Buikvet Verbranden Zonder Sporten

Buikvet verbranden zonder sporten

buikvet verbrandenEr zijn verschillende redenen waarom we willen buikvet verbranden zonder sporten.

Je kan misschien proberen om buikvet te verbranden omdat het minder aantrekkelijk aanvoelt. Of je kan het doen omdat je bang bent welke impact het heeft op je gezondheid en de kwaliteit van je leven.

De eerste reden zal wellicht meer parten spelen dan de tweede. Omdat we niet meteen hoeven te maken hebben met (groot) overgewicht om dat buikje op te stapelen.

Toch zijn allebei de motieven zeer goed en een goeie reden om te beginnen buikvet verbranden zonder sporten.

Buikvet niet zo gezond

Naast het feit dat het niet aantrekkelijk is, is buikvet ook ver van gezond. Er zijn tal van problemen met de gezondheid die een hoger risico lopen door dat buikje.

Het kan onder andere hartziekten, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker veroorzaken.

We kunnen echter buikvet verbranden zonder sporten door gewoon terug te gaan naar de gezonde voeding, actieve levensstijl, stress zoveel mogelijk vermijden, voldoende slapen en jezelf de nodige discipline opleggen.

Hoe kunnen we buikvet verbranden zonder sporten?

Eet voldoende eiwitten en vezels

Door deze 2 groepen voeding goed te gebruiken kunnen we heel wat voordelen doen. Nog beter is natuurlijk wanneer we die twee zaken in elke maaltijd kunnen toevoegen.

Hier bespreken we enkele voordelen van eiwitten en vezels

vezels buikvetEiwitten en vezels zullen helpen om een goede bloedsuikerwaarde te behouden.

Het zal voorkomen dat er plots enorm veel insuline nodig is om de stijgende bloedsuikerspiegel te hulp te schieten.

Ook zal het verhinderen dat onze bloedsuikerspiegel plots snel gaat dalen, waardoor we zin krijgen om te snacken.

Daarnaast is het ook een preventie tegen insulineresistentie die uiteindelijk leidt tot diabetes type 2.

De opname van de suiker in het bloed wordt langzamer afgegeven aan het lichaam.

Op die manier hebben we een langere periode energie. En geen moment van enorm veel energie. En enkele minuten later, totaal geen energie.

Eiwitten zijn moeilijker om te verteren en nemen een langere tijd in beslag om opgenomen te worden, en om gebruikt te worden door het lichaam.

Dat betekent dat we meer energie gaan nodig hebben om de eiwitten te verbranden, dan dat ze daadwerkelijk bevatten.

Ze zullen ook sneller een verzadigd of vol gevoel in de maag geven en zullen voor een langere periode zorgen dat we geen honger krijgen.

Om terug bij de vezels te komen dan, vezels zullen ervoor zorgen dat de voeding efficiënt door het spijsverteringskanaal kan vloeien. Zal constipatie voorkomen en zal helpen bij het opblazen van de buik.

Wanneer we deze regels volgen dienen we rekening te houden met:

zeevruchten eiwittenHet is niet om het even welke eiwitten we eten natuurlijk. Zo zijn de eiwitten afkomstig van voedingsproducten waar ook veel verzadigde vetzuren in zitten beter te vermijden.

Lees ook :  Platte Buik Krijgen Met Buikspieroefeningen en de Juiste Voeding!

Voorbeelden van uitstekende bronnen van eiwitten zijn:

 • Kip
 • Kalkoen
 • Bonen
 • Erwten
 • Eieren
 • Noten
 • Zaden
 • (Vette) vis
 • Zeevruchten

Eieren horen zeker thuis in het lijstje. Ze bevatten natuurlijk cholesterol en verzadigde vetzuren.

Maar bevatten enorm hoge kwaliteits-eiwitten. Beter dan in elk ander voedingsmiddel. Daarnaast krijgen we verschillende belangrijke mineralen toegediend door de eieren.

Plus een hoge hoeveelheid vitamine B12. Het eten van één tot twee eieren per dag is zeker niet ongezond en zal geen problemen veroorzaken met de cholesterol.

# (Mensen die reeds een hoge cholesterol hebben houden het beter bij 1 eitje, en niet elke dag)

Vezels daarentegen krijgen we het best via groenten. Sommige fruitsoorten bevatten ook vezels, maar kunnen enorm veel suiker bevatten.

Ze zullen de bloedsuikerwaarden doen stijgen en dus het risico groter maken dat we overgewicht gaan opstapelen of moeilijker kunnen afvallen.

Vermijd zetmeelrijke groenten

aardappelen zetmeelZetmeel is een complex koolhydraat. Het is een polysaccharide, dit is een lang lint van suikereenheden, hoofdzakelijk glucose.

Dit verklaart waarom zetmeel grote pieken vertoont in de aanmaak van insuline en uiteindelijk bij overmatig gebruik voor problemen kan zorgen.

Ze dienen verteerd te worden vooraleer ze kunnen worden opgenomen door het lichaam.

Ze worden eerst opgesplitst in simpele suikers en dan kan het lichaam ze gaan gebruiken als energie.

De bekendste zetmeelbronnen zijn:

 • Aardappelen
 • Pompoen
 • Zoete aardappelen
 • Maïs
 • Granen
 • Andere granen

Nu, het zou natuurlijk absurd zijn om al deze voedingsmiddelen in zijn geheel te gaan vermijden.

We weten bijvoorbeeld dat zoete aardappelen beter zijn dan aardappelen.

volkoren broodEn we weten dat we in plaats van witte pasta, bruine pasta kunnen gebruiken als een gezonder en veiliger alternatief.

Hetzelfde geldt voor wit brood, die we kunnen vervangen door volkoren brood.

Dit zijn allemaal hele goeie alternatieven. De kern van de zaak hier is dat we beter de bewerkte graansoorten en sommige groenten met weinig vezel zoals aardappelen gaan vermijden.

Groenten die dan geen zetmeel bevatten zijn bloemkool, asparagus, broccoli, komkommer, spinazie, paddestoelen, ajuin, pepers en tomaten.

Zoals eerder verteld, het moet natuurlijk nog leuk en afwisselend blijven. Dus kunnen we de zetmeelrijke voedingsmiddelen vervangen door hun gezonder volkoren alternatief.

Eet onverzadigde vetzuren

onverzadigde vetzurenOnverzadigde vetzuren zijn van groot belang wanneer we willen buikvet verbranden zonder sporten! Geloof het of niet!

Dit is goed nieuws voor mensen die graag olie gebruiken of die graag avocado en vette vis lusten.

Onverzadigde vetzuren zorgen ervoor dat we meer energie kunnen verbruiken.

Daarnaast zal het eten van (nieuw) onverzadigd vet, ervoor zorgen dat het oud vet wegtrekt van de buik. Dit is nu net wat we willen.

Enkele voorbeelden:

 • Zalm
 • Makreel
 • Noten
 • Zaden
 • Avocado
 • Bladgroenten
 • Olie (lijnzaadolie, olijfolie, koolzaadolie)

Eet regelmatig

regelmatig etenWe vergeten allemaal wel eens om te eten of willen vastberaden met twee gaan eten en stellen dit dan een tijdje langer uit.

Dat is geen goed idee. Wanneer we niet eten gedurende een lange periode zullen we een hoger risico lopen om uiteindelijk te gaan snacken aan ongezonde snacks.

Zeker wanneer onze maag begint te rommelen.

Lees ook :  Snel afvallen met deze 4 voedingsmiddelen

Wanneer we willen buikvet verbranden dienen we meer regelmatig te eten. In kleine hoeveelheden, en de juiste voedingsmiddelen.

Je wilt een goede voorraad van energie in het lichaam, die wordt voorzien van voldoende eiwitten, gezonde vetzuren en gezonde koolhydraten.

Wanneer je dit volhoudt wordt het buikvet verbranden zonder sporten een makkie!

Door regelmatig te eten kunnen we vermijden dat de bloedsuikerwaarden plots gaan stijgen of dalen. Op die manier houden we ook de insuline onder controle.

Maaltijden overslaan is vaak een aantrekkelijke manier om te proberen gewicht verliezen. Toch is dit de nummer 1 oorzaak waarom afvallen niet lukt!

Je zou toch elke 2 tot 4 uren iets moeten eten. Je dient te eten om brandstof in te nemen, niet voor het plezier. Elke 2 tot 4 uur.

In het begin zal dit wel een beetje wennen zijn. Zeker voor de mensen die slechts 2 maaltijden per dag eten. Toch loont het uiteindelijk toch zeker de moeite.

We dienen te vermijden dat we honger krijgen om op die manier te vermijden dat we veel gaan eten. De bloedsuikerspiegel gaan doen stijgen, insulinepieken doen ontstaan waardoor meer vet wordt opgeslagen… Deze zaken willen we absoluut vermijden!

Door meerdere keren per dag te eten zal je uiteindelijk een stuk minder eten. En je ook veel energieker voelen.

Drink veel water

water drinkenVoldoende water drinken is één van de snelle tips bij het afvallen. Water speelt een belangrijke rol bij het afvallen. Om maar niet te zeggen misschien wel DE belangrijkste rol.

Want zonder voldoende water kan de voeding ten eerste al niet makkelijk vervoerd worden in het spijsverteringsstelsel.

Toch is het drinken van voldoende water vaak iets wat over het hoofd wordt gezien. Wanneer ons lichaam een tekort aan water heeft, ook al is dat maar heel subtiel.

Gaat het metabolisme meteen een stuk trager werken en worden signalen verstuurd naar de hersenen die worden verward met honger.

We zullen dus heel vaak wanneer we water nodig hebben, het gevoel krijgen dat we honger hebben. Terwijl we dat heel makkelijk konden oplossen door een glas water te drinken.

Vergeet dus absoluut niet om voldoende water te drinken. Om meer dan voldoende water te drinken!

Elke keer je honger hebt, drink eerst een glas water. Of misschien nog beter, drink twee glazen water!

Op die manier zullen we vast en zeker minder gaan eten.

En zullen we misschien zelfs niet meer hoeven te eten omdat we eigenlijk gewoon een tekort aan water in ons lichaam hadden, in plaats van een tekort aan voeding!

Wees creatief met water

water met sinaasappelWe zeggen nu wel om veel water te drinken. Indien je gewoon bent van frisdrank te drinken kan dit een heuse aanpassing worden.

Toch kunnen we dit makkelijker maken door creatief om te gaan met water. Niemand zegt dat we louter water hoeven te drinken.

Natuurlijk heeft water 0 Kcal, en door andere voedingsmiddelen toe te voegen zullen we enkele calorieën toevoegen.

Toch kunnen we hier creatief mee omgaan en belangrijke voedingsmiddelen gaan toevoegen aan ons water.

Voorbeelden zijn:

 • Water met citroen
 • Water met komkommer
 • Water met meloen
 • Water met gember
 • Combinatie van citroen en gember
 • Combinatie van komkommer en gember
Lees ook :  Hoeveel kg afvallen per week is gezond?

En zo zijn er nog talloze combinaties. Kijk wel voor fruit of groente die weinig calorieën bevatten. Weinig calorieën is over het algemeen weinig suiker. Anders doen we niet heel veel voordeel met het vervangen van frisdrank.

Water met citroen en gember is net als limonade. Echt lekker.

Ontspan

ontspannenEen andere heel belangrijke factor wanneer we willen buikvet verbranden zonder sporten is dat we moeten ontspannen.

Wanneer ons lichaam onder stress staat gaan we meer cortisol aanmaken.

Cortisol is een belangrijk hormoon die ons lichaam helpt omgaan met stressvolle situaties. We hebben dit hormoon nodig om normaal te functioneren.

Toch leiden hoge concentraties van dit hormoon tot problemen. Waaronder overgewicht één daarvan is.

Verhoogde cortisolwaarden leiden tot gewichtstoename. Zeker wanneer we willen buikvet verliezen kan dit een groot probleem worden.

Chronische stress kan er ook voor zorgen dat we meer gaan eten en meer honger krijgen.

Zoek dus naar manieren om beter met stress om te gaan. Deze kunnen bijvoorbeeld:

 • Drinken van een camillethee
 • Meditatie
 • Tai Chi
 • Andere vorm van beweging
 • Rustgevende muziek

Zo zijn er nog andere manieren hoe je met stress kunt omgaan en op die manier helpt vermijden dat de cortisol op hol slaat in ons lichaam.

Slaap voldoende

voldoende slapenEen tekort aan slaap zorgt voor overgewicht. Slapen is vitaal voor ons metabolisme en om ons gewicht onder controle te houden.

Wanneer we onvoldoende slapen raken onze hormonen uit balans. De manier waarop onze koolhydraten worden gebruikt verandert. En we krijgen overgewicht

Wanneer een slaaptekort optreedt zullen de cortisol waarden gaan stijgen. Cortisol is zoals hierboven werd vermeld, het stress hormoon.

Wanneer ons lichaam te vaak onder stress staat wordt vet opgeslagen rond de buik.

Er zijn natuurlijk heel wat verschillen tussen de mensen. Sommige mensen zijn met 5 uren per nacht uitgerust. Terwijl anderen 9 uur nodig hebben.

Om dit te testen kan je op een vrije dag gewoon eens kijken wanneer je gaat slapen, en op een natuurlijke manier wakker worden. De tijd dat je hebt geslapen om onder normale omstandigheden (doe dit niet als je de nachten ervoor weinig hebt geslapen) wakker te worden, is de tijd dat je normaal dient te slapen.

Het gemiddelde is ergens tussen de 7 en 9 uur. Wanneer je moeite hebt om te slapen kan je even de tips om beter te slapen doornemen.

Ga wandelen

We willen buikvet verbranden zonder sporten. Dus gaan we hier niet praten over wat we kunnen doen van sport om ons buikvet te kunnen verliezen.

Toch is het belangrijk dat we een beetje fysieke activiteit uitvoeren. Dat kunnen we doen door elke dag een kort stukje te wandelen.

Of het nu de auto iets verder parkeren om naar het werk te gaan is, of te voet eens de boodschappen op te halen. Het maakt niet uit.

Dat kleine stukje wandelen per dag zal een wereld van verschil maken in onze inspanningen om het vet in de buik onder controle te houden.

Andere dingen die we kunnen doen

Wanneer je wilt snel buikvet verbranden zonder sporten dan dien je ook bepaalde soorten voeding vermijden.

Het is belangrijk om te leren altijd zelf je maaltijden klaar te maken om op die manier te helpen bij het verliezen van buikvet.

Je kan door bepaalde oefeningen zoals krachttraining en hiit training natuurlijk het proces gaan versnellen.

Maar dit gaan we hier niet verder bespreken omdat dit gaat over buikvet verbranden zonder sporten.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven