Best Verkochte Kookboeken In Nederland Top 10

10 Best verkochte kookboeken van Nederland

Kookboeken zijn een ware hype geworden. Niet omdat mensen niet kunnen koken, maar omdat ze steeds opnieuw op zoek zijn naar nieuwe manieren om gezondere voeding klaar te maken. Of steeds nieuwe inspiratie willen opdoen. In dit artikel bespreken we de 10 best verkochte kookboeken van Nederland.

De inhoud bij de meeste boeken is natuurlijk hetzelfde. Afvallen, gezonde voeding, snelle maaltijden, levensstijl.

Toch vinden we een enorme diversiteit in deze lijst met best verkochte kookboeken. Zo hebben we voor elk wat wils. Er zijn ook een aantal inspirerende werken van succesverhalen. Altijd nuttig om er extra motivatie uit te putten. Motivatie die we zeker nodig hebben wanneer we deze wending in ons leven willen maken.

Killerbody Dieet

killerbody dieet best verkochte kookboekenHet Killerbody Dieet staat reeds lange tijd op nummer 1 bij de best verkochte kookboeken van Nederland. De auteur is Fajah Lourens. Ze is een Nederlandse actrice, is ook model en dj. We kennen haar vooral uit goede tijden, slechte tijden. Maar ze speelde ook mee in Costa, Kees & Co en in Shouf Shouf! Ze speelde ook mee in een aantal films, waarvan haar rol in Stiletto’s en Amsterdan Heavy de bekendste zijn.

In haar boek zal ze de mensen helpen in 12 weken een killerbody te bereiken. Zoals de titel van het boek reeds doet vermoeden. Het boek bevat heel wat illustraties en is daarom heel makkelijk toe te passen.

Het bevat een 12 weken plan. Daarin zitten belangrijke voedingsschema’s in verwerkt, trainingsschema’s en aan de hand van de talrijke illustraties, heel makkelijk te maken maaltijden. We vinden er ook nog een groot aantal boodschappenlijstjes in terug van wat je zoal nodig hebt om het killerbody te bereiken.

Men gaat ervan uit dat het boek geschikt is voor mannen en voor vrouwen. Het boek heeft op korte tijd heel wat bekendheid verworven in de fitness en gezondheidswereld.

Meer informatie over het killerbody dieetboek

Killerbody 2

killerbody 2 best verkochte kookboek nederlandZowel de nummer 1 plaats bij best verkochte kookboeken. Als de tweede plaats bij de best verkochte kookboeken. Zoveel plaats neemt Fajah Lourens in op ons lijstje. Dit is echter geen saai vervolg op het eerste succesverhaal. Het Killerbody 2 boek bevat hoofdzakelijk recepten.

Dit is vooral handig voor de mensen die het Killerbody Dieet volgen en daardoor na een drietal maanden eens nieuwe recepten willen uitproberen, zonder daarvoor risico te lopen om het reeds verworven Killerbody kwijt te spelen.

In dit boek krijgen we 100 gezonde recepten voorgeschoteld die de volledige filosofie van Fajah Lourens en haar dieetvisie volgen.

We krijgen hier net zoals in boek één, ook tal van boodschappenlijstjes schema’s en kunnen we aan de hand van de talrijke illustraties heel makkelijk en snel de maaltijden klaarmaken voor onszelf.

Dit boek is pas één maand geleden gelanceerd en staat nu reeds op nummer 2 in de lijst met best verkochte kookboeken van Nederland. Ironisch genoeg staat Killerbody 2 op nummer 2, net na Killerbody 1.

Meer informatie over Killerbody 2

Lekker & Simpel

lekker en simpel best verkochte kookboekenTijd voor enige verandering. Na de 2 ingenomen topposities door Fajah Lourens is er nu ook plaats voor andere succesvolle auteurs om hun visie op onze keukengewoontes eens uit te leggen.

Het boek is geschreven door de auteurs Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou. Ze runnen samen een blog en hebben in augustus 2016 een boek geschreven.

Lees ook :  5 Beste Voordelen Van Een Eiwitdieet

Hoewel de recepten in het kookboek natuurlijk zeer gezond zijn, is dit niet zozeer een dieetboek maar eerder een kookboek. Logisch dat het daarom hoog scoort in de lijst met best verkochte kookboeken. Niet iedereen heeft interesse in kookboeken om af te vallen natuurlijk.

Wat het boek zo uniek maakt is dat de recepten heel simpel en snel klaar te maken zijn. Maar toch heel uniek en lekker zijn. Het is een uitstekend hulpmiddel voor mensen die weinig tijd hebben om te koken. Maar toch willen blijven gezond eten. Men stelt daarom ook dat de meeste recepten binnen de 20 minuten kunnen worden klaargemaakt.

We vinden maar liefst 200 snelle en lekkere recepten in het boek uit alle hoeken van de wereld.

Meer informatie over het Lekker & Simpel kookboek

Never Nooit Meer

never nooit meer mark dakrietNever Nooit Meer is de vierde in de lijst met best verkochte kookboeken. Het is dan ook de eerste man in dit lijstje. De nummer 3 was natuurlijk ook een man, maar heeft nog steeds de female touch genoten. Dit boek is immers volledig geschreven door een man. En dit is niet zo algemeen in de wereld van het diëten. Het is niet zozeer een kookboek op zichzelf maar eerder ook een dieetboek. Dat maakt het wel uniek dat het door een man is geschreven.

De auteur heet Mark Dakriet en de ondertitel van het boek doet reeds heel wat vermoeden. Die luidt ’80 kilo geleden’. We krijgen dus hier een succesverhaal van iemand die heel wat kilo’s is verloren door, je raadt het vast, gezonder te gaan leven.

Mark Dakriet is bekend als lid van de groep Re-Play. De groep kreeg enkele belangrijke hits zoals Kijk om je heen en Never Nooit Meer. Logischerwijs is dit dan ook de titel geworden van één van de beste verkochte kookboeken van Nederland.

Mark vertelt zijn succesverhaal en dat is dan ook meteen zeer emotioneel. Hij vertelt kort hoe ongelukkig en zwaar het voor hem was, om letterlijk zo zwaar door het leven te gaan. Wanneer hij echter te maken kreeg met zware gezondheidsproblemen zoals pijnlijke knieën en rug, vond hij het tijd worden om daar iets aan te doen.

Het boek kan door iedereen gebruikt worden als inspiratiebron en toont vooral wat je allemaal kan bereiken als je maar in jezelf blijft geloven en absoluut wilt komen waar je wenst te komen.

We vinden ook een enorme hoeveelheid informatie over hoe we gezond kunnen eten en gezond kunnen afvallen.

Meer informatie over het Never Nooit Meer boek

In 20 minuten van XL naar S

in 20 minuten van XL naar S best verkochte kookboeken lijstMieke Kosters geeft in haar nieuwe boek 200 gloednieuwe recepten prijs. Ze zijn enorm snel klaar te maken. Alle recepten kunnen daarom worden geserveerd binnen de 20 minuten. Het is daarom specifiek gericht op mensen die weinig tijd hebben. Maar toch bewust zijn dat een gezonde levensstijl belangrijk is.

De titel is simpel te verklaren. Gedurende de dag krijgen we een afwisseling van XL maaltijden met S maaltijden. En de maaltijden daartussen. Dat betekent dat we bijvoorbeeld een ontbijt kunnen krijgen met enorm veel calorieën. Dat ontbijt zal ervoor zorgen dat we gedurende de dag minder honger zullen hebben. En kunnen we deze XL maaltijd dan gaan combineren met een S avondmaal bijvoorbeeld. Een avondmaal met weinig calorieën.

De filosofie van het boek is kort samengevat dat we met alleen maar kleine calorie-arme maaltijden nooit een dieet of gezonde levensstijl zullen volhouden. En uiteindelijk onuitstaanbaar worden of gewoon totaal de moed opgeven. En dat we met louter grote calorie-rijke of XL maaltijden, alleen maar dikker worden. Dus ook niet gaan afvallen.

Lees ook :  Verschil Tussen snelle en langzame koolhydraten

Het is dus belangrijk om een evenwicht te vinden tussen deze soorten maaltijden en er de juiste combinatie van op tafel toveren. Maaltijd na maaltijd, dag na dag. Om op die manier het gewenste gewicht te bereiken.

Het boek wordt niets voor niets vermeld in de lijst met beste kookboeken van Nederland. Het is zeker een aanrader voor mensen die weinig tijd hebben om te koken, maar er toch het beste willen uithalen en gezond wensen door het leven te gaan.

Meer informatie over In 20 Minuten Van XL Naar S

Chickslovefood – Het meal planning-kookboek

chickslovefood het meal planning kookboekWe zien een belangrijke trend in de lijst met best verkochte kookboeken. Ze promoten allemaal een gezonde levensstijl met gezonde recepten. En richten zich bijna allemaal op de mensen met weinig tijd om eten klaar te maken. En we zien dat dit succes blijkt te hebben want deze kookboeken doen het zeer goed momenteel in Nederland.

Met Chickslovefood krijgen we een boek van Nina de Bruijn en Elise Gruppen. Dit boek is niet geschikt voor mensen die graag hun maaltijden meteen opeten na het klaarmaken. Want het is vooral gericht op drukke mensen die maaltijden vooraf gaan klaarmaken om dan op een later tijdstip op te eten.

Toch is dit boek belangrijk omdat het een groot aantal meeneem maaltijden bevat waaronder lekkere ontbijten die we onderweg naar het werk kunnen opeten. Er zijn ook een groot aantal schotels om in de oven klaar te maken en bevatten lunches die we een lange tijd kunnen bijhouden zonder ze in de koelkast te moeten plaatsen.

Er wordt ook rekening gehouden met de complexiteit. Daarom bevatten alle maaltijden slechts 5 ingrediënten. Toch zijn we steeds weer verrast door de uitstekende combinatie van deze weinige ingrediënten. Het is een uitstekend boek voor mensen die samen uit werken gaan en daarom meer tijd willen spenderen samen en niet de ganse tijd in de keuken willen staan wanneer ze niet hoeven te werken.

Meer informatie over Chickslovefood Het Meal Planning Kookboek

Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin

bereik je ideale gewicht sonja bakkerDit is reeds het vijfde boek van auteur Sonja Bakker en staat momenteel op nummer 7 in de lijst met best verkochte kookboeken van Nederland.

Dit boek verschilt van de andere boeken in onze lijst doordat het een zeer toeristisch karakter heeft. We krijgen namelijk gerechten vanuit verschillende landen voorgeschoteld. Het spreekt voor zich dat deze voor de meesten onder ons nieuw zullen zijn en dus zullen zorgen voor een verrijking van onze keuken en van onze eetgewoontes.

Toch is er steeds gekozen voor de gezondste gerechten klaar te maken die er ook zullen voor zorgen dat we slanker worden of slank zullen blijven. We krijgen onder meer recepten uit Griekenland, Mexico, Amerika, Italië, China, Japan, Spanje en uit Marokko toegediend.

Hier worden echter vooral verse ingrediënten voor gebruikt. Dat zorgt ervoor dat de maaltijden nog gezonder zijn en dus ook meer smaak zullen hebben. Dat heeft natuurlijk als enige minpunt dat ze iets meer tijd in beslag zullen nemen. Toch verzekert Sonja Bakker ons ervan dat we ze toch heel snel kunnen klaarmaken!

Meer informatie over Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin! Deel 5

Super food voor familie en vrienden

superfood voor familie en vriendenWe zijn intussen aanbeland bij de nummer 8 in de lijst met best verkochte kookboeken in Nederland. En deze plaats is weggelegd voor de eerste buitenlandse auteur. Dit is niemand minder dan Jamie Oliver, de bekende TV kok.

Lees ook :  Afvallen met Chiazaad Hoe kan Chiazaad helpen?

In dit boek van Jamie Oliver gaan we vooral gebruikmaken van de gekende super foods. Ongeziene recepten die ons kunnen helpen om deze belangrijke voedingsmiddelen te introduceren in ons dieet.

Op die manier kunnen we niet alleen profiteren van de gezondheidswaarde van deze super foods maar zullen we ook merken hoe lekker we ze kunnen maken.

Toch zijn de gerechten enorm makkelijk klaar te maken en bevatten ze weinig calorieën. Er is ook een volledig hoofdstuk gewijd aan hulpmiddelen die we vooraf kunnen klaarmaken om later te gebruiken in onze recepten.

Meer informatie over Super food voor familie en vrienden van Jamie Olivier

Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s kitchen

koolhydraatarme recepten best verkochte kookboekenVoor de liefhebbers van het koolhydraatarme dieet. Hier hebben we een heel speciaal kookboek voor jullie.

Koolhydraatarm dieet wordt gezien als het beste dieet omdat het de belangrijkste reden voor overgewicht aanpakt. Namelijk het eten van teveel snelle suikers. Koolhydraatarm zal zoals de naam reeds doet vermoeden, deze snelle suikers doen dalen. En daarmee inwerken op de bloedsuikerwaarden in het lichaam. Waardoor ons lichaam minder snel geneigd is om de vrijgemaakte energie op te slaan als vet.

Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s kitchen staat op plaats 9 in de lijst met best verkochte kookboeken maar hoort eigenlijk veel hoger te staan.

Oanh werd bekend op Facebook met haar blog over koolhydraatarme recepten. Ze volgde reeds een lange tijd het koolhydraatarm dieet en had daar enorm veel voordelen van ondervonden voor haar gezondheid.

Dus besloot ze er een boek rond te wijden. Koolhydraatarme recepten bevatten weinig suikers maar zijn dan weer rijk aan vetten. Die zijn hoofdzakelijk dan onverzadigde vetzuren. Al wordt er in het boek ook gebruikgemaakt van kokosolie.

Er wordt gedetailleerde informatie gegeven over de hoeveelheid calorieën in elke maaltijd. Er zijn ook telkens voldoende illustraties om te zorgen voor een makkelijk en snelle bereiding.

Meer informatie over de Koolhydraatarme Recepten uit Oanh’s Kitchen

Het energieke vrouwen voedingskompas

het energieke vrouwen kompasWe sluiten het lijstje best verkochte kookboeken van Nederland af met een boek van Marjolein Dubbers. Dit is meteen ook het langste boek in de lijst met best verkochte kookboeken. Het boek is maar liefst 288 pagina’s lang. Het werd uitgegeven in december vorig jaar en heeft sinds enkele maanden reeds een belangrijke status verworven.

Hierin gaat Marjolein vooral dieper in op de nadelen van een verkeerde hormonenbalans en hoe dit je leven kan gaan verstoren. Hoe we sneller te maken krijgen met overgewicht, hoe we vatbaar zijn voor depressie en ons minder vitaal en gezond voelen wanneer onze hormonen uit balans raken.

In dit boek krijgen we dus een enorme hoeveelheid aan tips en informatie om via onze voeding ervoor te zorgen dat de hormonen terug in balans raken.
We kunnen stellen dat dit boek het meest wetenschappelijk onderlegd is. Het is natuurlijk een lang boek, het is niet geschikt voor mensen die niet houden van lezen of mensen die louter op zoek zijn naar recepten en afbeeldingen van recepten.

Hoewel het boek natuurlijk ook een groot deel recepten bevat. Toch is de informatie die wordt gegeven in het boek nog van groter belang om de ware toedracht te snappen voor vele oorzaken van overgewicht, depressie, stress en andere problemen zoals cellulitis, rusteloosheid, haaruitval en andere problemen.

Zeer belangrijk boek met enorm veel nuttige informatie om gezond door het leven te gaan.

Meer informatie over Het energieke vrouwen voedingskompas

Dit waren de 10 best verkochte kookboeken van Nederland. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben. Laat gerust weten in de commentaarsectie onderaan van welke boeken jullie het meest hebben genoten.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven