Snel afvallen met deze 4 voedingsmiddelen

Wanneer je wilt 1 kilogram afvallen dien je een tekort te creëren van 8.000 calorieën. Snel afvallen kan zeer verleidelijk zijn maar 1 kilogram per week stellen als doel om te kunnen afvallen zal gezonder zijn en langer vol te houden voor de meeste mensen. Dat houdt in dat je dagelijks zo’n 500 tot 1.000 calorieën zou moeten tekort schieten. Voeding om te eten om te kunnen snel afvallen zijn laag aan calorieën. Door hun lage aantal calorieën kan je er veel van eten, een verzadigd gevoel krijgen en snel afvallen.

Groenten

groenten

Groenten kunnen helpen om te proberen snel afvallen. Omdat ze een laag aantal calorieën bevatten en je ze kan gebruiken om je snacks mee te bereiden, je hoofdmaaltijd er meer gevuld mee maken. Je kan salades gebruiken, spinazie, spruiten of radijzen. U kan ze mengen in tomatensaus om een grotere portie te krijgen maar toch laag blijven aan calorieën. Zo krijg je sneller dat volle gevoel en kan je snel afvallen. Aardappelen en zoete aardappelen bevatten vezels, vitamines en mineralen maar zijn een stuk hoger aan calorieën dan andere groenten.

Magere eiwitten

magere eiwitten

In plaats van gebakken vlees, volle vette kaas of vlees met zichtbaar vet kan je kiezen voor magere bronnen van eiwitten om vele honderden calorieën te sparen en blijven snel afvallen. Wit vlees zoals kip en kalkoen, tofu en tonijn zijn voorbeelden van calorie-arme voeding met veel eiwitten.

Lees ook :  Top 10 kruiden, vitamines en mineralen die vet verbranden

Eiwitten zijn zeer belangrijk wanneer je wilt snel afvallen. Omdat ze ervoor zorgen dat je bij de volgende maaltijd niet teveel gaat eten. Eiwitten hebben een langere tijd nodig om te gaan verteren en verbranden op die manier ook veel meer calorieën tijdens het verteren. Een andere uitstekende bron van eiwitten zijn zaden en noten.

Die zijn dan wel niet mager maar bevatten wel enorm veel vezels en gezonde onverzadigde vetzuren. Die zijn nodig om de slechte cholesterol onder controle te houden. Er wordt ook beweerd dat onverzadigde vetzuren juist helpen om sneller vet te gaan verbranden. Dan dien je wel te letten op het aantal calorieën dat je per dag inneemt. 100 gram zaden of noten bevat al gauw 500 tot 600 calorieën.

Hou daar dus zeker rekening mee en eet niet meer dan een portie van 50 gram per dag. Een goed voorbeeld van het combineren van zaden in je dieet is door een salade klaar te maken en die dan te bestrooien met sesamzaadjes. Heel lekker en heel gezond!

Wanneer je aan niet genoeg eiwitten raakt of gewoon meer eiwitten wilt gaan eten in je dagelijks dieet en op die manier het snel afvallen kan stimuleren. Dan kan je kiezen voor proteïnepoeder. Het grote voordeel van proteïnepoeder is dat ze bijna enkel en alleen eiwitten en enkele belangrijke vitamines bevatten. Op die manier heb je weinig calorieën binnen genomen en zal je toch een verzadigd en vol gevoel in de maag ervaren, minder snel terug honger hebben en dus ook minder gaan eten gedurende de dag.

Lees ook :  10 Beste Tips Over Hoe We Supersnel Afvallen

Fruit

fruit

Fruit kan een goede bron zijn om te kunnen snel afslanken wanneer je het gebruikt om calorie-rijke desserts te vervangen. Gebakjes zoals cake en koekjes zijn enorme caloriebommen. Appels, bessen, druiven, sinaasappelen, peren en perziken zijn lager aan calorieën en zijn beter geschikt als dessert om te helpen snel afvallen.

Gedroogd fruit en fruitsap wordt ook
meegeteld als fruit maar bevat veel meer calorieën en zal minder dienen om te kunnen snel afvallen. Fruit bevat ook altijd vele koolhydraten of suikers. De fruitsoort met de minste koolhydraten zijn appelen. Bananen bevatten vitamine B12 die helpen om vet om te zetten in energie.

Soep

soep

Voeding met veel water en dieet vezels zijn laag aan calorieën en zeer geschikt om te kunnen afvallen. Probeer geen room te gebruiken in de soep. En gebruik vele calorie-arme groenten zoals broccoli, ajuinen, selder en tomaten. Bonen kunnen een goede aanvulling zijn omdat ze vezels en eiwitten bevatten. Ze bevatten dan weer relatief veel koolhydraten, dus wordt de hoeveelheid beter beperkt. Lekkere soep kan gemaakt worden met pompoen, tomaat, asperges. Voeg er enkele teentjes look bij voor de smaak en daarnaast is look gezond voor de bloedvaten en het hart.

Deel dit bericht

Scroll naar boven