Snelle Tips Die Helpen Bij Het Afvallen

Snelle Tips Die Helpen Bij Het Afvallen

tips afvallenDe meeste mensen weten best wel dat afvallen niet iets is wat gebeurt over één nacht. Het vergt heel wat doorzetting, kennis en geduld om uiteindelijk te bereiken wat je wenst te bereiken.

Waar de meeste mensen echter niet altijd aandacht aan besteden, zijn de kleine dingen die we kunnen veranderen aan onze alledaagse gewoontes. Deze kleine dingen die er uiteindelijk kunnen voor zorgen dat het afvallen vlotter en sneller gaat verlopen.

Door bepaalde ongezonde gewoontes achter te laten en gezondere gewoontes aan te leren, zijn we een stap dichter naar het verbeteren van onze gezondheid.

Heel vaak willen we te snel afvallen. En dat is nooit een goed idee. We gooien drastisch het roer om en veranderen alles wat we maar kunnen veranderen aan onze ongezonde levensstijl.

Dat is natuurlijk een goeie ingesteldheid. Maar het is vaak in de praktijk onmogelijk om dit vol te houden.

Hoe lossen we dit dan beter op?

frisdrankWat we beter kunnen doen is stap per stap aanpassingen gaan doen. En niet te kijken naar het resultaat ervan. Stap voor stap aanpassingen doorvoeren waarvan we zeker zijn dat ze ongezond zijn.

Zoals stap 1 bijvoorbeeld om geen frisdrank meer te drinken. We doen gewoon verder met ons alledaags leven maar veranderen frisdrank door water met citroen, of een andere fruitsoort.

Na enkele weken worden we zo gewoon aan dat water met citroen, dat we niet eens meer gaan kijken naar de cola of limonade in de supermarkt.

Wanneer we ons lichaam en onze geest hebben aangepast aan deze eerste stap gaan we verder naar een tweede stap…

Wat is het voordeel hiervan?

weegschaal afvallenLet wel, we hebben gezegd dat we niet kunnen kijken naar wat het effect daarvan is. Dus we gaan hierbij niet op de weegschaal gaan staan om te zien of we na enkele weken al zijn afgevallen of niet.

Het voordeel daarvan is dat we ons lichaam de tijd geven om gewoon te worden aan het veranderen van ongezonde gewoontes naar gezonde gewoontes.

Lees ook :  Afvallen met trage schildklier

In dit artikel gaan we meerdere snelle tips bij het afvallen bespreken. Maar het vermijden van frisdrank is meteen wel de nummer 1 in de lijst van snelle tips om afvallen te versnellen.

Snelle tips om afvallen te versnellen

Drink water voor elke maaltijd

water drinkenWater zal een belangrijke rol spelen bij het afvallen. Het is één van de makkelijkste en te weinig gebruikte manieren bij het slanker worden.

Wanneer het lichaam onvoldoende water toegediend krijgt zal het metabolisme trager gaan werken. Dat stuurt dan op zich signalen door naar de hersenen die kunnen een gevoel van honger opwekken.

Terwijl we eigenlijk gewoon dorst hebben.

Een glas water drinken voor het eten zal ervoor zorgen dat we minder eten. Op die manier krijgen we minder calorieën in ons lichaam. En kunnen we makkelijker afvallen.

Zoals eerder hierboven vermeld als snelle tips bij het afvallen kunnen we natuurlijk water met citroensap drinken. Of water met komkommer…

Gebruik kleinere borden

Men kan het niet gekker bedenken, toch zijn er reeds onderzoeken die hebben aangetoond dat door het gebruik van kleinere borden uiteindelijk minder zal worden gegeten.

Kleinere borden beletten dat we teveel op het bord kunnen aanbrengen. Ook wordt hierbij gebruik gemaakt van grotere glazen om water uit te drinken.

Gebruik je benen meer

Een volgende in de lijst met snelle tips bij het afvallen is om de benen meer te gaan gebruiken. De benen zijn de sterkste spieren in het lichaam.

Een groot aantal calorieën wordt gebruikt om ze te gebruiken. Dus wanneer we ze meer gebruiken, worden uiteindelijk meer calorieën gebruikt.

Je kan daardoor bijvoorbeeld de trap nemen in plaats van de lift. Of de wagen iets verder parkeren zodat we een stukje verder moeten wandelen.

Elke dag de hond uitlaten om een wandeling mee te maken. Of elke morgen enkele minuten gaan joggen.

Het is ook belangrijk dat we de benen even gebruiken wanneer we een lange periode stilzitten.

Bij het uitvoeren van (langdurig) bureauwerk kunnen we deze oefening uitvoeren elke 30 minuten.

 

Vind gezondere alternatieven

lijnzaadolieHet is zeker niet nodig om jezelf uit te hongeren om resultaat te zien bij het afvallen. Heel veel van je favoriete voedingsmiddelen kunnen echter worden vervangen voor en gezonder alternatief.

Wanneer je bijvoorbeeld gewoon bent om room te gebruiken in je koffie kan je dit vervangen door magere melk. Of we kunnen bijvoorbeeld leren om zelf mayonaise te maken en daarbij gebruik maken van gezonde olie zoals lijnzaadolie of sesamolie.

Zoek uit wat je eet

Vooraleer je iets gaat eten. Bijvoorbeeld een snack of dergelijke. Denk dan eens na waarom je dat doet. Veel mensen eten niet meteen omdat ze honger hebben, maar eten om andere redenen.

Lees ook :  Afvallen met Chiazaad Hoe kan Chiazaad helpen?

Die redenen zijn dan vaak gewoon uit verveling, of omdat het product wordt gepubliceerd in de media.

Ook uit emotionele stress wordt heel vaak naar voeding gegrepen. Er zijn talloze oorzaken waarom de hersenen het signaal kunnen geven om te eten.

Wanneer je niet echt hongerig bent kan je misschien iets anders vinden om dat op te lossen. Wanneer we eten uit verveling kunnen we een boek lezen of oefeningen doen bijvoorbeeld.

Verander de slechte gewoontes geleidelijk

Hier komen we even terug bij wat we vooraf reeds gezegd hebben voor de lijst met snelle tips bij het afvallen.

Dit is meteen ook het belangrijkste in de ganse lijst tips bij het afvallen.

We dienen de slechte gewoontes geleidelijk aan te veranderen en niet alles in één keer.

Dat zorgt voor een te grote stress op het lichaam en op de geest. En zal de kansen op slagen enorm verkleinen. Zeker wanneer we dit vergelijken met het geleidelijk aan veranderen van slechte gewoontes.

We kunnen dus zoals in het artikel is aangegeven, eerst beginnen met bijvoorbeeld frisdrank te vervangen door water met citroensap.

Om dan verder te evolueren, wanneer ons lichaam zich heeft aangepast aan deze eerste verandering, naar andere slechte gewoontes die we willen veranderen.

Start de dag met een ontbijt (met eiwitten)

ontbijtHeel wat voordelen gaan gepaard met het nemen van een ontbijt. Toch zijn heel veel mensen niet gewoon aan het nemen van een ontbijt.

Bij mensen met overgewicht gaat de helft daarvan meteen na het opstaan naar het werk. Zonder iets te eten. Dit is een grote fout.

Door meteen na het opstaan te eten, geven we het lichaam meteen de opdracht om terug voeding te verteren. Het metabolisme wordt op gang gebracht en we kunnen weer sneller vet verbranden.

De beste recepten voor een ontbijt bevatten voldoende eiwitten. Eiwitten geven ons meteen een vol gevoel, hebben een langere periode nodig dan bijvoorbeeld koolhydraten, om in ons lichaam te worden opgenomen.

En zullen op die manier ervoor zorgen dat we tijdens het middagmaal minder honger hebben. En op die manier ook minder eten tijdens de lunch.

Eet traag

Andere belangrijke tips bij het afvallen zijn om traag te eten en het eten reeds goed te kauwen in de mond. Op die manier wordt het werk van de maag verlicht en zal de voeding sneller verteerd worden.

Lees ook :  5 Heerlijke Recepten Om Af Te Vallen Met Chiazaad

Er is ook nog een andere reden die ervoor zorgt dat we beter traag eten. De maag heeft ongeveer 20 minuten nodig om vast te stellen dat we voldoende hebben gegeten.

Wanneer we dus trager gaan eten zullen we niet teveel gaan eten tijdens die 20 minuten. Dit kunnen we doen door kleinere beetjes te nemen. Het eten even opzij zetten om een glas water te drinken. En gewoon rustig aan tafel zitten om op die manier minder calorieën te eten.

Lees het etiket op je voeding

Door voorzichtig om te gaan met je voeding, kunnen we heel wat veranderingen teweegbrengen aan ons gewicht. Om die reden behoort dit zeker ook tot de snelle tips bij het afvallen.

Natuurlijk kunnen we niet altijd 100% vertrouwen op het label. Heel vaak wordt een hogere waarde aan gezonde voedingsstoffen gegeven dan er daadwerkelijk in zitten.

Maar met dit terzijde is het label nog altijd een goeie indicatie om na te gaan of een bepaald voedingsmiddel gezond is voor ons of niet.

Verminder de inname van suiker

ongezonde snacksWe hebben het reeds vermeld voor we begonnen aan de lijst met tips bij het afvallen. Het veranderen van frisdrank naar water is één grote stap in het veranderen naar een gezonde levensstijl.

Maar daar stopt het natuurlijk niet. We dienen zoveel mogelijk suiker te vervangen door andere voedingsstoffen. Zoals eiwitten en gezonde onverzadigde vetzuren bijvoorbeeld.

Toch dienen we nog steeds suikers te eten. Maar dan wel complexe koolhydraten, ook wel duurzame koolhydraten genoemd.

Deze koolhydraten bevatten een groot aantal vezels en zullen op die manier minder snel worden opgenomen in het bloed.

Deze vertraagde opname zorgt ervoor dat we sneller een verzadigd gevoel in de maag hebben, doordat de vezels gaan uitzetten in de maag.

Maar zorgt er ook voor dat we niet te maken krijgen met hoge pieken in de bloedsuikerwaarden.

Zoals we reeds in een artikel hebben vermeld, kunnen hoge bloedsuikerwaarden ervoor zorgen dat we ongezonde tussendoortjes gaan eten wanneer de bloedsuikerwaarde plots gaat dalen.

Duurzame of complexe koolhydraten zullen op een gematigd tempo zijn voedingsstoffen vrijgeven. Waardoor we ook een langere periode zonder eten verder kunnen. En dus minder honger hebben en minder gaan eten.

Tips bij het afvallen – Conclusie

Dit was een korte lijst met tips bij het afvallen. Let daarbij ook zeker op de weegschaal. Ga niet overdreven op die weegschaal staan. Wanneer we exact weten dat we gezond eten, en niet teveel gaan eten kunnen we 1 keer per week, tot zelfs slechts 1 keer per maand op die schaal gaan staan.

We zullen natuurlijk minder gedetailleerd de verschillen in ons gewicht gaan opmerken op die manier. Maar verlagen wel de stress op ons lichaam en op onze geest om uiteindelijk te gaan afvallen.

De geest speelt een belangrijke rol bij het afvallen. Hoe meer stress we hebben hoe kleiner de kans de we makkelijk en zonder problemen kunnen afvallen. Ook verhoogt stress de kans op het emotioneel eten.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven