Snel afvallen met Cardio Op De Beste Manier

Snel afvallen met cardio

cardio bij het afvallenDe periode na het nieuwe jaar is altijd een periode waar er extra kilo’s kunnen zijn bijgekomen. Het lekkere eten en de feestelijke sfeer doen je minder nadenken aan je gewicht en ze komen er heel snel bij. Wanneer je beslist om terug gewicht te verliezen kan je sneller afvallen met cardio. Echter dien je dat te doen op de juiste manier. Afvallen met cardio alleen zal je niet genoeg resultaat opleveren. Het allerbelangrijkste bij het afvallen is je voeding. Wanneer je voeding perfect op punt staat zal je snel afvallen met cardio. Waarbij de cardio kan gezien worden als een 5de versnelling om op de autosnelweg te rijden.

Voordelen van afvallen met cardio

Wanneer we tijdens het afvallen ook nog cardio gaan doen kunnen we proces van het afvallen serieus versnellen. Dan dienen we eerst te zorgen dat onze voeding in orde is zodat we zeker geen cardio gaan doen zonder het gewenste resultaat te zien.

We kunnen verschillende vormen van cardio gaan doen om te gaan afvallen. We kunnen lopen, roeien, fietsen.

Het meeste Kcal kan je verbranden door te lopen, dan door te roeien en het minst door te fietsen. Toch kan je wanneer je 2 tot 3x per week cardio gaat doen, geregeld eens afwisselen.

Hoe lang cardio?

Doe niet langer cardio dan 45 minuten, omdat je na een langere tijd teveel stress op de spieren en gewrichten gaat brengen. Daardoor gaat de cortisol productie snel omhoog en zal je minder snel afvallen met cardio.

Welke soort cardio?

cardio snel afvallenDe beste manier om het meeste resultaat te boeken van je cardio inspanningen is door HIIT cardio training te doen. Deze High Intensity Interval Training zal gedurende 20 minuten een stuk meer calorieën verbranden dan de mensen die 1 uur lang gewone cardio training doen.

HIIT cardio training houdt in dat je 1 minuut of 30 seconden alles geeft wat je kan. En dan terug 1 minuut of 30 seconden rustiger aan gaat trainen. En dit gedurende 20 of 30 minuten. Indien je een goede conditie hebt kan je dat optrekken tot 45 minuten.

Lees ook :  8 Beste Groenten die het metabolisme versnellen

Op die manier zal je snel afvallen met cardio als je daarbij het juiste dieet hanteert.

Cardio en vetverbranding

Door cardio training te doen ga je het metabolisme versnellen. Het metabolisme is de snelheid waarbij voeding wordt omgezet naar energie. Dit metabolisme zal niet alleen versnellen wanneer je cardio training aan het doen bent.

Tot zelfs 24 uur na de cardio training zal je nog een hoger metabolisme hebben dan de mensen die geen cardio doen.

Daarmee kan cardio training bij het afvallen zeer goed helpen om het proces te versnellen en sneller gewicht te verliezen.

Voeding

Wanneer we onze voeding bekijken dienen we enkele zaken te veranderen. Eerst en vooral hebben we een licht tekort aan calorieën nodig. Wanneer we dit niet hebben zal je onmogelijk kunnen afvallen. Dat betekent dat je meer calorieën dient te verbranden, dan de calorieën die je gaat innemen. Wanneer je gaat afvallen met cardio heb je een voordeel dat je nog eens extra calorieën gaat verbranden tijdens de cardio training.

Je dient een dieet samen te stellen van 1.800 tot 2.000 Kcal per dag om een tekort aan calorieën te krijgen. Je kan op dagen dat je cardio training doet 2.000 Kcal nemen. En op dagen waar je geen cardio doet 1.800 Kcal nemen. Dit komt doordat je na 45 minuten tussen de 200 en 400 Kcal zal verbranden.

Welke voedingsmiddelen gebruiken?

Wanneer we gaan afvallen met cardio zijn er 3 belangrijke voedingsstoffen. Je hebt voedingsstoffen nodig die energie leveren, voedingsstoffen die de spieren gaan herstellen en voedingsstoffen die het metabolisme gaan versnellen.

Eiwitten

eiwittenTijdens het afvallen met cardio is het belangrijk om genoeg eiwitten te eten. De normale hoeveelheid eiwitten bedraagt ongeveer 70 gram per dag. Je kan dit makkelijk opdrijven naar 90 gram tot 100 gram. De voordelen van eiwitten zijn dat ze de spieren gaan herstellen na de cardio.

En ze zullen helpen om spieren op te bouwen. Zelfs voor vrouwen is dit zeker aan te raden. Een vrouw zal zeker nooit er gaan uit zien als een bodybuilder. Het lichaam van vrouwen zal er meer beginnen gaan uit zien als een sportvrouw. Bij mannen kunnen met hoge hoeveelheden eiwitten wel een groot aantal spieren aangemaakt worden, die dan wel lijken als een bodybuilder door het grote verschil in testosteron. Dit is bij mannen veel hoger dan bij vrouwen.

Lees ook :  Afvallen Met Cholesterolverlagend Dieet

Duurzame koolhydraten

Suikers zijn nodig om energie te leveren. Energie die je zeker nodig hebt wanneer je gaat afvallen met cardio. In je dieet dien je te kiezen voor duurzame koolhydraten. Dat zijn volkoren producten. Die volkoren producten bevatten altijd vezels, eiwitten en belangrijke vitamines en mineralen.

We zullen dus alle pasta vervangen door volkoren pasta in ons dieet. Witte rijst vervangen door bruine rijst. Wit brood vervangen door volkoren brood. Aardappelen dien je te beperken in je dieet. Omdat aardappelen heel wat koolhydraten bevatten met weinig tot geen vezels afhankelijk van de soort. We kunnen aardappelen vervangen door bruine rijst of kiezen voor zoete aardappelen.

Andere voorbeelden van duurzame koolhydraten vinden we in noten en zaden.

Onverzadigde vetzuren

onverzadigde vetzurenWanneer je wilt slanker worden zijn onverzadigde vetzuren van groot belang. Wanneer je wilt afvallen met cardio zijn onverzadigde vetzuren nog belangrijker. Ze zullen een stuk meer energie kunnen leveren dan de koolhydraten.

En zullen het metabolisme versnellen. Onverzadigde vetzuren doen de LDL cholesterol dalen, ze versnellen de synthese van cholesterol. Ook worden de transvetten verlaagd met maar liefst 43% in het lichaam.

Echter worden vetten meestal geweerd uit het dieet wanneer we willen afvallen. Toch zijn ze zeer belangrijk.

Wanneer je dieet voor 1/3 bestaat uit onverzadigde vetzuren zal je veel makkelijker oud vet kunnen verbranden tijdens de cardio training. Door een constante aanvoer van nieuwe vetten zal het lichaam meer geneigd zijn om oud opgeslagen vet te gebruiken voor energie.

Dat betekent het buikvet, vet in de billen… zal makkelijker verdwijnen door het eten van genoeg onverzadigde vetzuren.

Onverzadigde vetzuren vinden we terug in noten, zaden, vette vissoorten, avocado, verschillende oliën.

Het dieet samenstellen

cardio om af te vallenWe gaan het dieet dus samenstellen op 1.800 Kcal. Wanneer we daarvan 1/3 uit onverzadigde vetzuren gaan halen betekent dat 600 Kcal onverzadigde vetzuren. 1 gram onverzadigd vet is 9 Kcal. Dit is dan 65 gram aan onverzadigde vetzuren. (Dat zal natuurlijk niet exact lukken omdat deze producten ook een klein deel verzadigde vetten bevatten, toch proberen we zoveel mogelijk ontverzadigd vet te krijgen)

Lees ook :  Afvallen met smoothies van groenten en fruit

We gaan ook 90 gram eiwitten gebruiken in ons dieet. 1 gram eiwit zijn goed voor 4 Kcal. We hebben dus 360 Kcal voor onze 90 gram eiwitten.

In dagen dat we gaan afvallen met cardio zullen we de inname van koolhydraten verhogen met de extra kcal. Zo komen we aan 2.000 Kcal. 1 gram koolhydraten zijn ook 4 Kcal. We zullen dus zorgen voor een aantal gram extra koolhydraten op dagen dat we gaan afvallen met cardio.

Op alle andere dagen zullen we dan 1/3 van ons dieet samenstellen uit duurzame koolhydraten. Dat zijn ongeveer 150 – 175 gram duurzame koolhydraten per dag. De dagen dat we gaan afvallen met cardio kunnen we deze inname dus verhogen tot 200 gram. Om genoeg energie te leveren tijdens de training.
Dan resteren ons nog enkele Kcal die we gaan opvullen met groenten en fruit tot we aan een totaal van 2.000 Kcal per dag komen wanneer we cardio doen.

Deze getallen dienen echter niet letterlijk genomen worden. Zorg voor ongeveer 1/3 vetten, 1/3 koolhydraten en 90 gram eiwitten. De rest vul je aan met groenten (die ook koolhydraten en eiwitten en vetten bevatten).

Conclusie

Afvallen met cardio kan het proces versnellen. Daarvoor dient wel te worden voldaan aan een goed gebalanceerd dieet. Een dieet die een tekort aan calorieën oplevert. Zolang je dit niet hebt kan je onmogelijk afvallen.

De dagen dat je aan cardio doet kan je dus de normale hoeveelheid calorieën gaan eten 2.000 Kcal. De dagen dat je geen cardio doet ga je er net iets onder. 1.800 Kcal.

Je kan natuurlijk ook een strenger dieet kiezen. Bijvoorbeeld 1.600 of 1.400 Kcal. Je zal sneller afvallen (in het begin). Later kan je echter problemen krijgen met je motivatie en met je metabolisme die trager gaat werken.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je het blijft volhouden en blijft afvallen. Om die reden is een zo laag mogelijk tekort aan calorieën het beste. Weeg je elke week en noteer de veranderingen. Ben je gewicht verloren kan je op die manier verder. Ben je aangekomen dien je ofwel meer cardio te doen ofwel minder te eten.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven