Omega 3 Tegen Buikvet? Hoe Goed Werkt Dat?

Helpt Omega 3 tegen buikvet?

zalm omega 3 tegen buikvetZeker wanneer je bezig bent met een dieet kunnen vetten je grootste vriend zijn als het gaat om af te vallen. Dat zullen de meeste mensen niet denken toch zijn ze noodzakelijk wanneer je wilt gewicht verliezen! Omega 3 tegen buikvet en tegen alle ander opgeslagen vet is zeer effectief omdat het nemen van nieuw vet, ervoor zorgt dat oud opgeslagen vet, makkelijker kan worden verbrand. Indien je natuurlijk een calorie-tekort hebt in je dieet!

 • Alle vetzuren zijn samengesteld met dezelfde chemische bestandsdelen. Dat zijn koolstof, water en zuurstof.
 • Er is nooit een reden om vetten te gaan vermijden. Ze doen meer goed voor je lichaam dan slecht!
 • Omega 3 vetzuren zijn één van de meest actieve metabolische stoffen. Ze zorgen voor een verhoogde activiteit in de cellen die het metabolisme verhogen. Een tekort aan omega 3 zal het metabolisme vertragen.
 • Omega 3 tegen buikvet werkt door het metabolisme te verhogen en de vetverbranding tot een maximum te brengen.

Hoeveel keer heb je al met iemand gepraat over op dieet gaan. En vaak krijg je als antwoord dat je minder vet moet eten. Een dieet met weinig vet, of zelfs een dieet zonder vet. Je gaat dan naar de supermarkt en koopt allemaal light producten.

tonijn tegen buikvetDeze light producten zitten meestal vol suiker. Omdat ze het verlies aan smaak moeten kunnen compenseren doordat de vetten er zijn uitgehaald. En je zal een heel belangrijke voedingsstof missen in je lichaam. Zeker wanneer je een dieet met zeer weinig calorieën gaat volgen. zoals bijvoorbeeld een 1.200 Kcal tot 1.500 Kcal per dag dieet.

Vetten kunnen de belangrijkste voedingstof zijn in dat soort diëten! Omega 3 tegen buikvet is dus heel belangrijk, en tegen al het vet die je wilt verliezen. Nieuw vet laat oud vet verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik leg je uit waarom dat zo is en waarom omega 3 tegen buikvet en tegen alle overtollig vet, van groot belang is!

Lees ook :  Top 10 kruiden, vitamines en mineralen die vet verbranden

Via supplementen heb je Omega 3 van visolie en Omega 3 voor vegetariërs

De samenstelling van vetten

Vetten zijn dus samengesteld uit dezelfde structuur. Koolstof, zuurstof en water. Goede vetten en slechte vetten hebben allemaal dezelfde samenstelling. De basis van een vetzuur is een soort ketting van koolstof atomen, met een methylgroep aan het ene eind. En een carbonzuur aan het andere eind.

Wanneer we een verzadigd vetzuur nemen. Dan betekent dat dat de koolfstof ketting gevuld is met alle waterstof-verbindingen die het maar kan hebben.

Alle koolfstof atomen hebben een waterstof atoom vastgehecht aan hen. Dat maakt hen zwaarder en dikker. Je kan dit vergelijken met het vette gedeelte van een steak.

Een onverzadigd vetzuur is een vetzuur die niet volledig gevuld is met waterstof atomen. Ze zijn minder zwaar en minder dik. Zoals olijven, olijfolie, noten, oliën van noten, zaden en de oliën van zaden.

Er zijn 2 categorieën onverzadigde vetzuren. Je hebt de enkelvoudig onverzadigde vetzuren en de meervoudig onverzadigde vetzuren. De meervoudig betekent dat in de vetzuren ketting, er twee of meer ongevulde plaatsen zich hechten aan de koolfstof. Er zijn 2 soorten van die meervoudig onverzadigde vetzuren. Omega 3 en Omega 6.

Omega 3 heeft de naam alfa-linoleenzuur terwijl Omega 6 de naam Aka-linoleenzuur heeft gekregen.

Echter op visolie capsules zal je meestal de letter EPA en DHA tegenkomen. Waarom dat zo is zal verder in dit artikel worden uitgelegd.

Waarom Omega 3 tegen buikvet en tijdens een dieet belangrijk is

te weinig omega 3Wanneer je te weinig omega 3 of omega 6 hebt dan kunnen problemen ontstaan.

 1. Problemen met de ogen (minder gaan zien)
 2. Mentale problemen
 3. Haaruitval
 4. Groeiachterstand bij kinderen en adolescenten
 5. Verlies aan concentratie
 6. Balans tussen de hormonen wordt verstoord
 7. Trager metabolisme
 8. Zwakkere spieren
 9. Sneller ouder worden
Lees ook :  Verhouding Omega 3 en 6 Belangrijk Bij Afvallen!

Wanneer we dus een tekort aan calorieën hebben, zullen de voedingsstoffen dus minder worden. Zal er minder voeding naar de hersenen gaan. En alle lichaamsprocessen zullen worden vertraagd. Dat is al 1 reden waarom het zeer belangrijk is om genoeg omega 3 te nemen.

Het zenuwstelsel

Het centrale zenuwstelsel bij de mensen bestaat uit de hersenen en de ruggengraat. Deze liggen in het midden van het lichaam en zijn beschermd door de schedel en de wervels. Dit is een collectie van miljarden neuronen en is het meest complexe van het menselijk lichaam.

Het centrale zenuwstelsel samen met het perifeer zenuwstelsel zijn de eerste in rang, wanneer een fysieke opdracht wordt gevraagd bij de mensen. Neuronen in het centrale zenuwstelsel geven de hersenen een signaal waardoor de hersenen het signaal gaan duursturen naar de spier of orgaan in het lichaam die de opdracht moet helpen uitvoeren.

Vetzuren helpen echter meer te doen dan dat. Onderzoeken hebben aangetoond dat omega 3 niet alleen goed is tegen buikvet maar ook om kanker te helpen voorkomen, het hart te beschermen tegen aandoeningen en het risico op een beroerte te doen dalen.

Er zijn verschillende manieren hoe je aan de dagelijkse hoeveelheid omega 3 kunt komen. Indien je omega 3 tegen buikvet wilt gaan gebruiken raad ik aan zeker de dagelijkse dosis te blijven hanteren. En om aan het gewenste aantal calorieën te komen per dag. Dan het aantal koolhydraten te gaan minderen.

Het is aangeraden om 1.6 g per dag omega 3 voor mannen in te nemen. En 1.1 g per dag voor vrouwen.

Dat kan via verschillende bronnen. Omega 3 bevindt zich vooral in olie van zaden, omega 3 vindt men ook terug in noten. Vissen bevatten ook heel veel omega 3 zoals de haring, markreel, zalm en sardines.

Het aantal calorieën die je haalt uit vet in je dieet zouden moeten tussen de 20 en de 35% zijn.

Lees ook :  10 Beste Tips Over Hoe We Supersnel Afvallen

Dit zal ervoor zorgen dat je zeker geen tekort aan omega 3 of omega 6 hebt in je lichaam.

Ook dien je te letten om de ratio omega 6 en omega 3. Die ratio zou moeten tussen 2:1 en 3:1 zijn. Dat betekent dat je 2 eenheden omega 6 neemt voor 1 eenheid omega 3 of in de laatste ratio. 3 eenheden omega 6 voor 1 eenheid omega 3. Dat is niet altijd makkelijk te halen, omdat de meeste voedingsmiddelen veel meer omega 6 bevatten dan omega 3.  Zaden hebben de beste ratio. 

Voor een lijst met voedingsmiddelen met omega 3 en omega 6 en hun ratio kan je hier kijken.

Via supplementen heb je Omega 3 van visolie en Omega 3 voor vegetariërs

Omega 3 tegen buikvet is dus zeer hulpzaam!

omega 3 afvallenHet is dus zeer belangrijk wanneer je wilt gaan afvallen om genoeg vetzuren in je lichaam te hebben.

Studies hebben aangetoond dat je kan vet verliezen door vet te eten. Zolang je maar een calorie-tekort hebt natuurlijk.

 • Deze vetzuren in het bloed betekenen dat je ze zal gebruiken als energie. En dat zal leiden tot meer vet verbranden.
 • Omega 3 tegen buikvet is niet de enige reden waarom je omega 3 zou moeten nemen. Omega 3 helpt ook om slechte cholesterol te doen dalen.
 • Voor mannen maar ook voor vrouwen helpen vetzuren het libido regelen. Daarmee wordt wel bedoeld vers vet. Teveel opgeslagen vet zal het libido net naar beneden helpen.
 • Omega 3 vermindert het hongergevoel
 • Omega 3 helpt om meer opgeslagen vet te verbranden. Dus helpt omega 3 tegen buikvet. Doordat buikvet opgeslagen vet is in de buik.
 • Het metabolisme wordt versneld met omega 3
 • In combinatie met sporten of wekelijkse wandelingen kan het metabolisme nog eens versneld worden

Een andere manier waarom omega 3 tegen buikvet zeer hulpzaam kan zijn, is omdat door het nemen van vetzuren tijdens de maaltijden, de insuline piek, die ontstaat tijdens het eten, niet zo hoog zal zijn. Omdat vetten dat helpen verlagen.

Via supplementen heb je Omega 3 van visolie (hier bestellen) en Omega 3 voor vegetariërs (hier bestellen).

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven