Metabolisme versnellen met dranken

Metabolisme versnellen met dranken

water drinkenOm gewicht te verliezen is het belangrijk dat we gaan het metabolisme versnellen. We kunnen het metabolisme versnellen met heel wat verschillende manieren. Eén daarvan is het metabolisme versnellen met dranken.

Wanneer we het metabolisme versnellen met dranken zullen we dus een hogere energie verbranding hebben. Dat zal uiteindelijk leiden tot een verhoogd verbruik van calorieën. Zonder dieper in te gaan op de verschillende processen van het metabolisme en hoe je die processen van het metabolisme kunt gebruiken in je voordeel om gewicht te verliezen zal ik een aantal dranken opsommen die je kan gebruiken om te kunnen het metabolisme versnellen met dranken.

Deze dranken die het metabolisme versnellen zijn ook slechts een tijdelijke oplossing en dienen gebruikt te worden in een metabolisme dieet als aanvulling. Ze zullen helpen maar zullen niet de doorslaggevende factor zijn bij het afvallen.

Het metabolisme heeft een kleinere invloed op wat er binnenkomt, maar heeft een grote invloed op de staat van je lichaam, het moment dat je voeding of drank inneemt en de snelheid waarmee je dat doet.

Om die reden hebben mensen die zeer laat een grote maaltijden eten, vaak problemen met overgewicht.

Koffie

koffie versnelt stofwisselingEen kopje koffie bevat 200 mg cafeïne. Cafeïne stimuleert het hart en ook het metabolisme. Door twee of drie kopjes per dag te drinken kan je tijdelijk het metabolisme versnellen met zo’n 5%.

De cafeïne in de koffie zal ook de efficiëntie van het cardiovasculaire systeem verbeteren. Dat kan het makkelijker maken om de dagelijkse activiteiten uit te voeren. Of om andere vormen van beweging uit te voeren.

Wanneer je niet gewoon bent om koffie te drinken kan je beginnen met één kopje koffie per dag te drinken. Anders kan je echter een misselijk gevoel krijgen of zelfs angstig worden.

Koffie en hoofdzakelijk cafeïne, wordt verkocht in vele pillen om af te vallen. Het is zeker niet aan te raden om dit soort zaken te gaan gebruiken wanneer we het metabolisme versnellen met dranken of supplementen. In essentie heb je geen pillen nodig om het metabolisme te versnellen en zal je alleen maar overtollig vocht uit het lichaam gaan trekken.

Lees ook :  Snelle Tips Die Helpen Bij Het Afvallen

Je zal de verschillende metabolische processen gaan stimuleren het moment dat je de pillen of de cafeïne inneemt. Dat klopt. Maar dit is slechts tijdelijk en kunnen een averechts effect hebben op het metabolisme wanneer daarmee wordt gestopt.

De reden waarom koffie op nummer 1 staat is omdat het de koffie of cafeïne is die in de lijst van het metabolisme versnellen met dranken, de krachtigste werking heeft. Toch zou ik koffie niet gebruiken als middel om te gaan afvallen. Hou het zeker bij maximum 3 kopjes per dag. En drink bij elk kopje koffie, een glas water om de vochtafdrijvende werking van cafeïne te compenseren.

Groene thee

metabolisme versnellen theeGroene thee bevat cafeïne. Dus gelden bij groene thee dezelfde regels als bij koffie. Toch is groene thee beter dan koffie omdat er een bepaald antioxidant in groene thee aanwezig is, die het metabolisme gaat stimuleren. Dit antioxidant zal ervoor zorgen dat thermogenese ontstaat.

Dit zorgt dan op zijn beurt ook voor een betere verbranding van calorieën.

Zelfs wanneer het lichaam in rust is. Door 3 kopjes groene thee te drinken kan je het metabolisme gedurende 24 uur versnellen met zo’n 4.5%.

Ook zal groene thee de verbranding van opgeslagen vet stimuleren met zo’n 16%. Groene thee in combinatie met koffie wordt afgeraden omdat je dan teveel cafeïne zou binnenkrijgen in het lichaam. Kies ofwel voor groene thee, of voor koffie. Maar groene thee is beter geschikt om te gaan het metabolisme versnellen met dranken. Niet omdat het een sterkere werking heeft. 4.5% vegeleken met 5% voor koffie. Maar wel omdat groene thee meer voordelen heeft voor de gezondheid.

Water

water versnelt metabolismeWater is meteen de beste manier wanneer we gaan het metabolisme versnellen met dranken. Het lijkt saai natuurlijk. Water is maar water. Maar je kan water ook lekker maken door er bijvoorbeeld citroen, komkommer, sinaasappel, mango, passievrucht … aan toe te voegen.

Lees ook :  Nadelen van Koolhydraatarm Dieet: 5 Fouten

Er heerst heel wat controverse over wat nu het beste is om het metabolisme te versnellen met water. Ijskoud water, lauw water, of water op kamertemperatuur. En het staat ook niet vast wat het beste werkt.

Ik hou persoonlijk van ijskoud water. Maar dat is dan mijn eigen persoonlijke voorkeur. Ijskoud water zal de temperatuur van het lichaam doen afkoelen, waardoor het lichaam meer energie zal nodig hebben om het lichaam weer op de normale temperatuur te brengen.

Bij het drinken van water en ook bij het drinken van alle andere dranken is het van uitzonderlijk belang voor het metabolisme dat je niet snel gaat drinken. Te snel drinken is niet gunstig voor het metabolisme.

Magere Melk

metabolisme versnellen melkMelk zal niet meteen een invloed hebben op het totale metabolisme. Maar zal ervoor zorgen dat het metabolisme niet wordt vertraagd. Om die reden is melk handig wanneer je gebruikmaakt van een uithonger dieet.

Om het metabolisme toch een duwtje in de rug te geven. Het zal ook de kansen op gewichtsverlies licht stimuleren wanneer je heel laag aan calorieën zit. Een heel groot calorietekort creëren kan misschien in je hoofd spelen wanneer je enorm veel gewicht moet verliezen.

Zeg maar 15 tot 20 kg of meer. Toch is het zeker geen goed idee.

Opgeslagen vet wordt veel makkelijker gebruikt voor energie wanneer voldoende nieuw vet en voldoende nieuwe energie beschikbaar is. Je kan het vergelijken met een voetbalwedstrijd, waar de oude spelers worden vervangen door nieuwe spelers.

Melk zal de opslag van vet ook tegengaan en zal helpen om opgeslagen vet te gebruiken voor energie. Bij 3 glazen melk per dag krijg je dit effect.

Dranken om te vermijden

frisdrank vermijdenMet dranken om te vermijden wordt niet meteen bedoeld dat je die dranken volledig moet gaan weren uit je dieet. Toch is het handig om minder suikerrijke dranken te drinken zoals energiedrank, frisdrank en bier en alcohol.

De reden daarvoor is dat ze louter snelle suikers bevatten, die uiteindelijk niks bieden als meerwaarde.

Ze geven een enorme insulinepiek en kunnen uiteindelijk leiden tot het vertragen van het metabolisme. Wanneer je elke avond een biertje of een wijntje drinkt zal dat niet zoveel kwaad kunnen.

Lees ook :  Invloed Van Vezels Op Het Metabolisme

Je houdt het toch beter op slechts 1 consumptie wanneer we gaan het metabolisme versnellen met dranken.

Sommige bieren bevatten evenveel suikers als coca cola. Om die reden dat heel wat bierdrinkers het zogenaamd bierbuikje krijgen.

Conclusie

Wanneer we dus het metabolisme versnellen met dranken kunnen we kiezen uit koffie, thee, water of melk. De beste manier is om een combinatie te gebruiken van al deze dranken. Je kan bijvoorbeeld ’s morgens een kopje koffie drinken. ’s Middags en ’s avonds een kopje thee drinken. En dan gedurende de dag water drinken afgewisseld met enkele glazen melk.

Wanneer we het metabolisme versnellen met dranken dien je meer water te drinken als normaal. Ga voor 2 tot 3 liter water per dag. Om voldoende stimulatie te geven aan het spijsverteringsstelsel.

Toch opletten met koffie en thee

Hoewel we in dit artikel spreken over het metabolisme versnellen met dranken. Is het echter niet aangeraden om louter met koffie en thee het metabolisme de hoogte in te jagen. Dit kan op termijn echter een omgekeerd effect teweegbrengen.

Wanneer we het metabolisme versnellen met dranken zoals koffie en thee kunnen we op termijn uiteindelijk oververmoeid worden door het teveel aan cafeïne. Ook kan dit problemen veroorzaken met onze slaapkwaliteit. Die dan weer de hormonen in een verkeerde balans brengt. En ons uiteindelijk meer kwaad dan goed gaat opleveren.

In Het Metabolisme Op 100% gaan we dieper in op de verschillende aspecten van het metabolisme. Voeding en dranken zijn natuurlijk van groot belang bij onze stofwisseling, of ons metabolisme. Toch is het belangrijk om de verschillende processen van ons lichaam te begrijpen.

Het Metabolisme Op 100% leert ons alle verschillende manieren, die we makkelijk kunnen toepassen om meer calorieën te gaan verbranden wanneer ons lichaam in rust verkeert. Dit geeft ons de mogelijkheid om toch evenveel calorieën als voorheen te blijven eten. En toch gewicht te verliezen. Door de versnelde stofwisseling.

Indien je meer wilt weten over hoe dit allemaal in zijn werk gaat dan kan je hier terecht

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven