Afvallen met smoothies van groenten en fruit

Of je nu verse groenten en fruit eet of drinkt in een smoothie. De voedingswaarde blijft natuurlijk hetzelfde. Maar voor de mensen die weinig of geen groenten en fruit eten kan het handig zijn om ze te mixen in een blender en dan te drinken.

Zo krijg je de nodige voedingsstoffen binnen die in de groenten en fruit aanwezig zijn. Wanneer je die dan introduceert in je dagelijks dieet. En je dagelijkse calorie-inname verlaagt, zal je afvallen.

Afslanken : De basis

Wanneer je wilt afvallen door smoothies of sap te drinken moet je weten dat succes niet gepaard gaat met de recepten dat je kiest. Afvallen gebeurt enkel en alleen wanneer je minder calorieën consumeert dan dat je er verbruikt.

Wanneer je reeds een laag calorie dieet volgt zal je niet zo veel meer afvallen door het gebruikmaken van verschillende groentesappen. Maar indien je hoge calorie voeding kunt vervangen door deze lage calorie groentesappen zal je merken dat je heel snel begint met afvallen.

Combineer dat dan nog eens met extra veel bewegen, daardoor zal je nog eens meer calorieën verbruiken dan dat je inneemt en zal je nog sneller afvallen. Probeer niet hoger te mikken dan 1 kilogram per week om te proberen afvallen. 1 kilogram vet is gelijk aan ongeveer 8.000 calorieën.

Afvallen met smoothies : De basisrecepten

Wanneer je het wilt houden bij het gewone, dan kan je beginnen met eenvoudige combinaties zoals wortelen met appelen.

Daarvan het sap mixen. Een veel gebruikt recept is dat van 4 wortelen en 1 appel. Maak gebruik van verschillende appelsoorten, dat verandert de zoetheid.

Een normale portie bevat ongeveer 200 calorieën en is ideaal wanneer je wilt afvallen. Je kan het altijd op smaak brengen met een beetje gember.

Combineer rijke voedingsmiddelen

Om een groene smoothie te maken rijk aan calcium, ijzer, kalium dan dien je spinazie bladeren in de blender te stoppen met komkommer en selder. De milde smaak van selder laat de smaak van komkommer en spinazie domineren.

Lees ook :  Voeding met Vitamine E

Een normale portie bevat 140 calorieën, waaronder 35 gram koolhydraten en 1 gram eiwitten. Indien je de smaak meer tropisch wilt maken kan je ananas mixen met blauwe bessen en gember.

Je krijgt dan nog eens anti-oxidanten binnen van de bessen en een betere spijsvertering door de gember. Deze smoothie levert slechts 16 gram koolhydraten en 7 gram eiwitten.

Wees creatief bij het afvallen met smoothies

Naargelang je meer ervaring opdoet in het blenden van groenten en fruit. Kan je beginnen nieuwe soorten uitproberen. Om het maximum te kunnen afvallen kies je voor de groenten en fruit die veel energie leveren, zoals avocado’s.

Die leveren lange tijd energie waardoor je ook minder snel honger krijgt en sneller dat verzadigd gevoel krijgt.

Je kan ook zaden en noten gebruiken in plaats van avocado’s. Deze bevatten ook onverzadigde vetzuren. Die worden veelal vergeten en dus bewust of onbewust vergeten in het dieet. Onverzadigde vetzuren helpen het metabolisme hoog houden. Dus vergeet ze zeker niet toe te voegen!

Fruit en groenten zijn meestal laag aan calorieën en zijn een uitstekend alternatief voor vlees en koolhydraatrijke producten zoals brood en pastas. Je kan ook eens een zoet/bittere combinatie uitproberen met pompelmoes en peer of grapefruit en sinaasappel.

Wanneer je gaat afvallen met smoothies kan je ook proteinepoeder gebruiken om in de smoothie te vermengen. Wanneer je enkel en alleen groenten en fruit gaat gebruiken tijdens het afvallen met smoothies, ga je meestal snel terug honger krijgen.

En zal je ofwel gaan zondigen, ofwel honger lijden. Om geen honger te lijden kan je daarom kiezen proteïnepoeder toe te voegen aan de smoothie. Dit zal het afvallen met smoothies zeker vermakkelijken omdat je een vol gevoel in de maag gaat hebben na het drinken van de smoothie. En ook niet snel daarna terug honger zal krijgen.

Op die manier ga je niet zondigen en makkelijk afvallen met smoothies.

Conclusie afvallen met smoothies

Afvallen met smoothies is een hele gezonde keuze wanneer je beslist om gewicht te verliezen. Een ander nog niet vermeld voordeel van het afvallen met smoothies is dat het verteren zeer makkelijk gaat gebeuren, doordat vloeibare voeding veel sneller kan worden verwerkt dan vaste voeding.

Lees ook :  BMI Online Berekenen Met Deze Handige Formule

Het enige nadeel wat ik zou kunnen zeggen is dat er meestal enorm weinig calorieën binnenkomen. Maar wanneer je dan kiest voor avocado’s of eventueel noten om toe te voegen tot de smoothie. In combinatie met proteïnepoeder, dan heb je eigenlijk het gevoel van een volledige maaltijd. Toch minder calorieën, met alle nodige bouwstoffen die het lichaam hard nodig heeft.

Ook tijdens het afvallen met smoothies is het belangrijk dat er eiwitten en vetten blijven toegevoegd worden. Nog meer belangrijk dan de suikers, die je hoe dan ook bijna in elke fruitsoort zal binnenkrijgen. Vetten dragen bij tot het metabolisme, terwijl eiwitten belangrijk zijn om alle functies van de organen te blijven ondersteunen.

Helpen Druiven Bij het Vet Verbranden?

Druiven zijn laag aan calorieën. Daardoor kunnen we dus meer eten voor minder calorieën. Afvallen en vet verbranden komt altijd neer op minder calorieën innemen dan ze verbruiken.

Wanneer dit het geval is zal het lichaam dus vetten gaan gebruiken om te voorzien in de dagelijkse behoeften om de processen uit te voeren in het lichaam.

Druiven bevatten ongeveer 75% water. Voedingsmiddelen die veel water bevatten zijn automatisch zeer goed geschikt bij het vet verbranden omdat ze het metabolisme gaan stimuleren.

Ze bevatten ook een deel vezels. Niet zo veel eigenlijk, maar voldoende om het hongergevoel voor een deel te helpen onderdrukken.

Ideaal is dus om na de maaltijd een trosje druiven te eten. Dat zal helpen om de spijsvertering vlotter te laten verlopen en ook om het hongergevoel een langere tijd te onderdrukken.

Voordelen

Er zijn een groot aantal voordelen verbonden aan het eten van druiven. Zo zal het onder andere helpen bij het vet verbranden. Dit gebeurt grotendeels door een stof die wordt gevonden in druiven. Genaamd resveratrol. Deze stof zal ervoor zorgen dat vetcellen sneller kunnen worden aangesproken bij de vet verbranding.

Daarnaast bieden druiven ook bescherming voor het hart. De resveratrol beschermt ook nog eens de bloedvaten en zal op die manier de bloeddoorstroming gaan stimuleren.

Daardoor daalt het risico sterk op het krijgen van hartproblemen.

Er zijn ook een aantal onderzoeken die in de richting wijzen van de preventie tegen huidkanker. Al moet dit wel nog verder onderzocht worden.

Lees ook :  Is Het Gezond Om Veel Eiwitten Te Eten?

Grapefruit helpt afvallen

Wetenschappers hebben ontdekt dat het drinken van grapefruit sap met de maaltijden gezond is. Het grapefruit sap houdt de bloedsuiker spiegel in evenwicht. Het is van belang om grapefruit in je dieet te brengen wanneer je wilt afvallen.

Veel mensen die reeds zijn afgevallen beweren dat grapefruit hen helpt afvallen. Nu beginnen onderzoekers hen ook te geloven.

Met grapefruit afvallen : Het experiment

Een studie heeft ontdekt dat het drinken van grapefruit sap tijdens het eten van vettig eten de gewichtstoename met 1/5 doet dalen. Het onderzoek wees ook uit dat grapefruit heel goed kan dienen als een alternatief voor medicatie om de bloedsuiker in evenwicht te houden. Een belangrijk aandeel in het behandelen van diabetes. De onderzoeken werden gedaan op muizen. Maar onderzoekers zeggen dat de resultaten ook voor de mensen hetzelfde zouden zijn.

Professor Joseph Napoli van de universiteit van California Berkely stelde “We zien alle soorten beweringen over voeding, maar deze resultaten gebasseerd op uitgevoerde experimenten tonen aan dat grapefruit helpt afvallen.”

Het grapefruit dieet, ook het Hollywood dieet genaamd, gaat terug van de jaren 30 van de vorige eeuw. Er zijn een aantal bekende mensen die dit dieet volgen, waaronder Kylie Minogue.

Het houdt in dat je grapefruit eet of grapefruit sap drinkt bij elke maaltijd en minder calorieën inneemt. De onderzoekers ontdekten dat wanneer de muizen gevoed werden met vettige voeding 3 maanden lang. Dat de muizen die grapefruit sap hadden gedronken 18% minder wogen dan de muizen die gewoon water dronken.

Ook hadden ze lagere bloedsuikerwaarden, ondanks dat ze hetzelfde te eten kregen en dezelfde beweging hadden als de andere muizen.

Er kon worden vastgesteld dat grapefruit net zo goed werkte als medicatie om de insuline te regelen.

Waarom helpt grapefruit afvallen?

Hoewel grapefruit hielp enkel afvallen bij vettige voeding. Er kon niet worden vastgesteld hoe het kwam dat grapefruit ervoor zorgde dat er minder gewicht toenam. De Britse Dieet vereniging zei dat grapefruit nu dringend moet worden getest op mensen om te zien of het kan helpen bij het stijgende aantal diabetes en obesitas patiënten. Op die manier kan grapefruit misschien helpen om de mensen te laten afvallen.

Verder werd er nog gezegd dat met grapefruit afvallen niet de totale aanpak is. Er moet worden gezorgd voor een goed gebalanceerd dieet met grapefruit. Niet enkel met de nadruk op grapefruit.

Deel dit bericht

Scroll naar boven