Metabolisme versnellen met voeding

Het Metabolisme Versnellen Met Voeding

Het metabolisme versnellen met voeding is een goede aanvulling bij het volgen van een metabolisme dieet. Let wel, het is zeker niet aan te raden om weinig calorieën te gaan eten. Weinig calorieën eten, en daarmee bedoel ik een dieet volgen onder de 1.800 Kcal per dag heeft negatieve gevolgen voor het metabolisme. Het lichaam zal zich heel snel gaan aanpassen aan de nieuwe situatie. En in plaats van 2.000 Kcal als de standard te zien, zal het lichaam de lagere waarde als standard gaan zien.

Om die reden zijn een dieet tussen de 1.800 Kcal en 2.000 Kcal een betere aanpak om drastisch te blijven het metabolisme versnellen met voeding. Een andere reden is dat je het makkelijk volhoudt. En dat je ook blijvend gewicht zal verliezen. Het zal niet stoppen na 5 kg of opeens heel erg moeilijk worden (doordat het lichaam zich reeds heeft aangepast aan de lagere calorie-inname).

Het metabolisme wordt gedeeltelijk beheerst door onze genen en is afhankelijk van heel wat verschillende factoren. Toch kan je zeker verandering teweeg brengen door de juiste levensstijl toe te passen en het metabolisme versnellen met voeding.

Eiwit (wit van ei)

eiwitHet wit van het ei is rijk aan aminozuren.

Die zorgen dat het metabolisme blijft aanwakkeren. Eieren zijn ook een uitstekende bron van eiwitten en vitamine D. Je kan ofwel louter het wit van het ei gebruiken.

Of je kan ’s morgens tijdens het ontbijt een hardgekookt eitje gaan eten. Er is inderdaad cholesterol aanwezig in eieren. Maar het eten van 1 eitje per dag kan zeker geen kwaad.

Als je toch zorgen maakt om de cholesterol of reeds last hebt van te hoog cholesterol dan kan je enkel het wit gebruiken van het ei.

Mager vlees

Mager vlees is vol met ijzer.

Een tekort aan dit mineraal zal het metabolisme serieus doen vertragen. Eet drie tot vier porties van voeding met ijzer om het metabolisme op gang te houden. Een uitstekende bron is onder andere kip.

mager vlees stofwisseling versnellenMaar ook bladgroenten zijn een uitstekende bron van ijzer. Spinazie, amandelen, hazelnoten, linzen, dadels, zonnebloempitten, pistachenoten, bonen, cacao zijn allemaal bronnen van ijzer voor vegetariërs.

Vleeseters zullen niet meteen een probleem hebben met het tekort aan ijzer en zullen het metabolisme versnellen met voeding die ijzer bevat doordat ze voldoende vlees eten. Onder andere bloedworst, duif, lamslever, haas, andere lever, rundvlees, biefstuk, rosbief zijn uitstekende vleesbronnen van ijzer.

Water

Wanneer we het metabolisme versnellen met voeding mag water zeker niet ontbreken. Je kan water zien als het hulpmiddel die ervoor zal zorgen dat de voeding makkelijk kan getransporteerd worden door het spijsverteringsstelsel. Te weinig water zal de mobiliteit van de voeding verminderen en zal ook het metabolisme trager laten werken.

Koud water is aangeraden omdat het de temperatuur van het lichaam zal doen dalen. Waardoor het metabolisme meteen in gang wordt gezet om het lichaam terug op temperatuur te brengen. Indien je niet houdt van koud water kan je met water op kamertemperatuur ook soortgelijke effecten behalen. Al heerst er heel wat controverse over of het nu ijskoud water of lauw water is die het metabolisme gaat versnellen. Ze gaan echter allebei helpen om het metabolisme te stimuleren. Misschien de één wat meer dan de ander. Maar daarover heerst geen zekerheid.

Chili pepers

chili pepers versnellen het metabolismeChili pepers bevatten capsaïcine. Deze chemische stof kan het metabolisme in een hogere versnelling brengen. Wanneer je elke dag bij één maaltijd een schepje peper toevoegt kan je het metabolisme enorm versnellen. Ze bevatten ook veel vitamine C. Als je maag het kan verduren kan je van chili pepers zeker gebruik maken en het metabolisme versnellen met voeding door ze toe te voegen aan de maaltijd.

Koffie en groene thee

Koffie en groene thee bevatten allebei cafeïne. Dat is één van de stoffen die het metabolisme versnellen in koffie en groene thee. Koffie zal ook tijdelijk meer energie geven. En groene thee bevat een antioxidant die de vetverbranding zal stimuleren.

Er wordt aangeraden niet meer dan 3 porties te drinken per dag van ofwel koffie ofwel groene thee. Omdat teveel cafeïne, juist een omgekeerd effect kan hebben op het metabolisme. Ook dient men zeker voldoende water te drinken om de vochtafdrijvende eigenschappen van koffie en groene thee te kunnen compenseren.

Melk

Melk en dan vooral magere melk kan helpen om het lichaam beter vet te laten verbranden. Ook is melk een uitstekende bron van calcium.

Lees ook :  Afvallen door noten te eten

Volkoren granen

volkoren granenVolkoren granen helpen het metabolisme versnellen met voeding. Ze gaan meer vet verbranden omdat ze meer energie vragen om te verteren. Wit brood en witte pasta bevat enkel snelle suikers, bijna geen vezels en zullen dus weinig energie vragen, zullen ook sneller zorgen voor extra vet opslag. Bruin en volkoren brood, net als bruine pasta en rijst hebben wel extra aandacht nodig. Ze zijn rijk aan vezels, eiwitten en mineralen. Ook bevatten ze duurzame koolhydraten die meer geschikt zijn voor het lichaam.

Linzen

Zo’n 20% van de vrouwen hebben een tekort aan ijzer. Dat is slecht nieuws voor het metabolisme en voor je buikomtrek. Het lichaam kan niet efficiënt zijn calorieën gaan verbranden wanneer het een belangrijk onderdeel daarvan mankeert.

Een kopje linzen bevat 35% van de dagelijkse hoeveelheid ijzer.

Avocado

Avocado bevat 4 gram eiwitten gemiddeld. Avocado behoort ook tot de lijst van het metabolisme versnellen met voeding.

De eiwitten in de avocado bevatten 9 essentiële aminozuren plus een voordelige hoeveelheid omega 3 vetzuren.

Kaas

Magere kaas bevat meer eiwitten dan de vette varianten en gaan helpen het metabolisme versnellen met voeding.

Tempeh

Deze nougat achtige vorm maakt tempeh een goeie vervanging van vlees. Je kan tempeh toevoegen aan salades.

Asparagus

asparagusDeze lekkere groente bevat heel wat belangrijke voedingsstoffen.

Je kan ze stomen of grillen. Je kan ze ook in kleine stukjes snijden en toevoegen aan je salade.

Sommige mensen zeggen dat asparagus een negatief calorie voedingsmiddel is. Ze hebben meer calorieën nodig om te verteren en om te kauwen dan ze daadwerkelijk bevatten. Of dit nu wel of niet het geval is, toch is het duidelijk dat het aantal calorieën in asparagus zeer laag is. Terwijl de voedingsdichtheid enorm hoog is!

Het maakt van de asparagus een ideaal voedingsmiddel om in het dieet te brengen, vooral dan om zijn unieke en lekkere smaak. Ze zijn goed om te gebruiken naast een vleesschotel. Probeer indien mogelijk om de verse variant te gebruiken. Ze zijn zeer handig te gebruiken wanneer we willen het metabolisme versnellen met voeding.


Bonen

Bonen worden vaak voorgesteld bij mensen die willen gewicht verliezen. Omdat ze een zodanige opmaak hebben, die ze uitstekend maken om te gebruiken bij het metabolisme versnellen met voeding.

Wanneer je nog geen gebruikmaakt van bonen in je dieet kan je zeker overwegen om die te gaan toevoegen. Ze bevatten duurzame koolhydraten, eiwitten en een handvol vezels. Om die reden zijn ze gunstig voor de spijsvertering. Ze kunnen echter wel gassen produceren in de darmen die leiden tot winderigheid.

Selder

Selder is een thermogenetisch voedingsmiddel. Ze bevatten ook relatief veel calcium. Ze zijn uitstekend om het metabolisme te gaan versnellen. Ze worden vaak gebruikt om zijn potentie verhogende capaciteiten maar zijn dus ook goed te gebruiken tijdens een dieet.

Gember

gember versnelt de verteringGember zal de temperatuur van het lichaam verhogen, waardoor het lichaam dan terug zal moeten afkoelen. Dat zorgt ervoor dat we gember kunnen gebruiken wanneer we het metabolisme versnellen met voeding.

Ze hebben een speciale smaak. Sommige mensen houden er niet van. Ze zullen er echter voor zorgen dat je tot lange tijd na het eten van gember, meer calorieën zal verbranden. Je kan ze gebruiken als specerij bij andere (vleessoorten) producten die het metabolisme stimuleren. Ze zijn ook zeer lekker bij wortelen.

Blauwe bessen

Wanneer we het metabolisme versnellen met voeding dan mogen fruitsoorten zeker niet ontbreken. Ze zijn belangrijk voor de gezonde hoeveelheid vitamines die we nodig hebben om ons lichaam te laten blijven optimaal functioneren.

blauwe bessenAntioxidanten worden meer en meer in de publiciteit gebracht dezer dagen. Iedereen wil meer antioxidanten. Iedereen koopt voeding rijk aan antioxidanten. Maar weet je ook wat ze zijn?

Oxidatie is een chemisch proces binnen het lichaam waarbij elektronen worden genomen van een stof via een chemische reactie.

Wanneer het lichaam oxidatieve stress ondergaat, bijvoorbeeld tijdens een ziekte of nadat je hebt gesport worden vrije radicalen gevormd. Vrije radicalen zijn het product van deze oxidatie.

Vrije radicalen kunnen zich in het lichaam beginnen opstapelen wanneer die niet worden verwijderd. Ze starten de cellen te beschadigen dat kan leiden tot een vertraagde spiergroei, gewichtsverlies en ziekte. Vrije radicalen zullen processen zoals het metabolisme ook gaan vertragen. De opname van vitamines en mineralen verminderen.

Blauwe bessen zijn een bom aan antioxidanten. Antioxidanten helpen deze oxidatie voorkomen en zullen ze voorkomen dat vrije radicalen zich kunnen manifesteren.

Meloen

Meloenen zoals honeydrew en cantaloupe zijn niet alleen zeer lekker. Ze bevatten ook heel weinig calorieën. Ze worden gebruikt in talloze dieetrecepten. De meeste meloenen hebben meer calorieën nodig om te verteren, dan ze daadwerkelijk bevatten. Dat betekent dat je makkelijk gewicht zal verliezen wanneer je deze gaat eten. Dat is echter nog niet wetenschappelijk aangetoond. Toch blijven ze zeer laag aan calorieën en zijn ze een ideaal voedingsmiddel om te gebruiken bij het metabolisme versnellen met voeding.

Lees ook :  Vitamines die helpen afvallen en het metabolisme versnellen!

Citroen

citroen en gember stimuleren het metabolismeCitroen toevoegen aan het water zorgt er niet alleen voor dat de smaak beter wordt. Het zal er ook voor zorgen dat de darmen worden gereinigd. Het is daarvoor niet meteen nodig om een volledige detox kuur met citroen te gaan volgen.

Het eten van 1 citroen per dag kan al wonderen doen voor niet alleen het spijsverteringsstelsel.

Ook de processen in de lever worden geoptimaliseerd bij het eten van citroen. Het zal er ook voor zorgen dat de energie toeneemt om activiteiten uit te voeren of om te sporten. Citroen is ook een fruitsoort om te kunnen het metabolisme versnellen met voeding.

Amandelen

Amandelen zijn duidelijk één van de mirakel voedingsproducten. Je krijgt zo een enorme voedingswaarde voor het geld. Voor deze kleine noot krijg je een hoog aantal macro nutriënten en calorieën. Let wel, dit zijn goeie calorieën!

Onderzoek heeft aangetoond dat amandelen de meest voedingsrijke noot zijn. Ze bevatten de meest gezonde calorieën en voedingswaarde bij de kleinste dosis.

Een portie amandelen, zo’n handvol is een uitstekende bron van vitamine E (antioxidant) en een gezonde bron aan vezels (dat helpt tegen de honger) Amandelen zijn ook nog eens gezond voor het hart en de slagaders door de hoge hoeveelheid onverzadigde vetzuren.

Amandelen verlagen ook nog eens de cholesterol. Ze verlagen de LDL cholesterol bij mensen met hoog cholesterol, maar ook bij mensen met een normaal cholesterol. De LDL cholesterol is de slechte cholesterol.

Amandelen kunnen heel goed worden toegevoegd als een snack gedurende de dag. Ze bevatten ook eiwitten die je zullen helpen bij de spieropbouw en bij het metabolisme versnellen met voeding.

Zalm

vetverbranden zalmWanneer we het hebben over zalm dan is de meest geschikt natuurlijk de wilde zalm. Maar die is tegenwoordig onbetaalbaar geworden dus moeten het stellen met gekweekte zalm. Die ook wel voordelen biedt voor de gezondheid. Dan wel misschien iets minder dan de wilde zalm. Toch wordt zalm nog steeds belangrijk wanneer we het metabolisme versnellen met voeding.

Zalm bevat meer calorieën dan witte vissoorten. Toch zijn ze zeer laag aan verzadigde vetzuren. Ze zijn hoog aan eiwitten en hebben een unieke vetverbinding de Omega 3 vetzuren genaamd. Die zijn natuurlijk van groot belang voor de gezondheid en zijn essentiële vetzuren. De hersenen zijn bijna volledig opgebouwd uit onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren zijn van groot belang wanneer we het metabolisme versnellen met voeding.

Zalm bevat meer omega 3 vetzuren dan warm water vissen. Als toevoeging aan de uitstekende bron van omega 3 vetzuren. Zijn zalm ook een goeie bron aan seleen of selenium. Ze bevatten eiwitten, niacine en vitamine B12. Fosfor, magnesium en Vitamine B6!

Van alle vissoorten is de zalm één van de beste soorten om te helpen bij het afvallen!

Psyllium Husk Vezels

Deze psyllium Husk komen van de geplette zaden van de plantago ovata plant. Ze zijn gelijkaardig aan granen en haver.

Psyllium is rijk aan vezels! De voordelen van vezels zijn om een gezonde spijsvertering te vrijwaren en om constipatie te voorkomen.

Psyllium Husk mag zeker niet ontbreken in je inspanningen om te proberen het metabolisme versnellen met voeding.

Ze zullen ook helpen om gifstoffen uit het lichaam te halen in een kortere periode.

Ze helpen om darmkanker te voorkomen. Ze zorgen voor een optimale ph waarde van het lichaam. Vooral in de darmen. En zullen voorkomen dat microben kankertumoren kunnen doen ontstaan.

Een ander voordeel van vezels is dat ze sneller een vol gevoel gaan geven en je een langere tijd zonder honger te krijgen zullen geven.

Psyllium Husk wordt traditioneel gebruikt als een laxeermiddel voor mensen met constipatie. Ze zijn echter ook zeer geschikt om cholesterol te verlagen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat ze goed in staat zijn om de totale cholesterol te verlagen. Ook zullen ze de LDL cholesterol verlagen.

Spinazie

spinazieWe gaan geen armen krijgen zoals Popeye, maar toch is deze bladgroente een zeer voedingsrijke groente! Spinazie kunnen we gebruiken bij het metabolisme versnellen met voeding.

Door spinazie te eten zal je jezelf beschermen tegen osteoporose, hartziekten, darmkanker, artritis en andere ziektes tegelijkertijd zal je niet alleen de fysieke toestand gaan verbeteren. Mentale verbeteringen zullen ook waarneembaar worden door het eten van spinazie.

Bij bepaalde onderzoeken werd aangetoond dat spinazie de hersenen kan beschermen tegen oxidatieve stress en de effecten kan verlagen van het achteruitgaan van de hersenfuncties door veroudering. Onderzoekers ontdekten dat spinazie helpt bij het verhogen van de leer capaciteit en motorische eigenschappen verbetert.

Lees ook :  Verschil Tussen snelle en langzame koolhydraten

Kalkoen

Kalkoen bevat heel weinig vet wanneer dit wordt gegeten zonder de huid. Het vlees bevat slechts 3 gram vet per 100 gram en bevat bijna de helft van de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur. Daarnaast is kalkoen ook rijk aan vitamine B, B1, B6, zink en kalium.

Zinkvoeding is belangrijk voor de aanmaak van onze hormonen. Terwijl kalium tekort het metabolisme kan vertragen.

Deze voedingsstoffen houden de cholesterol laag en beschermen ons tegen bepaalde kankers en tegen hartziekten. Ze helpen bij het optimaal functioneren van het zenuwstelsel en de groei ervan. Ze geven een boost aan het immuunsysteem en zullen helpen het metabolisme versnellen. Ook zullen de bloeddruk gaan regelen en helpen in het genezingsproces.

Kalkoen bevat enorm veel eiwitten en is uitstekend bij de spieropbouw en bij het verliezen van vet. Het is één van de beste manieren om te kunnen het metabolisme versnellen met voeding. En zijn een uitstekend hulpmiddel om de spieren sneller te helpen herstellen tijdens en na de training.

Havermoutpap

havermoutpap snellere stofwisselingHet gaat hier niet om de instant versie van havermoutpap maar echt de haver die heel traag wordt gekookt tot een pap.

Ze zijn een uitstekende bron van vezels!

Ze hebben kankerbestrijdende eigenschappen en ze gaan bepaalde zuren aanvallen waardoor ze giftstoffen zullen verminderen.

Deze vezels zullen helpen om de LDL cholesterol te doen dalen zonder de HDL (goede) cholesterol te laten dalen.

LDL is slecht en HDL is goed. Vezels vertragen ook de vertering van zetmeel.

Dit kan van zeer groot belang zijn voor mensen met diabetes of beginnende diabetes.

De sterke pieken insuline in het bloed worden sterk verminderd.

Mensen die haver eten zijn minder geneigd om uiteindelijk hartziekte te ontwikkelen.

Eén van de belangrijkste doodsoorzaken bij alle mensen.

Haver zijn een zeer goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine E, zink en seleen. Ook koper, ijzer, magnesium zijn in ruime mate aanwezig in haver. Haver bevat eiwitten.

Kruiden

Er zijn enorm veel kruiden die we kunnen gebruiken als toevoeging wanneer we het metabolisme versnellen met voeding.

Bepaalde kruiden die men kan overwegen zijn onder andere curry, zwarte peper, mosterd, cayenne en kaneel. Meestal, voedingsmiddelen die pikant zijn zullen de temperatuur van het lichaam doen stijgen.

Dan moet het lichaam meteen in werking treden om die temperatuur terug normaal te brengen. Dat zorgt voor het metabolisme verhogend effect.

Daarnaast zijn ze ook geschikt om de bloeddruk te regelen. Je dient natuurlijk niet te beginnen met grote hoeveelheden. Zeker wanneer je dit niet gewend bent. Je kan beginnen met rustig opbouwen van de hoeveelheid. Zodat de maag zich makkelijk kan aanpassen aan de nieuwe eetgewoontes.

Komkommer

komkommerKomkommer is een zeer gezond voedingsmiddel. Je ziet ze vaak terug in salades. En dat heeft heel wat verschillende redenen. Ze spelen een grote rol wanneer we gaan het metabolisme versnellen met voeding. Ze zitten vol water en helpen op die manier om het lichaam goed gehydrateerd te houden.
Ze bevatten een enorme hoeveelheid vitamines en vezels. Allemaal gepaard met zeer weinig calorieën! Komkommer schijfjes kunnen een sandwich een heel stuk gezonder maken en meer smaak geven. Je kan ze ook gebruiken in een wrap of in een combinatie met andere groenten of in salades.

Conclusie

Dit was een lijst waarmee we het metabolisme versnellen met voeding. Wanneer je al deze voedingsmiddelen gaat toevoegen aan je dieet zal je kunnen profiteren van een verbeterd metabolisme. Let wel dat voeding niet de grootste rol speelt in het versnellen van het metabolisme. Het is belangrijk dat je traag gaat eten. Daarmee wordt natuurlijk niet bedoeld om uiterst langzaam te eten. Maar gewoon dat je het eten niet binnen mag schokken zoals honden dat vaak doen.

Nog meer van belang is dus de manier waarop je de voeding gaat eten, wanneer je gaat eten, hoeveel je gaat eten. En vooral de toestand van je lichaam wanneer je gaat eten. Als je gaat eten wanneer het lichaam al in een verhoogde metabolische staat verkeert kan je nog een groter effect hebben van het metabolisme versnellen met voeding.

Voeding is slechts een begin

Ook is de voeding echter een deel van het proces. Er zijn nog een tiental andere factoren die een rol spelen in het bepalen van ons metabolisme. Het metabolisme versnellen met voeding is natuurlijk een goed begin. Echter zijn het regelen van de katabolische en anabolische processen in ons lichaam ook van groot belang.

In het Metabolisme op 100% Programma leren we alle verschillende aspecten van het metabolisme kennen. We leren onder andere hoe we onze stofwisseling kunnen versnellen wanneer ons lichaam in rust verkeert. Op die manier kunnen we uiteindelijk hetzelfde aantal calorieën blijven eten. En gaan we toch gewicht verliezen.

Meer info vinden we in Het metabolisme op 100%.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven