Buikvet Verliezen Met Voeding

Buikvet Verliezen Met Voeding

voeding tegen buikvetBuikvet verliezen kan vaak het risico op heel wat aandoeningen doen dalen. Gelukkig kunnen we buikvet verliezen met voeding. Deze voedingsmiddelen kunnen nog beter helpen bij het verbranden van buikvet wanneer we ze combineren met oefeningen.

Zelfs voor mensen met platte buikspieren kunnen deze voedingsmiddelen nuttig zijn.

Een gezond lichaam heeft echter wel vet nodig, ze zijn van essentieel belang doordat ons lichaam vet gebruikt om hormonen aan te maken.

Een deel van dat vet zit dicht bij het oppervlak, net onder onze huid. Ander vet kunnen we vinden dieper in ons lichaam, rond de organen. Zoals rond ons hart, longen en lever. Dit dieper vet heet men visceraal vet en teveel van dit vet kan onze gezondheid schaden.

Waarom is buikvet gevaarlijk?

risico op diabetes buikvetTeveel buikvet (zeker wanneer dit goed zichtbaar wordt) verhoogt het risico op vele problemen met de gezondheid. Het risico wordt onder andere verhoogd op diabetes, hartziekte, hoge bloeddruk en beroerte.

Het ironische eraan is dat zelfs magere mensen buikvet kunnen opstapelen. Dit kan zich dan ofwel diep in de buik opstapelen. Ofwel duidelijk zichtbaar zijn, ook al is de rest van het lichaam niet met zichtbaar vet bedekt.

Wanneer het vet zich diep in de buik opstapelt. Meestal rond de maag en darmen. Dan is dit enkel en alleen zichtbaar wanneer een foto wordt genomen in het ziekenhuis.

Dit kan door genetische aanleg zijn, door een ongezonde levensstijl of door een gebrek aan activiteit. Deze mensen lopen net hetzelfde risico als de mensen met zichtbaar buikvet.

Mannen zijn eerder geneigd om buikvet op te stapelen dan vrouwen. Dit is één van de redenen waarom mannen meer aandoeningen krijgen aan de darmen dan vrouwen.

Vrouwen zijn voor een groot deel beschermd tot aan de menopauze. Het vet bij vrouwen wordt vooral opgeslagen rond de heupen, billen en in de borsten.

Tijdens en na de menopauze gaat het vet zich ook in de buik gaan nestelen. Dit vet is veel gevaarlijker dan het vet in de billen en verhoogt dan ook bij vrouwen het risico op hartziekten.

Buikvet verliezen met voeding is slechts het begin

actieve levensstijl tegen buikvetTerwijl genetische aanleg voor een deel bepalend kan zijn in het opstapelen van buikvet. Is dit slechts een deel van de oorzaak. Het meeste buikvet gaat samen met een verkeerde of ongezonde levensstijl.

Lees ook :  10 Belangrijkste Diabetes Mythen

Wanneer we fysiek minder actief worden, kan dat bij het ouder worden zeer snel zorgen voor dat extra buikje.

We verbruiken reeds minder calorieën door onze passieve levensstijl. Daarnaast gaat ons metabolisme bij het ouder worden achteruit. Op die manier krijgen we heel snel eigenlijk teveel calorieën in ons lichaam.

Wanneer we buikvet verliezen met voeding zullen we resultaat zien. Maar dat zal geleidelijk aan gebeuren. Wanneer we sneller willen buikvet verliezen met voeding dienen we nog eens extra te bewegen.

Door de leeftijd en door de passieve levensstijl is ons metabolisme te traag geworden. Door een klein beetje meer te bewegen gaan we dit meteen opkrikken.

Op die manier komen we makkelijker aan een tekort.

Door activiteiten te vinden die we zelf ook leuk vinden kunnen we het ook blijven doen. Het heeft geen nut om tegen je zin te gaan lopen.

Wanneer je kunt genieten van een wandeling hoort dit ook zeker tot extra bewegen en zal dit ook bijdragen aan een gezondere levensstijl waardoor we meer calorieën gaan verbranden.

We kunnen natuurlijk ook de gekende buikspieroefeningen uitvoeren zoals sit ups. Dit zal zeker ook bijdragen aan hardere buikspieren. Toch is het van groter belang dat we vet verbranden.

Een ander belangrijk punt bij het verbranden van buikvet is de slaap. Wanneer we onvoldoende slapen zullen we hoe dan ook, vroeg of laat overgewicht opstapelen. Onze hormonen raken uit balans en we krijgen teveel trek naar suikerrijke voeding.

voldoende slapenOok verbranden we meer calorieën wanneer we voldoende slapen. Houden we het metabolisme in evenwicht.

Ook is er een groot verband tussen mensen die te weinig slapen en een passieve levensstijl. Mensen die voldoende slapen hebben duidelijk een actiever leven, dan de mensen die niet genoeg slapen.

Het gemiddelde is 8 uur. Al zal dit voor iedereen verschillend zijn. Mensen kunnen met 6 uur reeds voldoende slaap genomen hebben. Anderen kunnen dan misschien 9 uur nodig hebben.

Wanneer je dit wilt met zekerheid kunnen zeggen, kan je op een vrij morgen, lekker uitslapen en wachten tot je vanzelf wakker wordt. Je neemt dan de tijd dat je bent gaan slapen en de tijd dat je wakker werd. En rekent daarbij de uren dat je hebt geslapen. Dit is dan de tijd die het lichaam nodig heeft om uitgeslapen te zijn.

Buikvet verbranden met voeding – Link tussen de voedingsmiddelen

Wanneer we kijken op verschillende websites. En we kijken naar een lijst om te kunnen buikvet verbranden met voeding. Dan zien we dat deze sterk variëren.

Lees ook :  Hoe kan ik afvallen zonder sport te doen?

Het is dus zeer moeilijk om te stellen, welke voeding nu echt buikvet gaat verbranden. Om even duidelijk te zijn. Er bestaat geen magische truc om buikvet te gaan verbranden.

Buikvet is vet. En om vet te verbranden hebben we een hogere metabolische activiteit nodig, dan de calorieën die worden ingenomen.

Afvallen is in theorie een simpel en logisch proces. Al is dit in de praktijk natuurlijk helemaal niet simpel en logisch.

In dit artikel gaan we het niet meteen hebben over buikvet verliezen met voeding. Maar eerder over buikvet verliezen met voedingsgroepen.

Hoewel de ene voedingsproducten natuurlijk (bijvoorbeeld vitamine C) vitamines of mineralen kunnen bevatten die gekend staan voor het verlagen van buikvet. Gaan we het hier in dit artikel meer hebben over de echte voedingsgroepen die van belang zijn.

Vezelrijke voeding

vezelrijke voeding tegen buikvetHier komen we meteen bij de nummer 1 buikvet verliezen met voeding.

Vezelrijke voeding zal helpen om vet op termijn weg te doen smelten. In heel veel voedingslijsten zullen we voedingsmiddelen terugvinden die vezels bevatten.

Vezels hebben een belangrijke invloed op ons metabolisme.

Deze zijn onder andere bonen, peulvruchten, bepaalde fruitsoorten, groenten, volkoren producten en haver.

Probeer zoveel mogelijk vezelrijke voeding in het dagelijks dieet te introduceren. Het zal niet alleen helpen bij het verbranden van vet. Maar ook tegen constipatie en het opstapelen van gassen in de darmen zijn vezels van groot belang.

Daarnaast dienen we zeker voldoende water te drinken. Minstens 1.5 liter water per dag is nodig. Dit omdat de vezels moeten kunnen worden vervoerd door het spijsverteringskanaal.

Voeding met eiwitten

eiwitrijke voedingNiet alleen vezels spelen een belangrijke rol bij het kwijtspelen van buikvet. Ook eiwitten hebben hun gunstige effecten als het neerkomt op gewicht verliezen.

Eiwitten zorgen ervoor dat we een langere periode geen honger hebben. Daarnaast hebben ze ook een langere tijd nodig om te verteren in het lichaam.

Ze hebben sterke verbindingen die moeilijker af te breken zijn. Daardoor zijn meer calorieën nodig en zullen we sneller buikvet verbranden met voeding die eiwitten bevatten.

Men heeft vastgesteld dat ons lichaam bij gemiddeld 100 calorieën uit eiwitten, 30 calorieën nodig heeft om deze te verwerken. Terwijl dit bij vetten slechts 12 calorieën zijn en bij koolhydraten slechts 7.

Dat is de grootste reden waarom voedingsmiddelen zoals magere melk, magere yoghurt, vis, eieren, bonen, peulvruchten, volkoren producten, noten en zaden heel vaak voorkomen in lijstjes om te kunnen buikvet verbranden met voeding.

Lees ook :  Afvallen met Bananen

Voeding die veel water bevat

watermeloen tegen buikvetDeze voedingsmiddelen nemen veel plaats in, in onze maag en geven het signaal door naar de hersenen dat we voldoende hebben gegeten.

Ook al bevatten ze enorm veel water en hebben om die reden meestal bijna geen calorieën.

Deze voedingsmiddelen worden ook heel vaak vernoemd in deze lijsten. Voedingsmiddelen zoals de watermeloen bijvoorbeeld, of komkommer, selder, radijs, tomaat en verschillende kolen.

Ze bevatten hoge hoeveelheden water, bevatten ook nog eens weinig suiker en zijn om die reden heel goed geschikt om gewicht te verliezen.

Fruitsoorten bevatten dan echter wel suiker. Maar hebben wel hun zoete smaak en kunnen op die manier een alternatief bieden voor de ongezonde voedingsmiddelen zoals koekjes en andere gesuikerde tussendoortjes.

Als toevoeging kunnen we in ons drinkwater ook fruit of groenten gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is gember met citroen gemengd met water. Net als limonade! Heel erg lekker.

Pikante voeding

Pikante voeding zal ervoor zorgen dat onze lichaamstemperatuur gaat verhogen. Ze hebben ook een langere tijd nodig om te eten. En zullen ook vaak voldoende vezels en water leveren zodat we sneller dat verzadigde gevoel krijgen.

Dat is de grootste reden waarom haver in heel veel lijsten kan worden teruggevonden. Of zelfgemaakte soep.

Pepers komen ook heel vaak voor in een lijst om te gaan buikvet verbranden met voeding. Dit komt grotendeels doordat mensen meestal minder gaan eten wanneer het eten zeer pikant is. Ze worden ook geacht het metabolisme te versnellen.

In het metabolisme op 100% zien we hier meer over…

Voeding die het metabolisme versnelt

Voeding om de stofwisseling te versnellen is van groot belang om onze inspanningen te verhogen en te kunnen buikvet verbranden met voeding.

Hier vinden we een hele lange lijst terug met alle voeding die het metabolisme versnelt!

Sommige van die voedingsmiddelen zijn groene thee die dan weer belangrijke antioxidanten en fyto-chemicaliën bevatten.

Deze zorgen voor het bevorderen van de vetverbranding. Cayenne pepers bevatten dan weer capsaicine, die de lichaamstemperatuur omhoog trekken en op die manier de warmte verhogen, maar ook de hoeveelheid energie die nodig is, verhogen.

Voor de volledige lijst kan je op bovenstaande link klikken. Het is zeker aan te raden om elke dag enkele van deze voedingsmiddelen in je dagelijks dieet te gaan gebruiken. Gegarandeerd vind je er enkele terug die je heel lekker zal vinden.

Daarnaast zijn er ook heel wat voedingsmiddelen die we dienen te vermijden wanneer we willen buikvet verbranden met voeding. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voedingsmiddelen om buikvet te vermijden.

Daarnaast biedt het Metabolisme op 100% Programma ruim voldoende informatie om verder buikvet te verbranden en het gewenste gewicht te bereiken zonder het gevoel op dieet te zijn.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven