Platte Buik Krijgen Met Buikspieroefeningen en de Juiste Voeding!

Wanneer de zomer in aantocht is willen de mensen maar al te graag dat hun buikje terug mooi plat wordt. Een ronde buik heeft niet alleen gevolgen voor je zelfvertrouwen, je voelt je er meestal ook niet goed bij. Wees gerust, meer dan 75% van de mensen hebben een rond buikje. Meestal zie je dat niet als men een trui of t-shirt draagt. Je kan er altijd iets aan doen om terug een platte buik te krijgen.

Een platte buik krijgen kan op 2 manieren. Je kan het via de voeding realiseren. Of je kan via training een platte buik krijgen met buikspieroefeningen. Je kan evengoed een combinatie van beide doen. Het voordeel van een platte buik krijgen door beweging en gezonde voeding is dat je niet alleen een plattere buik krijgt, maar dat je lichaam er ook gespierder zal gaan uitzien.

Wees gerust, vrouwen zullen er niet gaan uitzien als een Arnold Schwarzenegger. Wel zullen ze het sportieve lichaam krijgen waar ze al altijd van gedroomd hebben. Een fijn gevoel hebben en meer zelfvertrouwen hebben. De zomer zal niet meer een periode van stress en zoveel mogelijk de buik verbergen zijn, maar een periode om te stralen met je sportieve lichaam.

Je voeding aanpassen

Heel wat mensen denken dat ze alles al geprobeerd hebben. Vaak is dat zo en hebben de mensen al heel wat geprobeerd om een platte buik te krijgen. Toch zijn er ergens fouten gebeurd, zodat je niet bent geslaagd in je doel om een platte buik te krijgen, of slechts gedeeltelijk erin bent geslaagd.

Dat heeft vooral te maken met een verkeerde voedingskeuze. Er worden teveel calorieën ingenomen in vergelijking met het verbruik ervan. Dat houdt de mogelijkheid om af te vallen tegen.

Dat is bij iedereen afhankelijk en sommige mensen gaan sneller calorieën verbruiken dan anderen. Dat heeft te maken met de snelheid van je metabolisme. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die kunnen helpen om het metabolisme wat op te krikken zoals thee en koffie. Maar overdrijf daar zeker niet mee.

Teveel van deze cafeïne-rijke dranken zorgen er net voor dat je meer water zal opslaan, waardoor het lijkt alsof je niet aan het afvallen bent. Een andere en misschien wel betere manier om je metabolisme te verhogen is door het sporten. Tijdens het sporten krijgt je metabolisme een enorme boost die blijft duren tot enkele uren na het sporten.

Wat je kan doen is een maaltijd vervangen door een proteïneshake. Het voordeel van de proteïneshakes zijn dat ze weinig calorieën bevatten. En toch de belangrijkste vitamines bevatten en nog belangrijker, de nodige eiwitten die nodig zijn voor de functie van elk orgaan van ons lichaam te helpen vervullen.

Lees ook :  Voeding met veel calcium

De proteïneshakes geven door hun hoge hoeveelheid eiwitten, een verzadigd gevoel en zorgen er op die manier voor dat je minder snel terug honger zal krijgen. Dus automatisch minder calorieën zal ingenomen hebben op het einde van de dag.

Minder snelle suikers

Het eerste wat je moet doen is letten op je snelle suikers inname. En wat zijn snelle suikers? Snelle suikers zijn de suikers die aanwezig zijn in frisdrank zoals cola, in ijsjes, snoep enzovoort. Wanneer je wilt terug een platte buik krijgen zijn dit de eerste zaken die je volledig dient te vermijden! Je kan natuurlijk eenmaal per week eens vals spelen en een cola drinken of een ijsje eten.

Niet alleen zal dat je lichaam in de war sturen en het metabolisme op volle toeren blijven laten draaien, het zal je motivatie ook beter doen standhouden. Meteen alles wat je vroeger gewoon was bannen uit je dieet kan voor een schok zorgen dat je een enorme drang begint op te bouwen naar deze voedingsmiddelen en er na enkele toch de brui aan zal geven en terug gaat hervallen in oude gewoontes. Dat zien we vaak bij een dieet, mensen verliezen heel snel enkele kilo’s, maar komen dan heel snel terug aan.

Je dieet veranderen

Bij sommige mensen zal dat reeds voldoende zijn om terug een platte buik te krijgen. Frisdrank en snacks zoals snickers en koekjes compleet verbannen uit je dieet voor een aantal weken of maanden. Mocht dit nog steeds niet genoeg zijn dan ga je het dieet eens bekijken dat je momenteel volgt. Eet je veel koolhydraten tijdens je maaltijden? Bestaat de voeding teveel uit verzadigde ongezonde vetzuren? Hoe komt het dat ik geen platte buik kan krijgen?

Waarschijnlijk zal het dieet teveel gebaseerd zijn op hoge aantal koolhydraten en/of verzadigde vetzuren met een weinig aan groenten en mager vlees. Om een platte buik te krijgen dienen er dus minder koolhydraten en verzadigde vetzuren op het menu te staan. Aardappelen kunnen vervangen worden door volkoren, bruine rijst of volkoren pasta. Wit brood wordt vervangen door volkoren brood. Varkensvlees en/of rundvlees wordt vervangen door kip, vis en kalkoen. En groenten worden in grotere mate erbij gevoegd. Door 30% koolhydraten, 40% mager vlees en 30% groenten te eten moet er al een verschil te merken zijn en moet de buik al platter worden. Zo niet ga je het aantal koolhydraten terug schroeven naar 25 a 20% van je dagelijkse intake aan calorieën.

Onverzadigde vetzuren

Vergeet niet om gezonde onverzadigde vetzuren in je dieet te voegen. Onverzadigde vetzuren zijn vooral te vinden in noten, zaden en vette vis. Ze zijn uitermate geschikt indien je wilt een platte buik krijgen omdat je door de onverzadigde vetzuren sneller vet zult verbranden. Je mag tot 70 gram vet per dag in je dieet voegen. Dat is goed voor 630 Kcal aan onverzadigde vetzuren.

Wanneer we uitgaan van een dieet met 1.800 Kcal per dag. Dan resteren er nog een kleine 1.200 Kcal die je dient op te vullen met eiwitten en koolhydraten en groenten.

Lees ook :  Snel afvallen met Cardio Op De Beste Manier

Een platte buik krijgen is niet zo moeilijk als het lijkt. Een platte buik krijgen en buikvet verbranden komt erop neer dat je gewoon moet afvallen. Hoeveel je moet afvallen hangt natuurlijk af van hoe groot het overgewicht is dat je hebt. En ook waar je hoofdzakelijk vet opgeslagen hebt. Sommige mensen zijn over het ganse lichaam mager en hebben dan een klein buikje. Wanneer die een platte buik willen krijgen zal de buik logisch gezien de eerste plaats zijn waar ze vet zullen verbranden en een platte buik krijgen.

Een combinatie met oefeningen

Je kan naast je dieet ook buikspieroefeningen doen om een platte buik te krijgen. Je zal tijdens de oefeningen calorieën verbranden. Na de oefeningen zal je enkele uren lang extra calorieën verbranden doordat je metabolisme is verhoogd. Je zal grotere en sterkere buikspieren ontwikkelen. En je zal een platte buik krijgen.

Buikvet verbranden met oefeningen gaat als volgt

Een platte buik krijgen met oefeningen en niks veranderen aan je dieet zal in de meeste gevallen niet werken. Doordat je niet elke dag urenlang buikspieroefeningen gaat doen. Een gemiddeld verbruik per uur ligt op 600 Kcal. Stel dat je dagelijks een half uur de buikspieren traint dan verbrand je dagelijks 300 extra calorieën.

Wanneer je enkel 2 of 3 kg wilt afvallen zal je een platte buik krijgen met louter en alleen oefeningen. Wanneer je 5 kg en meer wilt afvallen zal de voeding ook moeten worden bekeken en aangepast.

Belangrijk is ook dat je na het bewegen een gezonde maaltijd eet. Je wilt natuurlijk dat al die inspanning leidt tot resultaat. Dus dien je zeker een maaltijd klaar te maken die rijk is aan eiwitten, onverzadigde vetzuren en langzame koolhydraten. Een voorbeeld daarvan is een salade met bruine rijst en kip, bestrooid met sesamzaadjes of chia. De kip staat in voor de eiwitten, de bruine rijst zorgt voor langzame koolhydraten, de salade voor de vitamines en de mineralen. De sesamzaadjes bieden de onverzadigde vetzuren en een ruime dosis vezels.

Zijn buikspieroefeningen nuttig voor een platte buik te krijgen?

Wanneer je wilt een buikje wegkrijgen dan denken de mensen meestal meteen aan buikspieroefeningen.

Buikspieroefeningen voor een platte buik te krijgen. Dat zal natuurlijk wel helpen om je buikspieren sterker te maken, de buikspieren zullen ook groter worden door de buikspieroefeningen en je zal meer calorieën gaan verbranden op het moment van de inspanning tot zelfs uren nadat je de buikspieroefeningen hebt gedaan.

Het metabolisme wordt versneld. Wanneer je een platte buik wilt krijgen en toch lekker wilt blijven eten dan zijn buikspieroefeningen een leuk alternatief voor een platte buik. Doordat je die extra calorieën verbrandt tijdens en na de inspanning kan je dan blijven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan calorieën innemen en toch buikvet verbranden.

Platte buik krijgen met buikspieroefeningen?


Door buikspieroefeningen te doen zal je echter in de meeste gevallen geen platte buik krijgen. Vooraleer ik je wil demotiveren en geen buikspieroefeningen voor een platte buik wilt doen leg ik even uit hoe dat komt.

Lees ook :  Afvallen lukt niet door traag metabolisme!

 

De reden waarom de buikspieren niet zichtbaar zijn is vet. Er ligt tussen de buikspieren en de huid een laagje vet. Hoe groot dat laagje vet is hangt af van hoeveel overgewicht je hebt natuurlijk. Wanneer je slechts 1 a 2kg over je gewicht zit. Zullen door buikspieroefeningen voor een platte buik te doen, de buikspieren wellicht snel zichtbaar worden. Wanneer je meer dan 5 kg moet afvallen en je doet enkel en alleen buikspieroefeningen, zal het lang duren vooraleer je al het buikvet weg zult krijgen.

Dan ga je moeten de voeding bekijken. Stel een dieet samen met max 1.800 Kcal om per maand 2kg af te vallen. Stel een dieet samen met max 1.500 Kcal indien je meer wilt afvallen per maand.

Tip: het is beter om een dieet van 1.800 Kcal te kiezen

Wanneer je buikspieroefeningen voor een platte buik doet, 3 tot 4x per week een halfuurtje werkt aan de buikspieren. Dan verbrand je op een week nog eens 1.200 extra calorieën. Je mag dus een beetje hoger gaan met je dagelijkse inname aan calorieën. De spieren hebben ook voeding nodig om te herstellen. En jij zelf ook. Zo niet zal je na een tijd uitgeput worden en ineens heel veel eten.

Zorg dat de voeding voor een groot deel bestaat uit groenten, eiwitten (om de spieren te herstellen en te laten groeien), onverzadigde vetten (om buikvet te verbranden) en complexe

koolhydraten voor energie (bruine rijst, volkoren pasta, volkoren brood, noten, zaden)

Tip: Gebruik proteïneshakes

De reden waarom proteïneshakes niet mogen worden vergeten wanneer je buikspieroefeningen voor een platte buik gaat doen, is omdat de buikspieren sneller gaan groeien door het gebruik van de shakes. Ze zijn rijk aan eiwitten, en bevatten nauwelijks calorieën. Proteïneshaks gaan ervoor zorgen dat de buikspieren ook sneller kunnen herstellen zodat er minder lang pijn wordt gevoeld in de buikstreek.

Nog een voordeel aan proteïneshakes is dat het je zal helpen om niet teveel te gaan eten wanneer je wilt een platte buik krijgen. Het uitvoeren van buikspieroefeningen zal je meer honger doen krijgen en zal je sneller vermoeid doen raken, wanneer er minder wordt gegeten. Het toevoegen van deze extra proteïnes zal dat voorkomen.

Resultaat van buikspieroefeningen

Door buikspieroefeningen voor een platte buik te doen zullen de buikspieren groter worden. De buikspieren zullen sterker worden. Je zal een platte buik krijgen en je zal in de toekomst meer calorieën verbranden.

Doordat spieren metabolisch actief zijn en dus calorieën verbranden. Hoe meer buikspieren hoe meer calorieën de buikspieren zullen verbranden om dat buikvet in de toekomst geen kans meer te geven.

Daarnaast voel je jezelf prettiger in je vel, je bent niet meer beschaamd over je lichaam. Je hebt meer zelfvertrouwen.

Blijf drie keer per week de buikspieren trainen. Wanneer je reeds geen buikvet hebt dan dien je enkel het onderhoud te doen om de buik zo te behouden. Doe drie keer per week 15 minuten een aantal buikspieroefeningen voor een platte buik te behouden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven