Met Welke Voeding Val Je Af?

Met welke voeding val je af? Inleiding

voeding afvallenVoeding is een belangrijk onderdeel wanneer je beslist om te gaan afvallen. Uiteindelijk zijn er andere factoren die een evengrote rol spelen. Of nog een grotere rol spelen. Zoals de snelheid van je metabolisme bijvoorbeeld. Maar wanneer we overgewicht hebben kunnen we twee oorzaken vinden. Of we eten teveel, of we hebben last van een slecht werkend metabolisme. Met welke voeding val je af? Gezonde voeding zal je daarbij zeker helpen maar is niet altijd een vereiste om het metabolisme op te schroeven. Hier gaan we het dus hebben over voeding die je zullen helpen om af te vallen.

Dit gaan ze doen door het metabolisme te stimuleren of je hongergevoel te onderdrukken, zodat wanneer je teveel eet. Je toch minder zal eten door de hongerstillende werking. Daarvoor zijn 3 voedingsstoffen van groot belang. Vezels, onverzadigde vetzuren en eiwitten.

Deze 3 voedingsstoffen zullen het gevoel dat je vol zit, het gevoel dat je genoeg hebt gegeten versnellen. Je hebt ook alle 3 deze voedingsstoffen nodig dus gaan we in de lijst “met welke voeding val je af” de vetzuren niet gaan mijden. Voedingsproducten die rijk zijn aan vezels bevatten ook duurzame koolhydraten.

En voedingsproducten die een groot aantal eiwitten bevatten zullen vaak ook bestaan uit onverzadigde vetzuren. Natuurlijk ook verzadigde vetzuren maar die gaan we zo veel mogelijk vermijden. Niet alleen zijn ze ongezond voor de darmen en de cholesterol. Ze zullen je ook sneller vet laten opslaan.

Het is heel belangrijk dat je blijft eten volgens de aanbevolen doss. Voor vrouwen is dat 2.000 Kcal en voor mannen is dat 2.500 Kcal. Je kan er wel licht onder gaan als je heel veel wilt afvallen maar is niet meteen nodig wanneer je de juiste levensstijl hanteert.

Met welke voeding val je af?

magere eiwitten afvallenEiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van onze spieren en ook voor het behoud van onze spieren. Ook bevatten bijna al onze organen proteïnes en zijn ze van belang voor bijna alle functies van het lichaam.

Lees ook :  Snel Afvallen Tips: Pas Je Ze Allemaal Toe?

Een voordeel van eiwitten is dat ze heel veel energie vragen om te verteren. Wanneer we die gaan vergelijken met snelle suikers bijvoorbeeld. Een ander voordeel is dat ze je snel een vol gevoel gaan geven in de maag. En je niet meteen na een uur terug honger zal krijgen. Door de hoeveelheid energie die nodig is om eiwitten te verteren tellen ze eigenlijk voor minder calorieën dan ze daadwerkelijk bevatten.

Ik ga er geen cijfer op plakken maar 1 gram eiwit bevat 4 Kcal. Als je weet dat 1 gram koolhydraten ook 4 kcal bevat maar veel minder tijd nodig heeft om te verteren dan weet je dat je sneller gaat afvallen met dezelfde hoeveelheid eiwitten dan met deze zelfde hoeveelheid koolhydraten. Genoeg theoretische taal. Laat ons de beste keuze eens overlopen voor de eiwitten in de lijst van met welke voeding val je af …

Onverzadigde vetzuren bevatten 9 Kcal per gram maar zijn dan ook zeer belangrijk voor de optimale gezondheid.

Vooral om de cholesterol onder controle te houden. De hartspier gezond te houden en de hormonen in balans te houden of brengen. Ook de hersenen die bijna volledig uit vetten bestaan hebben voordeel van nieuwe onverzadigde vetzuren. Een gemiddelde hoeveelheid onverzadigde vetzuren bedraagt 70 gram per dag.

Dat mag gerust een beetje opgedreven worden naar 80 of 90 gram. Zolang je maar binnen de gewenste 2.000 of 2.500 Kcal blijft.

Met welke voeding val je af? – Zaden

Zaden zijn één van mijn favoriete voedingsmiddelen. Ze zijn klein en je zou het niet verwachten maar ze zijn een ware bom van belangrijke voedingsmiddelen. Zaden zijn rijk aan eiwitten, onverzadigde vetzuren, vezels, duurzame koolhydraten, mineralen en vitamines.

Meteen alles wat je nodig hebt in 1 klein pitje. Ergens is dat ook logisch want zaden zijn bedoeld om een nieuwe plant te vormen. Logisch dat ze dan ook bomvol levensbelangrijke voedingsstoffen zitten.

Pompoenpitten

pompoenpitten overgewicht aanpakkenPompoenpitten zijn een natuurlijke bron van vitamines, mineralen en essentiële vetzuren. Pompoenpitten kunnen worden gekookt, gebakken of gewoon rauw gegeten. In de meeste gevallen geven ze geen problemen bij de vertering wanneer ze rauw worden gegeten, zoals met sommige andere zaden wel het geval is.

Ze bevatten weinig calorieën, zeker wanneer we die gaan vergelijken met andere zaden. Ze zijn voor mij de nummer 1 in de lijst met welke voeding val je af. Omdat ik ze graag eet en omdat ze zo gezond zijn.

Lees ook :  Hardlopen Kan Helpen Om Snel Af Te Vallen

Ze kunnen in sommige supermarkten wel erg prijzig zijn. En wanneer je ze koopt dien je te letten op de hoeveelheid zout of sodium. De gezondste optie is natuurlijk dat ze niet extra gezouten zijn.

Niet alleen voor je bloeddruk maar ook voor het verliezen van gewicht speelt dat zeker een rol.

Pompoenpitten bevatten 8.5 gram eiwitten en 4 gram duurzame koolhydraten. Waarbij bijna de helft uit vezels bestaan. Ze zijn ook rijk aan Omega 3 vetzuren die gaan beschermen tegen hartproblemen en ook zullen bijdragen bij het afvallen.

Sesamzaden

sesamzadenSesamzaden zijn vooral rijk aan verschillende vitamines B. En gaan op die manier bijdragen tot het stimuleren van het metabolisme. Ze bevatten een hele rij mineralen.

Waaronder :

Al deze mineralen dragen bij tot een sterk immuunsysteem en een gezonde vloeistoffen balans.

Ze bevatten heel wat meer calorieën dan pompoenpitten. Gemiddeld meer dan 600 Kcal. Maar dat zijn dan hoofdzakelijk gezonde onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren die de cholesterol gaan verlagen. Gaan bijdragen tot een gezonde werking van het hart.

En zullen helpen bij het afvallen. Ze worden het best in kleine hoeveelheden gebruikt omwille van hun hoge aantal calorieën. Maar ik weet geen enkel recept waar ze in grote hoeveelheden worden gebruikt.

Ze zijn ideaal te strooien op een salade of in een soepje.

Wanneer men zich afvraagt met welke voeding val je af? Dan kan je zeker opteren voor het gebruiken van sesamzaden. Ze zijn zo lekker dat je ze overal in gaat mengen. En zullen je heel snel een vol verzadigd gevoel geven!

Lijnzaad

lijnzaad om af te vallenMet welke voeding val je af? LIJNZAAD! Ze worden gebruikt in heel wat verschillende recepten die gemaakt zijn voor mensen die willen afvallen. Ik ben er persoonlijk niet weg van, maar moest ze toch even vermelden omwille van zijn belangrijke voedingsstoffen.

Ze bevatten 2 gram vezels per soeplepel en zijn al genoeg om het verschil te maken.

In een onderzoek uit 2012 die werd gepubliceerd in het blad “appetite” werd een aantal deelnemers een glas te drinken aangeboden met daarin 2.5 gram lijnzaad. Men stelde vast dat ze minder honger hadden daarna. Lijnzaad zorgt ervoor dat mensen minder gaan eten. En is vooral belangrijk voor de mensen die teveel gaan eten. vraatbuien hebben enzovoort.

De vezels in lijnzaad zorgen er ook voor dat er geen insuline pieken voorkomen. Dat is heel belangrijk voor de opslag van vet. Een gezonde bloedsuiker spiegel zorgt voor een mindere opslag van vet.

Lees ook :  Afvallen met omega 3 Visolie

Ook zullen de vezels in de darmen worden bewerkt door bacteriën die dan op hun beurt meer goede bacteriën gaan doen ontstaan.

Met welke voeding val je af? – Vis

Wanneer we het hebben over vis dan gaan we vooral praten over vette vis. Die bevatten de hoge hoeveelheden omega 3 en die hebben we meer dan nodig wanneer we gaan afvallen. Vis die rijk is aan omega 3 is bijvoorbeeld

  • Zalm
  • Makreel
  • Sardines
  • Forel

Het eten van 1 tot 2 keer vis per week wordt gezien als gezond. Dit omdat bepaalde vissen waaronder makreel, vaak een hoge hoeveelheid kwik bevatten door de vervuiling van de oceaan. Om die reden wordt er beter niet meer dan 2 keer per week vis gegeten.

Met welke voeding val je af? – Magere eiwitten

We hebben eiwitten en we hebben magere eiwitten. Wat is het verschil? Wel kaas bevat heel wat eiwitten, soms wel 27 gram per 100 gram kaas. Maar kaas bevat enorm veel verzadigde vetzuren. Volle kaas bevatten dus geen magere eiwitten.

Ook varkensvlees bevatten heel wat verzadigde vetzuren. Dat gaan we ook niet rekenen bij de magere eiwitten.

Rundvlees kunnen we daar wel bij rekenen wanneer we gaan voor rundvlees waar zo weinig mogelijk wit aan plakt. Het witte tussen het rood is dus verzadigd vet.

Puur magere eiwitten zijn vooral gevogelte. Daaronder valt kip en kalkoen maar ook duif die wel wat minder makkelijk verkrijgbaar is. Kip en kalkoen bevatten gemiddeld niet meer dan 1 gram vet per 100 gram. Als we die gaan eten zonder de huid natuurlijk.

Met welke voeding val je af ? – Noten

noten helpen afvallenNoten zijn net als zaden een zeer belangrijk voedingsmiddel wanneer we willen afvallen. Ze bevatten ook enorm veel calorieën maar zitten vol belangrijke vitamines, mineralen, eiwitten, gezonde vetten en  vezels. Wanneer je noten koopt, kies dan voor de ongezouten varianten.

Ze bevatten ook meestal boven de 500 Kcal dus gebruik ook geen al te grote hoeveelheden per dag.

Met welke voeding val je af – Conclusie

Hoewel voeding van groot belang is. Is het zeker ook belangrijk om de verschillende aspecten van ons metabolisme te gaan begrijpen. In het Metabolisme op 100% wordt daar dieper op ingegaan. We gaan echter leren hoe we onze stofwisseling kunnen versnellen, ook al verkeert ons lichaam in rust.

Door dit toe te passen zorgen we ervoor dat we meer calorieën gaan verbranden in rust. En kunnen we blijven evenveel calorieën eten als voorheen. En gaan we toch afvallen. Dat zorgt dus voor het afvallen zonder het gevoel op dieet te zijn.

Meer informatie daarover vinden we hier

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven