Hoe kan ik afvallen zonder sport te doen?

Kan je afvallen zonder sport te gaan beoefenen?

afvallen zonder aan sport te doenNatuurlijk kan dat, het enige waar je dan rekening moet mee houden is je doelstelling. Wil je slechts 5 of 10 kg afvallen? Of is je streefdoel boven de 10 kilogram? Afvallen zonder sport gaat net zo goed als afvallen door aan sport te doen.

Het enige verschil is dat het door te sporten sneller kan gaan. Ook al is dat niet altijd zo.

Vaak zullen mensen beter afvallen zonder sport te doen. De redenen zal ik hier even uitleggen

Door te sporten heb je ook meer honger. Dus ga je na het sporten meestal grote honger hebben.

  • Dan zal je ook meer gaan eten
  • Misschien ga je ook denken van, oh ik doe toch aan sport dus ik mag wel even dit tussendoortje gaan eten.

Om die reden kan het zijn dat je even snel gaat afvallen zonder sport te doen als je zou afvallen door wel aan sport te doen.

De principes voor de voeding blijven hetzelfde

Om te gaan afvallen dien je minder calorieën te eten dan de calorieën die je gaat verbruiken gedurende de dag.

Dus als je wilt afvallen zonder sport te volgen dan kan je een dieet samenstellen van bijvoorbeeld 1.800 Kcal per dag. Dit zou je moeten in staat stellen om maandelijks tot 3 kilo te gaan afvallen. wil je meer afvallen zonder sport dan dien je gewoon minder te eten.

Het voordeel (of toch veel mensen zien het als een voordeel) van te gaan sporten terwijl je bezig bent met een dieet. Is dat je meer calorieën gaat verbranden gedurende de dag. Maar dan kan je wel het risico lopen dat je een grotere honger krijgt na het sporten en dan komt het op hetzelfde neer alsof je zou afvallen zonder sport te gaan beoefenen.

Een gezond ontbijt is zeer belangrijk!

gezond ontbijtBegin de dag met een gezond ontbijt. Veel mensen die willen afvallen maken hier geen gebruik van en nemen geen ontbijt in de morgen. Ze staan te laat op of ze hebben gewoon geen honger in de morgen. Indien jij zo iemand bent dan kan je vlug een smoothie klaarmaken met een banaan en wat sinaasappelsap die kan je dan eventueel aanvullen met ontbijtvlokken. Liefst met volkoren granen.

Het voordeel van het nemen van een ontbijt is dat je gedurende de dag minder honger zal hebben. Dat zorgt er dus voor dat je minder gaat eten.

Een ander voordeel van het nemen van een ontbijt is dat je meteen de spijsvertering de opdracht geeft om terug aan de slag te gaan. Terwijl je lag te slapen ging je metabolisme een stuk trager vooruit dan gedurende de dag. Door een ontbijt te eten wordt dat metabolisme meteen op gang gebracht en kan je meteen beginnen met voeding om te zetten in energie.

Het is een goed idee om tijdens het ontbijt een eitje te eten. Eieren en ontbijt gaan samen in heel veel gezinnen.

Lees ook :  Snel afvallen met Cardio Op De Beste Manier

Maar ook als je wilt afvallen zonder sport is het eten van eieren in de morgen heel goed. Eieren bevatten vitamine B12 en vitamine D, die vitamines zijn van belang voor het metabolisme.

Ook heeft onderzoek aangetoond dat wanneer mensen eieren eten in de morgen, ze gedurende de dag minder honger hebben. Dus ook minder gaan eten. Wie dus eieren gaat eten in de morgen zal tijdens de dag minder eten en sneller kunnen afvallen zonder sport te beoefenen.

Vervang alle slechte gewoontes

slechte gewoontes vervangenDat klinkt misschien nogal streng, maar zeker wanneer je meer dan 10 kg wilt afvallen is dat zeker nodig. Als je vroeger elke dag 1 liter cola dronk dan dien je dat volledig te vervangen door water. Je kan altijd een aantal schijfjes fruit toevoegen aan je water om toch een beetje smaak te geven aan het water.

Het is niet nodig om volledig te gaan stoppen met cola. Je kan altijd 1 dag in de week eens valsspelen en dan wel een glaasje cola drinken. Al maakt het dat soms moeilijk om dan de volgende dag terug op water over te schakelen. Wanneer je ziet dat je dit niet lukt dan dien je cola en andere frisdrank volledig te gaan bannen uit je dieet. 1 glas cola bevat bijna meer suiker dan je over de ganse dag zou moeten eten. Daarom kan je met het laten van frisdrank al makkelijk 2 kilo per maand gaan afvallen.

Vervang cola dan ook niet door light of zero varianten. Dit zijn suikervervangers en zullen je op de lange termijn alleen maar nadelen bezorgen. Zo zijn er een aantal onderzoeken die aantonen dat light en zero producten je alleen maar meer zin geven in suiker.

Light voeding

Een andere slechte gewoonte, die ik makkelijk in de vorige alinea kon geplaatst hebben omdat die er sterk naartoe leunt zijn de light varianten in voeding.

Deze zijn ook totaal ongeschikt om gewicht te verliezen. Ze bevatten meestal minder vet, dat is waar. Maar meestal wordt als alternatieve smaakstof dan suiker of zout gebruikt. Dit zijn net de 2 voedingsstoffen die je doen aankomen en die je doen zin krijgen in frisdrank door al het zout dat erin verwerkt is.

Welke voeding is dan wel geschikt?

smoothie met groene groentenDe voeding die je heel goed kan introduceren in je dieet wanneer je gaat afvallen zonder sport te beoefenen zijn groenten, magere eiwitten, onverzadigde vetzuren en fruit.

Probeer je maaltijden mooi te verdelen gedurende de dag en zorg voor minstens 3 ruime maaltijden en 2 tussendoortjes.

Je bent reeds gestopt met frisdrank, dus wanneer je dan elke dag een glaasje sinaasappelsap drinkt krijg je toch een beetje dat suikersmaakje van frisdrank in de mond.

één glas sinaasappelsap is dan ook voldoende per dag, omdat dit ook een zeer ruime dosis suiker bevat.

Verder gaan we aan onze maaltijden veel eiwitten toevoegen. Dit doen we door geregeld kip te eten, kalkoen, vis en volkoren producten zoals bruine rijst en bruine pasta.

Een voorbeeld lunch zou dan kunnen zijn :

  • Een stukje zalmfilet met bruine rijst
  • Een salade overgoten van een sausje met cherrytomaten, basilicum en oregano
  • De salade kunnen we bestrooien met sesamzaadjes
Lees ook :  5 Heerlijke Recepten Om Af Te Vallen Met Chiazaad

Bij het bereiden van het vlees en van de vis kan je overschakelen op lijnzaadolie of zonnebloemolie. Je kan eventueel ook olijfolie gebruiken. Probeer zoveel mogelijk groenten te eten. Ze bevatten louter calorieën en toch bevatten ze vezels, mineralen en vitamines. Door zoveel groenten te eten als je kan, zal je ook minder andere voedingsmiddelen gaan eten.

Je kan ook smoothies bereiden van verschillende salades en van groenten die je misschien niet lust maar die toch heel goed zijn voor de gezondheid.

Ik denk maar aan bieten, avocado, spinazie, wortelen… Je kan enkele van deze groenten in een blender mengen en op die manier met een beetje extra water opdrinken.

Je kan ook soep maken van verschillende groenten en elke keer je trek hebt in een snack, een tas soep drinken. Dit zal allemaal helpen om meer groenten te eten en op die manier sneller een volle maag te hebben. Hoe meer je de maag kan vullen met groenten hoe sneller je zal afvallen zonder sport te doen.

Onverzadigde vetzuren

onverzadigde vetten afvallenOnverzadigde vetzuren zijn heel geschikt wanneer je wilt afvallen, dit omdat ze de vetverbranding op gang brengen. Wanneer nieuw vet binnenkomt is het voor het lichaam natuurlijker om oud vet te gaan verbranden.

Mensen die dus light producten gaan eten, met bijna geen vet, zullen dan ook weinig vet gaan verbranden. Als toevoeging gaan ze een teveel aan suiker binnen nemen die zich in de light producten bevinden en blijven ze op hetzelfde gewicht steken of gaan ze in het ergste geval nog aankomen.

Onverzadigde vetzuren vindt men vooral terug in noten en zaden maar ook in alle oliën van deze noten en zaden.

Een tussendoortje rijk aan onverzadigde vetzuren kan dan  pistache noten zijn.

Fruit

Zorg dat je elke dag minimum 1 stuk fruit eet.

fruit gezonde voedingHet beste eet je 3 stukken fruit, maar indien je vroeger nooit fruit at zal 1 stuk fruit al een stap in de goeie richting betekenen.

Je kan dan kiezen voor bijvoorbeeld een appel. Dat is slechts 65 calorieën.

Het voordeel van fruit eten is dat ze rijk zijn aan vitamines die zullen helpen om andere voedingsstoffen en mineralen beter op te nemen via de voeding. Ook zullen de verschillende vitamines helpen afvallen en het metabolisme versnellen!

Zorg wel voor een goede afwisseling tussen de fruitsoorten en probeer niet al teveel citrusvruchten te eten. Je kan bijvoorbeeld ’s morgens wel een glas sinaasappelsap drinken. Maar dan kies je gedurende de dag beter voor zuurdere fruitsoorten. Die bevatten meestal minder suiker en minder of geen fructose zoals in citrusvruchten.

Uitstekende voorbeelden zijn bessen. Bessen zijn rijk aan antioxidanten, zullen het immuunsysteem versterken. Iets wat ook van belang is wanneer je minder calorieën gaat eten. Bessen zullen een goede bescherming bieden tegen ziektes en ontstekingen.

Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor het behoud en de vorming van onze spieren. Maar eiwitten zijn ook van belang voor elk orgaan in ons menselijk lichaam. Een normale aanbevolen dosis bij mensen bedraagt rond de 75 gram. Wanneer je een dieet volgt doe je er goed aan om tussen de 100 en 150 gram eiwitten per dag te gaan eten.

Lees ook :  Afvallen voor vrouwen boven de 50 hoeft niet moeilijk te zijn

Eiwitten zijn moeilijker voor de maag om te gaan verteren, zo zal je ook meer calorieën verbranden wanneer je meer eiwitten gaat eten omdat de maag harder moet werken om het voedsel te verteren.

Een ander voordeel is dat veel producten die rijk zijn aan eiwitten ook nog eens veel onverzadigde vetzuren bevatten.

Denk maar aan noten, zaden en vis

Dit zijn dan ook meteen de beste bronnen van magere eiwitten.

Eiwitten in kaas en (volle melk) worden beter vermeden.

Volkoren producten

Volkoren producten zijn rijk aan vezels. Dat betekent dat ze de spijsvertering zullen ondersteunen en zullen helpen bijdragen aan een gezond metabolisme.

Volkoren producten bevatten ook meer vitamines en mineralen dan de gewone variant.

Het vervangen van wit brood door volkoren brood, witte paste met volkoren pasta, witte rijst door volkoren rijst is een uitstekende manier om meer volkoren producten te eten.

Groenten

groenten om af te vallenWanneer je de calorieën van het fruit, de tussendoortjes, de eiwitten en de onverzadigde vetten samentelt dan voeg je er voor de rest groenten aan toe.

Groenten zijn heel belangrijk omdat ze rijk zijn aan vezels en toch heel erg weinig calorieën bevatten.

De meeste groenten bevatten ook nog eens ruime dosissen ijzer, calcium, magnesium en kalium.

Goeie ideeën kun je opdoen door de vergeten groenten te bekijken hier. Dan krijg je meteen nieuwe recepten om klaar te maken met groenten die je voordien misschien niet gebruikte omdat je de juiste manier van bereiden niet wist of niet toepaste. Verder kan je ook lezen welke voedingstoffen in deze vergeten groenten zitten en waarom ze belangrijk zijn voor de gezondheid.

Conclusie kan ik afvallen zonder sport?

afvallen zonder sportOm te gaan afvallen zonder sport te beoefenen dien je eigenlijk net hetzelfde te doen als iemand die gaat afvallen door te sporten. Met als enige verschil dat je dan niet gaat sporten. Het sporten op zich gaat er niet voor zorgen dat je gaat afvallen. De belangrijkste factor in het al dan niet vermageren is het verschil tussen de calorie-inname en het calorie-verbruik. Is het calorie-verbruik hoger dan de inname aan calorieën, dan ga je afvallen. Is het calorie verbruik lager dan je inname, dan ga je aankomen.

Probeer zeker iets te eten als ontbijt. Het is zeer belangrijk om het metabolisme meteen in gang te zetten van het moment dat je wakker wordt. Neem een snel ontbijt als je echt geen tijd hebt. Indien je echter wel de tijd hebt, maak er dan je werk van. Hoe beter het ontbijt, hoe minder je gaat eten gedurende de dag en hoe sneller je zult afvallen zonder sport te beoefenen!

Met als enige verschil dat je door te sporten extra calorieën gaat verbranden.

Wat kunnen we verder doen?

Wanneer we willen afvallen zonder sport weten we dat we minder calorieën moeten innemen dan de calorieën die we verbruiken. Maar wanneer we dat calorie-verbruik de hoogte injagen kunnen we nog steeds hetzelfde aantal calorieën blijven eten, en toch afvallen zonder sport.

In het Metabolisme op 100% worden alle mogelijke manieren uitgelegd hoe we het metabolisme de hoogte kunnen injagen. Op die manier kunnen we blijvend afvallen en hebben we niet eens de indruk dat we op dieet zijn. Doordat we effectieve manieren gebruiken om het metabolisme blijvend te gaan verhogen, verbranden we meer energie wanneer ons lichaam in rust is.

Meer informatie kan je daarover vinden in deze link

Deel dit bericht

Scroll naar boven