Afvallen voor vrouwen boven de 50 hoeft niet moeilijk te zijn

afvallen 50 plusHoe ouder een vrouw wordt hoe moeilijker het wordt om te gaan afvallen. Wanneer een vrouw 50 wordt, verbrandt het lichaam niet meer hetzelfde aantal calorieën als toen ze jonger was. Toch hoeft afvallen voor vrouwen boven de 50 niet moeilijk te zijn!

Je hebt waarschijnlijk een minder actieve levensstijl aangenomen. Dit kan omwille van gezondheidsredenen zijn of door familie, werk enzovoort.

Een andere aanleiding is het feit dat het metabolisme trager begint te werken naarmate men ouder wordt. Wanneer je nog steeds eet als toen je 20 was, en beweegt als een 80 jarige, dan heb je de juiste balans nodig tussen de calorieën die je inneemt en de calorieën die je gaat gebruiken.

Samen met de juiste voedingskeuze, zal dit helpen om te gaan afvallen voor vrouwen boven de 50.

Calorieën die nodig zijn voor een vrouw boven de 50

Na de leeftijd van 20 begint de dagelijkse behoefte aan calorieën te dalen met 150 calorieën per decennium. Doordat het lichaam spieren gaat afbreken en meer vet gaat opslaan.

slank worden na je 50De toename begint echt dramatisch te worden wanneer vrouwen boven de 50 komen. Dat betekent, wanneer je makkelijk 2.000 calorieën per dag verbrandde toen je nog vol energie zat en 20 jaar oud was. Dat je dan als vrouw boven de 50 nog 1.550 calorieën per dag gaat verbranden.

De dagelijkse behoefte aan calorieën hangt niet louter en alleen af van de leeftijd en het geslacht. De behoefte hangt ook af van hoe actief je bent. Hoe minder actief je bent gedurende de dag, hoe minder calorieën je nodig hebt om de dag door te komen.

Bij elke persoon is dat natuurlijk verschillend. Een ander factor is de werking van het metabolisme. Heb je een sneller metabolisme dan zal je meer calorieën verbranden per dag, dan iemand met een trager metabolisme.

Lees ook :  Afvallen met Bananen

Een gemiddelde wordt gerekend tussen de 1.600 en de 2.200 calorieën. Bij vrouwen zal dat meestal meer naar de 1.600 calorieën neigen, terwijl dat bij mannen rond de 2.200 zal draaien. Een makkelijke test is door één week lang je calorie-inname bij te houden en je gewicht elke dag bij te houden. Dan kan je makkelijk nagaan of je bent aangekomen of bent afgevallen.

Afvallen voor vrouwen boven de 50 zal minder vlot verlopen dan toen je nog 20 was. Je dient extra aandacht te geven aan je voeding. Tracht die zo gezond als mogelijk te maken.

Een andere factor is om zeker te proberen elke dag calorieën te gaan verbranden door een activiteit. Of door elke dag 200 calorieën minder te gaan eten.

Je kan ook een combinatie van de twee doen. Door bijvoorbeeld een halfuurtje te gaan joggen per dag. En dan 100 of 200 calorieën per dag minder te gaan eten.

De beste voedingskeuze om af te vallen

noten etenWanneer je altijd een voorstander geweest bent van fastfood en nooit echt gezond hebt gegeten kan dit een ware aanpassing zijn. Toch is het nooit te laat om je voedingsgewoonten te gaan veranderen. Zelfs op latere leeftijd.

Echter kan je wel in de problemen zijn gekomen door de jaren heen. Doordat je het vet en de calorieën niet meer zo snel verbrandt als 30 jaar geleden kan je bepaalde aandoeningen krijgen als diabetes en hartziekten.

Het beste wat je kan doen om te gaan afvallen voor vrouwen boven de 50 is om alle klaargemaakte voeding zoals bereide maaltijden, en zeker ook alle fastfood te gaan veranderen door gezonde voeding.

Deze gezonde voeding bestaat uit veel fruit, groenten, volkoren producten, bonen, noten, zaden, gezonde vetten en oliën, magere eiwitten.

Volkoren producten brengen een aantal voordelen met zich mee, die zeker voor vrouwen boven de 50 van belang zullen zijn.

 • Zo ondersteunen ze een gezonde werking van het spijsverteringsstelsel.
 • Ze zorgen ervoor dat je minder snel honger krijgt
 • Je krijgt sneller een gevoel dat je vol zit
 • Ze bevatten minder calorieën
 • Ze zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen die je als vrouw boven de 50 zeker nodig hebt.
Lees ook :  Alfa Liptonzuur Voordelen en Bijwerkingen Voor onze Gezondheid

bonen afslankenEen gebakken zoete aardappel bevat slechts 100 calorieën. Terwijl een portie friet of patat minimum 375 calorieën bevat. De zoete aardappel is dan nog eens rijk aan vitamine A, een voedingsstof die de werking van de ogen gaat verbeteren. En vitamine C dat ervoor zorgt dat de huid, de bloedvaten, de tanden en de algemene weerstand worden ondersteund.

Suiker is bij het aankomen in gewicht meestal de grote boosdoener. Zeker wanneer het metabolisme vertraagd wordt door de leeftijd. Zorg voor een zeer lage inname van suikers die komen uit frisdranken en gebakken zoetigheden. Vervang frisdrank met water waar je enkele schijfjes fruit aan toevoegt.

Enkele voorbeelden van fruit die lekker zijn als toevoeging bij water :

 • Citroen geeft meteen een sterke smaak aan het water en is rijk aan vitamine C
 • Sinaasappel brengt het water wat zoeter en bevat ook redelijk wat vitamine C
 • Pompelmoes
 • Komkommer
 • Mango
 • Meloen

Zo kan je voor elke dag van de week een ander smaakje kiezen.

Door deze lichte aanpassing kan je een groot aantal calorieën uitsparen per dag. Indien je elke dag een liter cola dronk heb je al meer dan 400 calorieën minder per dag.

Afvallen voor vrouwen boven de 50 voorbeeld dieet

bessenAfvallen voor vrouwen boven de 50 die een dagelijkse inname van 1.500 Kcal gaan eten zullen moeten overschakelen op volkoren producten.

Geen maaltijden overslaan, in plaats daarvan dienen de maaltijd mooi worden opgesplitst gedurende de dag.

Probeer bij elke maaltijd eiwitten en vezels toe te voegen. Deze 2 voedingsstoffen geven je ook het snelst een vol gevoel zodat je belet wordt om teveel te gaan eten.

Een voorbeeld kan zijn :

De dag te starten met gebakken eitjes met een volkoren toast-broodje. Een soeplepel amandelboter en een kopje verse bessen. Dit samen is ongeveer 400 Kcal.

De lunch kan je dan klaarmaken met 3 kopjes spinazie bladeren en gegrilde kippenborstjes. Samen met een kopje groenten naar keuze en een halve avocado. Dit samen bedraagt 250 Kcal. Wanneer je er olijfolie wilt aan toevoegen, of een andere olie dan kom je makkelijk per soeplepel aan 100 Kcal extra.

Lees ook :  Hoeveel kg afvallen per week is gezond?

Het avondmaal kan bestaan uit 150 gram gegrilde zalm met een medium zoete aardappel. Een kopje gestoomde spruiten eraan toegevoegd levert net geen 300 Kcal. Voeg je er olie aan toe reken je er per soeplepel ongeveer 100 calorieën aan toe.

Zo is er nog plaats voor enkele snacks die je kunt eten wanneer je dit wenst.

De voorbeelden zijn een appel in de namiddag. En een 50 gram pistache noten ’s avonds.

Zo kom je op een totaal van 1.550 Kcal per dag. Dit zou moeten voldoende zijn en ervoor zorgen dat vrouwen afvallen boven de 50.

Hoe groter het calorie-tekort, Hoe sneller het metabolisme zal vertragen en hoe moeilijker het wordt om vol te houden

Oefeningen om gewicht te verliezen

bewegen om af te vallen na je 50Wanneer je niet meer gewend bent van te bewegen kan zelfs de kleinste activiteit er reeds voor zorgen dat je zal extra calorieën verbranden en helpt vrouwen afvallen boven de 50.

Om blijvende resultaten te krijgen dien je beter een activiteit te kiezen die je graag doet. Probeer dit 30 minuten per dag vol te houden en herhaal dit 5 keer per week.

Wanneer vrouwen afvallen boven de 50 kan het heel nuttig zijn om aan krachttraining te doen. Dit omdat het lichaam bij een vrouw boven de 50 er niet meer uitziet als een vrouw van 20 en je met krachttraining dit lichaam voor een deel ziet terugkomen.

Ongeveer hetzelfde resultaat kan worden bekomen door aerobics oefeningen uit te voeren zoals zumba en andere populaire vormen van aerobics. Toch blijft krachttraining het meest efficiënt.

Zorg ervoor dat je niet te ver gaat. Je moet altijd je leeftijd en fysieke mogelijkheden in de gaten blijven houden. Stretchen dien je altijd te doen vooraleer je begint met sporten. En beter ook na het sporten. Om alle mogelijke stijfheid van de spieren te gaan beperken de dag nadien.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven