Cholesterolverlagend Dieet Voorbeeld

Cholesterolverlagend Dieet Voorbeeld

Een cholesterolverlagend dieet voorbeeld is Het Metabolisme Op 100% Programma. In dit programma, die eigenlijk ontwikkeld is om af te vallen. Maar uit onderzoek is aangetoond dat het de cholesterol verlaagt, de kans op diabetes type 2 verlaagt en de bloeddruk verlaagt. Daarnaast helpt het programma natuurlijk ook om af te vallen.

Cholesterolverlagend dieet voorbeeld voeding

Onverzadigde vetzuren

onverzadigde vetzuren vette visWanneer we praten over een cholesterolverlagend dieet voorbeeld. Dan is voeding van zeer groot belang. In onze voeding gaan we verzadigde vetzuren en transvetten zoveel mogelijk gaan vermijden. We kunnen ze natuurlijk niet allemaal gaan vermijden omdat bijna alle voedingsproducten die de gezonde omega 3 of omega 6 onverzadigde vetzuren bevatten, ook voor een klein deel verzadigde vetzuren zullen bevatten.

Echter is dat natuurlijk niet te vergelijken met de verzadigde vetzuren die we terugvinden in rood vlees bijvoorbeeld. Of de transvetten die we terugvinden in frietjes of andere gefrituurde voedingsmiddelen.

Wanneer we niet meer dan 7% verzadigde vetzuren gaan gebruiken in ons totaal aantal calorieën per dag, zullen we al een verbetering zien in onze cholesterolwaarden. Natuurlijk, indien we al een hoge cholesterol hebben, zullen we proberen om minder dan 7% uit verzadigde vetzuren te halen. En zoveel mogelijk uit onverzadigde vetzuren te gaan halen.

Lees ook :  Hoe Je Als Vrouw Kunt Afslanken In 8 Eenvoudige Stappen

Verzadigde vetzuren vinden we vooral in vlees, eieren en zuivelproducten.

Onverzadigde vetzuren daarentegen worden gevonden in plantaardige voedingsmiddelen en ook in vis. Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn uniek omdat ze meer dan één keer worden gebonden tussen de atomen. Voeding rijk aan onverzadigde vetzuren hebben positieve effecten op onze cholesterolwaarden.

Wanneer onverzadigde omega 3 vetzuren worden ingenomen in plaats van snelle suikers of snelle koolhydraten krijgen we als resultaat een lagere bloeddruk, een betere cholesterolwaarde met een hogere HDL en een lagere LDL plus een verminderde kans op hartproblemen.

Vezels

lijnzaden omega 3 vezelsCholesterolverlagend dieet voorbeeld Het metabolisme op 100% programma bevat ook een hoog aantal vezels. Een cholesterolverlagend dieet voorbeeld is altijd rijk aan onverzadigde vetzuren van de omega 3 familie, en vezels.

Zelfs een kleine hoeveelheid extra vezels per dag zal zorgen dat het lichaam niet meer zo goed in staat is om cholesterol op te nemen.

Cholesterol is een vetachtige substantie die het lichaam maakt, maar je kan het ook krijgen van voeding. Er is vetproteïne met een lage dichtheid en vetproteïne met een hoge dichtheid. De LDL en HDL cholesterol. LDL cholesterol of slechte cholesterol zorgt ervoor dat de bloedvaten dichtslobben en verhoogt het risico op hartziekten.

De HDL cholesterol of de goede cholesterolwaarde, stopt het opbouwen van LDL en beschermt het hart. De cholesterolwaarde in balans brengen doen we door verzadigde en transvetten te vermijden. En voldoende vezels te gebruiken.

Lees ook :  Avocado groente of fruit? Het Superfood De Avocado!

Het staat niet volledig vast hoe vezels daarbij helpen. Een mogelijkheid is dat oplosbare vezels cholesterol gaan absorberen in de dunne darm en op die manier wordt de cholesterol uit het lichaam gescheiden.

Dit zorgt ook voor de preventie van cholesterol om terug te keren naar de lever en op die manier LDL cholesterol uit het bloed halen om nieuwe vetzuren aan te maken.

De totale hoeveelheid vezels dient tussen de 25 en 40 gram te bedragen. Daaruit moet ongeveer 6 tot 10 gram uit oplosbare vezels bestaan. Cholesterolverlagend dieet voorbeeld is haver, haver is de beste bron van oplosbare vezels. Andere voorbeelden zijn noten, zaden, fruit, bonen en erwten.

Door oplosbare vezels te gebruiken in je voeding zal je dus de slechte cholesterol kunnen doen dalen.

Vezels zijn niet alleen goed voor de cholesterol. Ze hebben nog een groot aantal andere voordelen. Oplosbare vezels verlagen het vetgehalte in het bloed en verlagen de bloeddruk. Deze twee voordelen zorgen ook voor een daling van het risico op een hartziekte.

Oplosbare vezels zullen er ook voor zorgen dat de opname van suiker vertraagd wordt. Dat zorgt voor minder hoge pieken in de bloedsuikerwaarden. Dit werkt preventief tegen diabetes en helpt bij type 2 diabetes om de bloedsuikerwaarden in balans te houden.

Lees ook :  Afvallen Zonder Honger Te Hebben

Conclusie

Cholesterolverlagend dieet voorbeeld bevat dus hoge hoeveelheden onverzadigde vetzuren en vezels, waaronder oplosbare vezels. Daarbij zullen we verzadigde vetzuren en transvetten zoveel mogelijk vermijden en kiezen voor het gebruik van complexe of langzame koolhydraten in plaats van snelle suikers. Die complexe koolhydraten bevatten automatisch ook vezels en oplosbare vezels.

In Het Metabolisme Op 100% Programma maken we gebruik van onverzadigde vetzuren en vezels in combinatie met complexe koolhydraten. Dit maakt het Metabolisme Op 100% cholesterolverlagend en preventief tegen diabetes. Ook biedt het bescherming tegen hartziekten en een hoge bloeddruk.

 

 

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven