Afvallen Zonder Honger Te Hebben

Afvallen zonder honger te hebben

walnotenAfvallen zonder honger hebben is vaak een moeilijke combinatie. We proberen zo weinig mogelijk te eten. Gaan daarbij vaak heel veel gaan sporten. Drinken meer water per dag, dan is aangewezen om de maag zo vol mogelijk te krijgen, en te houden.

We merken dat we heel snel gewicht gaan verliezen maar toch blijft het probleem dat we met een hongergevoel gaan slapen. Afvallen zonder honger te hebben is bijna onmogelijk wanneer we ons niet gaan verdiepen in de voeding die we dagelijks eten.

Welke voeding zorgt ervoor dat we langere tijd geen honger hebben? Welke voeding zorgt ervoor dat we heel snel terug honger krijgen? Vaak is het een combinatie van die 2 dingen, die er uiteindelijk voor zorgt dat we moeilijk afvallen zonder honger te hebben.

Wanneer we exact gaan te weten komen welke voeding ons kan helpen om een langere tijd geen hongergevoel te krijgen. En welke voeding er juist gaat voor zorgen dat we WEL terug hongerig worden. Kunnen we dit gaan toepassen in ons dagelijks dieet en op die manier makkelijker afvallen zonder honger te hebben.

Niet zo makkelijk als het lijkt, maar toch mogelijk

zonnebloempittenGewicht verliezen is niet zo makkelijk als altijd wordt voorgesteld. In theorie is afslanken heel simpel. We gaan meer calorieën gaan verbranden, dan de calorieën die we innemen via de voeding en via onze dranken. Het resultaat daarvan is dat we gaan slanker worden.

Toch is dat mentale aspect zeker niet te onderschatten. Wanneer we ons teveel voedingsmiddelen gaan ontzeggen, kunnen we (vaak onderbewust) juist een enorme drang opbouwen naar bepaalde voedingsmiddelen. En dat maakt het net bijna onmogelijk om te gaan afvallen zonder honger te hebben. Laat ons eerst eens een kijkje nemen bij de voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat we heel snel terug honger gaan krijgen.

Lees ook :  Afvallen Met Cholesterolverlagend Dieet

De voeding die ons snel terug hongerig doet worden

In het kort is bijna alle voeding met een hoge glycemische index, voeding die ons snel terug hongerig doet worden. We kunnen dus moeilijk afvallen zonder honger te hebben wanneer we teveel voedingsmiddelen eten met een hoge glycemische index.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we al die voedingsmiddelen volledig moeten gaan verbannen uit ons dieet. Al is dat voor mensen met diabetes of beginnende diabetes, mensen met een hoge cholesterol en hoge bloeddruk wel vaak nodig.

Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index bevatten over het algemeen veel snelle suikers. Snelle koolhydraten. Suikers waar ons lichaam geen meerwaarde aan heeft.

Snelle suikers zullen ervoor zorgen dat we heel snel na het eten van deze voedingsmiddelen, vol energie zitten. Echt alles aankunnen. Maar enkele uren daarna ons terug achterlaat met een vermoeid gevoel en ons terug doet hunkeren naar lekker eten.

We kunnen dus het best ons dieet zodanig gaan aanpassen dat we minder voedingsmiddelen met een hoge glycemische index gaan eten.

bierVoeding om te vermijden zijn zeker :

Daarnaast zullen deze voedingsmiddelen met een hoge glycemische index vaak ook onze bloedsuikerwaarden heel snel omhoog doen pieken. Waardoor heel veel insuline nodig is om die glucose te kunnen opnemen in het lichaam. Na overmatig gebruik van deze voeding kunnen we uiteindelijk problemen krijgen waaronder insulineresistentie. Wat dan weer zal leiden tot diabetes en overgewicht.

Afvallen zonder honger te hebben is moeilijk wanneer teveel voeding met een hoge glycemische index wordt gebruikt in het dagelijks dieet

Voeding die helpt afvallen zonder honger te hebben

Logischerwijs kunnen we dan stellen dat voeding met een lage glycemische index goed is om te kunnen afvallen zonder honger te hebben. Al moeten we nog verder letten op een ander belangrijk aspect bij het vermageren.

Lees ook :  Vet verbranden door vet te eten!

Vezels

peulvruchten vezelsDat ander belangrijk aspect zijn de vezels. Wanneer we voeding gaan eten die vezels bevatten, zullen we makkelijker afvallen zonder honger te hebben. Dit komt doordat we ten eerste sneller een vol gevoel gaan krijgen in de maag. De vezels gaan uiteindelijk gaan opzwellen en gaan de maag voller maken. Daarbij komt ook nog eens dat de vezels ervoor gaan zorgen dat de spijsvertering vertraagd wordt.

Dat wil niet zeggen dat het metabolisme vertraagd wordt, integendeel. Vezels spelen een zeer belangrijke rol bij het optimaliseren van de spijsvertering. De stoelgang zal toenemen. Wat wil zeggen dat onze spijsvertering veel meer afvalstoffen zal kunnen helpen uitscheiden door het gebruik van vezels in ons dieet.

Daarnaast zal de opname van suiker vertraagd worden, de bloedsuiker gaat dalen en ook de cholesterol gaat dalen. Vooral de slechte LDL cholesterol gaat dalen. Doordat de vezels zich gaan binden aan de gal en op die manier overtollig cholesterol gaan beletten van zich te vestigen. Dit overtollig cholesterol wordt dan uitgescheiden door de darmen en gaat uiteindelijk het lichaam verlaten door de stoelgang.

Door dit proces gaat het verwerken van de voeding er langer over doen dan bij de snelle suikers. We krijgen geen bloedsuikerwaarden die gaan pieken, er is een stuk minder insuline nodig doordat de opname van de koolhydraten wordt vertraagd. En we hebben een langere tijd geen rommelende maag. We kunnen dus beter afvallen zonder honger te hebben wanneer we voldoende vezels eten.

Het gebruik van vezels zorgt ervoor dat afvallen zonder honger te hebben mogelijk wordt

Vetzuren

afvallen zonder honger chiazadenWe weten allemaal dat onverzadigde vetzuren gezonder zijn dan verzadigde vetzuren. Maar de verzadigde vetzuren zijn niet altijd de grote oorzaak van overgewicht. Transvetten zijn nog ongezonder dan verzadigde vetzuren en zijn verwerkt in heel veel vettige producten zoals boter en frituurvetten.

Lees ook :  Metabolisme versnellen met voeding

Bijna alle gefrituurde voeding bevat een groot aantal transvetten. Wanneer we toch graag eens frietjes eten kiezen we daarom best voor het gebruik van palmolie of kokosolie. Al zou ik dat, wanneer we willen afslanken toch proberen verminderen naar 1 keer per maand of maximum 1 keer om de 2 weken. Omdat aardappelen ook nog eens een hoge glycemische index hebben zijn ze beter zoveel mogelijk te mijden uit het dagelijks dieet.

Voedingsproducten rijk aan onverzadigde vetzuren zijn onder andere noten en zaden, maar ook avocado en vette vis zijn rijk aan deze onverzadigde vetzuren. Dat zijn allemaal voedingsmiddelen die ons helpen afvallen zonder honger te hebben.

Het eten van vis 1 keer tot maximum 2x per week is daarom zeker aan te raden. We kunnen gaan voor zalm, makreel, forel, sardines, tonijn. Deze vissoorten bevatten het meeste omega 3. En het meeste onverzadigde vetzuren. Wat ons zeker zal helpen om te kunnen afvallen zonder honger te hebben.

Conclusie

Wanneer we willen afvallen zonder honger te hebben is het belangrijk dat we snelle suikers, ofwel voeding met een hoge glycemische index zoveel mogelijk gaan vermijden. En deze voeding proberen te vervangen door voedingsmiddelen rijk aan vezels. We kunnen daarvoor opteren voor peulvruchten, zaden, noten en groenten. Daarnaast zijn onverzadigde vetzuren ook heel belangrijk om een langere tijd geen honger te hebben tijdens ons dieet.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven