Hoe Buikvet Vermijden? Deze 8 Voedingsmiddelen Vermijden!

Hoe buikvet vermijden?

Wanneer we ons afvragen hoe buikvet vermijden kan. Dan hebben we goed nieuws voor jou! In dit artikel bespreken we de 8 belangrijkste voedingsmiddelen die we absoluut dienen te vermijden om uiteindelijk te kunnen buikvet vermijden.

Buikvet wordt in verband gebracht met heel wat aandoeningen. Zoals diabetes, hartziekte, hoge bloeddruk, beroerte en zelfs enkele types kanker.

Door de juiste voedingsmiddelen te eten en een actieve levensstijl te hanteren kunnen we dus buikvet vermijden en in optimale gezondheid blijven verkeren.

Hoe Buikvet Vermijden

Hier gaan we dus spreken over de voedingsmiddelen die helpen buikvet vermijden.

Je kan daardoor enkele opofferingen moeten doen aan je dagelijkse dieet.

Toch is het vinden van een gezond alternatief voor deze voedingsmiddelen altijd mogelijk.

De categorieën geven de 8 belangrijkste groepen voeding weer, die dat buikvet helpen ontstaan.

Sommige zijn overduidelijk, terwijl het van andere misschien nog niet helemaal duidelijk was.

Bewerkte granen

volkoren granen tegen buikvetGranen kunnen gezond zijn. Heel gezond zelfs. Wanneer we de voedingspiramide erbij nemen, zien we dat ze toch een relatief groot deel van ons dieet in beslag nemen.

Ze kunnen het risico op hartziekten verlagen, ze zorgen voor een gezonde spijsvertering. En kunnen zelfs helpen om ons gewicht onder controle te houden.

Maar wanneer de verkeerde types granen worden gegeten. Kunnen al deze voordelen dus omslaan. En kunnen we uiteindelijk te maken krijgen met overgewicht.

Bewerkte granen zijn soorten als wit brood, witte rijst en snacks die heel veel koolhydraten bevatten. Zoals bijvoorbeeld Mars, Snickers…

Deze granen worden bewerkt, zoals de naam al doet vermoeden. Deze bewerking zorgt ervoor dat heel wat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels worden gezift uit de granen.

Lees ook :  Afvallen voor vrouwen boven de 50 hoeft niet moeilijk te zijn

Op die manier krijgt de persoon die deze voedingsmiddelen gaat eten, minder snel een vol gevoel in de maag. Gaat dus meer gaan eten. En krijgt op de koop toe nog eens sneller terug honger.

Door als alternatief volle of volkoren granen te gaan gebruiken. Kunnen we genieten van de vele voordelen van granen. En kunnen we dus buikvet vermijden.

Zoete dranken

Daar zijn de stille slechteriken van vetopslag. Mensen verwachten niet dat deze vloeibare voedingsmiddelen er kunnen voor zorgen dat we overgewicht krijgen.

Toch is het vermijden van deze zoete dranken, frisdrank en alcoholische dranken een zeer goede preventie tegen buikvet. Wanneer we 3 glazen cola drinken per dag kunnen we reeds 400 Kcal binnenkrijgen, van enkel onze drank alleen.

Geharde plantaardige olie

Net zoals bij granen, oliën kunnen vetten bevatten die goed zijn voor onze gezondheid. Denk maar aan de onverzadigde vetzuren.

Maar wanneer we de verkeerde vetsoorten gebruiken, kunnen we echter negatieve effecten daarvan ondervinden.

Geharde plantaardige olie zoals bijvoorbeeld margarine kan heel wat transvetten bevatten.

Van transvetten is geweten dat ze niet alleen de kans op overgewicht verhogen. Ook zijn ze zeer slecht voor het hart en onze bloedvaten. Omdat ze de cholesterol verhogen.

gefrituurde voeding vermijdenDaarnaast verlagen ze de kwaliteit van sperma en zullen ze het testosteron gehalte naar beneden brengen.

Ze ontstaan wanneer we plantaardige olie gaan harden. Dit gebeurt dus bij de bereiding van margarine maar ook bij de bakker, wanneer verschillende gebakjes worden klaargemaakt kunnen heel vaak transvetten ontstaan.

We vinden ook transvetten terug van dierlijke oorsprong. Echter is het niet duidelijk of die transvetten minder ongezond zijn.

Lees ook :  Afvallen Zonder Dieet? Kan Dat Dan Wel?

Gefrituurde producten

Er zijn enorm veel fastfood restaurants tegenwoordig. Elke dag komen er nieuwe bij. Toch zouden we moeten begrijpen dat de lekkere smaak van deze gefrituurde voeding met een prijs te betalen is.

Je kan dan misschien wel je smaakpupillen de volle laag geven. Je verhoogt ook het risico op overgewicht, beroerte, vetopslag en zelfs kanker.

Diep gefrituurde voedingsmiddelen bevatten weinig vitamines en hebben een ongunstige balans van de macro-nutriënten. Het overslaan van dat zakje chips tijdens het tv kijken kan misschien het verschil betekenen tussen buikvet vermijden en buikvet krijgen.

Dierlijke vetten

ongezond vet en buikvetZoals reeds eerder gezegd, dienen we om te proberen buikvet vermijden, bepaalde vetzuren zoals transvetten te vermijden.

Maar ook de dierlijke vetten, die hoofdzakelijk bestaan uit verzadigde vetzuren. Kunnen ook zorgen voor overgewicht. Het staat niet 100% vast of verzadigd vet ook de cholesterol gaat verhogen en de kans op hartziekten gaat verhogen. Daar zijn tegenstrijdige bewijzen voor gevonden.

Wat we wel weten is dat ze ongezonder zijn dan de onverzadigde vetzuren. De vetzuren die we vinden in noten, zaden en hun olieën. Maar ook in vette vis en avocado.

Let wel: Het is niet mogelijk om verzadigde vetzuren te vermijden. Alle voedingsmiddelen met onverzadigde vetzuren bevatten ook voor een (klein) deel verzadigde vetzuren.

Een goeie ratio van onze vetten is 85% onverzadigd en 15% verzadigd vet. Of 90/10 ratio.

Op die manier zullen we buikvet vermijden, maar ook zeker het risico op hartziekten en hoge cholesterol verlagen.

Alcohol

Alcohol is bij mannen een grote oorzaak van het opstapelen van een buikje. Buikvet vermijden kunnen we dus doen door alcohol zoveel mogelijk te vermijden.

Lees ook :  Voordelen van Kokosolie Gebruik

De reden is niet alleen dat alcohol de lever extra hard aan het werk zet. Alcoholische ranken bevatten vaak enorm veel calorieën. Calorieën boordevol snelle suikers. Snelle suikers die het lichaam geen enkele meerwaarde biedt.

Wanneer we willen buikvet vermijden, drinken we beter niet meer dan 1 alcoholische consumptie per dag.

Gebak

gebak vermijdenWanneer het een verjaardag is, gaan we meestal taart eten. Of een cake bakken voor onze kinderen. toch zijn deze gebakken voedingsproducten geen voedingsrijke keuze.

Ze zijn natuurlijk lekker en zien er mooi uit. Toch bevatten ze enorme hoeveelheden suiker en vet. En zullen ze heel snel zorgen voor overgewicht.

Daarnaast worden heel wat vetten, door te bakken omgezet in transvetten. Die dan weer negatief zijn voor het hart en de cholesterol.

In het Metabolisme op 100% vinden we heel wat gezonde alternatieven voor gebak. Zoals gezonde ijsjes en gezonde zelfgemaakte snickers.

Voeding met veel zout

minder zout eten bij buikvetNiet alleen om een hoge bloeddruk te vermijden is voeding met veel zout beter niet te gebruiken. Ook wanneer we willen buikvet vermijden kan veel zout voor problemen zorgen.

Ze kunnen echter niet worden omgezet in calorieën en zijn daarom vaak een ongeziene oorzaak van overgewicht.

Sodium is aanwezig in alle klaargemaakte gerechten die we kunnen kopen. Dit komt doordat ze de smaak verbeteren en ervoor zorgen dat de voeding langer houdbaar blijft.

Toch veroorzaakt zout vochtopslag. Wanneer teveel wordt gegeten kan dit leiden tot een opgeblazen maag.

Zoals eerder gezegd kan het ook problemen met de bloeddruk veroorzaken.

Hou je ogen open voor het zoutgehalte in de voedingsproducten die je koopt. Je zal vaak verrast zijn hoeveel er daadwerkelijk in aanwezig is.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven