Hoe kan ik snel afvallen in 1 week?

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week

Wanneer men zichzelf afvraagt, hoe kan ik snel afvallen in 1 week dan moet men zichzelf ook de vraag stellen hoeveel men wilt afvallen. Stel dat je in 1 week niks gaat eten. Helemaal niks. Dan heb je als vrouw 14.000 Kcal tekort. Dus zal je in een equivalent van 14.000 Kcal gaan afvallen. Dat is ongeveer 2 kilo. Met daarbij het probleem dat je metabolisme niet meer zal draaien zoals het hoort.

Doordat het lichaam zo weinig voeding binnen kreeg, geen dus. Zal het metabolisme niet meer werken. Het volledig laten van de voeding is dus het slechtste wat je kan doen als je snel wilt afvallen.

Wat je dus beter kunt doen is je doelen anders instellen en in plaats van jezelf af te vragen hoe kan ik snel afvallen in 1 week? Hoe kan ik op mijn gewenste gewicht komen op de meest gezonde en beste manier?

Zodat mijn gewenste gewicht zal blijven en ik niet meteen 10 kg terug ga bijkomen wanneer ik mijn streefgewicht heb bereikt. Dat is een veel betere aanpak en een veel betere tactiek.

De slaagkansen worden verhoogd. Je motivatie zal niet verloren raken. Stress wordt tot een minimum gebracht.

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week vervangen door hoe kan ik zo snel mogelijk mijn streefgewicht bereiken en op dat gewicht blijven

Door de hele week niks te eten ben je dus 2 kilogram afgevallen. Dit is niks, toch zeker niet wanneer je 10 kilo wilt gaan afvallen. Wat je wilt hebben is een effectieve methode die je helpt afvallen en je doel bereiken. Maar eens je dat doel bereikt hebt, wil je dat doel ook te behouden. Je wilt volgend jaar niet hetzelfde probleem gaan tegenkomen. Je dient dus te kijken naar wat je eet en wat je doet van beweging.

Indien je niet graag aan sport doet is dat niet meteen een probleem wanneer je wilt gaan afvallen. Je kan makkelijk afvallen zonder aan sport te doen. Het enige verschil tussen afvallen door aan sport te doen en afvallen zonder aan sport te doen. Is dat je iets sneller zal kunnen afvallen door aan sport te gaan doen.

Echter het belangrijkste bij afvallen is dat meer energie verbruikt, dan de energie die je inneemt gedurende de week. Wanneer je dus minder calorieën gaat eten dan de calorieën die je verbruikt ga je afvallen. Zo simpel zit het in elkaar. Natuurlijk zijn er andere factoren ook afhankelijk van de manier waarop je zal afvallen en hoeveel je zal afvallen. Zoals je genetische aanleg en je metabolisme.

Lees ook :  Nadelen koolhydraatarm dieet

Door het metabolisme op 100% te brengen kan je de verbranding in rust met maar liefst 500 Kcal verhogen per dag! Dit komt doordat we op de juiste manier gaan eten, op het juiste moment gaan eten, de juiste voeding gaan eten, de spijsvertering optimaliseren EN uiteindelijk ons lichaam in een katabolische staat gaan brengen.

Toch kan iedereen gaan afvallen door een tekort aan calorieën te creëren. Het is alleen makkelijker om af te vallen met een basaal metabolisme( energie verbranding in rust) van 2.000 Kcal dan mensen met een basaal metabolisme( energie verbranding in rust) van 1.600 Kcal.

Dit is een voorbeeld en zijn geen concrete gegevens. Mensen met overgewicht verbranden meestal veel meer energie dan 2.000 Kcal voor vrouwen en 2.500 Kcal voor mannen. Omdat ze veel meer massa hebben moet het lichaam harder werken om op temperatuur te blijven. Het hart moet harder werken om het bloed rond te pompen enzovoort. De manier hoe je dit cijfer exact kunt bepalen vind je onderaan dit artikel (dagelijkse energie behoefte bepalen).

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week en de weken daarna?

In 1 week kan je dus nooit genoeg gaan afvallen, tenzij je slechts 1 of 2 kilo wilt gaan afvallen. Wat je dus dient te doen is je dieet volledig gaan omgooien. Voeding is het allerbelangrijkste in het proces van het afvallen. Of je nu aan sport doet of niet. De voeding is het allerbelangrijkste.

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week – Wat je dient te vermijden

Eerst en vooral dien je alle frisdrank te vermijden. Ook dien je de maaltijden die je eet zelf te gaan koken. Het is reeds aangetoond dat wanneer men zelf zijn maaltijden gaat koken, men altijd gezonder gaat koken dan wanneer men bereide maaltijden koopt. Ook bevatten bereide maaltijden altijd veel teveel zout en teveel suiker. Je dient dus zeker en vast je maaltijden zelf te gaan koken.

Andere dingen die je dient te vermijden is zeker ook fastfood.

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week – Wat moet je dan wel eten?

Je kan misschien denken dat je geen fastfood mag eten om de talloze vetzuren die erin zitten. Dit is gedeeltelijk waar. Toch zijn vetten zeer belangrijk wanneer je wilt gaan afvallen. Nieuwe vetten zorgen ervoor dat oude vetten kunnen worden gemetaboliseerd.

Zorg dus voor voldoende ONVERZADIGDE vetzuren in je dieet. Onverzadigde vetzuren vindt men vooral terug in vette vis en in zaden en noten. Je dient dus geregeld zalm en makreel te eten. Alsook pindanoten, cashewnoten, pistachenoten en enkel zaden zoals sesamzaden, lijnzaden, zonnebloempitten en pompoenpitten.

Aardappelen kun je vervangen door bruine rijst te gaan eten of bruine pasta. Dit is gemaakt van volkoren granen. Volkoren granen bevatten veel vezels en zorgen ervoor dat de spijsvertering beter gaat verlopen. Dus dat ook het metabolisme gaat versnellen. Een ander voordeel van volkoren producten rijk aan vezels is dat je minder snel honger zal krijgen. Dat betekent dat je niet snel de neiging zal hebben om te gaan snoepen tussen de maaltijden door.

Lees ook :  Oorzaken voor haaruitval bij vrouwen

Zorg ook dat je veel magere eiwitten gaat eten. Magere eiwitten vindt men vooral terug in kip, kalkoen en andere witte vleessoorten. Ook mager rundsvlees is een goed alternatief. Maar wit vlees bevat altijd minder vet. Vlees is meestal rijk aan verzadigde vetzuren en die dien je zoveel mogelijk te vermijden in je poging om te gaan afvallen.

Daarnaast dien je ook veel fruit en vooral groenten te eten. Groenten zijn belangrijker dan fruit omdat fruit nog relatief veel suiker kan bevatten. Je dient beter een dieet samen te stellen die is gebaseerd op 1.200 tot 1.500 kcal per dag. Daarin plaats je zeker 30% eiwitten, 25% vetten en 25% duurzame koolhydraten die je terugvindt in volkoren producten. De resterende 20% dien je te vullen met groenten. En dat zullen heel veel groenten zijn want groenten bevatten heel weinig calorieën.

Toch zijn ze voor hun lage aantal calorieën heel rijk aan vitamines en mineralen. In verhouding met hun aantal calorieën zijn groenten de grootste leverancier van de vitamines en mineralen die je in het lichaam hebt opgeslagen.

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week? Sporten?

Ik heb je reeds verteld dat sporten niet meteen nodig is om te gaan afvallen. En dat de juiste voeding veel belangrijker is dan te gaan sporten. Echter wanneer je het proces van het afvallen wilt gaan versnellen dan kan je er toch goed aan doen door meer te gaan bewegen.

Je zal tijdens de activiteit meer calorieën gaan verbranden en ook na de activiteit zal je meer calorieën blijven verbranden. Door te bewegen geef je een stimulans aan het metabolisme, dat zal ervoor zorgen dat meer voeding zal worden omgezet in energie en uiteindelijk ook ervoor zorgen dat meer vet zal worden gebruikt als energiebron wanneer je op een dieet zit van 1.200 tot 1.500 Kcal per dag.

Wat Zegt het Metabolisme op 100% over Hoe kan ik snel afvallen in 1 week?

In het Metabolisme op 100% wordt de nadruk gelegd op gezond afvallen en niet op snel afvallen. We gaan zorgen voor een zo laag mogelijk tekort aan calorieën om ervoor te zorgen dat de slaagkansen worden verdrievoudigd.

Wanneer je dus 1 of 2 kg wilt verliezen, kan je dat doen door 5 dagen niks te eten. En je zal de 2 kg kwijtspelen.

Wanneer we echter meer gewicht moeten verliezen is dat onmogelijk!

Dan moeten we vooraf bepalen dat de veranderingen die we gaan doorbrengen niet al TE drastisch mogen zijn. Omdat dat er dan weer voor zorgt dat de motivatie kan wegvallen. Met TE drastisch wordt bedoeld, een dieet van 1.500 of minder Kcal per dag.

Lees ook :  Kruiden die helpen bij het afvallen

Dat zal de eerste weken perfect mogelijk zijn. Maar na enkele weken stort het metabolisme in en zullen we praktisch niet meer afvallen. Dan wordt de stress enorm hoog en gaat de motivatie sterk omlaag. Wanneer de motivatie sterk omlaag gaat verhoogt de trek naar suikers en zoetigheid. Om je te troosten. Om die reden belandt men hoe dan ook terug in dezelfde vicieuze cirkel.

Wanneer we snelle suikers gaan vermijden, frisdranken zoveel mogelijk vermijden, duurzame koolhydraten gebruiken in combinatie met eiwitten en onverzadigde vetzuren. Niet meer gaan eten dan onze dagelijkse aanbevolen dosis van 2.000 Kcal voor vrouwen en 2.500 Kcal voor mannen. Zullen we afvallen!

Dagelijkse energie behoefte bepalen

Natuurlijk iedereen heeft een andere behoefte. Persoon 1 verbrandt bijvoorbeeld 1.974 Kcal per dag. Persoon 2 dan weer 1.841 Kcal per dag. Persoon 3 kan dan weer 2.126 Kcal per dag verbranden. Om dit te weten te komen dienen we eerst onze dagelijkse behoefte aan energie kunnen bepalen.

Onze dagelijkse behoefte aan energie gaan we bepalen door ons lichaam elke zondag te wegen en elke keer onze inname te noteren gedurende die weken :

  1. Week 1 bijvoorbeeld 2.000 Kcal en je bent 1 kg verloren. Dan weet je dat je meer Kcal per dag verbruikt.
  2. Week 2 heb je 2.100 Kcal gegeten en ben je stabiel gebleven qua gewicht. Dan weet je dat 2.100 je dagelijkse behoefte bedraagt!

In het metabolisme op 100% gaan we die dagelijkse behoefte van 2.100 Kcal naar boven brengen EN gaan we blijven 2.100 Kcal eten. 

Doordat we 2.100 Kcal eten, maar meer Kcal gaan verbruiken, zullen we op een gezonde manier afvallen! Zonder te diëten en zonder minder te eten!

De enige gezonde manier om te antwoorden op hoe kan ik snel afvallen in 1 week is door je dagelijkse energie behoefte te bepalen. Daarna dezelfde hoeveelheid blijven eten als je dagelijkse behoefte (2.100Kcal) En het metabolisme systematisch verbeteren en stimuleren.

Zo heb je geen tekort aan calorieën en gaat men toch afvallen!

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week? Dagelijkse behoefte bepalen… Dagelijkse behoefte blijven eten… Metabolisme systematisch opdrijven… AFVALLEN

Conclusie

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week is dus een vraag die men zich kan stellen wanneer er een heel licht gewicht dient te worden verloren. Gaande van 1 tot 2 kg. Wanneer je meer wenst af te vallen is het niet de beste aanpak om dat snel te willen doen. Zeker wanneer je op dat lagere lichaamsgewicht wilt blijven.

Hoe kan ik snel afvallen in 1 week zal er voor zorgen dat je teveel druk legt op je zelf. Zal de motivatie snel naar beneden brengen. En zal je een grotere behoefte (troost) doen krijgen in suiker. Dat kan heel subtiel zijn. Toch zal je merken wanneer men zich niet meer afvraagt “hoe kan ik snel afvallen in 1 week?”. Dat je veel makkelijker zal kunnen afvallen dan wanneer je deze grote druk en stress op je lichaam legt.

Het Metabolisme op 100% programma bevat alle mogelijke manieren om op een gezonde en vooral blijvende manier te kunnen afvallen. Zonder dat bekende jojo effect en zonder het gevoel dat we op dieet zijn gaan we het metabolisme verhogen. Op die manier kunnen we praktisch hetzelfde aantal calorieën blijven eten als voorheen, en gaan we toch afvallen doordat we meer calorieën verbranden in rust.

Meer te weten komen over het Metabolisme op 100% programma kan hier

Deel dit bericht

Scroll naar boven