Afvallen met sesamzaad en cholesterol verlagen

afvallen met sesamzaad

Hoe kan sesamzaad helpen afvallen in een gezond dieet?

sesamzadenAfvallen met sesamzaad kan helpen om extra gewicht te verliezen wanneer we dit voedingsmiddel gaan toevoegen aan een gezond uitgebalanceerd dieet.

Sesamzaadjes bevatten een aantal belangrijke substanties die kunnen helpen om je dagelijkse aanbevolen energiebehoefte niet te overschrijden en op die manier helpen bij het afslanken. Dit zijn onder andere eiwitten en lignaan.

Afvallen met sesamzaad – De kracht van eiwitten

Het macro-ingrediënt eiwitten is één van de beste voedingsstoffen om het verzadigde gevoel te helpen ondersteunen. Dat maakt het een goed idee om in elke maaltijd eiwitten toe te voegen en eventueel als een snack wanneer je wilt vermageren.

Eiwitten kunnen de snelheid van het metabolisme verbeteren. Dit maakt het makkelijker om gewicht te verliezen. Een dieet waar veel eiwitten worden gegeten zal helpen om meer vet te verliezen en zal ook helpen om spiermassa te behouden en zelfs spiermassa op te bouwen. Zeker wanneer je dit gaat combineren met HIIT Cardio oefening en krachttraining.

In het Metabolisme op 100% gaan we dieper in over de kracht van een hoog metabolisme wanneer we willen afvallen.

Afvallen met sesamzaad – Lignanen en gewicht verliezen

gewicht verliezenChemicaliën die we lignanen noemen zijn te vinden in sommige planten. Sesamzaad bevatten lignaan. Dit lignaan kan helpen om meer vet te verbranden om ze ervoor zorgen dat het lichaam meer vet verbranding-enzymen gaat vrijgeven in de lever.

Lees ook :  Vet verbranden door vet te eten!

Sesamzaad bevat ongeveer 2.5% van deze lignanen. Dat kan ervoor zorgen dat de vorming en opname van cholesterol en vet wordt tegengehouden en verbetert het gebruik van vet als energiebron.

Cholesterol verlagen

Sesamzaadjes zijn één van de meest gebruikte zaadjes in het dieet. Ze bevatten het grootste aantal fytosterolen. Fytosterolen zijn bestandsdelen die worden gevonden in planten en gaan de opname van cholesterol blokkeren.

Fytosterolen kunnen ook helpen om het risico op bepaalde kankers te verminderen. Sesamzaadjes hebben de hoogste hoeveelheid fytosterolen van alle noten en zaden.

Afvallen met sesamzaad – Gezonde vetten

De kleine bruine, zwarte of witte zaadjes van deze sesam plant geven smaak aan allerlei tussendoortjes, broodjes, granen en vele andere voedingsproducten. Ze zijn niet alleen heel lekker. Ze zijn ook gezond voor het lichaam!

Afvallen met sesamzaad – Omega 3

goed voor het hartAfvallen met sesamzaad, net als afvallen met Omega 3 wordt in verband gebracht met gewicht verliezen. Dit komt doordat de enkelvoudig onverzadigde vetzuren en de meervoudig onverzadigde vetzuren in sesamzaad bij de omega 3 familie behoren.

Deze onverzadigde vetzuren zijn  verantwoordelijk voor het verlagen van de cholesterol. Waarbij vooral de LDL cholesterol, bekend als de slechte cholesterol zal worden verlaagd.

De bloeddruk zal ook worden verlaagd en het cognitief geheugen wordt gestimuleerd door voldoende aanvoer van deze onverzadigde vetzuren van de omega 3 familie. Dit komt doordat de hersenen vooral bestaan uit deze omega 3 vetzuren. Ze zijn om die reden van groot belang bij kinderen om de groei en ontwikkeling van de hersenen te stimuleren. Maar zullen dus ook helpen bij het afvallen met sesamzaad!

Lees ook :  Wat Eten Om Te Vermageren?

Afvallen met sesamzaad – De calorieën

Wanneer we willen gewicht verliezen dienen we meer energie te gaan verbruiken dan de energie die het lichaam binnenkrijgt via de voeding.

Een soeplepel sesamzaad bevat zo’n 50 Kcal, 25 gram van deze zaadjes hebben ongeveer 150 Kcal. Wanneer men gewicht wilt verliezen kan je een beetje sesamzaadjes toevoegen aan het dieet. Je dient ze te eten in plaats van een ander, ongezond voedingsmiddel met veel calorieën.

Afvallen met sesamzaad – Gebruik in het dieet

Je kan pindakaas vervangen voor sesamzaad pasta. Sesampasta heet tahini en kan men toevoegen aan sausjes of sesamzaadjes bestrooien op een salade. Sesamzaad gaat goed samen met kip of zalm en kan smaak geven aan bijna alle gerechten die we klaarmaken.

Door sesamzaadjes te roosteren kunnen we de smaak verbeteren. Ze kunnen ook de opname verbeteren en zullen er op die manier voor zorgen dat de belangrijke voedingsstoffen in de zaadjes het best worden opgenomen door het lichaam.

Je dient ze bij te houden op een koele donkere plaats. Om die reden is de kelder of een koelkast de beste manier om de kwaliteit en smaak te behouden van de sesamzaadjes.

Afvallen met sesamzaad – Andere voordelen van sesam

Sesamzaadjes bevatten ook de bestandsdelen sesamine en sasmoline. Deze zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de daling van de bloeddruk en zullen ook de lever beschermen.

Lees ook :  Hoe kan ik afvallen zonder sport te doen?

Sesamzaadjes bevatten ook vitamine E en bevatten vitamine B1, ijzer en magnesium.

 

Afvallen met sesamzaad en cholesterol verlagen
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved