Afvallen met omega 3 Visolie

Afvallen met Omega 3 vetzuren

omega 3 afvallenKan je gaan afvallen met omega 3 visolie?

Afvallen met omega 3 vetzuren zal zeker helpen om je sneller te doen afvallen.

Omega 3 visolie kan helpen op verschillende manieren :

 • Omega 3 vetzuren zijn metabolisch actieve vetzuren. Ze zullen de vetverbranding stimuleren.
 • De inname van nieuwe omega 3 vetzuren zal opgeslagen vet makkelijker kunnen helpen verbranden
 • Je krijgt sneller een vol gevoel in de maag
 • Je hebt minder snel terug honger
 • Omega 3 visolie brengt de cholesterol in balans
 • Omega 3 vetzuren helpen het metabolisme versnellen

Afvallen met omega 3 visolie biedt dus vele voordelen om het afvallen te versnellen. Toch dien je rekening te houden met de totale hoeveelheid calorieën die je inneemt. En dit gedurende de hele periode van je dieet. Wanneer je een dieet volgt met dagelijks 1.800 Kcal. Dan dien je dus slechts 1.800 Kcal in te nemen, met de omega 3 vetzuren inbegrepen. Wanneer je meer dan 1.800 Kcal zal gaan eten. En uiteindelijk meer calorieën gaat eten dan je daadwerkelijk verbruikt zal je niet kunnen profiteren van de voordelen van het afvallen met omega 3 visolie. Omega 3 tegen buikvet kan dus ook zeer effectief zijn doordat het de vetverbranding van opgeslagen vet zal stimuleren. Mits je natuurlijk een calorie-tekort hebt.

Je dient een verhouding te volgen van 25 tot 35% vetzuren uit de 1.800 Kcal. Stel dan dat je een gemiddelde neemt van 30% vet in je dieet. Dan dien je elke dag 600 Kcal uit de vetzuren halen. Wanneer je weet dat 1 gram vet 9 Kcal bevat. Dan weet je dat je rond de 65 gram vetzuren per dag mag eten. Indien je weet dat 1 soeplepel olie reeds meer dan 100 Kcal bevat. Dan zijn 600 Kcal uit vetten eigenlijk niet zo veel.

Lees ook :  Kan Omega 3 Cholesterol Verlagen?

Via supplementen heb je Omega 3 van visolie en Omega 3 voor vegetariërs

Voeding om te gaan Afvallen met omega 3 visolie

tonijn omega 3Belangrijke bronnen van omega 3 

Vis waarvan hoofdzakelijk :

 • Makreel
 • Zalm
 • Sardines
 • Ansjovis
 • Tonijn

Plantaardige bronnen van omega 3 :

 • Noten
 • Zaden
 • Kool
 • Bladgroenten
 • Bonen
 • Avocado
 • Mango
 • Zeewier
 • Olie van noten en zaden

omega 3 avocadoDit zijn enkele voorbeelden van voeding waar omega 3 in zit. Je kan deze voedingsmiddelen gebruiken in je dieet om voldoende omega 3 in je dieet te brengen. Let daarbij goed naar het aantal calorieën. 50 gram noten bevat snel al 300 Kcal. Waarvan bijna de helft vetzuren. Met 50 gram noten per dag krijg je al meteen 25 gram vet. Dan resten er nog slechts 30 gram vetzuren die je dan kunt halen uit bijvoorbeeld 150 gram zalm.

Eiwitten

Ook bevatten noten, zaden en vis een grote hoeveelheid eiwitten. Die zijn ook van groot belang wanneer je wilt gaan afvallen. Eiwitten zorgen ook voor een sneller verzadigd gevoel. En hebben meer tijd nodig om te verteren. Dat zorgt er dan ook voor dat je een langere tijd zonder voeding zal kunnen.

Andere bronnen van eiwitten zijn kip, kalkoen, bonen en volkoren producten. Probeer de eiwitten uit vleesproducten met veel verzadigde vetzuren te vermijden. Dit zijn de eiwitten uit varkensvlees, de meeste soorten rundvlees en de eiwitten uit zuivelproducten.

Je dient net te zorgen voor voldoende onverzadigde vetzuren. Die verlagen de cholesterol terwijl verzadigde vetzuren de cholesterol gaan doen stijgen.

Groenten en fruit in combinatie met omega 3

groenten bij het afvallenDe resterende calorieën dien je dan te halen uit groenten en enkele duurzame koolhydraten. Duurzame koolhydraten zijn voedingsmiddelen die heel wat vezels bevatten. Natuurlijk bevatten noten en zaden heel wat vezels. Andere bronnen van duurzame koolhydraten zijn volkoren producten. Volkoren brood, volkoren pasta, volkoren rijst, volkoren crackerbrood … Dit zijn goede bronnen van vezels en duurzame koolhydraten.

Lees ook :  Best Verkochte Kookboeken In Nederland Top 10

De voordelen van vezels zijn dat ze nog eens extra het metabolisme gaan stimuleren.

Ook zorgen de vezels ervoor dat je minder snel honger zal krijgen en sneller voldoende hebt gegeten.

Een goede aanvulling om het aantal calorieën te bekomen zijn dan de groenten en fruit. Door bij elke maaltijd voldoende groenten toe te voegen zorg je voor genoeg vitamines en mineralen die dan ook het afvallen met omega 3 vetzuren gaan stimuleren. De meeste vitamines zijn vet oplosbaar. Dat betekent dat ze vetten nodig hebben om volledig te worden opgenomen door het lichaam. De vitamines en mineralen in de groenten die je bij een maaltijd met omega 3 vetzuren toevoegt zullen bijna volledig kunnen worden opgenomen door het lichaam.

Enkele vitamines die belangrijk zijn bij het afvallen zijn de vitamines B en zeker vitamine C. Ook vitamine D tekort staat in verband met overgewicht. Hoewel je via voeding weinig vitamine D kan innemen bevatten vissoorten delen van deze vitamine.

Afvallen met omega 3 visolie combineren met sport

sportHoewel je met een gezond dieet, waar voldoende omega 3 vetzuren in steken je ook van de voordelen van afvallen met omega 3 vetzuren zult kunnen genieten. Kan je nog meer voordeel doen door eens extra te bewegen.

Mensen die omega 3 visolie nemen in combinatie met een calorie-tekort gaan afvallen. Mensen die gaan sporten met een calorie-tekort gaan afvallen. Maar wanneer je die twee zaken gaat combineren. Zal je nog meer gaan afvallen.

Lees ook :  Met Welke Voeding Kan Ik Nu Het Best Afvallen?

Wanneer je dus gaat Omega 3 visolie gebruiken en gaat sporten zal je het metabolisme nog meer kunnen stimuleren.

 • Zal je tijdens het sporten meer vet kunnen omzetten in energie.
 • En zal je na het sporten blijven meer vet verbranden.
 • Het metabolisme zal tot 24u na het sporten verhoogd blijven.

Een onderzoek toonde aan dat mensen die Omega 3 in combinatie met sport gaan gebruiken in een dieet met een calorie-tekort. Ze tot 21% meer kunnen gaan afvallen.

Ook is aangetoond dat DHA, één van de omega 3 vetzuren in staat is om te voorkomen dat vetcellen kunnen worden omgezet in nieuw vet.

Conclusie

Omega 3 kan dus helpen bij mensen die willen afvallen. Mits ze zich natuurlijk houden aan een gezond dieet met daarbij horend een calorie-tekort. Als ze gaan sporten naast hun dieet met omega 3 kunnen ze hun resultaat verbeteren.

Vergeet niet dat het gezonde dieet het belangrijkste is bij het afvallen. Wanneer de voeding niet in orde is kan je niet profiteren van de voordelen van omega 3 bij het afvallen. Gebruik ook geen te hoge hoeveelheden Omega 3 per dag. Te hoge hoeveelheden Omega 3 kunnen leiden tot overmatige bloedingen. Onder andere tijdens de menstruatie.

De maximum aanbevolen dosis Omega 3 zou niet hoger dan 2 tot 2.5 gram per dag mogen bedragen. Mensen die meer dan 3 gram visolie gaan nemen kunnen te maken krijgen met deze neveneffecten. Je zal niet extra veel gaan afvallen met Omega 3 vetzuren indien je een hogere dosis neemt dan nodig. Teveel Omega 3 zal ervoor zorgen dat enkele van de vele voordelen van omega 3 kunnen worden omgezet in nadelen. En juist het tegengestelde effect weergeven. Zorg er dus voor dat de aanbevolen dosis niet wordt overschreden. Je kan een omega 3 supplement of een vegetarisch supplement online bestellen

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven