2 Belangrijkste Regels Om Snel Af Te Vallen

Tegenwoordig vind je bijna elke maand een nieuw dieet. Tonnen informatie is erover te vinden op het internet. Elke maand komt er een nieuw beste dieet op de markt. Waarin de één X belooft en de ander Y belooft. Mensen die willen snel afvallen komen met bakken informatie te maken en trachten al deze informatie te verwerken om uiteindelijk het resultaat te bereiken en om uiteindelijk te kunnen snel afvallen. Er wordt na een tijd duidelijkheid geschept wat werkt voor een persoon en wat niet. Maar de mensen vergeten meestal de belangrijkste regel wanneer het gaat om afvallen en dan vooral wanneer je wilt snel afvallen.

Snel afvallen regel 1: Calorieën zijn belangrijk om te kunnen snel afvallen!

 

Laat ons duidelijk zijn hier. Wanneer het gaat over afvallen en zeker wanneer je wilt snel afvallen, dan zijn calorieën van groot belang. Van héél groot belang!

Bijna iedereen zegt het, je hebt het vast wel al duizend maal gehoord. Waarom zou het dan voor jou persoonlijk niet van toepassing zijn.

Slechte gewoontes veranderen

 

Gewoontes zijn natuurlijk heel moeilijk om te verbreken. Het veranderen van je eet en drinkpatroon kan voor bepaalde mensen het moeilijkste in hun leven betekenen. Maar je zal nooit een slecht dieet kunnen volledig aftrainen.

Er is geen magische pil waarmee je al je vet zal verliezen. Er is geen magisch trainingsregime dat gaat compenseren wat je allemaal verkeerd doet in je voeding.

Lees ook :  Omega 3 Tegen Buikvet? Hoe Goed Werkt Dat?

Hoger verbruik dan inname

 

Om te kunnen snel afvallen is het belangrijkste dat je een calorietekort creëert.

Calorieën die binnen komen moet lager zijn dan de calorieën die je verbruikt. Of het nu door je dieet is of door training of een combinatie van de twee. Trainen kan dit probleem zelfs erger maken!

Hoe? Stel je gaat naar de gym of je start met lopen of fietsen met de bedoeling om snel te kunnen afvallen. Je werkt je 3x per week in het zweet om daarna naar de Pizzahut of de Mac Donalds te gaan en je volledig te laten gaan. Met de idee van “Ik ben toch aan het sporten nu”.

Hier komt het op neer, wanneer je een calorietekort wilt verkrijgen, zodoende dat je kan snel afvallen. Dan speelt het dieet een veel grotere rol dan de training die je doet.

Terwijl het exacte nummer natuurlijk licht varieert van persoon tot persoon kan je stellen dat 1 kg vet gelijk is aan 8.000 calorieën. Dan probeer je elke dag een tekort te krijgen van 500 calorieën om 2 kg per maand te af te vallen.

Wanneer je tot het uiterste gaat in de gym dan doe je ongeveer 1 uur om 500 calorieën te verbranden. Vergelijk dat ene een uur sporten eens met hoe moeilijk het is om geen snickers meer te eten, of geen cola meer te drinken.

Wat is nuttiger? Geen cola en snickers meer of je elke dag kapot trainen in de gym? Je kan je tijd waarschijnlijk beter gebruiken dan in de gym te zitten zweten.

Lees ook :  Afvallen met smoothies van groenten en fruit

Het maakt niet uit hoe hard je traint, wanneer je voedingspatroon niet wordt gewijzigd zal er niet veel veranderen.

Snel afvallen regel 2: Sporten is belangrijk, alleen niet op de manier dat jij denkt

Ga naar gelijk welke fitness en je zal mensen km’s zien lopen, km’s zien fietsen, mensen zien bankdrukken tot ze aan hun limiet zitten.

Dat voelt zalig, sporten. Gelijk welke manier, cardio of krachttraining, het helpt het lichaam op vele manieren.

Het probleem is echter dat mensen denken dat hoe meer je traint hoe beter het is als het gaat om snel afvallen. Dat de graad van de training je sneller doet afvallen.

 

Opletten voor hongerklop

In realiteit is het omgekeerde waar. Hoe harder je de training maakt, hoe meer honger je hebt. Zwaardere training zorgt voor grotere honger.

Wanneer je al een calorietekort moet bewerkstelligen zal dit heel slecht aflopen. Binnenkort zal je zwak worden, moe worden en jezelf compleet uitputten. En je zal terug beginnen eten om te herstellen.

Om eerlijk te zijn, het toevoegen van training aan een dieet dat op punt staat levert weinig winst op als het gaat over afvallen. Het toevoegen van gelijk welk soort training zal niet meer resultaat opleveren dan het resultaat dat je al had met je dieet.

Vooraleer je het abonnement wilt stopzetten in de gym, onthoud dat training, in gelijk welke vorm, is nooit tijdverlies! Je dient enkel te begrijpen dat veel mensen een verkeerd beeld ervan vormen.

Lees ook :  Waarom Stress Ervoor Kan Zorgen Dat Je Niet Kan Afvallen

Beginnen met een uitgebreid trainingsschema om te kunnen snel afvallen is de verkeerde aanpak en werkt juist omgekeerd. Snel afvallen met training is niet efficiënt. Doch denken veel mensen dat hoe meer je traint hoe sneller je zal afvallen.

Andere kijk krijgen op sporten

snel afvallen regels

Wat er moet gebeuren is de motivatie veranderen waarom je gaat sporten. Veel efficiënter is het om te sporten om bijvoorbeeld spiermassa op te bouwen.

Krijg meer spieren en je ontvangt een resem aan voordelen. Eerst wat je spieren maakt, blijven spieren. Spieren zijn metabolisch actief.

Spieren helpen je lichaam calorieën verbranden. Het helpt je bloedsuiker regelen. Het geeft je lichaam vorm. Het zorgt ervoor dat je de dagdagelijkse activiteiten kunt doen zoals een zak met boodschappen optillen, een band vervangen… Spieren maken je fit en behoeden je van ziektes. Het zorgt ervoor dat je sneller herstelt na een kwetsuur.

Maar er is meer, en misschien zelfs de belangrijkste! Spieren behouden en de intensiteit opdrijven van de krachttraining zal je supergoed doen voelen en meer gemotiveerd om je voeding goed aan te pakken.

Goed voelen is verslavend. Net zoals resultaat zien! Training, een bepaald gewicht optillen, zal een net zo groot psychologisch effect op je hebben als het fysiologisch effect.

Buitengewone training doen en minder calorieën innemen is net hetgeen dat je zeker niet wilt doen! Wanneer je gewoon lichte cardio training doet, hoe je daar dan aan en voeg een beetje krachttraining aan toe. Voer regelmatig de intensiteit op en tracht zwaardere krachttraining te doen. Je zal verstelt staan van het resultaat op je lichaam. Je voelt je beter, sterker, gelukkiger…

Wanneer je reeds doet aan krachttraining, blijf doorgaan en verhoog die kilo’s, verander de oefeningen, combineer. Geef je spieren elke keer een verassing. En blijf calorie-slim eten!

Deel dit bericht

Scroll naar boven