Kan Ik Afvallen Met Rabarber?

Kunnen we afvallen met rabarber?

rabarber om af te vallenHet wordt gegeten in onze landen en er wordt bijvoorbeeld confituur van gemaakt. Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat je kunt afvallen met rabarber.

Rabarber wordt gebruikt in de Aziatische geneeskunde reeds voor honderden jaren. Het wordt gekweekt in vele tuinen. Sinds kort heeft deze groente de aandacht naar zich toe getrokken door enkele voordelen die rabarber kan bieden voor de gezondheid van de mensen.

Onderzoek heeft echter aangetoond dat we kunnen afvallen met rabarber.

Zoals de meeste groenten, rabarber heeft een boel voordelen voor de gezondheid. Terwijl het ook nog eens heel weinig calorieën bevat. Sommige van die voordelen hebben dus te maken met gewichtsverlies.

Rabarber bevat een type antioxidant die we de polyfenolen noemen. Een ander antioxidant die we kunnen terugvinden in rabarber zijn de catechines. Deze catechines geven de meeste voordelen voor de gezondheid aan groene thee.

Catechines worden gedacht het lichaam te helpen om vet te verbranden en het metabolisme te versnellen. Rabarber bevat ook nog eens een gezonde hoeveelheid vezels, die dragen bij tot een goed werkende spijsvertering. Die zeker nodig is om af te vallen.

Lees ook :  5 Beste Voordelen Van Een Eiwitdieet

Voordelen van afvallen met rabarber

Onderzoekers van de Universiteit van Alberta in Edmonton hebben ontdekt dat rabarber effectief werkt in het verlagen van de slechte LDL cholesterol. De deelnemers van de studie kregen 27 gram rabarber voorgeschoteld per dag en dit gedurende 4 weken. De polyfenolen in rabarber worden ook gezien als een preventief middel tegen kanker.

Bereiding

Rabarber kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. Je kan het zowel gebruiken als hoofdingrediënt om er bijvoorbeeld taart of confituur van te maken. Het kan ook worden in stukjes gesneden en toegevoegd in een salade.

rabarberTerwijl je kan afvallen met rabarber en van andere voordelen voor de gezondheid kan genieten met deze groente. Toch bevatten de bladeren giftige stoffen. Je dient dus mooi de stengels af te snijden en goed te wassen alvorens ze te gaan consumeren.

Een andere zaak waar je moet op letten is wanneer je wilt gaan afvallen met rabarber dan dien je de confituur met weinig suiker klaar te maken. Je dient te zoeken naar een alternatief om de smaak wat zoeter te maken door bijvoorbeeld sinaasappel of banaan toe te voegen. Het beste fruit die samengaat met rabarber is de aardbei. Omdat beide smaken heel goed tot hun recht komen wanneer ze worden samengevoegd.

Lees ook :  Vitamines die helpen afvallen en het metabolisme versnellen!

Wanneer je teveel suiker gebruikt in de bereidingen met rabarber zal je natuurlijk niet gaan afvallen met rabarber.

Een makkelijke manier om rabarber toe te voegen aan je dieet is door een smoothie klaar te maken met komkommer en rabarber om dan aan te vullen met water. Zo krijg je alle voedingsstoffen van rabarber binnen en heb je toch geen suiker gebruikt.

Een andere mogelijkheid is door de rabarber te grillen.

Rabarber kan ook heel lekker zijn in een fruitdessert samen met aardbeien.

Levensstijl

Afvallen met rabarber gaat samen met het volgen van een gezonde levensstijl. Wanneer je wilt gewicht verliezen dan dien je eerst en vooral een tekort aan calorieën verkrijgen gedurende de dag. Indien je dat niet hebt zal je niet kunnen afvallen.

Afvallen met rabarber kan enkel helpen om het metabolisme te versnellen en de metabolisering van vetten in energie te stimuleren. Het is geen wondermiddel om te gaan afvallen en dient samen met een gezond dieet gebruikt te worden om te genieten van de maximale voordelen die rabarber te bieden heeft.

Conclusie

Afvallen met rabarber is natuurlijk geen goocheltruc om makkelijk gewicht te verliezen. We dienen een gezonde levensstijl en een gezond dieet te hanteren. Om je daarbij te helpen kan het Metabolisme op 100% Programma zeer waardevol zijn.

Lees ook :  Slappe borsten of hangborsten? Hoe vermijden?

Daarin hebben we toegang tot de belangrijkste informatie over het metabolisme. Hoe de verschillende processen van het metabolisme in zijn werk gaan. En vooral hoe we het metabolisme kunnen verhogen om op die manier meer calorieën te verbranden in rust.

Door meer calorieën te verbranden wanneer ons lichaam in rust verkeert, kunnen we dezelfde hoeveelheid calorieën die ons lichaam nodig heeft blijven eten. En gaan we toch afvallen. Doordat we een snellere verbranding hebben tot stand gebracht.

Meer informatie over dit werk vinden we hier

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven