Kan Appelazijn Helpen Bij Het Afvallen?

appelazijn

Kan Appelazijn Helpen Bij Het Afvallen?

afvallenAppelazijn is een vaak gebruikte natuurlijke remedie voor heel wat problemen met de gezondheid. Ze worden ook vaak als preventiemiddel gebruikt tegen tal van problemen. Maar ook bij mensen die willen afvallen wordt appelazijn heel vaak gebruikt.

In dit artikel gaan we eens bekijken hoe appelazijn kan helpen bij het afvallen.

Azijn en vooral appelazijn zijn een sterk hulpmiddel wanneer we willen afvallen. En het heeft nog eens voordelen op de lange termijn voor talloze andere problemen.

Afvallen met appelazijn – Hoe werkt het?

Appelazijn en afvallen zijn een uitstekende combinatie. Dat komt vooral doordat een groot aantal fysiologische mechanismes het gewichtsverlies gaan ondersteunen.

Appelazijn onderdrukt de eetlust

De eerste daarvan is dat appelazijn de eetlust onderdrukt. Dit komt doordat we sneller een gevoel krijgen dat we vol zitten. Dat verzadigde gevoel in de maag. Die onze hersenen laat weten dat we voldoende hebben gegeten.

Een onderzoek heeft kunnen aantonen dat de mensen die brood aten met azijn, duidelijk een voller gevoel hadden in de maag, dan de mensen die alleen brood aten. Hoe meer azijnzuur aanwezig was, hoe voller de deelnemers zich voelden.

Appelazijn controleert de bloedsuikerwaarden

Het gaat ervoor zorgen dat hoge pieken in de bloedsuikerspiegel worden vermeden. Hoge pieken zorgen ook voor diepe dalen. Deze diepe dalen doet ons hunkeren naar een (on)gezond tussendoortje.

Wanneer de bloedsuikerwaarden stabiel blijven is het veel makkelijker om ons dieet vol te houden. En enkel en alleen te eten wanneer nodig.

De studie waar we het hierboven over hadden deed ook een controle op de bloedsuikerwaarden. Deelnemers die azijn gebruikt hadden, vertoonden geen hogere bloedsuikerwaarden.

Hogere bloedsuikerwaarden zijn normaal wanneer we een maaltijd met relatief veel koolhydraten eten. Zoals een maaltijd met brood. Toch bleef de bloedsuiker onder controle dankzij de appelazijn.

Daarnaast hadden de mensen die meer azijn gebruikten 90 minuten langer voordeel van het effect.

appelazijn afvallen

Appelazijn voorkomt het opslaan van vet

Een andere belangrijke reden waarom afvallen en appelazijn goed samengaan komt doordat azijn het metabolisme gaat stimuleren.

Het snellere metabolisme zorgt ervoor dat we dus sneller vet gaan verbranden. Ze bevatten heel wat organische zuren en enzymen die inwerken op onze stofwisseling en op die manier de snelheid van de verbranding gaat opdrijven.

Echter zijn er niet veel onderzoeken die deze uitleg ondersteunen. Toch kunnen we een Japanse studie terugvinden uit 2009. Daarin werden de effecten van azijnzuur op ratten bestudeerd. Deze ratten kregen een dieet toegediend met heel veel vetzuren. De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat de consumptie van azijnzuur, de vetopslag ging onderdrukken.

Lees ook :  Hoe kan ik snel afvallen in 1 week?

Naast het afvallen kan appelazijn ook helpen bij het verlagen van cholesterol.

vet verbrandenAppelazijn heeft een impact op het vrijgeven van insuline

Insuline heeft een grote impact op de manier dat ons lichaam vet gaat opslaan. Dit hormoon staat zeer nauw in verband met bloedsuikerwaarden.

Het vrijgeven van dit hormoon wordt verstoord bij mensen die lijden aan diabetes type 2. Wetenschappers suggereren dat appelazijn op eenzelfde manier kan helpen zoals sommige medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van diabetes type 2.

Azijn zou het potentieel hebben om diabetes onder controle te houden.

Azijn ontgift het lichaam

Een ander groot voordeel van appelazijn die echter niet rechtstreeks in verband staat met het afvallen, maar toch onrechtstreeks kan helpen. Is zijn mogelijkheid om het lichaam te reinigen.

Wanneer ons lichaam overtollige en giftige stoffen kan uitscheiden, kunnen alle andere processen zoals de vertering en het metabolisme beter gaan werken.

Appelazijn reinigt het lichaam en helpt op die manier om alle belangrijke voedingsstoffen uit de voeding op de beste wijze te gebruiken.

Het bevat enorm veel vezels die de gifstoffen kunnen absorberen en de doorgang in de darmen bevorderen.

Hoe kunnen we afvallen met appelazijn?

gezonde maaltijdWanneer we niet gewoon zijn van appelazijn of een andere azijn te gebruiken kan het misschien wel even wennen zijn aan de smaak. Toch zijn er verschillende manieren hoe we die kunnen toevoegen aan ons dagelijks dieet.

Zo kunnen we starten met een soeplepel appelazijn in een glas water te mengen en dit elke dag drinken. Daarna kunnen we overgaan naar meerdere glazen water per dag met één soeplepel.

Om dan uiteindelijk meerdere soeplepels te gebruiken per glas en dit meerdere keren per dag te herhalen.

Op die manier komen we de smaak en de geur ervan gewoon. En zullen we het verder kunnen gebruiken in ons dagelijks dieet.

De beste manier om te profiteren van de voordelen van appelazijn bij het afvallen is door elke dag 2 soeplepels azijn te drinken in een glas water. En dit één tot drie keer per dag te herhalen.

Wanneer we dit willen gebruiken om sneller een verzadigd gevoel in de maag krijgen en uiteindelijk minder te eten kunnen we één uur voor het eten een glas water met azijn drinken.

Ook raden sommigen aan om dit meteen na het opstaan te doen, op een lege maag.

Opgelet:

Appelazijn is zeer zuur, dus dienen we het te verdunnen om onze tanden te beschermen. Maar niet alleen de tanden kunnen lijden onder het hoge zuurgehalte. Ook de keel en de maagwand kan schade oplopen wanneer we azijn drinken.

Om die reden is het zeker niet aangeraden om zuivere appelazijn te drinken. We willen gezond afvallen. We willen natuurlijk niet afvallen met appelazijn en onze keel of maag schade toebrengen.

Hoe kunnen we de smaak verbeteren?

We kunnen de smaak verbeteren door eventueel een vleugje honing toe te voegen.

Lees ook :  Vetverbranding stimuleren met 1 simpele verandering

Je kan het ook drinken met je thee bijvoorbeeld. Dan dienen we eerst te wachten tot de thee een beetje afkoelt, om er dan 2 soeplepels appelazijn aan toe te voegen.

Je kan het natuurlijk ook in je voeding zelf gaan gebruiken. Het kan zeer lekker zijn met verschillende soorten soep of het kan zeer verfrissend zijn om te gebruiken in  een salade. Dan kunnen we ze ofwel combineren met lijnzaadolie of sesamolie. Of afwisselen en op die manier de ene dag olie te gebruiken en de andere dag appelazijn.

Waarom is appelazijn beter bij het afvallen dan andere soorten azijn?

Appelazijn wordt gezien als een superieure keuze aangezien het zoveel voordelen biedt voor onze gezondheid.

Het zal niet alleen ons lichaam reinigen, het zal ook werken als een natuurlijke manier om microbes uit ons lichaam te drijven.

Niet alleen helpt het bij het afvallen, het biedt ook voordelen voor mensen met diabetes, kanker, problemen met het hart, hoge cholesterol, schade aangebracht door vrije radicalen. Het zal de spijsvertering verbeteren en opkomend maagzuur verminderen.

Wat kan je verwachten van appelazijn wanneer we willen afvallen?

overgewichtHet zal natuurlijk geen wonder teweegbrengen. Er bestaat geen wondermiddel om meteen slank te worden. Toch zal het verandering teweegbrengen en naast het gebruiken van gezonde voeding in je dieet zeker voor de nodige veranderingen zorgen.

Wees niet ongeduldig en geef het zijn tijd. Het lichaam heeft tijd nodig om te reinigen, om zich aan te passen. Wanneer we ook maar één kilo afvallen, en niet bijkomen hebben we al een grote stap voorwaarts gemaakt.

Het is natuurlijk belangrijk dat we een gezonde leefstijl hanteren. Wanneer we dit gaan gebruiken in een gezond dieet, zullen we de nodige effecten ervan gaan opmerken.

Wanneer we dit echter gaan combineren met het drinken van frisdrank, eten van fastfood en bereide maaltijden daarentegen, zullen we natuurlijk geen of toch zeer weinig effect ervan opmerken.

Hoe snel we gewicht verliezen hangt af van heel wat andere factoren. Natuurlijk kunnen we stellen dat voeding daarbij van groot belang is.

Toch zal de ene persoon bij dezelfde voeding, meer geneigd zijn om te gaan afvallen dan een tweede persoon. Dit heeft dan meer te maken met het metabolisme.

Het metabolisme is afhankelijk van enorm veel factoren.

Enkele daarvan zijn:

 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Actieve of passieve levensstijl
 • Hoeveelheid vitamines en mineralen we hebben
 • Wanneer we eten
 • Hoeveel keer we eten
 • Hoeveel we drinken
 • Wat we drinken
 • Hoe snel we eten
 • Welke voeding we combineren
 • Of we een ontbijt nemen
 • Doen we aan beweging
 • Hoe doen we aan beweging?
 • Slapen we goed?
 • Slapen we voldoende?

Dit zijn slechts enkele factoren die kunnen een rol spelen bij de snelheid van ons metabolisme.

Hoe kunnen we sneller afvallen?

frisdrank vermijdenDeze factoren bovenaan in acht nemend… Hoe kunnen we nu sneller afvallen?
1. Het belangrijkste daarbij is om snelle suikers zoveel mogelijk te vermijden. In onze voeding is dat niet altijd mogelijk maar zeker wel in onze dranken.

Lees ook :  Afvallen lukt niet door traag metabolisme!

2. Zo kunnen we een alternatief zoeken voor frisdrank zoals limonade. We kunnen zelf limonade maken door water met citroensap en gember te mengen. Dit in de koelkast plaatsen en na enkele uren smaakt het identiek hetzelfde als limonade. Alleen zonder de snelle suikers. We kunnen natuurlijk om het afvallen te stimuleren, appelazijn toevoegen.

3. Tussendoortjes zoals koekjes of cake kunnen we gaan vervangen door een kleine portie noten (25gr).

4. We dienen zeker gebruik te maken van onverzadigde vetzuren die we terugvinden in zaden, noten, vis, groene bladgroenten, avocado…

5. Ons best doen om een ontbijt te nemen. Al beginnen we met een licht ontbijt. Dit is altijd beter dan geen ontbijt.

6. Light-voeding of Light frisdrank is niet aangeraden. Tenzij het gaat om magere melk of magere kaas. Alle andere light producten zijn meestal aangevuld met suiker of overdreven hoge hoeveelheden sodium. Waardoor we een verhoogde kans maken om vocht op te houden.

7. Wanneer we afvallen met appelazijn kunnen we dit uiteindelijk overal gaan toevoegen. Wanneer we meer met de smaak bekend raken kunnen we dit niet alleen aan onze salades of dranken toevoegen. Maar aan pakweg al onze bereidingen.

Appelazijn Afvallen Conclusie

Eerst en vooral dienen we duidelijk te zijn dat appelazijn bij het afvallen geen wondermiddel is. Wel zal het, indien je reeds andere hulpmiddelen gebruikt bij het afvallen. Of reeds een gezonde levensstijl hanteert, hulp bieden en op die manier sneller tot resultaat leiden.

We kunnen makkelijker afvallen met appelazijn doordat ons lichaam wordt gereinigd. Doordat de bloedsuikerwaarden niet gaan pieken en op die manier de kans om bij een lage bloedsuikerwaarde te gaan snoepen kleiner worden.

Ook wordt onze spijsvertering en het metabolisme in het geheel verbeterd wanneer we gebruikmaken van appelazijn. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen tot het afvallen.

Snel afvallen met voeding (op een gezonde manier) bestaat niet. Door gezonde voeding te gebruiken gaan we geleidelijk afvallen, maar blijven we ook afvallen.

We komen niet in een vicieuze cirkel terecht waar we gaan vermageren, bijkomen, vermageren, bijkomen…

Indien we het proces willen versnellen kunnen we naast appelazijn bij het afvallen gebruikmaken van extra beweging.

Alle vormen van beweging zijn goed. Zolang het de hartslag maar naar boven brengt.

De beste vorm van beweging is natuurlijk HIIT Cardio training of Krachttraining. Daarbij gaan we ofwel lopen/fietsen in een intervaltraining.

Door 30 seconden te sprinten en 60 seconden rustig aan te doen. En dit gedurende 20 tot 45 minuten. Ofwel natuurlijk in de gym powertraining gaan doen.

Welke appelazijn gebruiken we best?

Meestal kunnen we twee soorten vinden. We kunnen de heldere soort vinden of de troebele soort. Om het meeste effect te verkrijgen gebruiken we beter de troebele variant. Die bevatten echter hogere hoeveelheden van de werkzame stoffen, die uit de heldere soorten gefilterd zijn.

 

Kan Appelazijn Helpen Bij Het Afvallen?
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved