Buikvet Verliezen In 3 Makkelijke En Effectieve Stappen!

Hoe kan je snel buikvet verliezen?

Wanneer je een platte buik wilt hebben kunnen sit-ups helpen om beter ontwikkelde buikspieren te krijgen. Echter moet je wel eerst de laag buikvet verbranden die erboven ligt. Anders zullen ze niet zichtbaar worden. Buikvet verliezen kan je gemakkelijk en snel door oefeningen te doen en over te schakelen op voeding met minder calorieën. Wat je zeker niet mag doen is niet eten.

Daardoor kan de buik beginnen gas en lucht opslaan waardoor het buikvet nog groter lijkt. Door kort en krachtige oefeningen te doen, gekoppeld aan een gezond dieet zal je heel snel dat buikvet verliezen!

buikvet verliezen

Buikvet verliezen met korte en krachtige oefeningen

Warm enkele minuten op door gebruik te maken van een hometrainer, loopband of stationair joggen. Je kan ook natuurlijk buiten gaan joggen.

Doe dat zodanig dat je de hartslag voelt stijgen, om meer bloed te sturen naar de spieren. Opwarmen zorgt ervoor dat je hart geen shock ervaart door meteen hoge pieken te ervaren. Het is ook belangrijk op te warmen om blessures te voorkomen.

Verhoog het tempo zodoende dat je tussen lopen en sprinten zit. Je gaat harder dan lopen, maar je bent nog net niet aan het sprinten. Doe dit 30 seconden tot 1 minuut.

Ga verder door 2 minuten rustig te joggen of fietsen. Na de 2 minuten ga je terug naar de vorige stap door 30 seconden tot 1 minuut vol gas te geven.

Herhaal deze 2 stappen gedurende 30 minuten. Het hangt natuurlijk af van je eigen fysieke conditie hoe lang je dat snel lopen of fietsen volhoudt.

Ben je in minder goede vorm dan zal 30 seconden alles geven al moeizaam zijn. Ben je echter in een goeie conditie dan kan je 1 minuut alles geven.

Indien je begint bij 30 seconden probeer dan na enkele weken over te schakelen op 1 minuut hard lopen ipv 30 seconden. Herhaal dit 2 a 3x per week. Na enkele dagen zal je al resultaat merken en snel buikvet zichtbaar verliezen.

Buikvet verbranden met oefeningen

buikspieroefeningen tegen buikvet

Buikvet verbranden met oefeningen : inleiding

Veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met overgewicht. Of het nu komt door de leeftijd, door een verkeerde voedingskeuze of door een te passieve levensstijl.

Het overkomt veel mensen. Overgewicht is vaak zichtbaar op de meest ongewenste plaatsen. Zoals buikvet bijvoorbeeld. De zomer die nadert en je wilt dat extra buikvet verbranden met oefeningen. Dat is een heel goed idee.

Door oefeningen te doen om buikvet te verbranden zullen je buikspieren groter worden en sneller zichtbaar worden.

Hoe kan je dat buikje wegkrijgen?

Veel mensen hebben slechts enkele kilo’s overgewicht maar hebben een zichtbaar buikje dat ze kost wat kost willen wegkrijgen. Voor die mensen is het makkelijk om met oefeningen dat buikje weg te krijgen.

Doordat ze vooral vet opslaan in de buik, zal met behulp van oefeningen het vet verbrand worden en zullen er grotere buikspieren ontwikkelen die zichtbaar worden.

Lees ook :  3 Meest Voorkomende Fouten Bij Vet Verbranden

Het is echter een verkeerde interpretatie om het buikje weg te krijgen met oefeningen als het overgewicht dat je hebt, resultaat is van een fout dieet of een passieve levensstijl.

Met buikspieroefeningen te doen kan je makkelijk tot 2 kilo per maand gaan afvallen. Maar wanneer je wenst af te vallen dien je natuurlijk ook rekening te houden met het aantal calorieën dat je inneemt, versus het aantal calorieën dat je verbruikt. Het heeft geen zin om buikspieroefeningen te doen, en een overtollig aantal calorieën blijven innemen.

Buikspieroefeningen zullen het afvallen versnellen wanneer je op de juiste manier begint te eten. Dat betekent dat je gesuikerde frisdranken zoveel mogelijk dient te vermijden, alsook snacks zoals chips en koekjes. Wanneer je dit enkele weken volhoudt in combinatie met buikspieroefeningen zal je heel snel tot resultaat komen.

oefeningen tegen buikvet

Zijn buikspieroefeningen dan nodig om te vermageren?

In principe kan je evengoed vermageren zonder aan beweging te doen. Vermageren gebeurt enkel en alleen wanneer je minder calorieën inneemt, dan dat je er gebruikt. Ofwel meer calorieën verbruiken dan je inneemt.

Door aan beweging te doen ga je automatisch sneller meer calorieën gaan verbranden dus gebruiken veel mensen dat als extraatje om sneller te gaan afvallen.

Wanneer je dagelijks zo’n 2.000 KCal nodig hebt om te functioneren, dien je maximaal 1.800 Kcal per dag te eten om te gaan afvallen. Als je dan aan beweging doet, kan je als het ware blijven 2.000 Kcal eten en toch gaan afvallen. Doordat je op de dagen dat je aan sport doet, een tekort aan calorieën hebt.

Je kan net zo goed een dieet van 1.800 Kcal volgen en 2 maal per week sporten, dan heb je een dagelijks tekort van 200 Kcal, en de dagen dat je een uurtje sport heb je een tekort van gemiddeld 500 Kcal.

Dat zal het afvallen dan gaan versnellen. Om sneller je doel te bereiken. Het kan echter ook voorkomen dat je met het bewegen, niet gaat afvallen. De reden daarvoor is een verkeerde voedingskeuze. Als je sport heb je meer honger na het sporten. Dus ga je zeker een maaltijd moeten innemen. Dat is ook voor het herstel van groot belang. Als je dan een maaltijd gaat samenstellen met heel veel snelle koolhydraten of ongezonde verzadigde vetzuren, kan het gebeuren dat je weinig resultaat ziet.

Bewegen gaat samen met gezond eten. Gezond eten houdt in dat je maaltijd voorzien is van een groot aantal eiwitten en onverzadigde vetzuren. Langzame suikers zijn ook van groot belang. Dat vind je vooral in peulvruchten zoals erwten, bonen. Ook volkoren producten bevatten langzame suikers. Bruine rijst, bruine pasta en volkoren brood zijn heel goed om te eten tijdens een dieet. Zorg voor voldoende groenten, en vervang ongezonde tussendoortjes door een portie fruit.

Buikvet verbranden met oefeningen en hongergevoel verminderen

stretching

Proteïneshakes zijn een goed idee om toe te voegen aan je dieet. Zeker de dagen dat je training doet. Omdat door het hoge aantal eiwitten, de spieren sneller zullen herstellen. Ook zal je minder snel oververmoeid raken door het tekort aan calorieën in tegenstelling tot de overschot aan calorieën die je nodig hebt om spieren te laten herstellen.

De kans op volhouden wordt verhoogd door het gebruik van proteïneshakes. Ook zal sneller resultaat gezien worden omdat de spieren sneller gaan groeien.

Een ander voordeel is dat je minder honger zal krijgen door het gebruik van proteïneshakes. Wanneer je wilt buikvet verbranden met oefeningen, krijg je automatisch meer honger. Het extra hongergevoel kan je temperen door deze proteïneshakes, die een verzadigd gevoel gaan geven, je minder snel terug honger gaan doen krijgen.

Lees ook :  Slappe borsten of hangborsten? Hoe vermijden?

En voor meer resultaat zullen zorgen. Buikvet verbranden met oefeningen zal helpen om het buikvet minder zichtbaar te maken, buikvet sneller doen smelten, de buikspieren groter maken, wat nog sneller zal lijden tot een platte buik.

Hoe start je om buikvet te verbranden met oefeningen?

Wanneer je buikvet wilt verbranden met oefeningen doe je er goed aan 3 tot 4 maal per week een 4 tal oefeningen te doen van telkens 4 herhalingen. Je begint met 12 keer, dan 10 keer daarna 8 en ten slotte 6 keer. De buikspiercoach is een gratis e-book waar je buikvet kan verbranden met oefeningen. Je kan het boek gratis downloaden.

In het boek staan meer dan 40 oefeningen om buikvet te verbranden. Je buikspieren zullen zichtbaar sterker en dus groter worden reeds na enkele weken.

Buikvet verbranden met oefeningen is heel goed omdat je meer spieren zal aanmaken, je buikspieren sneller zal zien uitkomen en in de toekomst een hogere verbranding zal hebben. Ook tijdens en na de training gaat je metabolisme de hoogte in. Waardoor je heel snel buikvet zal verbranden.

Buikvet verbranden met oefeningen en gezonde voeding

oefeningen

In geval dat je de buikspieren nog niet ziet uitkomen na 4 weken, wanneer je probeert het buikvet te verbranden met oefeningen, is het aan te raden eens te kijken naar je voeding. Ergens krijg je teveel calorieën binnen dan dat je er verbruikt.

Indien je 3 tot 4x een 30tal minuten buikspieroefeningen doet dan kan je eigenlijk blijven 1800 a 2000 Kcal per dag eten. Maar indien je merkt dat er niet genoeg buikvet aan het verbranden is met de oefeningen zal je moeten minder calorieën innemen.

Vaak kan het al een groot stuk helpen met bijvoorbeeld geen frisdrank meer te drinken. Of gewoon de suiker te minderen. Je kan dan ofwel volledig alle frisdrank gaan bannen uit je dieet. Of het houden op 1 glas cola per dag bijvoorbeeld. Eigenlijk moet je er vanuitgaan dat je niet te strikt mag zijn voor jezelf als je wilt afvallen.

Het komt bijna altijd voor dat mensen de eerste weken van hun dieet enorm gemotiveerd zijn. Misschien iets te gemotiveerd zijn. En dan alle zoetigheden uit hun dieet gaan gooien. Zodat ze een zodanige drang naar die voedingsproducten gaan krijgen. Om dan op een dag volledig te gaan hervallen in oude gewoontes. Hou daar rekening mee en beloon je af en toe met iets ongezonds. Dat zorgt er alleen maar voor dat je het langer zal volhouden.

Stel dat je buikvet wilt verbranden met oefeningen en je hebt een vetpercentage van 30%. Zonder buikspieroefeningen te doen om je buikvet te verbranden zal je de buikspieren zien uitkomen aan ongeveer 25% vetpercentage in je lichaam.

Wanneer je echter oefeningen doet om je buikvet te verbranden zullen de buikspieren groter worden en zal je de buikspieren reeds zien uitkomen aan 28 of misschien wel 30%, hangt natuurlijk af van de intensiteit van je oefeningen en hoe vaak en hoe lang je deze oefeningen doet.

De voordelen van buikvet verbranden met oefeningen

Buikvet verbranden met oefeningen is een absolute aanrader omdat het langs 2 kanten werkt. Ten eerste verbrand je meer calorieën terwijl je de oefeningen doet om buikvet te verbranden. Je blijft zelfs meer calorieën verbranden tot enkele uren na je inspanning.

Lees ook :  Snel Afvallen Tips: Pas Je Ze Allemaal Toe?

En ten tweede, doordat de buikspieren groter worden gaat je metabolisme sneller werken doordat spieren metabolisch actief zijn. Je kan dus met andere woorden meer eten, om toch niet bij te komen. Dankzij de oefeningen die je doet om buikvet te verbranden.

Een ander groot voordeel van buikspieroefeningen te doen is dat je een mooiere buik gaat krijgen wanneer je afvalt. Je bouwt spieren op en je verliest gewicht. Dat zijn 2 vliegen in 1 klap.

Buikvet verliezen door je voeding te controleren

Om vet te verliezen moet je een tekort aan calorieën innemen. Minder calorieën eten dan je nodig hebt zorgt ervoor dat je lichaam buikvet zal gebruiken om energie te leveren.

Er wordt aangenomen dat een tekort van 500 tot 1000 calorieën per dag geschikt is om buikvet te verliezen. Wil je echter snel buikvet verliezen dan zorg je beter voor een tekort van 1000 calorieën per dag.

Wanneer je in de winkel producten koopt, lees dan eens op de verpakking hoeveel suiker erin aanwezig is.

Voeding die veel suiker en verzadigde vetten bevat dien je beter te vermijden. Zorg er voor dat je dieet bestaat uit magere eiwitten, noten, zaden en complexe koolhydraten zoals volkoren producten.

Zorg ervoor dat je zeker niet boven de 1000 calorieën per dag gaat als tekort. Wanneer je te weinig calorieën inneemt zal je metabolisme trager gaan werken.

Dan zal het buikvet minder snel verbranden. Om dit te omzeilen kan je 1x per week normaal eten. Dat betekent 2000 calorieën innemen. Op die manier stuur je het metabolisme in de war, waardoor het zal blijven op dezelfde manier werken.

Buikvet verliezen en huid strakker maken

De basis van buikvet verliezen

Een dieet dat belooft om buikvet te verminderen kan werken. Echter kunnen meestal dezelfde effecten bereikt worden door simpele vermindering van de calorie inname. Er is geen bekend onderzoek die aantoont dat een dieetplan kan helpen om te kunnen het buikvet verliezen of om een strakkere huid te krijgen. De basis voor het verliezen van buikvet en een strakkere huid is gezonde voeding en beweging.

Voeding en buikvet verliezen

Hou je aan gezonde voeding. Voeding die gebruikt wordt om gewicht te verliezen. Zoals complexe koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten. Vermijd snelle suikers en verzadigde vetten. Om te kunnen buikvet verliezen moet je tussen de 1800 en 1500 calorieën per dag innemen. Dat varieert van hoe actief iemand is gedurende de dag (job, sport etc…) Iemand die zeer actief bezig is op het werk, na het werk nog sport kan met 1500 calorieën per dag al veel buikvet verliezen. Terwijl iemand die geen actieve job heeft, of geen job heeft en de ganse dag tv kijkt met 1800 calorieën per dag kan aankomen.

Een gekookt ei in de morgen is een zeer goede manier om je dag te starten. Het vitamine B12 zet meteen het mechanisme in gang om vet te gebruiken als energie. Verder schakel je over op vis, kalkoen, kip en andere magere eiwitbronnen. Deze eiwitten helpen je ook sneller spieren aan te maken tijdens het sporten.

Bewegen en buikvet verliezen

Doe eenvoudige krachttrainingen die de buik aanpakken. Om meer buikspieren te krijgen en minder vet. Er zijn veel yoga vormen die zich richten op de buikspieren. Verder zijn er ook de traditionele sit ups.

Tijdens en na het sporten drink je sportdranken met weinig calorieën. Zoek een sportdrank met weinig calorieën, maar toch met de nodige koolhydraten die je nodig hebt om te sporten. Die heb je nodig als energie tijdens en na het sporten.

Meer water drinken om het buikje te verliezen

Drink meer water. Door meer water te drinken zal je meer water verliezen. Dat klinkt misschien raar, maar door de grotere hoeveelheid gedronken water, zal het lichaam minder snel water vasthouden. Waardoor het lijkt alsof je enkele kilo’s bent verloren. Terwijl je enkel echter het opgeslagen water in de buik verloren bent.

Deel dit bericht

Scroll naar boven