteren in het blijvend gebruik van die vetverbranders.

Wanneer we echter onze levensstijl een klein beetje aanpassen. Door natuurlijke vetverbranders te gaan gebruiken. Zullen we ons ideaal gewicht bereiken en altijd op dat ideale gewicht blijven.

In deze lijst met vetverbranders staan vast enkele voedingsmiddelen waar je gek op zult zijn. Ze zijn dan ook supergezond.

Je dient ze natuurlijk niet allemaal te gebruiken. Enkele van de voedingsmiddelen in je dagelijks dieet gaan gebruiken zal reeds veranderingen teweegbrengen in je denken.

Op die manier kan je geleidelijk aan evolueren naar een gezonder voedingspatroon.

Hoewel het natuurlijk niet bij alle mensen met overgewicht te wijten is aan ongezonde voeding. Zal het overschakelen naar gezonde voeding zeker de nodige veranderingen teweegbrengen op de weegschaal.

Natuurlijke vetverbranders

Amandelen en andere noten

amandelenNoten, en amandelen in het bijzonder, helpen om de honger te onderdrukken.

Wanneer je niet hongerig bent, eet je minder calorieën en zal je daarom meer gewicht verliezen. Door 50 gram noten toe te voegen aan je dagelijks dieet. Zal je minder gaan eten gedurende de dag.

De grootste reden voor het onderdrukken van het hongergevoel is omdat ze veel vet en vezels bevatten.

Vet heeft een langere periode nodig om te verteren in het spijsverteringsstelsel. Terwijl de vezels gaan opzwellen in de maag en daardoor de maag sneller vol doen voelen.

Daarnaast bevatten bijna alle noten Omega 3 vetzuren. Die zeer gezond zijn voor het hart en de bloedvaten. Maar ook zullen helpen bij het versnellen van de stofwisseling.

We dienen echter wel te letten op de hoeveelheid. Omdat sommige noten tot wel 600 Kcal kunnen bevatten is het niet aangeraden om een volledige zak noten leeg te maken per dag.

Dat zou er dan tot leiden dat we gaan aankomen in plaats van afvallen met deze natuurlijke vetverbranders!

Bonen en andere peulvruchten

peulvruchten vetverbrandersDoordat bonen en andere peulvruchten heel wat vezels bevatten. Maar ook weinig calorieën bevatten, zijn ze een uitstekend voorbeeld van natuurlijke vetverbranders.

De vezels zorgen ervoor dat we vol zitten en uiteindelijk minder eten gedurende de dag.

Daarnaast bevatten bonen en peulvruchten hoge hoeveelheden eiwitten. Toch zeker wanneer we dit vergelijken met andere groenten.

We krijgen ook een voldoende hoeveelheid ijzer binnen. IJzer, die een belangrijke rol speelt bij het vet verbranden.

Eigenlijk kunnen we stellen dat alle bonen geschikt zijn als vetverbranders.

Lees ook :  Zijn Aardappelen Gezond Voor Ons?

Toch zijn de beste voorbeelden de sojabonen, pinto bonen, kikkererwten, navy bonen, zwarte bonen, witte bonen, kidney bonen en lima bonen.

We kunnen ze ofwel mengen in een salade of we kunnen ze koken om op te eten met een lekker stukje vlees of vis.

Spinazie en andere groene groenten

spinazieNet hetzelfde als bij de bonen. Spinazie en andere groene groenten zijn laag in calorieën en bevatten heel wat vezels. Ze helpen daarbij om een volle maag te krijgen en op die manier minder te gaan eten.

Daarnaast zijn groene groenten ook rijk aan vitamines en mineralen. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld broccoli, kool, waterkers en andijvie.

Magere Zuivel

Hoewel we deze natuurlijk niet in enorm hoge hoeveelheden moeten gaan eten. Toch kunnen magere zuivelproducten dienst doen als natuurlijke vetverbranders.

Voorbeelden zijn dan magere melk, magere kaas, Griekse yoghurt en andere magere yoghurt.

Het voordeel dat ze bevatten is de calcium. Calcium is een natuurlijk vetverbrander. Misschien wel één van de meest krachtige vetverbranders die er zijn.

Mensen die meer calcium binnenkrijgen via de voeding hebben tweemaal zoveel kans om gewicht te verliezen wanneer we dit vergelijken met mensen die dit niet doen.

Het andere voordeel van calcium is dat het niet alleen vet zal gaan afbreken. Calcium zal er ook voor zorgen dat er minder vet wordt gevormd.

Natuurlijk dienen we te kiezen voor magere zuivel omdat gewone zuivelproducten nogal hoge hoeveelheden verzadigd vet kunnen bevatten.

Havermout (ongezoet)

havermoutHavermout is een andere fantastische bron van vezels. Ze helpen om langer een vol gevoel te krijgen en op die manier minder te gaan eten.

Een onderzoek toonde ook aan dat havermout ervoor zorgt dat de bloedsuikerspiegel op peil blijft, en dit gedurende een langere periode dan de meeste andere voedingsmiddelen.

Om die reden kan je een stuk langer zonder eten na het eten van havermout.

Dit is een uitstekend voorbeeld van vetverbranders die we als ontbijt kunnen eten. Kies dan wel voor de ongesuikerde variant en voeg er zelf eventueel bessen of andere stukjes fruit aan toe. Kies ook voor magere melk bij de havermout.

Eieren

Heel vaak beweert men dat we eieren net moeten vermijden omdat ze cholesterol bevatten. Toch is het eten van één eitje, of zelfs twee eitjes per dag, totaal geen reden om voor problemen te zorgen.
Twee eieren per dag gaan de cholesterol waarden niet doen stijgen. En daarbij, eieren zijn heel sterke natuurlijke vetverbranders.

Eieren hebben de hoogste biologische waarde aan eiwitten, van alle voedingsmiddelen.

Dat betekent dat we met eieren nog sneller spieren kunnen aanmaken om op die manier vet te verbranden.

Daarnaast bevatten eieren ook een hoge hoeveelheid vitamine B12. Een belangrijke stof die helpt bij het afbreken van vetten in het lichaam.

Kalkoen, kip en andere magere eiwitten

kalkoenEen ander voorbeeld van natuurlijke vetverbranders zijn gevogelte en ander mager vlees met eiwitten. Maar dat mag ook gerust eiwitten omringd met omega 3 vetzuren zijn. Zoals in vette vis terug te vinden is.

Het duurt langer om eiwitten te verteren dan bijvoorbeeld koolhydraten.

Om die reden zijn vetverbranders als kip, kalkoen, mager rund en vette vis uitstekende voedingsmiddelen om af te vallen en uiteindelijk vet te verbranden.

Lees ook :  Afvallen met sesamzaad en cholesterol verlagen

Het klinkt nogal tegenstrijdig om vette vis te eten om vet te verliezen. Toch is het zo. We hebben namelijk nieuw vet nodig om oud vet te vervangen.

Omega 3 vetzuren behoren zeker en vast tot de natuurlijke vetverbranders.

Een onderzoek wees uit dat omega 3 vetzuren de vetmassa in het lichaam doen dalen.

Andere studies wezen dan weer uit dat we minder hongerig worden na het eten van vette vis. En meer tevreden zijn over onze maaltijd. Ook wordt er in het totaal minder gegeten de dagen dat we vette vis eten.

We hebben de zalm, die rijk is aan omega 3 vetzuren. Maar daarnaast kunnen we ook kiezen voor makreel, tonijn en haring of forel.

Niet alleen vette vis kan voordelen opleveren door zijn hoge hoeveelheden omega 3.

Een ander voorbeeld van natuurlijke vetverbranders zijn de zaden. Lijnzaad bijvoorbeeld, bevat enorm veel omega 3 en kan helpen bij het vet verbranden.

Lijnzaden bevatten lignanen. Deze lignanen zijn in staat om vet letterlijk weg te doen smelten.

Pindakaas

pindakaasDit is misschien wel de grootste verrassing in de lijst met natuurlijke vetverbranders.

Toch kan pindakaas helpen bij het afvallen. Echter moeten we hier wel bij zeggen dat we dit in kleine hoeveelheden moeten eten. En dat we dienen te kiezen voor pindakaas zonder toegevoegde suikers. Anders worden alle voordelen daarvan teniet gedaan.

Pindakaas bevat enorm veel onverzadigde vetzuren die ook zullen bijdragen om vet te verbranden en spieren op te bouwen.

Gebruik slechts 3 soeplepels per dag

Olijfolie

olijfolieEen onderzoek aan de universiteit van Illinois toonde aan dat mensen die olijfolie gebruiken in hun maaltijd, 25% minder eten dan mensen die dat niet deden.

Olijfolie helpt bij het afvallen en werkt als vetverbranders door de hoge hoeveelheid onverzadigde vetzuren.

Gebruik ze vooral in salades of op pasta’s.

Volkoren producten

De vezels die we vinden in volkoren producten en volkoren granen helpen om de insuline laag te houden.

Dit zorgt ervoor dat het lichaam minder snel vet gaat opslaan.

Gebruik geen wit brood meer of witte pasta. Die hebben immers alle vezels, vitamines en mineralen reeds verloren door het bewerken van de granen.

Om af te vallen kies je beter voor de volkoren varianten. Volkoren brood, volkoren pasta. Gebruik ook volkoren bloem in de keuken wanneer je bijvoorbeeld bechamelsaus klaarmaakt.

Eiwitpoeder of Wheypoeder

eiwitpoederEiwitpoeder of wheypoeder is een poeder die heel veel eiwitten bevat. Je vindt ze in heel veel verschillende varianten.

Ze zijn ideaal om bijvoorbeeld een maaltijd over te slaan of als toevoeging aan een maaltijd en op die manier het gehalte aan eiwitten op te krikken.

Voor mensen die heel veel groenten eten en weinig vlees kan dit wel eens een goed alternatief zijn om voldoende eiwitten in te nemen.

Ze zijn in talloze smaken terug te vinden. Echter is de smaak niet zo zeer van belang. We willen natuurlijk dat het lekker smaakt. Maar wat nog meer van belang is, is het gehalte aan suiker.

Zo bestaat er wheypoeder of eiwitpoeder die gemaakt is voor mensen die aan krachttraining doen en willen bijkomen. Die bevatten dan meer vetten en koolhydraten.

Lees ook :  10 Kilo Afvallen: Met Deze 10 Krachtige Sleutelpunten

Maar we hebben ook eiwitpoeder die speciaal gemaakt is om af te slanken. Die bevatten dan zeer weinig vetten en koolhydraten. Wanneer je kiest voor een eiwitpoeder dien je daar zeker eerst rekening mee te houden.

Eiwitpoeder is waarschijnlijk één van de krachtigste vetverbranders. Omdat er veel meer energie nodig is om eiwitten te verbranden, vraagt het dus meer calorieën van je lichaam. Op die manier zal je makkelijker afvallen.

Frambozen of andere bessen

De vezels en pectines die we terugvinden in bessen helpen om langer een verzadigd gevoel te hebben.

Dus op die manier gaan we vet verliezen door het totaal aantal calorieën te verlagen. Zonder dat we het zelf beseffen. Want we hebben geen honger en zullen dus ook niet veel gaan eten.

Bessen bevatten wel een degelijke hoeveelheid suiker. Om die reden worden ze best in kleinere hoeveelheden gegeten.

Groene thee

groene theeGroene thee bevat heel wat antioxidanten en is een heel goed middel om het immuunsysteem te verbeteren.

Daarnaast bevatten groene theesoorten ook nog eens catechines. Dat zijn chemische stoffen die helpen bij het verbranden van vet.

Catechines helpen vet verbranden op twee verschillende manieren. Eerst zullen ze het metabolisme of de stofwisseling gaan versnellen. Op die manier verbranden we meer calorieën in rust. En daarnaast gaan ze ook nog eens de lever gaan stimuleren om meer vet te verbranden.

De hoeveelheid die daarvoor nodig is zijn vier tot zes kopjes thee per dag.

Azijn

Voor de mensen die graag azijn gebruiken als dressing op een salade is er goed nieuws. Azijn behoort ook tot de natuurlijke vetverbranders.

We gaan niet alleen het vele vet van olie gaan vermijden door azijn te gebruiken in onze dressing. Alle soorten azijn kunnen daarvoor gebruikt worden.

Daarnaast is azijn ook heel goed om de ph waarde in het lichaam te verhogen.

Appelen en peren

Deze fruitsoorten van bij ons bevatten één belangrijke soort stoffen. De flavonoïden. Die zijn van groot belang bij het verbranden van vet.

Een onderzoek wees uit dat appelen en peren het metabolisme gaat versnellen en de vetverbranding gaat stimuleren.

Conclusie

Dit was dus een lijst met natuurlijke vetverbranders. We kunnen dus zeker voldoende salades gebruiken met azijn. Een groene thee drinken tijdens of na het eten. En als tussendoortje op enkele nootjes knabbelen.

Om op die manier makkelijker te kunnen afvallen. Het enige wat je nu dus dient te doen is enkele voedingsmiddelen uit het lijstje uitkiezen met natuurlijke vetverbranders. En die gaan gebruiken in je dagelijkse dieet.

Na enige tijd wordt dit een automatisme en wil je niks anders meer eten. Je bent dan op weg naar een gezonde levensstijl met gezonde voeding en een lichaamsgewicht die in balans is en vooral in balans blijft.

Vergeet ook niet de hoge hoeveelheden vitamines, mineralen, antioxidanten en de hoeveelheden vezels die in deze voedingsmiddelen verschuild zitten.

Zijn er nog andere natuurlijke vetverbranders die je graag in dit lijstje had gezien?

Of heb je lekkere voorbeelden van recepten met deze voedingsmiddelen?

Laat het gerust weten in de commentaarsectie onderaan dit artikel!

En alvast veel succes!

 

Vetverbranders: Beste voedingsmiddelen om vet te verbranden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven