Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren

hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren

Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren

Meten is weten

Meten is weten wordt vaak gezegd. Wanneer je de vraag stelt hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren dan dien je eerst en vooral te controleren hoeveel calorieën je nodig hebt. Bij iedereen is dat anders. Mensen hebben een traag metabolisme, een snel metabolisme, een actieve levensstijl, een passieve levensstijl. De beste manier om een antwoord te krijgen op hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren, is door je elke week te wegen en elke dag je calorieën te tellen tot je exact weet hoeveel calorieën je nodig hebt.

De gemiddelden zijn 2.000 Kcal voor een vrouw en 2.500 Kcal voor een man. Maar hoe ouder iemand wordt, hoe trager het metabolisme gaat werken en hoe minder calorieën er nodig zijn. Zo heeft de gemiddelde vrouw van 50 genoeg aan 1.600 Kcal per dag.

Een vrouw van 50 zal dus (gemiddeld gezien) niet afvallen met 1.600 Kcal per dag, en ook niet bijkomen.

Waarom is dat belangrijk om weten?

Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren is heel belangrijk omdat wanneer je wilt vermageren, je een minimaal tekort moet krijgen. Ik zeg minimaal en daarbij bedoel ik 100 of 200 Kcal per dag onder je gemiddelde. Is je gemiddelde 1.850 Kcal, dan kan je beginnen met 1.750 of 1.650 Kcal. Het is zeer belangrijk om dat tekort zo klein mogelijk te houden en dit omwille van verschillende redenen.

hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren – Zo weinig mogelijk onder je gemiddelde

Wanneer we kiezen voor een tekort van, zeg maar 500 Kcal. Dan gaan we ten eerste al grote honger hebben. Andere problemen kunnen zijn :

  • Oververmoeidheid
  • Tekort aan vitamines en mineralen
  • Traag metabolisme
  • Lage bloeddruk
  • Motivatie kwijtspelen
  • Weinig of niet afvallen
  • Uiteindelijk aankomen
Lees ook :  DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

Omwille van die redenen kan je het best opteren voor een zo klein mogelijk tekort aan calorieën.

Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren is dus een belangrijk punt om te starten en een concreet antwoord te weten op je vraag. Het is bij iedereen anders. Wanneer je meer weet over het metabolisme. Of wanneer je aan sport doet. Kan je zelfs afvallen door het juist aantal calorieën te eten dat je nodig hebt. Om dit even nader te verklaren…

Stel nu je eet week 1 een dieet van 1.800 Kcal per dag. En je blijft op je zelfde gewicht. De week erna ga je elke dinsdag 45 minuten HIIT cardio training doen. Dan kan je gerust elke dag blijven 1.800 Kcal eten, en zal je afvallen door elke dinsdag HIIT cardio training te doen! Dit is hoe je kunt te weten komen hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren.

Verander je levensstijl

Ben ik wel actief?

Wanneer je een passieve levensstijl hebt, dien je vast en zeker actief te worden. Stel dat je geen job hebt, en ook geen actieve hobbies hebt. Dat komt vooral voor bij oudere vrouwen maar kan bij iedereen gebeuren. Dan dien je vast en zeker enige beweging in te lassen. Het voordeel daarvan is dat je metabolisme sneller gaat werken. Door dan nog eens de juiste voeding te gaan eten zal je de kansen enorm verhogen om uiteindelijk te kunnen vermageren.

Wanneer men een passieve levensstijl hanteert zal men bijna geen calorieën verbranden per dag. Enkel en alleen de energie die nodig is om de algemene processen van het lichaam en al zijn organen te ondersteunen. Toch zal je niet op dezelfde manier honger hebben. Je zal evenveel (soms zelfs meer) honger hebben, als iemand die wel actief is. Met als enige verschil dat je de calorieën die binnenkomen niet effectief verbrandt.

Lees ook :  Voordelen van Kokosolie Gebruik

De levensstijl veranderen hoeft niet meteen sporten te betekenen. Je kan evengoed wandelen. Of gewoon de trap nemen in plaats van de lift. Je kan de dagelijkse activiteiten zoals schoonmaken iets actiever gaan doen. Door te dansen bijvoorbeeld terwijl je schoonmaakt.

Je zou versteld staan hoeveel extra calorieën je kan verbranden door slechts simpele veranderingen door te voeren aan de levensstijl en hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren verhogen.

Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren – Mijn voeding? Hoe zit dat?

Drink je vaak koffie? Drink je veel frisdrank? Probeer eens deze 2 zaken te vermijden en kies voor water. Natuurlijk geen gewoon water, want daar zit geen smaak in en dat word je zo snel mogelijk beu. Kies voor water waarbij je een extract aan toevoegt. Vers geperst citroensap bijvoorbeeld, of komkommer, pompelmoes … Wanneer je elke dag een liter cola drinkt kan je reeds 500 Kcal besparen door het water dat je nu drinkt!

Weg met die light producten

Tel hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren niet met light producten of cola zero en die voedingsproducten. Zoetstoffen en light producten geven je net meer zin in suiker en zijn (vooral voeding) in plaats van rijk aan vet, rijk aan toegevoegde snelle suikers en zout. Wat zorgt voor meer zin in suiker en meer dorst. Meer frisdrank dus.

Kies voor waardevolle voeding. Ze zullen je helpen om een verzadigd gevoel te geven en zullen je de nodige vitamines en mineralen schenken die je nodig hebt om gezond te blijven.

Neem dat ontbijt!

Mensen die een ontbijt nemen hebben de neiging om gedurende de dag minder te eten. Mensen die geen ontbijt nemen hebben de neiging meer suiker te eten gedurende de dag en hebben vaak last van overgewicht. Zorg dus voor een evenwichtig ontbijt. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag zeggen ze vaak. Maar eigenlijk klopt dit dus wel!

Een zeer goed voedingsmiddel om ’s morgens te eten is een hardgekookt eitje. Ja, er zit cholesterol in een ei. Maar toch is het eten van 1 eitje per dag zeker niet ongezond. Integendeel. Ze bevatten voldoende voedingsstoffen om je makkelijk tot de lunch te leiden, zonder honger te hebben.

Lees ook :  Afvallen met zonnebloempitten

Mijd de vetten niet!

Zorg ook nog eens voor voldoende vetzuren. Onverzadigde vetzuren dan wel. Ze zijn belangrijk voor de synthese van cholesterol en zullen er voor zorgen dat je makkelijk oud opgeslagen vet kunt kwijtspelen door het inbrengen van nieuw vet. Ook zijn vetten belangrijk voor de opname van vitamines. Ze geven meer energie dan de snelle suikers en zullen ook minder snel worden omgezet in vet dan bijvoorbeeld een teveel aan snelle suikers.

Goeie voorbeelden zijn noten, zaden, vette vis en avocado

Duurzame koolhydraten niet vergeten

Duurzame koolhydraten zijn dus de suikers waar we WEL iets aan hebben! Ze zijn rijk aan vezels en bieden een meerwaarde aan het lichaam. Ze worden langzaam opgenomen door het lichaam, wat wilt zeggen dat ze ook een langere periode nodig hebben om te verteren. Meer calorieën zullen verbruiken om te verteren door de spijsvertering. En ook geen hoge insulinepieken zullen doen ontstaan. Vezels zullen ook bijdragen aan het volle gevoel in de maag en zullen beletten dat je teveel gaat eten.

Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren is minder belangrijk als je al deze stappen gaat volgen. Op die manier zal je de spijsvertering en het lichaam op de juiste manier stimuleren en zal je zien dat afvallen veel makkelijker kan lopen dan je voorheen wel had gedacht.

Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren – Conclusie

Dit is in het kort hoe je het lichaam op een gezonde manier kan veranderen en ervoor kan zorgen dat je niet teveel gaat eten, gezond gaat eten. En dus ook makkelijker zal kunnen vermageren. Je kan de juiste voeding gebruiken om het metabolisme te stimuleren.

Of je kan meer leren over de werking van de verschillende processen van het metabolisme en op die manier meer vet verbranden in het Metabolisme op 100%.

Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved