Afvallen met zonnebloempitten

Hoe kunnen zonnebloempitten helpen bij het afvallen?

zonnebloempitten afvallenIn een gezond dieet kunnen we afvallen met zonnebloempitten. Zonnebloempitten zijn verpakt met eiwitten en bevatten de nodige essentiële vitamines en mineralen die we nodig hebben om de nodige functies van het lichaam te ondersteunen.

Zonnebloempitten bevatten onder andere foliumzuur, vitamine E en koper. Deze lekkere zaadjes bevatten ook een ruime hoeveelheid vezels. Vezels staan bekend bij het helpen in het verliezen van die extra kilo’s lichaamsgewicht. Ze bevatten ook andere componenten die bijdragen aan een gezond metabolisme en helpen bij het afvallen.

Zonnebloempitten zullen je echter geen vet laten wegsmelten als sneeuw voor de zon. Ze bevatten enorm veel calorieën en dienen om die reden zeker in kleine hoeveelheden worden gegeten. Wanneer we ons elke dag beperkten tot 25 tot 50 gram zullen we genieten van de voordelen bij het afvallen met zonnebloempitten.

Wanneer we meer gaan eten zullen we in plaats van afvallen met zonnebloempitten, net gaan bijkomen met zonnebloempitten. Opletten dus!

Afvallen met zonnebloempitten – Vezels versnellen het gewichtsverlies

Door meer vezels te eten zullen we een eerste stap zetten in de goede richting om uiteindelijk af te vallen. Een studie uit 2015 toonde aan dat, wanneer water wordt geabsorbeerd door vezels, ze opzwellen in de maag en uiteindelijk de spijsvertering gaan vertragen.

Als resultaat daarvan krijgt men langer een vol gevoel in de maag en zal het dus geen extra moeite vragen om minder te gaan eten. Wanneer je op dieet bent kan dat een doorslaggevende factor zijn voor het succesvol afslanken.

Lees ook :  Waarom Stress Ervoor Kan Zorgen Dat Je Niet Kan Afvallen

Echter hebben de meeste mensen een tekort aan vezels. Dagelijks zou een vrouw 25 gram vezels moeten innemen en voor mannen geldt zelfs 38 gram per dag. Het eten van 25 gram zonnepitten zal 3 gram vezels leveren.

Wanneer we dus zonnebloempitten gaan toevoegen aan ons dieet, of enige andere bron van vezels, zullen we de hoeveelheid vezels in ons lichaam gaan verhogen en de kansen op bijvoorbeeld diarree gaan verminderen.

Afvallen met zonnebloempitten of bijkomen met zonnepitten?

zonnebloempitten gewichtsverliesWat we wel zeer goed moeten in het oog houden is de hoeveelheid zonnepitten die we gaan eten.

Ze bevatten meer dan 600 Kcal per 100 gram en dienen om die reden in kleine porties van 25 gram gegeten worden.

Voor je het weet ga je boven de aanbevolen dagelijkse dosis bij het eten van en het afvallen met zonnebloempitten.

De bloedsuiker in balans brengen om gewicht te verliezen

Ongeveer 75% van de calorieën die we vinden in zonnepitten komen van vetten. Het zijn echter hoofdzakelijk gezonde vetten die de werking van het hart ondersteunen.

De zonnepitten bevatten geen cholesterol en zijn laag aan verzadigde vetzuren. 25 gram zonnepitten bevat 14 gram vet.

Zo’n 3 gram komt van enkelvoudig onverzadigde vetzuren en 9 gram komt uit meervoudig onverzadigde vetzuren.

Deze 2 onverzadigde vetzuren helpen de cardiovasculaire gezondheid beschermen en zullen de cholesterol gaan verlagen. Het type vet die we vinden in zonnepitten heeft ook een invloed op het lichaamsgewicht.

De onverzadigde vetzuren in zonnebloempitten bevatten omega 6 vetzuren. Ze verbeteren de metabolisering van glucose door de sensitiviteit aan insuline te verhogen.

Sensitief zijn aan insuline is goed voor de gezondheid omdat dat betekent dat de vetcellen in het lichaam op de juiste manier gaan reageren op insuline.

Lees ook :  Afvallen Zonder Honger Te Hebben

Dat zorgt er op zijn beurt voor dat het hormoon zijn werk kan doen om overtollige hoeveelheden suiker uit de bloedstroom kan weren.

Dit proces is ook van groot belang bij het afvallen met zonnebloempitten. Wanneer de bloedsuiker waarden hoog blijven, dan zal het lichaam stoppen met het afbreken van opgeslagen vet en zal dat extra bloedsuiker gaan omzetten in vet.

Beide van deze acties zullen uiteindelijk leiden tot gewichtstoename en zullen niet helpen bij het afvallen.

Seleen in zonnebloempitten ondersteunt het metabolisme

zonnepitten om af te vallenEen ander voordeel van het afvallen met zonnebloempitten is dat de schildklier gezond zal blijven. Wanneer je de schildklier gezond wilt houden dien je voldoende seleen toevoegen aan je dieet.

De schildklier heeft seleen nodig en iodine om de schildklierhormonen aan te maken. Deze hormonen regelen het metabolisme. Ze zijn van groot belang bij het bepalen hoe snel je calorieën zult gaan verbranden.

Een gezonde schildklier zal niet meteen leiden tot gewichtsverlies. Echter zal in het omgekeerde geval, bij een ongezonde of traag werkende schildklier, overgewicht ontstaan.

Dan kom je heel snel in een vicieuze cirkel terecht waarbij je naast insulineresistentie ook nog eens leptineresistentie zult verkrijgen waardoor je enorme honger kunt krijgen, zonder het gevoel te krijgen dat je genoeg hebt gegeten.

In deze toestand wordt het moeilijk om af te vallen.

Zonnebloempitten zullen zeker de hoeveelheid seleen gaan verhogen. 25 Gram zonnepitten bevat 22 Mcg seleen. De dagelijkse aanbevolen dosis bedraagt 55 Mcg. Dus één enkele dosis van zonnepitten bevat reeds 40% van de dagelijkse aanbevolen dosis aan seleen die we nodig hebben om de schildklier gezond te houden.

Ga zeker niet overdrijven met seleen. Het is van groot belang voor de schildklier maar dient niet te worden genomen in hoge dosissen. Een te hoge dosis seleen kan vergiftiging doen optreden. Het gebruiken van 400 Mcg seleen per dag zal uiteindelijk leiden tot het verlies van haar, nagels, vermoeidheid, slechte adem en problemen met de darmen en de maag. In ernstige gevallen van seleen vergiftiging kan men te maken krijgen met neurologische problemen.

Lees ook :  10 Krachtige Voordelen Van 5-HTP Voor Onze Gezondheid

Chlorogeenzuur helpt bij het afvallen met zonnebloempitten

Chlorogeenzuur is een natuurlijk antioxidant die heel goed wordt verteerd in het menselijk lichaam. Daar zal het antioxidant helpen om ontstekingen te gaan bestrijden en voorkomen.

Chlorogeenzuur is echter beter bekend als het werkende ingrediënt in groene koffiebonen die ervoor zorgt dat men gewicht zal verliezen.

Het is echter ook aanwezig in zonnepitten. Dat maakt het afvallen met zonnebloempitten zo veelzijdig.

Bij muizen werd aangetoond dat chlorogeenzuur zwaarlijvigheid bij muizen ging bestrijden en dat het zuur de vorming van vet in de lever gaat tegenwerken. Dit werd echter ook vastgesteld bij mensen enkele jaren later.

Chlorogeenzuur helpt ook bij het regelen van de bloedsuikerspiegel en zal op die manier ook helpen bij het afvallen met zonnebloempitten.

Zonnepitten bevatten ten minste 13 mg chlorogeenzuur per gram zonnepitten. Dat zijn ongeveer 350 mg per 25 gram en bedraagt ongeveer dezelfde hoeveelheid als chlorogeenzuur in een kopje koffie. Maar het is minder dan dezelfde hoeveelheid groene koffiebonen.

De hoeveelheid chlorogeenzuur kan helpen bij het afvallen met zonnebloempitten. Dit is echter nog niet onderzocht bij zonnepitten.

Hoe kan het Metabolisme Op 100% Programma helpen?

In het Metabolisme op 100% krijgen we meer dan 100 recepten die onze bloedsuikerspiegel in balans houden en die ons helpen om af te vallen zonder het gevoel op dieet te zijn.

Dit komt doordat we in het informatieboek meer te weten komen over hoe de verschillende processen van het metabolisme in zijn werk gaan. Op die manier kunnen we makkelijk meer calorieën verbranden wanneer in ons lichaam in rust verkeert. Dit laat ons toe om hetzelfde aantal calorieën als voorheen te blijven eten. En toch te kunnen afvallen.

Meer informatie over het Metabolisme op 100% vinden we hier terug

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven